Първоначално изпратено от Бате Пешо
Разгледай мнение
аз не мисля, че са ни толкова различни мненията. Твоите "Закони на природата" са всъщност принципите, основани на вътрешната, човешка ценностна система - единствената, доказана през хилядолетията, без значение колко фактори са се опитвали да си я припишат.
От тази гледна точка съм просто учуден, че защитаваш обречена кауза като колективните, амортизирани сгради ( панелки, ЕПК-та и т.н. ), строени в едно друго време, в един друг строй, за едни други цели. Всичко това ти противоречи на "твоята" теория - не мислиш ли?
Не ми се изпада в безсмислени спорове, където личната ми подготовка е меко казано на светлинни години напред в една тема ( ти си я кръстил "Природни закони" ), която е необятна и ще се изследва тепърва.
Само ще вметна, че световният опит показва, че колективни сгради, надробени на физически лица са обречени да станат гета. Затова и практиката е, да се рентват от юридечески или да се поддържат от такива срещу заплащане.
Ако, махнеш БГ-стан, Русия и Румъния и ми посочиш други примери, които подкрепят твоята теза ( че всичко било проблем на "простите" граждани, поставени в подобни условия ), бих се радвал да го коментираме, а не да почваме да "дробим" за ТЕЦ-ове, токове и т.н.
Просто дай пример - колективни сгради ( с повече от 5-10 домакинства в една конструкция ), които са собственост на отделни физически лица, изрядни към действащата нормативна уредба, липса на проблеми в средно и дълго-срочен план?
Бъди здрав!
П.П. В т'ва черничкото, че топлофикациите нямали монопол, то по твоята логика ще излезе, че и ВиК и Енерго- Разпредилетилните дружества и т.н. и те също нямат монопол. Остава сега да визираш къде са алтернативите, защото според теб няма монопол. Демек дай опция за същата услуга от друго дружество, в същото населено място, при други условия?
Коментар