IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Бате Пешо

    Виж какво пише лорда , вярно е капарото трябва дори да го върне в двоен размер. Тъй че съдия изпълнителя ще му продаде имота , и ще си вземеш капарото. Между другото трябва сега да проверяваш на продавача и здравните вноски , че ако не ги плати не може да ти продаде - прехвърли. По принцип капаро се връща , ако купувача се откаже от сделката преди да са направени разходи или , ако са направени той ги покрива и капарото му се връща без тях , задължително е когато продавача ще харчи от капарото това да го каже и е нормално да му е позволено да го прави. Ти искаш продавачите да внасяли пари някъде си , ами то се предполага че тези хора продават защото им трябват пари.И между другото , колкото по сложно е толкова повече ще са измамите.
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Безкрайната ти арогантност започва да досажда на всички.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
        По-скоро ми е интересна логиката на Лорда как купувача дължи още едно капаро (+ това което е вече у продавача) ако се откаже. Не че всеки продавач не се опитва да пробута такава клауза, ама и всеки адвокат ще посъветва купувача да се избягва.
        Индиянец, че никога не си купувал или продавал шатра е ясно, но няма "странна логика на Лорда" Има закон за задълженията и договорите където в чл.93 ясно е регламентиран задатъка /капарото/ както се нарича по народному. Двойният размер е в полза на купувачите срещу некоректните продавачи. И в закона има логика, защото сключвайки предварителен договор, купувача спира да търси друг имот и освен парите, които е дал /задатъка/ губи и време ако продавача се отметне. Време в което може да стане или междувременно би станал горд собственик.

        Коментар


        • Бате Пешо

          Ако си попаднал на такова чудо на природата , реда е да го поканиш чрез нотариуса да довършите сделката , ако той я откаже и не ти върне на момента капарото - Завеждаш дело , запорира му се имота и се продава от съдия изпълнител ..ти си вземаш парите и той плаща разходите по делото дето си го съдил - те могат да се надуят много , а ЧСИ може да му продаде имота "изгодно". Между другото се капарира само след проверка на имота дали няма вписани тежести вече , не се капарира и след това да се проверява за тежести.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • По-скоро ми е интересна логиката на Лорда как купувача дължи още едно капаро (+ това което е вече у продавача) ако се откаже. Не че всеки продавач не се опитва да пробута такава клауза, ама и всеки адвокат ще посъветва купувача да се избягва.

            Коментар


            • Бате Пешо

              Продавачи крадци на капаро ли има вече.Че ти му знаеш адреса по дефолт и за парите може да му запорираш имота Пешка , какви познати в МВР ти трябват. Е чак такова беззаконие у нас не е.
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                Това са пълни глупости! Личи си кои сте хората, които никога не сте имали, нямате и никога няма да придобиете имот. Ти и бате Пешо! Всеки който е правил сделка с НИ знае, че там има предварителен договор където се дава авансова сума т.н капаро. Когато една от страните се откаже от сделката капарото в двоен размер обикновено остава в полза на коректната страна. Това е при всяка сделка! Толкова ли сте боси и голи, че никога нищо не сте продавали или купували
                Като чета какви си ги написал излиза че ти не си правил сделки.На теория е едно на практика друго.Капарото го дава купувача и после мъката е за него.Продавача отказва сделката нотариуса издава документ за отказа и миличък опираме до нашата съдебна система която трябва да принуди криещия се продавач да върне капарото в двоен размер.А познай кога ще стане.Другия начин е чрез познати в МВР да го издириш и да го спукаш от бой.И да прибереш каквото ти хареса от него или просто да му запалиш я колата я имотя.Затова казвам че трябва да има закон който да защитава и двете страни.Като си решил да продаваш внасяш и ти сума равна на капарото и като се откажеш коректния прибира парите.Нямаш си и представа колко непочтен народ има по нашите земи.

                Коментар


                • LANDLORD 31

                  Ти си като ЦРУ , какво значение има ..имотите вече правят дъно на цените си и пазара леко тръгна да работи. Който продаде сега си е изтървал яко нервите без съмнение.Банките на когото успяха да прицапат имотите и бизнесите на клиентите си сега вече почват да рентиерстват , хората би следвало вече да са разбрали че те кредити не дават , търсят будали с чиито крака и ръце без да си мръднат задниците от офисите да си купят имоти. Ще продават като се умножат цените по 7-8-9 пъти , на 10 пъти по високи цени от тези нива ще са се изчистили , после пак лов на наивници.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Единственият по-голям мезонет който се продава или продавал в Траката е 150м2.
                    Той е на цена Е95 000 и на вторият етаж е с две спални, а на първия само кухня с дневен тракт.
                    http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act...512&f1=details
                    Това само за уточнение, щото се появиха много манипулатори в темата, ама по този начин няма да свалят цените на НИ

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                      приходите ми са се увеличили 5 пъти месечно....
                      Пфффрфрфрфрфрф
                      Не е лесно!!!!!!!!!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                        Да ти е честито . На мен мястото не ми харесва особенно , но честно не съм наясно защото не съм стъпвал там от много време в този район. Възможно е да се е променил драстично , честно не съм наясно категорично да отсъдя. Имаше места там преди години , на цени които бяха лесно достъпни. Варна не ми харесва как се застроява , в България се застроява отвратително - цените са убийственно ниски , но това не ги прави привлекателни. Докато не се направи така , че да е позволено да презастроиш понеже не може да се забрани , то това да струва на този който го прави да плати огромна такса..маса пари ще се похабят. Цигания си е това.
                        Ами съгласен съм с теб. Ама ти звучиш като човек , който не е в БГ от поне 20г. Аз съм с 3 деца и няма къде да ходя, а и честно казано не искам, въпреки, че съм ходил и ходя по света по места където има само да сънуваш... Но не това е някакво предимство. Специално за Варна осван Бриз и Траката не знам кое е подходящо за мен - да е далеч от лудницата и да е близо до лудницата, ако ме разбираш.
                        Не те знам откога не си бил във Варна, ама ако не си бил 10-15 години - нещата са доста променени.
                        Относно цената - не те разбрах по иронията че те плаша - дали е висока или ниска. Ами цената е такава в момента и мога да ти кажа, че е дори 20-30% по ниска от "офертната". Ако не те мързи можеш сам да поровиш и ще видиш какви са цените.
                        Та това е от мен, лека...

                        Коментар


                        • luboil

                          Да ти е честито . На мен мястото не ми харесва особенно , но честно не съм наясно защото не съм стъпвал там от много време в този район. Възможно е да се е променил драстично , честно не съм наясно категорично да отсъдя. Имаше места там преди години , на цени които бяха лесно достъпни. Варна не ми харесва как се застроява , в България се застроява отвратително - цените са убийственно ниски , но това не ги прави привлекателни. Докато не се направи така , че да е позволено да презастроиш понеже не може да се забрани , то това да струва на този който го прави да плати огромна такса..маса пари ще се похабят. Цигания си е това.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от MRP Разгледай мнение
                            Толкова късно вече не ми се смята. Даже ми се струва че много писах. Радвам се че имаш имоти, радвам се че и вадиш там по колкото вадиш. Честито още веднъж без лоши мисли и пожелавам на всички да бъдем малко по-обективни щото много крайни хора по тия форуми бе, направо не ща да ги чета вече За цените имам друго мнение. Лека !
                            Благодаря ти, лека и на теб,

                            това колко вадя ме ядоса лорда и за това, иначе не приказвам много за това - лична работа си е.

                            Но въпросът е интересен. От 1996 до 2012 приходите ми са се увеличили 5 пъти месечно. В такъв случай имотите за мен паднали ли са или са се увеличили към днешна дата ( когато вече приключих)?

                            П.С. Относно цените - такива са каквито успееш да ги договориш - факторите са много - много е обширно да дискутирам сега, щото вече съм на градус. След някой друг дем ако искате мога още да споделя, въпреки, че съм написал всичко важно, стига човек да знае да чете.
                            П.С2 - ако си сериозен, мога да ти пратя линк за съседния апартамент - подобни характеристики. Ако не си сериозен не ме притеснявай.
                            Last edited by luboil; 10.07.2012, 23:10.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Изплаши ни с тия 70к. , много пари са. Естественно че ще е евтино на Траката , то било ли е скъпо някога там ?
                              Тебе не те плаша с нищо щото зная, че разбираш, дори и малко имагинерно. Това е реалността, на която съм направил сделка.
                              А това че ти си мислиш, че те плаша....другите да си мислят за теб що се плашиш.
                              И защо да те плаша?
                              Или ти сам се плашиш?

                              Коментар


                              • luboil

                                Изплаши ни с тия 70к. , много пари са. Естественно че ще е евтино на Траката , то било ли е скъпо някога там ?
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X