IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
    Лаици, лаици, даже си позволяват въпроси да задават. Защо ли си губя времето с такива? Както е казал народа- "Кервана си върви, кучетата си лаят". Бих го перефразирал така "Пазара на недвижими имоти си върви, безработните и бездомни фантазьори си лаят".
    Ако продължавате де олеквате така, ще спра да ви предлагам изгодни оферти!
    '' перефразирал''..............????..............Днес си се събудил мъж ???? Назад някъде говореше за себе си в женски род !?!

Коментар

• Лаици, лаици, даже си позволяват въпроси да задават. Защо ли си губя времето с такива? Както е казал народа- "Кервана си върви, кучетата си лаят". Бих го перефразирал така "Пазара на недвижими имоти си върви, безработните и бездомни фантазьори си лаят".
      Ако продължавате де олеквате така, ще спра да ви предлагам изгодни оферти!

Коментар

....
        Но покажи поне ти ПетЪре, че си добър инвеститор. Ето за тази къщурка ще ти намаля от 630 на 590К евра!! Ето както виждаш намалям ти 40 000 инфланционни евраци. Ще се заинтересуваш ли?
        http://www.mirela.bg/imoti/%D0%95%D0...fer175414.html
        Ох, бях се зарекъл да си харча мильоните и да не драскам тука, ама стана толкоз интересно. Та бихте ли уточнили малко: каква годишна доходност ще ми носи тази инвистиция, колко трябва да плащам месечно за подръжка, охрана, ливада и т.н. и няква ориентировъчна цена на довършителните работи, щото на мазилка малко неудобно.

Коментар

....................
          Ето за тази къщурка ще ти намаля от 630 на 590К евра!! Ето както виждаш намалям ти 40 000 инфланционни евраци. Ще се заинтересуваш ли?
          ..........................
          Извинявам се, че се меся, но понеже дедо се интересува от некои къщурки, а моят дърводелски метър има 100 санта, може ли освен намалението на общата цена, да се чуе нещо и за Разгънатата Застроена Площ на къщурката, стига да е тази от снимката. Евентуално подземните етажи колко са? Щото ми изглежда, че в обявената искана цена са турени едни 150К евро за облагородяване на двора.
          Иначе тук е така, ние сме едни общо взето скромни момчета (и дедовци) за които да се купи имот за живеене едва ли бихме дали повече от 30% от наличния капитал, когато става въпрос за сериозни спекуланти, не като дългосрочни инвеститори като мен!
          Извинявам се за множественото число, говоря само за себе си!
          Last edited by Вълчо-34; 20.08.2012, 10:58.
          И това ще мине ...

Коментар

• Май от форума на имоти.нет си търсят нова аудитория след като там отдавна не се е оформяла свястна дискусия. Запълват си времето единствено с караници, мерене на имотите и плюене по брокерите .

Коментар

Личи си , че никога не си стъпвал там. Мисля дори, че си на разстояние около една 20 литрова туба бензин от София. Ягуар разработват всъдеход едва от миналата година.
              Пътя до Камбаните е перфектен и няма никакво блато. Жилищния комплекс се намира съвсем близо до околовръстното шосе и няма къде толкова да се катери.
              Жалко, че тук се изказват само хора незапознати с материята и никога не стъпвали по реални огледи. Аз затова се регнах, за да ги просветя поне малко за да не се излагат много. Не може в толкова посещаван форум да пишат огромен брой дилетанти, а професионалистите да са принудени да четат небивалици.
              Да точно така, я кажи пушака от близкия катун, на къде отива? А да и това с охраната на комплекса е умряла работа, ама да не отваряме темата

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
                Босичък - милион е средна класа според тебе, споерд мен е милионер
                И само с джипове си ходил като гледам, ама като замръзне езерцето(балтото) дето се образува в средата на пътя и с джип не става - ша знайш
                Личи си , че никога не си стъпвал там. Мисля дори, че си на разстояние около една 20 литрова туба бензин от София. Ягуар разработват всъдеход едва от миналата година.
                Пътя до Камбаните е перфектен и няма никакво блато. Жилищния комплекс се намира съвсем близо до околовръстното шосе и няма къде толкова да се катери.
                Жалко, че тук се изказват само хора незапознати с материята и никога не стъпвали по реални огледи. Аз затова се регнах, за да ги просветя поне малко за да не се излагат много. Не може в толкова посещаван форум да пишат огромен брой дилетанти, а професионалистите да са принудени да четат небивалици.

Коментар

• През темата минаха 2-3 нахални и гладни брокита....Минаха и заминаха...
                  Тоя ( тая) се оказа гладна и нагла...
                  Щом я търпи модито, да си пише, но аз я бутам в игнора и да се пъне......

Коментар

Да и ти добре показа, че не разбираш от бизнеса. Който купува къща на такава средна цена е поне от средната класа. Дали някой човек с вкус от средната и над средната класа ще приеме чужди виждания за интериора и вкуса относно избраните мебели? Щото този човек /купувача/ се предполага, че има семейство с поне две деца и съпруга с която би направил този избор, а не някой самотен бездомен тутманик от форума с особено мнение.
                    И за пътя не знаеш, има такъв по моста от Младост 4 и минава директно над околовръстното без да чакаш светофари. Чудесно е асфалтиран, вече няколко клиенти са ме возили дотам с Х5, Джагуар и Нисан "Мурано".
                    Босичък - милион е средна класа според тебе, споерд мен е милионер
                    И само с джипове си ходил като гледам, ама като замръзне езерцето(балтото) дето се образува в средата на пътя и с джип не става - ша знайш

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                      Много си се изнервил/а бре, що така?

Много малко сделки?

Ние преди време направихме една сметка сега пак ще ти я припомня:

Колко бяха сделките за тримесечието в София?

По спомен към 4800.
                      Делено на 3 прави 1600 на око за месец.
                      Делено на 30 прави 53 на ден. От тях 30 да минават през брокер.

Не случайно много агенции хлопнаха кепенци. Не знам колко са хората, които си вадят прехраната чрез посредничество, ама в София са сигурно поне 5000 хора. С по 30 сделки на ден има голям глад при тях.
                      Да кажем една средна сделка от 50000 евро и средна комисионна 2% прави 1000 евро на сделка х 30 = 30000 евро за 5000 калпака (а аз съм сигурен че са много повече). Което е 6 евро надник на ден на човек. Като махнеш издръжката на офисите, данъци и разходи остават по 4 евро на ден на човек. Е значи си прошляк...и затова си толкова изнервен/а.
                      За Варна бяха към 2800, което прави по 30 сделки на ден на око.

А за другите места в БГ...мале, мале...
                      Малко корекция в сметките - от 1000 Е на сделка - брокера взема само 250 - другото за агенцията ... така че я има 500 кинта на месеца, а няма ... Глааад

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
                        Браво бре! на шпакловка! то за милион хората ги продават с луксозните мебели! А до там дори нормален път няма.... голяма оферта няма що!
                        Да и ти добре показа, че не разбираш от бизнеса. Който купува къща на такава средна цена е поне от средната класа. Дали някой човек с вкус от средната и над средната класа ще приеме чужди виждания за интериора и вкуса относно избраните мебели? Щото този човек /купувача/ се предполага, че има семейство с поне две деца и съпруга с която би направил този избор, а не някой самотен бездомен тутманик от форума с особено мнение.
                        И за пътя не знаеш, има такъв по моста от Младост 4 и минава директно над околовръстното без да чакаш светофари. Чудесно е асфалтиран, вече няколко клиенти са ме возили дотам с Х5, Джагуар и Нисан "Мурано".
                        Last edited by Babbitt; 20.08.2012, 10:14.

Коментар

Както и всеки друг лаик в областта на инвестициите естествено не четеш внимателно и задълбочено. От десет години се занимавам с посредничество, а от 6 с управление на имоти. Но знам, че лаиците не правите разлика в нюанса, както и да е. Какво притежавам и къде почивам няма значение, но тука забелязвам хора на които една сума от порядъка на цената на моя апартамент им се струва страховита. Камо ли да ми дойде безумната мисъл, че това било "венец" в успеваемостта ми в професията. Пълно профанизиране! А ТЕ пишат в инвеститорски форум. И аз искренно се забавлявам с такива типове, но вече почва да преобладава съжалението. Съжаление, защото забелязвам , че някои пишат тук с години, а явно нямат и една ватенка на гърба си. Явно инвестиционните стратегии са били доста самоубийствени.
                          Но покажи поне ти ПетЪре, че си добър инвеститор. Ето за тази къщурка ще ти намаля от 630 на 590К евра!! Ето както виждаш намалям ти 40 000 инфланционни евраци. Ще се заинтересуваш ли?
                          Браво бре! на шпакловка! то за милион хората ги продават с луксозните мебели! А до там дори нормален път няма.... голяма оферта няма що!

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar) Разгледай мнение
                            Ще си призная нещо пред теб.
                            Такива като теб обикновено будят у мен повече смях, отколкото съжаление.
                            Първо, защото е ясна целта на активното ти участие, откакто си се регистрирал/а във форума.
                            Второ, заради неуточнения ти пол, при това ясно изразен. Един ден обяснения изцяло в мъжки род, на другия преминаване в женски род с линкчета, че става въпрос или за Деницa или за Даниела.
                            Няма как да не направи впечатление и заблудата, с която си останал/а относно брокерския ти стаж, който ту е 10- годишен, ту 6-годишен.
                            А това за двустайния ти апартамент в краен софийски квартал, както и селската ти къща в съчетание с някаква почивка из нашето презастроено Черноморие, едва ли не венец в биографията на един преуспял брокер, претрупан от работа, тактично ще оставя без коментар, понеже е повече от ясно, че много се гордееш с тях. А когато човек се гордее, че е успял с нещо в живота, някак си не е редно да му нарушаваш душевния комфорт. Но за страничния наблюдател си остава онова смесено чувство, за което писах в началото с леката добавка, че при мен смехът е преобладаващ.
                            Както и всеки друг лаик в областта на инвестициите естествено не четеш внимателно и задълбочено. От десет години се занимавам с посредничество, а от 6 с управление на имоти. Но знам, че лаиците не правите разлика в нюанса, както и да е. Какво притежавам и къде почивам няма значение, но тука забелязвам хора на които една сума от порядъка на цената на моя апартамент им се струва страховита. Камо ли да ми дойде безумната мисъл, че това било "венец" в успеваемостта ми в професията. Пълно профанизиране! А ТЕ пишат в инвеститорски форум. И аз искренно се забавлявам с такива типове, но вече почва да преобладава съжалението. Съжаление, защото забелязвам , че някои пишат тук с години, а явно нямат и една ватенка на гърба си. Явно инвестиционните стратегии са били доста самоубийствени.

Коментар

Хо хо, хо хо, веселяците се коалират вече. Млади момко Петре, от 6 години предлагам услугата управление на имот и работя също с доста големи фирми като Адапт консулт и други, но едва 2 % от всички участници на пазара на НИ ползват такава услуга, като едва половината от тях са придобили имота си през последните 10 години, а такива дето не знаят какво точно са искали да купят просто не съществуват. Такива могат да съществуват само във виртуала, не и в реала. Като перяха пари, влагаха основно в строителство на жилищни сгради и хотели по курортите, но пак знаеха точно в какво искаха да ги изперат. Затова искрено се забавлявам сред такива лаици. Просто веднага си проличава колко разбират от имоти и от инвестиции като цяло. Все едно някой да запита :"В какъв вид актив точно да вложа парите си в злато, в акции, в деривати или да ги турна на депозит" И да се водя заслужил инвеститор. Смях!
                              Ще си призная нещо пред теб.
                              Такива като теб обикновено будят у мен повече смях, отколкото съжаление.
                              Първо, защото е ясна целта на активното ти участие, откакто си се регистрирал/а във форума.
                              Второ, заради неуточнения ти пол, при това ясно изразен. Един ден обяснения изцяло в мъжки род, на другия преминаване в женски род с линкчета, че става въпрос или за Деницa или за Даниела.
                              Няма как да не направи впечатление и заблудата, с която си останал/а относно брокерския ти стаж, който ту е 10- годишен, ту 6-годишен.
                              А това за двустайния ти апартамент в краен софийски квартал, както и селската ти къща в съчетание с някаква почивка из нашето презастроено Черноморие, едва ли не венец в биографията на един преуспял брокер, претрупан от работа, тактично ще оставя без коментар, понеже е повече от ясно, че много се гордееш с тях. А когато човек се гордее, че е успял с нещо в живота, някак си не е редно да му нарушаваш душевния комфорт. Но за страничния наблюдател си остава онова смесено чувство, за което писах в началото с леката добавка, че при мен смехът е преобладаващ.

Коментар

Хайде само щото си ми симпатичен, ще ти кажа. Като изключим зем. земя, която е най-аткрактивна в момента, ако говорим за възвращаемост на инвестиция, а не за закупуване на жилище за живеене /каквото установих със съжаление, че и такова нямате повечето тук/ мисля, че са жилища в големите градове на добри локации с ниска етажност в стари тихи кооперации или ново строителство но само в район с добре изградена инфраструктура. Ако ще се купува малък хотел, заведение или магазин, само в централните части на големите градове. Там относително може да се разчита на целогодишна заетост , а не само за 2-3 месеца сезонна както е в повечето ни курорти може би с изключение на Велинград. Това го казвам условно, щото дори в София и Пловдив трудно може да се разчита на гости от чужбина с изключение на по-голями събития като пловдивския панаир или концерта на лейди Гага заради когото трябваше да настанявам две македонки в Мусагеница. В София един от кварталите с най-добра възвръщаемост от наеми спрямо цена е Студентски град. За това се учудих на поредните лаици които гордо заявиха, че не посещават този квартал. Всички те /лаиците/ имам предвид ползват индуктивен подход към средата. Щом той не го прави, значи никой не прави това. Наистина купона тук е пълен
                                Не мисля, че познаваш СГ по-добре от мен В СГ през 20 метра има призрачни кооперации с мухлясващи апартаметни. Ако мислиш за 100К да купиш апартаменти на 600-700Е да ги превърнеш на луксозни общежития и да си на печалба - малко ще ти са криви сметките..

Мерси за отговора. Ако имаш оферти за земеделска земя или за "големите градове на добри локации с ниска етажност в стари тихи кооперации или ново строителство но само в район с добре изградена инфраструктура" можеш ги постеш. Докараш ли 10-12% на година печалба от тях ще имаш уважението на доста хора тук
                                I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Working...
                                X