Първоначално изпратено от stanislav_ov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от stanislav_ov Разгледай мнениеМного ви благодаря за отговорите.
@Бате Пешо много полезен отговор за процедурата на покупка на жилище.
Виждам, че някой съветват, че сега не е добър момент за покупка на жилище, в такъв случай, ако изчакам да паднат цените и да се раздвижи пазара, се притеснявам да не станат някакви сакътлици с тоя ЕС и да изгорят тия финанси които са събрани за жилището ( семейство нямам и няма да го купувам със заем)
= ще се появят добри жилища когато се качат цените, а това започна!
Така че, ако искаш ефтино - търси сега!Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
-
Много ви благодаря за отговорите.
@Бате Пешо много полезен отговор за процедурата на покупка на жилище.
Виждам, че някой съветват, че сега не е добър момент за покупка на жилище, в такъв случай, ако изчакам да паднат цените и да се раздвижи пазара, се притеснявам да не станат някакви сакътлици с тоя ЕС и да изгорят тия финанси които са събрани за жилището ( семейство нямам и няма да го купувам със заем)Last edited by stanislav_ov; 16.05.2013, 21:43.
Коментар
-
Първоначално изпратено от stanislav_ov Разгледай мнениеСпоред вас сега дали е добър момент за покупка на собствено жилище? Не става въпрос за инвестиция а за първо жилище.
Не съм запознат с процедурите, сега само събирам информация, как стават нещата и ще съм благодарен, ако дадете някой съвет.
Също така ме интересува дали да ползвам брокер при покупката - става въпрос за апартамент в София.Last edited by Бате Пешо; 16.05.2013, 20:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнениеАнонимен,
че то и сега държавата строи жилища и ги дава на... нахалните ромите и соц. слабите
Новото правителство на Орешарски трябва да бъде по-социално и да се ангажира със строителство на социални жилища така, че обикновените хора да получат своя дом, а не само богаташите!
Коментар
-
Първоначално изпратено от stanislav_ov Разгледай мнениеСпоред вас сега дали е добър момент за покупка на собствено жилище? Не става въпрос за инвестиция а за първо жилище.
Не съм запознат с процедурите, сега само събирам информация, как стават нещата и ще съм благодарен, ако дадете някой съвет.
Също така ме интересува дали да ползвам брокер при покупката - става въпрос за апартамент в София.
Вярно, в момента има много по-малко предлагане на имоти,но намериш ли нещо което те устройва,цената ще е добра.Не знам възможностите ти,но послушай съфорумците,без кредит !
И задължително с адвокат,сам признаваш,че не си запознат с процедурите.
Успех !
Коментар
-
станислав
На втората част от въпроса ти отговора е много лесен. Ако искаш да подариш на накого няколко хил. лв ползвай.
На първата....хм... Ако ти не си си отговорил сам при положения ще имаш поглед върху нещата не очаквай някой непознат да ти дъде съвет без да познава конкретиката.
Ако го имаш кеша, и живееш под наем е ясно. Ако нямаш поне 50 % кеш и разчиташ на кредит и добрата ти заплата ( в момента) си е направо хазарт
Утре можеш да изгубиш добрата си заплата или здравето си и какво правим???
И децата ти ще плащат на банката.Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Коментар
-
...
Напр. семейство имаш ли, на каква възраст сте, какви са плановете ви и т.н.
Ако аз сега съм на 20+ с или без половина, но задължително без дете, няма да бързам, а ще си поживея под наем - да видя как е, да си избера квартал, да видя какво точно ми харесва.
обаче ако е друго - друго.
Та мисълта ми е да не гледаш статистиката, където отчитат цената на свинското със зеле (и то с преобладаващо зеле), а да се замислиш над твоя индивидуален случай.
Коментар
-
Според вас сега дали е добър момент за покупка на собствено жилище? Не става въпрос за инвестиция а за първо жилище.
Също така ме интересува дали да ползвам брокер при покупката - става въпрос за апартамент в София.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Anonimus Разгледай мнениеНовото правителство би трябвало да се ангажира с една по-отговорна към хората политика като например запачне програма за изграждане на социални жилища, което би могло да свали цените до по-нормални нива така че обикновените хора да могат да закупят жилище.
Също е добре да се помисли за преференциални кредити за хора в затруднено икономическо положение от Държавната банка за развитие, така че обикновените хора да мога да закупят дом без часните банки да им съдират кожите с огромни лихви!
Жилището не е лукс, а жизнена необходимос и основно човешко право.
Също така е важно сега да се реализира предложението на Волен Сидеров за таван на лихвите!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнениеНяма хора в БГ, това е проблемът. Неофициално сме около 6млн. Това е статистиката на СЗО, които базирани на броя хора определят стандарта за броя на линейките.
Коментар
-
Мудис: Кризата в еврозоната - дълга и дълбока
http://banks.dir.bg/2013/05/16/news13908402.html
Ррррррррррррррррръст на дълбочината и дължината
Коментар
-
Анонимен,
че то и сега държавата строи жилища и ги дава на... нахалните ромите и соц. слабите
Припомни си наводненията от 2005, после с. Бисер, после земетресението Перник
Аз съм против тези неща. Водата им бутна кирпича, а после с държавните пари ( разбирай нашите) им вдигнаха спретнати домове. В края на краищата точно тези които не плащат данаци и не са помислили за застраховки.
Преференциалните лихви само ще отворят врата на корупция.
Истината е, че жилището така мечтано от някои ще е недостижимо. Трудно се излиза от село и не трябва да се приема за право .Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Коментар
-
Новото правителство би трябвало да се ангажира с една по-отговорна към хората политика като например запачне програма за изграждане на социални жилища, което би могло да свали цените до по-нормални нива така че обикновените хора да могат да закупят жилище.
Също е добре да се помисли за преференциални кредити за хора в затруднено икономическо положение от Държавната банка за развитие, така че обикновените хора да мога да закупят дом без часните банки да им съдират кожите с огромни лихви!
Жилището не е лукс, а жизнена необходимос и основно човешко право.
Също така е важно сега да се реализира предложението на Волен Сидеров за таван на лихвите!!!
Коментар
Коментар