IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от stanislav_ov Разгледай мнение
    Много ви благодаря за отговорите.

@Бате Пешо много полезен отговор за процедурата на покупка на жилище.

Виждам, че някой съветват, че сега не е добър момент за покупка на жилище, в такъв случай, ако изчакам да паднат цените и да се раздвижи пазара, се притеснявам да не станат някакви сакътлици с тоя ЕС и да изгорят тия финанси които са събрани за жилището ( семейство нямам и няма да го купувам със заем)
    Хубаво евтино няма.Освен това трудно се намира.Постави се в положението на продавача.Ти би ли продал имот в който си вложил 100000 евро за 50000 щото във форума пишело че цените ще паднат.Не се лъжи по приказките на други хора.Да цените на някои имоти ще падат но не на всички на други ще се качват.Такъв филм всички цени падат има само в главите на неудачници и голтаци които чакат някой да им подари имот.Всичко си зависи от теб и ти решаваш.За ЕС и САЩ не знам какво ще стане или по точно кога ще стане но дълговете са огромни и рано или късно ще се сгромолясат.Тези дългове няма как да се редуцират с икономии.Ще са необходими много години икономии и умерена инфлация.А това значи много години депресия.Другия път е зануляване на сметката и нов старт.Но това означава че депозитите и спестяванията отиват на боклука.Ти ще трябва да си прецениш сам какво да направиш.Аз мога да те съветвам само в ако решиш да купуваш какво да правиш в самия процес.

Коментар

Много ви благодаря за отговорите.

Виждам, че някой съветват, че сега не е добър момент за покупка на жилище, в такъв случай, ако изчакам да паднат цените и да се раздвижи пазара, се притеснявам да не станат някакви сакътлици с тоя ЕС и да изгорят тия финанси които са събрани за жилището ( семейство нямам и няма да го купувам със заем)
      Супертрейдъра ти каза че не е добър момента за покупка защото СЕГА няма добри жилища, но НЕ защото ще падат цените, а обратно!

= ще се появят добри жилища когато се качат цените, а това започна!

Така че, ако искаш ефтино - търси сега!
      Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Много ви благодаря за отговорите.

Last edited by stanislav_ov; 16.05.2013, 21:43.

Коментар

Според вас сега дали е добър момент за покупка на собствено жилище? Не става въпрос за инвестиция а за първо жилище.

Не съм запознат с процедурите, сега само събирам информация, как стават нещата и ще съм благодарен, ако дадете някой съвет.

Също така ме интересува дали да ползвам брокер при покупката - става въпрос за апартамент в София.
          Ако няма къде да живееш и си събрал парите купувай.Кредит в никакъв случай.Идват лоши времена може да си загубиш работата и после проблемите са големи.По добрия вариант е да ползваш брокер но в никакъв случай няма да му плащаш повече от 1000 лева за услугата.С големи брокери не работи щото надуват цените и работят в полза на продавачите.Не купувай от фирма ама в никакъв случай щото обявяват фалит със задна дата и духаш супата.От ЧСИ също не.И задължително адвокат.Преди покупката трябва да е ясно всичко.Задължения и собственици.Адвоката ще ти обясни какви евентуални рискове поемаш.Няма да се съгласяваш да даваш капаро на брокер или на продавача.Капарото се превежда на нотариуса.И задължително ползваш сметката на нотариуса.В деня на сделката превеждаш парите по сметката на нотариуса.Когато купеното жилище излезе в агенцията по вписванията на твое име си вземаш нотариалния акт а нотариуса превежда парите по сметката на продавача.Запомни и то много хубаво че трябва да ползваш брокер и адвокат.Брокера да звъни по обяви и да урежда огледи а адвоката да ти разясни какви са евентуалните рискове и какви документи да изискаш от продавача.В никакъв случай няма да кълвеш на глупости от рода на цените се вдигат пълно е с кандидати за апартамента или пък да даваш капаро на друг освен на нотариуса.Дано съм ти полезен.Услугата да ползваш сметката на нотариуса е 300-600 лева адвоката не е повече от 250 а на брокера в никакъв случай повече от 1000 лева.Не се скъпи за тези пари щото мое да загубиш много пари.Няма да се съгласяваш на данъчна оценка и задължителна клауза за тройна сума в случай на проблеми.
          Last edited by Бате Пешо; 16.05.2013, 20:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
            Анонимен,
            че то и сега държавата строи жилища и ги дава на... нахалните ромите и соц. слабите
            няма достатъчно социални жилища. В София например не са достатъчно!!!
            Новото правителство на Орешарски трябва да бъде по-социално и да се ангажира със строителство на социални жилища така, че обикновените хора да получат своя дом, а не само богаташите!

Коментар

Според вас сега дали е добър момент за покупка на собствено жилище? Не става въпрос за инвестиция а за първо жилище.

Не съм запознат с процедурите, сега само събирам информация, как стават нещата и ще съм благодарен, ако дадете някой съвет.

Също така ме интересува дали да ползвам брокер при покупката - става въпрос за апартамент в София.
              Мнението ми е,че сега е чудесен момент за покупка
              Вярно, в момента има много по-малко предлагане на имоти,но намериш ли нещо което те устройва,цената ще е добра.Не знам възможностите ти,но послушай съфорумците,без кредит !
              И задължително с адвокат,сам признаваш,че не си запознат с процедурите.
              Успех !

Коментар

• станислав

На втората част от въпроса ти отговора е много лесен. Ако искаш да подариш на накого няколко хил. лв ползвай.

На първата....хм... Ако ти не си си отговорил сам при положения ще имаш поглед върху нещата не очаквай някой непознат да ти дъде съвет без да познава конкретиката.

Ако го имаш кеша, и живееш под наем е ясно. Ако нямаш поне 50 % кеш и разчиташ на кредит и добрата ти заплата ( в момента) си е направо хазарт

Утре можеш да изгубиш добрата си заплата или здравето си и какво правим???

И децата ти ще плащат на банката.
                Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• stanislav_ov

Не точно сега не е подходящ момента, не се предлагат добри жилища..а да си купиш нещо което не е добро за себе си и за първо и единственно жилище - не е добре.
                  D.Y.F-091066

Коментар

...
                    Зависи от много неща.
                    Напр. семейство имаш ли, на каква възраст сте, какви са плановете ви и т.н.
                    Ако аз сега съм на 20+ с или без половина, но задължително без дете, няма да бързам, а ще си поживея под наем - да видя как е, да си избера квартал, да видя какво точно ми харесва.
                    обаче ако е друго - друго.
                    Та мисълта ми е да не гледаш статистиката, където отчитат цената на свинското със зеле (и то с преобладаващо зеле), а да се замислиш над твоя индивидуален случай.

Коментар

• Според вас сега дали е добър момент за покупка на собствено жилище? Не става въпрос за инвестиция а за първо жилище.

Коментар

• Първоначално изпратено от Anonimus Разгледай мнение
                        Новото правителство би трябвало да се ангажира с една по-отговорна към хората политика като например запачне програма за изграждане на социални жилища, което би могло да свали цените до по-нормални нива така че обикновените хора да могат да закупят жилище.
                        Също е добре да се помисли за преференциални кредити за хора в затруднено икономическо положение от Държавната банка за развитие, така че обикновените хора да мога да закупят дом без часните банки да им съдират кожите с огромни лихви!
                        Жилището не е лукс, а жизнена необходимос и основно човешко право.
                        Също така е важно сега да се реализира предложението на Волен Сидеров за таван на лихвите!!!
                        Остава само и член първи да върнат! Деветосептемврийските експроприатори вече са крупни собственици на имоти, банки и каквото се сетиш още, а социалните напъни на партийните олигархии са само разменна монета за гласове по време на изборите и свършват веднага след това. Слез на земята!

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
                          Няма хора в БГ, това е проблемът. Неофициално сме около 6млн. Това е статистиката на СЗО, които базирани на броя хора определят стандарта за броя на линейките.
                          И отново си задавам въпроса докога ще чакаме, ами не отръскаме небългарите по границите в автономни региони.

Коментар

• Мудис: Кризата в еврозоната - дълга и дълбока
                            http://banks.dir.bg/2013/05/16/news13908402.html

Ррррррррррррррррръст на дълбочината и дължината

Коментар

• Анонимен,
                              че то и сега държавата строи жилища и ги дава на... нахалните ромите и соц. слабите

Припомни си наводненията от 2005, после с. Бисер, после земетресението Перник

Аз съм против тези неща. Водата им бутна кирпича, а после с държавните пари ( разбирай нашите) им вдигнаха спретнати домове. В края на краищата точно тези които не плащат данаци и не са помислили за застраховки.

Преференциалните лихви само ще отворят врата на корупция.

Истината е, че жилището така мечтано от някои ще е недостижимо. Трудно се излиза от село и не трябва да се приема за право .
                              Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Новото правителство би трябвало да се ангажира с една по-отговорна към хората политика като например запачне програма за изграждане на социални жилища, което би могло да свали цените до по-нормални нива така че обикновените хора да могат да закупят жилище.
                                Също е добре да се помисли за преференциални кредити за хора в затруднено икономическо положение от Държавната банка за развитие, така че обикновените хора да мога да закупят дом без часните банки да им съдират кожите с огромни лихви!
                                Жилището не е лукс, а жизнена необходимос и основно човешко право.
                                Също така е важно сега да се реализира предложението на Волен Сидеров за таван на лихвите!!!

Коментар

Working...
                                X