IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
    Ами, да - реализирана.
    Има бизнес с име от 20 години, дава работа на някакви хора, те хранят семейства с тези заплати и т.н. И е от тези човечета, които за последните 3-4 години ги върнаха десетилетия назад, и вече не виждат светлина. Има дюшек, на който да излезе през следващите поне 2-3 години, без да ликвидира цялото си имущество в Бг, за да купи чаршафи за живота навън.
    Доста хора от същата черга - средни т.е., - правят същото като нея.

Сега само не ми обяснявайте колко по-реализирани сте в тази тема, по-вероятно е да намеря олигарх в бг-мамма.
    Щастливи емигранти - средни хора от БГ отмарят в западноевропейски столици, а? Браво бе, тая страна тръгнала преди да сме я усетили, средната класа вече си харчи парите живеейки във Виена уморена от битовите несгоди и драсканиците по чистите стени в Лозенец...

Коментар

• Ами, да - реализирана.
      Има бизнес с име от 20 години, дава работа на някакви хора, те хранят семейства с тези заплати и т.н. И е от тези човечета, които за последните 3-4 години ги върнаха десетилетия назад, и вече не виждат светлина. Има дюшек, на който да излезе през следващите поне 2-3 години, без да ликвидира цялото си имущество в Бг, за да купи чаршафи за живота навън.
      Доста хора от същата черга - средни т.е., - правят същото като нея.

Сега само не ми обяснявайте колко по-реализирани сте в тази тема, по-вероятно е да намеря олигарх в бг-мамма.

Коментар

• Реализирана пък бизнеса и едва крета. Егати реализацията!!!

Бизнеса не търпи вакум. Веднага се заема. Нали знаете за единят ако е фалит за другия е печалба. Парите не изчезват, а се прерзпределят.

Сега е жътва за преразпределяне.
        Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
          Аз пък не познавам човек или семейство, което да иска да бяга. Всичките са заможни и успели. Може така да съм си избрал обкръжението.

tea_cup за мен хора, които мислят да емигрират са неудачници и търсят причината някаде другаде, а не в самите себе си.

Навън само по екскурзии

Аз ти говоря само за вече реализирани хора. Не за някакви, които и тук са зле, и си на принципа "колко по-зле може да е там".

Вчера говорих с друга позната - бизнесът й едва крета, държавата й дължи пари от години, но иска голяма отбивка - далеч не онези 10 процента на Бойко отпреди три години, а в същото време текат заплати, разходи. Вика: закривам всичко и заминавам навън с дъщеря ми (студентка тази година).
          Друг си изпрати семейството в приятна столица преди две години и само лети между там и тук.
          Друг закрива бизнеса на жена си и отива в друга държава заради децата, а отвреме навреме ще си идва тук за неговия си бизнес.

Общото при всички са децата. И че не са хора, които нямат нищо за оставяне тук.

Така че кой е неудачник, не е много сигурно

Коментар

• tea_cup

Аз пък не познавам човек или семейство, което да иска да бяга. Всичките са заможни и успели. Може така да съм си избрал обкръжението.

tea_cup за мен хора, които мислят да емигрират са неудачници и търсят причината някаде другаде, а не в самите себе си.

Навън само по екскурзии
            Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
              И на мен ми спират пред гаража, спират ми на паркомястото, спират ми пред бариерата, драскат по чистите стени... и какво да направим ? Да се откажем, може би ? Всички това ми предлагат. Пак да стягам куфарите и Терминал 2. Сякаш всички се отказаха да живеят вече, само вегетират. Но и това няма да е вечно.
              Тези дни се замислих колко от познатите ни семейства с деца се стягат за навън. Доста. Все заради децата. И като се замисля, не мога да ги съдя.

Коментар

• индианеца

Терминал 2 въобще не рашава проблема , рекетират ме от няколко дни бели холандски цитани с холандски имена , и не защото съм българин..те не знаят кой рекетират, за тах може и холандец да съм. Навсякъде има "КОМФОРТНИ" ситуации. Който е живял в Лондон знае как разпускат в почивните дни, входните врати как се заключват.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от alwayastrue Разгледай мнение
                  Явно си доста млад или неинформиран. Аз бях много по-голям оптимист от теб когато бях на 30г - когато купих първото си жилище. Сменил съм няколко жилища и винаги съм давал възможно най-високата цена за времето си и съм отделял много време за проучване на квартала, съседите, качеството на строителството.... . Опитвал съм се да организирам приятели и да купим цял блок, но изводът съм си го направил вече. Няма да го казвам, за да не те събуждам от розовите сънища....
                  Продължавай да търсиш, не е казано, че няма да намериш.
                  Мога да ти дам някакви насоки, но предполагам, че всеки си има индивидуални критерии за добро и подходящо, та моите няма да свършат работа на друг.

Навсякъде могат да се случат проблеми, въпросът е в честотата и методите за решаването им.

Коментар

Явно си доста млад или неинформиран. Аз бях много по-голям оптимист от теб когато бях на 30г - когато купих първото си жилище. Сменил съм няколко жилища и винаги съм давал възможно най-високата цена за времето си и съм отделял много време за проучване на квартала, съседите, качеството на строителството.... . Опитвал съм се да организирам приятели и да купим цял блок, но изводът съм си го направил вече. Няма да го казвам, за да не те събуждам от розовите сънища....
                    И на мен ми спират пред гаража, спират ми на паркомястото, спират ми пред бариерата, драскат по чистите стени... и какво да направим ? Да се откажем, може би ? Всички това ми предлагат. Пак да стягам куфарите и Терминал 2. Сякаш всички се отказаха да живеят вече, само вегетират. Но и това няма да е вечно.

Коментар

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
                      Чак пък ))
                      Нямаше да пиша, но като си дал пример с колата, не се стърпях - има квартали с по-ниска битова престъпност, в частност по отн. колите - моята преди две години стоя отключена няколко дни без инцидент, а виждам и че съседските коли са пълни с детски столчета, това-онова, и никой не е разбил, нито надраскал.
                      Та има си квартали и квартали, съседи и съседи.
                      Истината е, че където и да живееш - с гараж, с охрана, с каквото и да е, - накрая пак се озоваваш на разбитите улици, дупки, просяци, простаци. Но поне можеш да си избереш място, където да прекарваш едни 8-12 часа на спокойствие със семейството си - твоята къщичка, - и си заслужава да го търсиш малко по-дълго и да платиш малко повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от Anonimus Разгледай мнение
                        Новото правителство би трябвало да се ангажира с една по-отговорна към хората политика като например запачне програма за изграждане на социални жилища, което би могло да свали цените до по-нормални нива така че обикновените хора да могат да закупят жилище.
                        Също е добре да се помисли за преференциални кредити за хора в затруднено икономическо положение от Държавната банка за развитие, така че обикновените хора да мога да закупят дом без часните банки да им съдират кожите с огромни лихви!
                        Жилището не е лукс, а жизнена необходимос и основно човешко право.
                        Също така е важно сега да се реализира предложението на Волен Сидеров за таван на лихвите!!!

Хъм,накара ме да се замисля.За това ли гласувахте за червените ?!
                        Ако,причината е тази са ви измамили зверски.Социални жилища и да се строят,винаги се отдават под наем,което не може да регулира цените в посока надолу.Колкото до социални заеми,е те това е химера
                        А,написаното надолу,не си заслужава дори да го чета !

Коментар

...Навсякъде има еднаква вероятност да попаднеш на ненормални, арогантни, мизерни съседи. Навсякъде са ми драскали, разбвали и дори крали колата, а който има гараж - му спират пред гаража. ...
                          Чак пък ))
                          Нямаше да пиша, но като си дал пример с колата, не се стърпях - има квартали с по-ниска битова престъпност, в частност по отн. колите - моята преди две години стоя отключена няколко дни без инцидент, а виждам и че съседските коли са пълни с детски столчета, това-онова, и никой не е разбил, нито надраскал.
                          Та има си квартали и квартали, съседи и съседи.
                          Истината е, че където и да живееш - с гараж, с охрана, с каквото и да е, - накрая пак се озоваваш на разбитите улици, дупки, просяци, простаци. Но поне можеш да си избереш място, където да прекарваш едни 8-12 часа на спокойствие със семейството си - твоята къщичка, - и си заслужава да го търсиш малко по-дълго и да платиш малко повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                            Хубаво евтино няма.Освен това трудно се намира.Постави се в положението на продавача.Ти би ли продал имот в който си вложил 100000 евро за 50000 щото във форума пишело че цените ще паднат.Не се лъжи по приказките на други хора.Да цените на някои имоти ще падат но не на всички на други ще се качват.Такъв филм всички цени падат има само в главите на неудачници и голтаци които чакат някой да им подари имот.Всичко си зависи от теб и ти решаваш.За ЕС и САЩ не знам какво ще стане или по точно кога ще стане но дълговете са огромни и рано или късно ще се сгромолясат.Тези дългове няма как да се редуцират с икономии.Ще са необходими много години икономии и умерена инфлация.А това значи много години депресия.Другия път е зануляване на сметката и нов старт.Но това означава че депозитите и спестяванията отиват на боклука.Ти ще трябва да си прецениш сам какво да направиш.Аз мога да те съветвам само в ако решиш да купуваш какво да правиш в самия процес.
                            Не знам на како викате хубаво в тая държава.... Аз съм обиколил доста райони на София. Навсякъде има еднаква вероятност да попаднеш на ненормални, арогантни, мизерни съседи. Навсякъде са ми драскали, разбвали и дори крали колата, а който има гараж - му спират пред гаража. Ако въздухът е относително чист, то транспорта, е труден, ако е в центъра - шумът е голям, а Джон Бон Джоуви издържа 2 часа и избяга.
                            Колкото до качеството на строителството - старите панели и ЕПК, могат да се окажат най-качествени при едно земетресение

Коментар

• Бате Пешо

Хубавото винаги е евтино , но не е на най ниската цена...държи цена във всички времена, не е набутвация с разходи за енергия и поддръжка. Излиза евтино. По скъпичко да го купиш си заслужава, и отдавна съм на този принцип. За евтино има едни магазини - всичко по един лев , обичам да си купувам инструменти - взема си нещо и после го изхвърля и съм си начесал крастата да си купя нещо много евтино.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Ясно, доста неща ми се изясниха отново ви благодаря!

Коментар

Working...
                                X