Първоначално изпратено от Patilan
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеОбразованието е вътрешен а не външен процес.Ако ти очакваш че престоя ти на едно място ще ти даде знания жестоко се лъжеш.Нивото се определя от студентите а не от преподавателите.Всеки който е решил да учи и да се усъвършенствува стига там за където е тръгнал.Това че образованието в България е калпаво го говорят хора които не са отишли да учат.Не си мисли че скъпото е качествено.Западната система ипо точно скъпите английски и американски университети не са нищо повече от нашите освен че на 25-26години излизаш безработен и с 250000 долара дългове.Ако смяташ че математиката физиката електротехниката и химията на Запад са различни грешиш.Това че проподавателите имат циркаджийски умения и са по мили със студентите не означава че знанието е на по високо ниво.Никой не го е еня какво си завършил а какво можеш колко си работлив и за колко по малко пари си навит да го вършиш.
Че образованието е вътрешен , а не външен процес - спор няма.
Качеството и самото разбиране за образование на Запад, е много по-различно отколкото в БГ-то.
В БГ-то за интелигнтност все още се счита запаметяването и зазубрянето на материал.
На Запад, за интелигентност се счита самото осмисляне на материала.
Нагледен пример за ралзиката в образованието.
Семестър и изпит по икономика:
В БГ преобладава теоретична подготовка, а за изпит трябва да зазубриш поне един учебник, дори със самата структура на точки и подточки на всяка тема. Формулите също се зазубрят!!!
Подготовката минава в нечовешко четене и зазубряне. Всичките "знания" обаче се изпаряват с отпразнуването на взетия изпит.
На Запад, подготовката започва още с първият учебен ден. Теорията е минимална, но се компенсира с практически занимания и курсови работи на всеки 2 седмици. Още в началото подписваш агреемент, че няма да плагиатстваш, и че си запознат с последствията ако го направиш! Имаш по един час лична среща с ръководителя си, с които обсъждате всяка курсовата работа. Между другото, всеки ден с който закъсняваш с предаването на работата, ти се намаля оценката.
Финалният изпит е тест плюс задача. Препоръчително е да отидеш с учебник и калкулатор, които можеш свободно да ползваш по време на изпита. Преписването е невъзможно, защото теста е логически и не цели да възпроизвеждаш информация. С други думи, готови отговори няма. Никой не очаква да зазубряш формули! Очаква се да знаеш че има такава формула, да знаеш къде да я намериш, но най-вече да можеш да осмислиш всяка от променливите и параметрите.
Като материал се учи едно и също, то така или иначе учебниците ни са преведени западни....
Разликата в качеството и крайният резултат обаче е ФЕНОМЕНАЛНО !!!!
Коментар
-
България на челно място по спад на доходите в ЕС
Най-зле сме след Исландия
http://www.blitz.bg/news/article/201944
Ррррррррръст на челните места
Коментар
-
supertrader сделката се определя от условията на момента. Изглежда нямаме допирни точки. Аз давам това което е написано в обявата, продавача изглежда няма нужда от кеш и не бърза. Може да има и други причини: да не е наличен, имота да е фантом, да е с тежести и т.н.
Всичко е възможно и при промяна на пазарната конюктура същият този апартамент след години мога и да го взема за 65. Но сега не.Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Коментар
-
аналог
мога да дам пример разбира се, но не искам да давам конкретен пример с локацията в Сф и с параметрите в които аз инвестирам, защото ще станем много маймуни на клона.
Ще дам пример. Нов двустаен 65 кв.м с акт 16 от 2011 на Ш/З бе 47000 евра
С много усилия директно се свързвам, (като избягвам посредници) с фирмата строител или инвеститор и ми казват имаме актуализация, но не знаем актуалната цената. Е след 2 дни ми се обадиха 59000 евро му искат. Нека си го държат да му плашат данъци. Аз за 47000 щях да го взема.Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнениеНо определено има поскъпване на доста нови имоти в големите градове. В столицата ново строителство около метрото определено посоката е север
Коментар
-
Понижение дори срив има разбира се, но само на определени имоти ( селски къщи в СЗ България, панелки в мизерни квартали и с ромско население блокове, на тухли от 30-40-50 години на миналият век в центровете)
Но определено има поскъпване на доста нови имоти в големите градове. В столицата ново строителство около метрото определено посоката е север
. Смело мога да заява, че има липса на предлагане на определен тип имоти.
Така, че всичко под общ знаменател не може да се сложи. Не можеш да сравняваш москвич 403 с новата Мазда 6
Смятам, че за да се следи и коментира тренда е коректно да се определят и параметри,локация и т.н.Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от innergy Разгледай мнениеГледам заглавието, гледам коментарите.. пак гледам темата, гледам коментарите..Понижение никога не е имало и няма да има на недвижимите имоти. Ама те нека мечтаят.......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнениеИ на мене нещо подобно ми се въртеше в главата, ама по ми беше интересно vabo как го разбира "качественото"в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ
Коментар
-
Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнениеС това ще компенсирам пикови консумации.Има си и система за автоматично включване.
Които иска търси начин които не иска търси оправдание.
Енергото да си го начука.
Е тука изби рибата.И колко ще ти излиза кефа да се откачиш от енергото?И да не забравиш да си назначиш огняр.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеA нещо да си чувал за честота на ток и напрежение?Би ли разяснил как ще откачиш от енергото?И как ще си регулираш производството спрямо потреблението?Примерно си включил бойлера и терморегулатора го изключи.Предполагам ще излизаш навън и ще завиваш част от панелите с тъмно одеало.Няма ли най после да схванете че соларите не могат без връзка с мрежата.Мечтите и фантазиите са хубаво нещо и са безплатни.Аз често си мечтая как ми звъни Джулия Робъртс и вика айде идвай че съм много нещастна......
Които иска търси начин които не иска търси оправдание.
Енергото да си го начука.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеОбразованието е вътрешен а не външен процес.Ако ти очакваш че престоя ти на едно място ще ти даде знания жестоко се лъжеш.Нивото се определя от студентите а не от преподавателите.Всеки който е решил да учи и да се усъвършенствува стига там за където е тръгнал.Това че образованието в България е калпаво го говорят хора които не са отишли да учат.Не си мисли че скъпото е качествено.Западната система ипо точно скъпите английски и американски университети не са нищо повече от нашите освен че на 25-26години излизаш безработен и с 250000 долара дългове.Ако смяташ че математиката физиката електротехниката и химията на Запад са различни грешиш.Това че проподавателите имат циркаджийски умения и са по мили със студентите не означава че знанието е на по високо ниво.Никой не го е еня какво си завършил а какво можеш колко си работлив и за колко по малко пари си навит да го вършиш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr_crash Разгледай мнениеПешооо Пешшооо, копай си доматите и не дрънкай глупости!
Коментар
Коментар