IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Образованието е вътрешен а не външен процес.Ако ти очакваш че престоя ти на едно място ще ти даде знания жестоко се лъжеш.Нивото се определя от студентите а не от преподавателите.Всеки който е решил да учи и да се усъвършенствува стига там за където е тръгнал.Това че образованието в България е калпаво го говорят хора които не са отишли да учат.Не си мисли че скъпото е качествено.Западната система ипо точно скъпите английски и американски университети не са нищо повече от нашите освен че на 25-26години излизаш безработен и с 250000 долара дългове.Ако смяташ че математиката физиката електротехниката и химията на Запад са различни грешиш.Това че проподавателите имат циркаджийски умения и са по мили със студентите не означава че знанието е на по високо ниво.Никой не го е еня какво си завършил а какво можеш колко си работлив и за колко по малко пари си навит да го вършиш.
    Пешооо Пешшооо, копай си доматите и не дрънкай глупости!

Коментар

• Бате Пешо

Акумулатора е и товар, точно като такъв се използва като се управлява неговата стойност в зависимост от произведената енергия и консумираната.Теб те притеснява факта, че в мрежите които познаваш просто се повишава количеството произведен ток, когато консумацията се повиши и обратното.Няма проблем, цялото количество произведена енергия да се усвои , тази част която е в излишък се акумулира за да се използва когато консумацията превишава производството.Мрежата, като акумулатор е зле , защото има много големи загуби. Те не лъжат Пешка - произвеждат 12 , за да се осигури потребление на 5 реално. Мрежата е умряла риба от консерва се надига.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от vabo_2008 Разгледай мнение
        Питам за да разбера.Хора са ми казвали,че БГ образованието било много калпаво и затова така написах за ТУ.
        Къде съм писал глупости? И защо ми говориш за право и икономика като никога не съм ги учил и нямам намерение да ги уча. Просто не ми беше ясно и аз съм го написал за ТУ в предния си коментар.Значи е това,което бях написал за ТУ-качествено,но отиват за работят после извън БГ.Питах защо няма машиностроне в София.(знам само Луфтханза техник-Датекс-Антилоп които правят аудио системи за америка.джОнсон контрол-сензорите за коли в Ботевград и ЗММ-то в Илианци и на Цариградско някакви части на фрези правят)За ток знам ,че се произвежда в БГ то е ясно.Телекомуникации всеки знае М тел и т.н. Аз питах конкретно за машиностроенето. Щом е качествен ТУ значи няма от какво да се оплаквт хората ,че им били големи сметките за ток,че били бедни да учат там. Интересно ми е какво се произвежда в София освен това,което съм изброил.
        Образованието е вътрешен а не външен процес.Ако ти очакваш че престоя ти на едно място ще ти даде знания жестоко се лъжеш.Нивото се определя от студентите а не от преподавателите.Всеки който е решил да учи и да се усъвършенствува стига там за където е тръгнал.Това че образованието в България е калпаво го говорят хора които не са отишли да учат.Не си мисли че скъпото е качествено.Западната система ипо точно скъпите английски и американски университети не са нищо повече от нашите освен че на 25-26години излизаш безработен и с 250000 долара дългове.Ако смяташ че математиката физиката електротехниката и химията на Запад са различни грешиш.Това че проподавателите имат циркаджийски умения и са по мили със студентите не означава че знанието е на по високо ниво.Никой не го е еня какво си завършил а какво можеш колко си работлив и за колко по малко пари си навит да го вършиш.

Коментар

Mи като не знаеш оти пишеш глупости?ТУ подготвя инженери почти във всички сфери като започнеш от компютри телекомуникации електроника автоматика радио и телевизия електроинженери инженери в сферите на текстила транспорта авиацията машиностроенето ядрената енергетика топлотехниката хидравликата и пневматиката .На УАСГ най ще му отива да е факултет на ТУ.Освен това има специалности на немски и английски език.Аз не познавам безработни и бедни инженери.От колегите които завършихме преди повече от 20г всички са успели и реализирали се.Само ако ти спомена имена от сферите на енергетиката ще мигаш на пашкули.Имам колеги които работят в АЕЦ ВЕЦ и ЕЕС на САЩ Канада Англия.Така че млади момко който е отишъл да учи в ТУ и не го мързи всеки е успял.С право от СУ и специалност от УНСС не можеш да работиш никъде освен в България.Ебати великото училище за лелка с дебел задник на гише в банка за 600 лева.

Питам за да разбера.Хора са ми казвали,че БГ образованието било много калпаво и затова така написах за ТУ.
          Къде съм писал глупости? И защо ми говориш за право и икономика като никога не съм ги учил и нямам намерение да ги уча. Просто не ми беше ясно и аз съм го написал за ТУ в предния си коментар.Значи е това,което бях написал за ТУ-качествено,но отиват за работят после извън БГ.Питах защо няма машиностроне в София.(знам само Луфтханза техник-Датекс-Антилоп които правят аудио системи за америка.джОнсон контрол-сензорите за коли в Ботевград и ЗММ-то в Илианци и на Цариградско някакви части на фрези правят)За ток знам ,че се произвежда в БГ то е ясно.Телекомуникации всеки знае М тел и т.н. Аз питах конкретно за машиностроенето. Щом е качествен ТУ значи няма от какво да се оплаквт хората ,че им били големи сметките за ток,че били бедни да учат там. Интересно ми е какво се произвежда в София освен това,което съм изброил.
          Last edited by vabo_2008; 25.05.2013, 19:28.
          в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

Коментар

Нямам мания за величие.Просто питам.Не съм учил нито в УНСС нито в СУ.учил съм в УАСГ и ФМИ,а преди това в ПМГ-Сливен

Незнам какви инженери подготвя кажи ми?
            Гледал съм им в сайта-ел.инженери,машинни инженери,...
            Mи като не знаеш оти пишеш глупости?ТУ подготвя инженери почти във всички сфери като започнеш от компютри телекомуникации електроника автоматика радио и телевизия електроинженери инженери в сферите на текстила транспорта авиацията машиностроенето ядрената енергетика топлотехниката хидравликата и пневматиката .На УАСГ най ще му отива да е факултет на ТУ.Освен това има специалности на немски и английски език.Аз не познавам безработни и бедни инженери.От колегите които завършихме преди повече от 20г всички са успели и реализирали се.Само ако ти спомена имена от сферите на енергетиката ще мигаш на пашкули.Имам колеги които работят в АЕЦ ВЕЦ и ЕЕС на САЩ Канада Англия.Така че млади момко който е отишъл да учи в ТУ и не го мързи всеки е успял.С право от СУ и специалност от УНСС не можеш да работиш никъде освен в България.Ебати великото училище за лелка с дебел задник на гише в банка за 600 лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
              За хора завършили преди 20г, ФМИ не значи нищо. Бъди така добър да пишеш кой университет е това. И забрави да получиш качествено образование в БГ. Аз завърших като втори университет ТУ - Варна. Такива стари учебници и предмети, направо ужас. Учих по учебник от 1983г. Ами те корабите правени съгласно тези учебници отдавна са морално остарели и нарязани.
              Не знам какво си учил, но това което виждам и чувам за новозавършилите Барненските университети ми изправя косата. То и за това дъщерите ми ще учат във Франция
              Учил съм както казах в
              УАСГ-университет архитектура,строителстово,геодезия,София
              ФМИ-факултет математика инфоратина на бул.Баучер в Лозенец,София
              Не страдам за мания за величие просто изразих мнение ,че София не ми харесва повечето места =за мен грозни сгради и разбити тротоари.Но има и тук там цветни петна= хубави сгради

Много хубаво правиш,че ще учат на запад.В България градовете са ужасно грозни ,за какво да живеят тук.
              Last edited by vabo_2008; 25.05.2013, 19:27.
              в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

Коментар

Нямам мания за величие.Просто питам.Не съм учил нито в УНСС нито в СУ.учил съм в УАСГ и ФМИ,а преди това в ПМГ-Сливен

За хора завършили преди 20г, ФМИ не значи нищо. Бъди така добър да пишеш кой университет е това. И забрави да получиш качествено образование в БГ. Аз завърших като втори университет ТУ - Варна. Такива стари учебници и предмети, направо ужас. Учих по учебник от 1983г. Ами те корабите правени съгласно тези учебници отдавна са морално остарели и нарязани.
                Не знам какво си учил, но това което виждам и чувам за новозавършилите Барненските университети ми изправя косата. То и за това дъщерите ми ще учат във Франция

Коментар

Ти изобщо наясно ли си какво е ТУ и какви инженери подготвя?Или си поредния СУ или УНСС профан набълбукан с просташко самочувствие и мания за величие?Как не ви омръзна да давате мнения за неща които не разбирате и за училища в които не сте влизали.Първо там няма да те приемат и второ още на първата сесия ще получиш 4 двойки.
                  И не давам мнение ,а питам и се чудя.Къде видя да съм дал мнение.

Коментар

Ти изобщо наясно ли си какво е ТУ и какви инженери подготвя?Или си поредния СУ или УНСС профан набълбукан с просташко самочувствие и мания за величие?Как не ви омръзна да давате мнения за неща които не разбирате и за училища в които не сте влизали.Първо там няма да те приемат и второ още на първата сесия ще получиш 4 двойки.
                    Къде няма да ме приемат в ТУ-София.Като гледам какви елементарни задачи дават на изпита по мат.

Коментар

Last edited by vabo_2008; 25.05.2013, 18:29.

Коментар

а ти какво разбираш

Пример за некачествено според мен е Техническия университет София.В София нито коли се произвеждат,нито комбайни,нито багери,нито самолети,нито процесори и т.н.И от там излизат добри инженери,ама 80% от хората които учат там явно нищо не научават,щом няма голяма техническа индустрия в София.Или какво там нивото е много високо,но понеже няма условия в бг за големи производства и след като завършат отиват на запад или изток? НЕзнам кажете ,аз съм малко прост не ми е ясно това.

Коментар

• Продажби на жилища в София:
                          1)
                          - през първото тримесечие на 2008г. бяха 8,035
                          2)
                          - през първото тримесечие на 2013г. бяха 3,600
                          Тоест за 5 години има спад от над 55% на продажбите на жилища в София.

Средна месечна заплата в София:
                          1)
                          - през първото тримесечие на 2008г. беше 689 лв.
                          2)
                          - през първото тримесечие на 2013г. беше 1,076 лв.
                          Тоест за 5 години има увеличение от над 56% на средната месечна заплата в София.

Средна цена на кв. м. жилищна площ в София:
                          1)
                          - през първото тримесечие на 2008г. беше 2,163.17 лв.
                          2)
                          - през първото тримесечие на 2013г. беше 1,422.33 лв.
                          Тоест за 5 години има спад от над 34% на средната цена на кв. м. жилищна площ в София.

Тоест за 5 години има спад на продажбите на жилища в София с над 55% въпреки, че:
                          1)
                          - за 5 години има увеличение на средната месечна заплата в София с над 56%
                          2)
                          - за 5 години има спад от над 34% на средната цена на кв. м. жилищна площ в София

Честито!

http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=20
                          http://www.registryagency.bg/?page_id=26
                          http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=26

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
                            Какво разбираш под "качествено" образование?
                            а ти какво разбираш

Пример за некачествено според мен е Техническия университет София.В София нито коли се произвеждат,нито комбайни,нито багери,нито самолети,нито процесори и т.н.И от там излизат добри инженери,ама 80% от хората които учат там явно нищо не научават,щом няма голяма техническа индустрия в София.Или какво там нивото е много високо,но понеже няма условия в бг за големи производства и след като завършат отиват на запад или изток? НЕзнам кажете ,аз съм малко прост не ми е ясно това.
                            Last edited by vabo_2008; 25.05.2013, 16:48.

Коментар

за децата с бедни родители не мисля,че качественото образование е достъпно
                              Какво разбираш под "качествено" образование?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                                доста елементарно представяш нещата + явно си доста незапознат щом само това 'става'

иначе никой не ти пречи да идеш във Виена или Париш примерно...
                                аз така и направих.махнах се от софия.чак към септември мисля да се завърна.и за малко през юни. През юли мисля да отскоча до остров Маргарита.Един познат от Естепона ме кани с него да ходим .събираме се група вмомента.Той урежда билетите през Франкфурт 500 евро двете посоки от някакви негови познати във Венецуела..Ако някой иска да пише на лично
                                Last edited by vabo_2008; 25.05.2013, 18:21.

Коментар

Working...
                                X