IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
    Тъй като си нов във форума ти е простено.. Не влизай напред с рогата преди да помислиш. За 20г на море от континентите не съм бил само в Антарктида. Това че ти не знаеш КАК с малко пари да не се лишаваш от малките удоволствия, не значи че никой не знае. Първо си помисли дали аджеба на 40+ години с 50+ семеен годишен доход ще спим на пейка в парка.
    Преведи си ника ми и ще разбереш какво работя
    Където и да спите, си броиш стотинките. Това е нормално, но не е нещо, за което човек трябва да се хвали.

    Когато аз пътувам, обикновено наемам апартаменти през airbnb или търся през booking. Само че, ако искаш луксозна почивка, трябва да търсиш през dertour.bg и да гледаш офертите на Meier's Weltreisen, защото тогава ще си на нивото на средната класа (и нагоре) на Германия. Не е недостижимо.

    За да се насладиш на хубава почивка за малко пари трябва да имаш някой местен, който да ти каже точно къде да отидеш и да ти организира хотел и т.н. Точно както стана и в Гърция последния път, получихме много добра цена, защото резервира местен човек.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
      миналата седмица в Белоградчик (хотел Скалите) - брутална гъбена супа за 2,50 (по-хубава не съм ял в Бг), диво прасе със сос демиглас и картофено пюре - към 8 кинта беше, салата за жената (Балканска май беше - жестока с печени зеленчуци и сирене) - 5 кинта и остана за една малка за мен и чаша вино за нея

      В София - ами зависи какво търсиш - Саса е много добър, да не кажа отличен ресторант, дори и по западните стандарти, но е скъпичък, глория мар до гробницата на батенберг също доста добър, но скъпичък, мармо в младост е доста добър, ла ботега на хан аспарух е добър и непретенциозен и т.н. - това ми идва на прима виста. Харесвам и веригите като фенси, които са средна класа. Та има, въпрос на вкус е
      От изброените Саса и Ботега са добри, в Дел Мар не съм ходил, защото наблягат на рибата, а за не съм голям фен, освен ако не е в Гърция. В момента, в който трябва да сравниш тези ресторанти със един среден ресторант в Италия и се оказва, че средния ресторант в Италия готви много по-вкусно. А за топ ресторант в Италия излиза, че никой от пишещите не е бил (включително и аз), защото всеки си брои стотинките, а не дава 150 Евро за вечеря.

      В Мармо не съм ходил, на него локацията му е... специфична. Ще го пробвам.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение

        Кафето е 60цента ако го вземеш и го изпиеш на крак или седнал на някоя пейка. Ако го пиеш в заведението седнал, кафето е над 2евро.
        Бамамму Как съм се прекарал! Сега ще се терзая два дена. Винаги съм смятал темата за имоти за най-полезната.
        Та викаш в Милано се дигнали цените, а за Бергамо имаш ли инфо. Аз последния път си останах там и много ми хареса.

        Коментар


        • Аз и в БГ отдавна си резервирам само от там. Никога, ама никога не съм имал проблеми

          Коментар


          • Случих случайно на супер изгодна оферта на хотел през буукинга, за мега як хотел на нашето море това лято(5*). Последна стая за -30%, и то баш август месец. Веднага си помислих, че има голяма врътка и набутвация. И ей така реших да проверя къде е уловката. Е, уловка нямаше. Даже имаше и подземен паркинг за автомобила. Много доволен останах. Даже се обаждах в хотела по телефона да питам колко ще ми струва и ми казаха нормалната цена. Е, и си резервирах за -30% през буукинга и не съм разочарован изобщо.
            Last edited by d333; 11.10.2013, 23:21.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
              Супер удобно. Даже за награда, че редовно им ползвам сайта за резервации са ме "издигнали" на следващо ниво и ползвам 10% отстъпка в 500 хотела по света.
              .
              Нема далавера от 10-те процента Абонирай се за тайните оферти. Там цените са зверски

              Коментар


              • Мастъре на моретата,
                не ме разбирай погрешно... Не съм "баровец". Тези, които се правят на баровци ходят примерно до Милано само за да си купят някой марков парцал и да се хвалят после.
                Аз съм обиколил 15 страни в Европа. И го правя за да опозная природата, хората, културата на тези страни и за да си почина от сивото ежедневие. Затова не искам да се лишавам от нищо. Не искам да преживея тези дни по-зле, отколкото ако си бях в собствения дом. Затова си харесвам хубави хотели, без да се изхвърлям излишно за снобски лиготии. Но и не искам да мизерствам. Не си поставям ограничения. Дали ще похарча 5000 за една седмица..., не ми дреме. Разбира се, не мога да похарча 20 000 за седмица, най-малкото защото не мога да си го позволя, а и това се превръща в снобарско вече.
                Точно буукинга.ком ползвам за хотелите. Много готин и подреден сайт е. С минимални усложнения. Имам им програмката и за телефона. Редовно просто резервирам следващия хотел, за следващата вечер, ей така за 5 минути от телефона. Кеф ти днес тук, кеф ти там... Супер удобно. Даже за награда, че редовно им ползвам сайта за резервации са ме "издигнали" на следващо ниво и ползвам 10% отстъпка в 500 хотела по света.
                И наистина се радвам за хора като теб и твоите приятели, които могат да си позволят да пообиколят малко по света и да видят хубавите неща на другите страни. Колкото повече такива българи има, значи сме по-добре. И колкото повече българи видят и разберат какво съществува по света, толкова повече ще искат и ще спомогнат нашата Родина да излежда малко по-красива и цивилизована.
                За съжаление, всеки път виждам, че сме последната дупка на Европа. И все по трудно ми е да приема, че ще станем по-добре.
                Last edited by d333; 11.10.2013, 23:14.

                Коментар


                • Напълно е възможно това, което описва Мастера,
                  преди няколко години 2 седмици Корсика и Сардиния ми излезе 800евро за път, фериботи,а спането беше умишлено на къмпинг. Да спиш под пиниите на плажа е едно невероятно изживяване. Храната отделно , понеже независимо дали съм в Мюнхен или в Италия все трябва да ядеш.
                  Ходил съм и Италия около 15 пъти и никога не съм плащал повече от 60 евро за двойна стая, като за тези пари съм бил в 3 или 4 звезди, нерядко с прясно изцеден сок и пушена сьомга за закуска. Когато си със собствен транспорт си мобилен и можеш да си избираш хотели в по-широк диаметър.
                  Кафето струва различно много рядко, най вече по туристическите дестинации.
                  За три капучинота във Венеция на Сан Марко платих 24 евро, само на 1 пряка биха стрували 10 евро, но някои моменти си заслужава да се изживеят.
                  Имам познат прилично заможен, който като почива, слага раницата на гърба и спи само по евтини мотели, стаи и тем подобни, понеже иска да се слее с месните хора и да разбере как живеят. Всеки разбира почивката по различен начин, според целта на пътуването, романтика, транзит, ол инкл. на плажа, секс туризъм или каквото се сетите.
                  Дет се вика дупе знае 2 и 200.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                    Навсякъде трябва да се ходи с идеята, че не отиваш за последен път. Иначе се получава едно надбягване със забележителностите и се прецаква цялата екскурзия. За това не обичам организираните екскурзии. Ще ми обясняват те, че можел съм да обиколя всичкото дворци във Виена за един ден. Мое, ама с автобус
                    В днешно време при толкова достъпни цени на самолетни билети (особено за Европа) и възможност за хотел на всякакъв бюджет, човек наистина не трябва да живее с мисълта, че е в Париж, Виена, Лондон за пръв и последен път. Ако му хареса толкова, че да поиска да отиде пак - не е невъзможно за изпълнение. В интернет има толкова съвети за бюджетен туризъм, за оптимална организация на маршрута, че любителите на пътешествия сигурно се чувстват като в рая.
                    Като говорим за бюджети - ние пък пътуваме само с ръчен багаж А да ви видя сега.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
                      ...
                      На кафене можеш да седнеш във Франция,там няма разлика в цената.
                      Не е баш така в туристическите зони няма разлика (както и на доста места в Италия), но в кафенетата на местните обикновено има.
                      Обаче сигурно е голямо мъчение да отидеш на екскурзия и две седмици да се терзаеш дали не си дал с няколко цента повече, отколкото е било през две кафенета.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
                        Никой не казва това. Но човек си има насищане и като видиш пет църкви през първите два дни, всичко след тях започва да ти се размива. Затова се препоръчва разнообразието - църква, музей, кафене... Качество вместо количество.
                        Навсякъде трябва да се ходи с идеята, че не отиваш за последен път. Иначе се получава едно надбягване със забележителностите и се прецаква цялата екскурзия. За това не обичам организираните екскурзии. Ще ми обясняват те, че можел съм да обиколя всичкото дворци във Виена за един ден. Мое, ама с автобус

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                          Че то намирането на кръчма е елементарно. Просто гледате местните къде рупат
                          Приказвайки за ниско бюджетно, може би и аз трябва да кажа, че почти не пия. Макс, по бира или някакво местно вино. Е, за табихет и други нещица, но рядко.

                          Мани, като дойде Лорда довечера, като види как сме му оспамили темата и ще ни разхвърля
                          Дай да пишем за имоти че и аз се притесних, изпотих се.
                          А знаеш ли че имотите в Милано се дигнали с 3%.
                          Давай мнения, може и да не ни усети

                          Коментар


                          • Че то намирането на кръчма е елементарно. Просто гледате местните къде рупат
                            Приказвайки за ниско бюджетно, може би и аз трябва да кажа, че почти не пия. Макс, по бира или някакво местно вино. Е, за табихет и други нещица, но рядко.

                            Мани, като дойде Лорда довечера, като види как сме му оспамили темата и ще ни разхвърля

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
                              Никой не казва това. Но човек си има насищане и като видиш пет църкви през първите два дни, всичко след тях започва да ти се размива. Затова се препоръчва разнообразието - църква, музей, кафене... Качество вместо количество.
                              Италианското кафе е 60 цента. НО трябва да знаеш поне малко нещо за Италия. Кафето е 60цента ако го вземеш и го изпиеш на крак или седнал на някоя пейка. Ако го пиеш в заведението седнал, кафето е над 2евро.
                              Ти, ако искаш сядай в кафенето.. Италианците за това пият кафе на крак, не защото са бедни, а защото кафенетата са за туристите. И чаят седнал в кафене е над 2 евро, и колата....
                              Дай 12 евро за 2кафета,кола и тортичка СЕДНАЛ в италианско кафене и продължавай да дерзаеш
                              Не злорадствам, просто споделям какво знам за Италия от екскурзията,Неапол,Рим и от пристанищата преди.
                              На кафене можеш да седнеш във Франция,там няма разлика в цената.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение


                                Не се заблуждавай. Само бирата е различна. Е вярно и ръчно направената пица.
                                А за да опиташ наистина местна храна, трябва да си в малък ресторант,семеен. ...
                                Виж как си противоречиш
                                Обаче и ние сме видели нещо от света, не ни подценявай така. Знаем как да си намерим заведение каквото търсим, дори и да сме на хотел в центъра.

                                Коментар

                                Working...
                                X