If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Сериозен въпрос имам. 2007-2008 бях малък и никакво отношение нямах към имоти или каквото и да е друго.
Някой може ли простичко да ми обясни защо тогава на Запад свалиха яко лихвите и съответно нямаше имотопад, а при нас стана обратното.
Тъй де, същата работа, ама там да рефинансираш никакъв проблем, а тука още седят недостроени руини оттогава.
Щото в България пазарът на жилища в голяма степен е спекулативен и се влияе най-вече от ОЧАКВАНИЯТА на купувачите.До 2008г имаше очаквания за постоянен ръст на цените, след 2008г нямаше такива очаквания.В резултат цените паднаха драстично, а после пак започнаха да се надуват. Сега сме в първата фаза на предишния цикъл, когато има задържане на цените. Както виждаш и никой от форумните повишители не е купил на тия високи цени през 2022г.Така че предстои повтаряне на предишния цикъл.
Скоро ще гледаме сеира, до 20-30г., ако не съм лош пророк на тази разломна зона с високи подпочвени води, ако съм лош пророк. Целият този милионен алчен бетон може да окаже влиянието си с потъването, на цяла Южна София, недай си Боже!
Господ ще накаже всеки повишител който не покаже смирение в твзи смутни времена.
Помнете ми думата.
Бате Пешо гледа отгоре
Скоро ще гледаме сеира, до 20-30г., ако не съм лош пророк на тази разломна зона с високи подпочвени води, ако съм лош пророк. Целият този милионен алчен бетон може да окаже влиянието си с потъването, на цяла Южна София, недай си Боже!
Драги читатели, спомняте ли си никовете: Orthodox, Yandox и Bearfox по темата, които още 2021г. през пролетта, когато си закупих апартамента в Бургас, се кълняха, че цените на имотите ще почнат да падат точно в този момент! Къде са сега тези шарлатани. Един псевдопрофесор не спря да им приглася на шарлатаните, че имало дефлация, при положение, че инфлацията тъкмо набираше скорост, без да се усеща още. Апелът ми към вас, драги читатели е, да не вярвате на моментни и изчезващи шамани или псевдопрофесори, които не
заслужават надник, дори на цената на солта в обяда, който консумират, а да купувате нужните жилища за вас и семействата ви, без оглед на пророкуванията на подобни мошеници, щото те няма как да ви компенсират пропусналите ви ползи. Те, най-често са безимотни и бездетни и няма какво да губят, освен уважението, което никога не са заслужавали.[/QUOTE]
Странен фетиш имаш към стенички...
Ама нека щом ти харесва...
Не е патология, а радост. Да напомня, че ник Императора , ближеше от кеф всяка закупена от него златна монета. Е, аз се запалих по златните от него, не съм ги близал, но често си ги тегля на кантарчето и ги преизчислявам в цена от карати, което също си е интересен фетиш, както и стойност на придобитите в сравнение с наследените. За разлика от акциите ми на БФБ и тези на МП, които не им следя положението, а съм на принципа купувам и забравям...
Брой си която искаш файда няма от твоите предсказвания само губиш пари
Те,губят реални кинти, затова са така изнервени, няма какво да видят и пипнат срещу тях, за разлика от нас, дето всяка стеничка може нежно да погалиш и да й прошепнеш: "Стеничке мила, донеси повечко парички тази година!"
Знам и помня, че предвиди до края на 2023 г. спад на имотите в София с 30 %. Тогава ти написах ,че това няма да стане и дори да започне спад както през 2008г. до края на 2023 г. може да има спад най-много с 10 %. Помня много добре какво сме си писали и до тук познавам аз не ти Сега пишеш ,че предполагаш спад и повече от 30 %, ще ти напиша само ,че според мен това да се случи е абсурд. Този пазар е много, много бавен и няма време за такъв спад.
Винаги ще те питам какво е това да съм изтръпнала ? хахаха
Защо да няма време за 30% спад? Всяка год по 10% и ей то след 3 год 30%.
Може би не си в час, но винаги когато говорим за лихва на ЕЦБ, говорим за Deposit facility! Същият е променен на 2% на 21.12.2022, а 2,5% става на 08.02.2023!!!
Коментар