IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хвърлени бисери на прасета....................

Last edited by Julius_BG; 05.03.2023, 12:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Сериозен въпрос имам. 2007-2008 бях малък и никакво отношение нямах към имоти или каквото и да е друго.

Някой може ли простичко да ми обясни защо тогава на Запад свалиха яко лихвите и съответно нямаше имотопад, а при нас стана обратното.

Тъй де, същата работа, ама там да рефинансираш никакъв проблем, а тука още седят недостроени руини оттогава.
      Щото в България пазарът на жилища в голяма степен е спекулативен и се влияе най-вече от ОЧАКВАНИЯТА на купувачите.До 2008г имаше очаквания за постоянен ръст на цените, след 2008г нямаше такива очаквания.В резултат цените паднаха драстично, а после пак започнаха да се надуват. Сега сме в първата фаза на предишния цикъл, когато има задържане на цените. Както виждаш и никой от форумните повишители не е купил на тия високи цени през 2022г.Така че предстои повтаряне на предишния цикъл.

Коментар

• Сериозен въпрос имам. 2007-2008 бях малък и никакво отношение нямах към имоти или каквото и да е друго.

Някой може ли простичко да ми обясни защо тогава на Запад свалиха яко лихвите и съответно нямаше имотопад, а при нас стана обратното.

Тъй де, същата работа, ама там да рефинансираш никакъв проблем, а тука още седят недостроени руини оттогава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Ама, аз в случая съм понижител..?
          Така е ,за теб не се отнася,имам добри новини за Бургас.Ще строят Студентски Кампус.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Господ ще накаже всеки повишител който не покаже смирение в твзи смутни времена.
            Помнете ми думата.
            Бате Пешо гледа отгоре
            Ама, аз в случая съм понижител..?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
              Скоро ще гледаме сеира, до 20-30г., ако не съм лош пророк на тази разломна зона с високи подпочвени води, ако съм лош пророк. Целият този милионен алчен бетон може да окаже влиянието си с потъването, на цяла Южна София, недай си Боже!
              Господ ще накаже всеки повишител който не покаже смирение в твзи смутни времена.
              Помнете ми думата.
              Бате Пешо гледа отгоре

Коментар

• Скоро ще гледаме сеира, до 20-30г., ако не съм лош пророк на тази разломна зона с високи подпочвени води, ако съм лош пророк. Целият този милионен алчен бетон може да окаже влиянието си с потъването, на цяла Южна София, недай си Боже!

Коментар

• Драги читатели, спомняте ли си никовете: Orthodox, Yandox и Bearfox по темата, които още 2021г. през пролетта, когато си закупих апартамента в Бургас, се кълняха, че цените на имотите ще почнат да падат точно в този момент! Къде са сега тези шарлатани. Един псевдопрофесор не спря да им приглася на шарлатаните, че имало дефлация, при положение, че инфлацията тъкмо набираше скорост, без да се усеща още. Апелът ми към вас, драги читатели е, да не вярвате на моментни и изчезващи шамани или псевдопрофесори, които не
                  заслужават надник, дори на цената на солта в обяда, който консумират, а да купувате нужните жилища за вас и семействата ви, без оглед на пророкуванията на подобни мошеници, щото те няма как да ви компенсират пропусналите ви ползи. Те, най-често са безимотни и бездетни и няма какво да губят, освен уважението, което никога не са заслужавали.[/QUOTE]

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                    https://money.bg/property/kolebliviy...ikonomika.html

Цeнитe нa имoтитe зaпoчвaт дa пaдaт. Πpocpoчeнитe ипoтeчни ĸpeдити зaпoчвaт дa нapacтвaт. Πpeдпpиeмaчи фaлиpaт, a дpyги cпиpaт paбoтa пo дoмoвe, ĸoитo вeчe нe мoгaт дa пpoдaдaт. Toвa oбщo взeтo e cцeнapия зa paзвитиe нa eднa ипoтeчни ĸpизa в мoмeнтa. Koгaтo бъдaт пyблиĸyвaни пocлeднитe дaнни зa цeнитe нa жилищaтa в Oбeдинeнoтo ĸpaлcтвo, вcичĸи щe тъpcят пpизнaци, чe пaзapът зaпoчвa дa ce cpивa. Ho имa пaзap, зa ĸoйтo тpябвa дa ce тpeвoжим мнoгo пoвeчe - aмepиĸaнcĸият.
                    Да тежки са нещата в УК още няма спад на годишна база, а в УСА е колосалните 0.6%

Просто требва още малко да се почака

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80

Странен фетиш имаш към стенички...
                      Ама нека щом ти харесва...
                      Не е патология, а радост. Да напомня, че ник Императора , ближеше от кеф всяка закупена от него златна монета. Е, аз се запалих по златните от него, не съм ги близал, но често си ги тегля на кантарчето и ги преизчислявам в цена от карати, което също си е интересен фетиш, както и стойност на придобитите в сравнение с наследените. За разлика от акциите ми на БФБ и тези на МП, които не им следя положението, а съм на принципа купувам и забравям...

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Брой си която искаш файда няма от твоите предсказвания само губиш пари
                        Те,губят реални кинти, затова са така изнервени, няма какво да видят и пипнат срещу тях, за разлика от нас, дето всяка стеничка може нежно да погалиш и да й прошепнеш: "Стеничке мила, донеси повечко парички тази година!"

Коментар

• https://money.bg/property/kolebliviy...ikonomika.html

Цeнитe нa имoтитe зaпoчвaт дa пaдaт. Πpocpoчeнитe ипoтeчни ĸpeдити зaпoчвaт дa нapacтвaт. Πpeдпpиeмaчи фaлиpaт, a дpyги cпиpaт paбoтa пo дoмoвe, ĸoитo вeчe нe мoгaт дa пpoдaдaт. Toвa oбщo взeтo e cцeнapия зa paзвитиe нa eднa ипoтeчни ĸpизa в мoмeнтa. Koгaтo бъдaт пyблиĸyвaни пocлeднитe дaнни зa цeнитe нa жилищaтa в Oбeдинeнoтo ĸpaлcтвo, вcичĸи щe тъpcят пpизнaци, чe пaзapът зaпoчвa дa ce cpивa. Ho имa пaзap, зa ĸoйтo тpябвa дa ce тpeвoжим мнoгo пoвeчe - aмepиĸaнcĸият.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                            'ного жлъч, 'ного злоба фърлял тоя ........ 'отличник' бря!?

Чак толкова ли се е сговнясал пазара или просто е решил да удари 1 рамо на редовото тролче
                            /фесинг-месинг/, което само се оплете!

Вашата гастролираща групичка ......... да не окаже, че сте някои от тез?

https://home2u.bg/members/
                            Цена за:

Ралица Ценова
                            Директор Продажби

0876 039 040

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Знам и помня, че предвиди до края на 2023 г. спад на имотите в София с 30 %. Тогава ти написах ,че това няма да стане и дори да започне спад както през 2008г. до края на 2023 г. може да има спад най-много с 10 %. Помня много добре какво сме си писали и до тук познавам аз не ти
                              Сега пишеш ,че предполагаш спад и повече от 30 %, ще ти напиша само ,че според мен това да се случи е абсурд. Този пазар е много, много бавен и няма време за такъв спад.
                              Винаги ще те питам какво е това да съм изтръпнала ? хахаха
                              Защо да няма време за 30% спад? Всяка год по 10% и ей то след 3 год 30%.

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Ти улав ли си или се правиш на улав?

Може би не си в час, но винаги когато говорим за лихва на ЕЦБ, говорим за Deposit facility! Същият е променен на 2% на 21.12.2022, а 2,5% става на 08.02.2023!!!

https://www.ecb.europa.eu/stats/poli.../index.en.html
                                Брой си която искаш файда няма от твоите предсказвания само губиш пари

Коментар

Working...
                                X