IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Ами и при Ковида лихвите в банките бяха ниски.Имам един приятел ,който има доста имоти, които отдава под наем. Каза ми,че му е писнало да се занимава с наематели, кой закъснява с вноската, кой "забрави"да плати,кой счупи апартамента. Ама при тия ниски лихви в банките не си заслужавало да продава.
    Така че при едни лихви от 5-6 процента при депозит бързо ще се срине кулата от карти.
    Миро при 5-6% лихви в банките по влоговете, никой няма да иска да работи

Дори и теоретично да доживеем да видим такива лихви по влоговете вервай ми че няма да е за дълго и като удариш чертата няма да си е заслужавало да продадеш апарт та да стоиш на влог

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Какво прави кавръка си е лично негова драма. До момента от моя гледна точка има няколко грешни решение, но си е негова работа и той си носи последствията. Не съм аз човека, който ще дава мнение по въпроса.
      Та можеш да имаш достоверно мнение по въпроса, ако си на пазар.
      Ти твърдиш, че продаваш и също твърдиш, че на твоята цена няма купувачи, защо ли?
      Явно на пазара не му харесва цената ти. Също смяташ, че ще растат, може да я вдигнеш, че да се появи купувач, може и да я свалиш и да пробваш да продадеш. Според цената на която мине сделката можеш да дадеш обективно мнение.
      Аз не купувам и продавам. Водя се по обяви във ФБ и досадните брокерски обаждания за намалени цени/"само до края на седмицата", "до края на февруари", а сега в март сигурно ще е "до края на март"/, о и това не е достоверно на 100%.
      Когато цените се отразят в справката на кавръка процеса ще е необратим.
      Гледането на цените по обяви без да си на пазара носи изкривени резултати

Ето гледам подобни на моя имот има и по ниски цени почваш да ги проучваш и се почва

- продаден ама не е свален от реклама
      - няма акт 16
      - на зелено ама го рекламират като готов
      - на ШЗ и те чакат още поне 30к да заприлича на нещо

и тн тн

За това справката на Кавръков със всичките си условности за грешки и повтарящи се обяви е що годе показателна за тренда на имотите, а той към момента е в застой с тенденция за понижаване

Но понижаването за което тук много хора си мечтаят ще си остане само в техните мечти

Коментар

Ами и при Ковида лихвите в банките бяха ниски.Имам един приятел ,който има доста имоти, които отдава под наем. Каза ми,че му е писнало да се занимава с наематели, кой закъснява с вноската, кой "забрави"да плати,кой счупи апартамента. Ама при тия ниски лихви в банките не си заслужавало да продава.
        Така че при едни лихви от 5-6 процента при депозит бързо ще се срине кулата от карти.
        ето дай този линк на твоя приятел: Да увеличи наема с толкова с колкото ще са му разходите към фирмата за управление и да си гледа кефа.

Управление БГ: Управление на имоти в София I Сигурен Наем (upravlenie.bg)

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Миро не е само до ниските лихви

Хората в БГ са преживели няколко хиперинфлации и знаят че имотите са единственото спасение в дългосрочен план според техните възможности

Тука някои бълнуват как притежателите на празни имоти щели да продават, кажи ми ако някой не е бил достатъчно уплашен в началото на Ковида за да продаде, как сега ще бъде повече уплашен та да го направи сега???

Покачването на лихвите несъмнено ще доведе до корекция на пазара но тя ще е далеч по ниска от това за което повечето тук точат зъби и ще я пропуснат както пропуснаха тази по времето на ковида

Коментар

А пък други знаят че в банките има над 100 милиарда срещу които отсреща няма нищо.....

Кредити към към края на последното тримесечие на 2022 г. - ОБЩО: 80 млрд. лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
              Аз кво ви пея от толкова време. Достатъчно е малко да затегнат условията и процентите и ще видиш на всички ЗАВИСИМИ от кредити пазари (какъвто е най-вече Софийския) какво ще стане! После мога да ти спретна един бърз анализ - да видиш, как скача вноската и как хич не са 100-200 лв. както си миспиш.

Аз обаче ще взема да си прехвърля един стар пост от другата тема.... така и така като ще хвърлям бисери на прасетата - да го има и в двете кочини! Че повечето повишители ми напомнят точно като Давид Лереа - хем по изказванията им фазите се отличават по-ясно
              Имам предвид тия,които купуват имоти като инвестиция. Тия,които искат жилище,за да живеят в него 100-200 лв разлика няма да ги уплашат. И става въпрос за лихвите по депозитите в случая,не по кредитите. Щото ако 500 к в банка носят 25 хиляди годишно без никакви притеснения и разходи,масово ще има продажба на жилища и вкарване на парите в банките.

Коментар

Гледах едно интервю на шефа на "Явлена"Страхил Иванов и го попитаха защо цените на имотите растат.И той отговори, че основната причина са ниските лихви в банките. И затова много хора предпочитали да си влагат парите в имоти.Така че си прав,че докато лихвите са такива и цените няма да паднат драстично. Но ако пък лихвите се повишат,това със сигурност ще означава и изтегляте на средства от имотите и влагане в банките.
                А как ще вървят лихвите в бъдеще няма как да се предположи.
                Миро не е само до ниските лихви

Хората в БГ са преживели няколко хиперинфлации и знаят че имотите са единственото спасение в дългосрочен план според техните възможности

Тука някои бълнуват как притежателите на празни имоти щели да продават, кажи ми ако някой не е бил достатъчно уплашен в началото на Ковида за да продаде, как сега ще бъде повече уплашен та да го направи сега???

Покачването на лихвите несъмнено ще доведе до корекция на пазара но тя ще е далеч по ниска от това за което повечето тук точат зъби и ще я пропуснат както пропуснаха тази по времето на ковида

Коментар

Полакс по едно време 2020-та в началото на пандемията цените почнаха да падат и това се отрази на офертната по статистиката на Кавръков

Тогава той я развяваше като Самарското знаме и никой не го отрече като факт

Сега офертната не мърда ама на вас не ви изнася и се почва ма как да сме сигурни ма как това ма как онова

В БГ няма как да се позоваваме на реална продажна цена, ако имаш нещо по точно от това което следим по справката на Кавръков дай да го обсъдим
                  Какво прави кавръка си е лично негова драма. До момента от моя гледна точка има няколко грешни решение, но си е негова работа и той си носи последствията. Не съм аз човека, който ще дава мнение по въпроса.
                  Та можеш да имаш достоверно мнение по въпроса, ако си на пазар.
                  Ти твърдиш, че продаваш и също твърдиш, че на твоята цена няма купувачи, защо ли?
                  Явно на пазара не му харесва цената ти. Също смяташ, че ще растат, може да я вдигнеш, че да се появи купувач, може и да я свалиш и да пробваш да продадеш. Според цената на която мине сделката можеш да дадеш обективно мнение.
                  Аз не купувам и продавам. Водя се по обяви във ФБ и досадните брокерски обаждания за намалени цени/"само до края на седмицата", "до края на февруари", а сега в март сигурно ще е "до края на март"/, о и това не е достоверно на 100%.
                  Когато цените се отразят в справката на кавръка процеса ще е необратим.

Коментар

• Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение

Защото знаят, че в София има близо 350к празни имота. Ако само 5% отидат на пазара, при текущите цени от средно 160к за апартамент, прави 5.5 млрд лв ново предлагане. При това говорим само в София!
                    ...... което ще доведе до срив от поне 30% на цените (да ти продължа мнението)

А пък други знаят че в банките има над 100 милиарда срещу които отсреща няма нищо и че ако само 5% излезнат на пазара за последните от тези 5% няма да има имоти на каквато и да е било цена

Всеки сам си преценява риска коя теза да приеме и кой сценарий е по възможен да се случи

Коментар

Гледах едно интервю на шефа на "Явлена"Страхил Иванов и го попитаха защо цените на имотите растат.И той отговори, че основната причина са ниските лихви в банките. И затова много хора предпочитали да си влагат парите в имоти.Така че си прав,че докато лихвите са такива и цените няма да паднат драстично. Но ако пък лихвите се повишат,това със сигурност ще означава и изтегляте на средства от имотите и влагане в банките.
                      Аз кво ви пея от толкова време. Достатъчно е малко да затегнат условията и процентите и ще видиш на всички ЗАВИСИМИ от кредити пазари (какъвто е най-вече Софийския) какво ще стане! После мога да ти спретна един бърз анализ - да видиш, как скача вноската и как хич не са 100-200 лв. както си миспиш.

Аз обаче ще взема да си прехвърля един стар пост от другата тема.... така и така като ще хвърлям бисери на прасетата - да го има и в двете кочини! Че повечето повишители ми напомнят точно като Давид Лереа - хем по изказванията им фазите се отличават по-ясно

Коментар

Ти може би не, ама други знаят или поне предосещат.Но те са в темата за NYSE

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Щом пазарът е нагоре, защо сте толкова изтръпнали? Скачате на всяка публикация и бълвате само мантри и обиди, без анализи, без доказателства! Шараните вече виждат какво става и трудно ще ги заблудите!
                          Защото знаят, че в София има близо 350к празни имота. Ако само 5% отидат на пазара, при текущите цени от средно 160к за апартамент, прави 5.5 млрд лв ново предлагане. При това говорим само в София!

Коментар

Което ще рече че поне за малко са били щастливи с избора си

Кога дойде време да се опиянят държалите пари в банки ела ни кажи

Коментар

• Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение

може , това правеха и криптодържателите , когато се опияниха
                              Което ще рече че поне за малко са били щастливи с избора си

Кога дойде време да се опиянят държалите пари в банки ела ни кажи

Коментар

• Ах, ама и благАродника пак ли е тука бре? хахаха

Глей к'во нещо - той не знае какво прави в тази тема... както обикновено няма какво да каже... обаче някой го е светнал, че тя е актуалната и той вече бърза, няма търпение да се разпише в нея!

Коментар

Working...
                                X