IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Всъщност, като се сетя, как инфлацията ми изяде първия апартамент, от 1994г, който до сега се изплати цели два пъти от неплащане на наеми, освен това израстнаха две поколения в него, а вече и дава наем, като същевременно капиталовата му е нараснала 10 пъти! и ще продължава да расте
    Айде пак 1994 г? Вие нормални ли сте бре? Що не вземете да се върнете и към 1944? Какво ни интересува неща станали в една минала епоха? Имам чувството, че говоря с радио. Едни и същи банални простотии.
    Last edited by X_Y; 06.03.2023, 09:31.

Коментар

• Пазарите си имат собствена психология и колкото по-фин е даден пазар - толкова по-бързо протичат отделните фази. Имотният е най-инертния пазар, респективно и неговите фази са най-бавни. По-долу са изказванията на David Lereah - бившият главен икономист на Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти (NAR) и най-високопоставеният човек, който до последно отказваше да приеме фактите и отричаше очевидното по време на кризата от 2007 год.
      ==========
      "Всички прогнози за срив на имотите са не само безотговорни, но и погрешни!" - Фаза No. 9 "Отричане";
      "Активността на продажбите вече е на устойчиви нива!" - Фаза No. 11 "Завръщане към нормалното";
      (това е фазата, която идва непосредствено след т. нар. "Бул-трап" - фаза 10)
      "Продажбите са на високо плато!"... заговорили се за плато - работата е отекла! - Фаза 12 "Страх";

Оп-пааа... изказвания за "високо плато"! - пресни, пресни от мин. месец!

https://24rodopi.bg/investitor-i-bro...ama-da-padnat/

"Ние сме в процес на меко приземяване / софт-лендинг!" - Фаза No. 13 "Капитулация";
      "Най-лошото вече е зад гърба ни!" - това се наблюдава в случаите, когато има втори "Бул-трап";
      (нещо като втора фаза тип "Завръщане към нормалното")
      "Ние сме в истинска имотна рецесия!" - Окончателно признание / Фаза No. 14 "Отчаяние"!

==========
      Спадът никога не е праволинеен и еднократен! Дори на борсата, която е другата противоположност на имотния пазар - спадът също не е еднократен, а минава през същите фази с временни повишения, но като цяло тенденцията и тогава беше надолу /но за много по-кратко време, разбира се/. С преминаването от една фаза към друга изнервеността на част от играчите ще расте някои от тях до последно ще отказват да приемат реалността, докато други ще започнат да ни убеждават, че сами са предупреждавали за неща, които по-рано са отричали...
      ==========

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Как така е сега върха???

Да не би да искаш да кажеш че Лаконика не е продал на върха миналата година и че имотите не са паднали от тогава???

Анатема Анатема Анатема
        От 10 месеца няма сделки, умирате от глад и цените падат, а ти си фантазирай неосъществени печалби! Изтегля се ликвидност от България!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от fred23 Разгледай мнение

Ми ето сега е върха, купи сега - бъди пич.
          Как така е сега върха???

Да не би да искаш да кажеш че Лаконика не е продал на върха миналата година и че имотите не са паднали от тогава???

Анатема Анатема Анатема

Коментар

Пак говориш за минали моменти, остави това, никой не се интересува от 1917 или 2017 свършило е това!
            Какво значи "купувам", след като ти самия твърдиш, че ще има спад. Няма логика да купуваш, след като очакваш спад.
            Какви минали моменти те гонят тебе ти къде учи български език???

Да виждаш да съм го написал в минало време???

Сделката тече в момента но в УК средното време за приключване на сделка е около 3 месеца ако всичко е наред

Last edited by X_Y; 06.03.2023, 09:33.

Коментар

Ми купи и сега, какво чакаш?
              Всъщност, като се сетя, как инфлацията ми изяде първия апартамент, от 1994г, който до сега се изплати цели два пъти от неплащане на наеми, освен това израстнаха две поколения в него, а вече и дава наем, като същевременно капиталовата му е нараснала 10 пъти! и ще продължава да расте
              Last edited by X_Y; 06.03.2023, 09:17.

Коментар

Супер и аз даже не мога така добре да го обясня що няма да има спад

От тебе ще стане прекрасен повишител само дето още не си го осъзнал
                Тук фундаментално се разминаваме . Имотното потъване няма да е поради мащабна банкова криза . Както вече споменах - банките ще играят съществена роля и тяхното здраве е от значение . Икономически и ликвидни ще са проблемите , а тя инфлацията докара някои подобни .

Коментар

Всъщност си спомняма по това време купих баш на върха и това е една от най добрите ми покупки
                  Ми ето сега е върха, купи сега - бъди пич.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

И аз купих края на 2009-та, сделката се финализира, началото на 2010г. Още жъна вече 12г. от тази сделка.
                    Ми купи и сега, какво чакаш?

Коментар

Всъщност купувам на доста над 3000 евро, но това не е от значене

По важното е че тия приказки 2017-та звучаха така - Ми купи на 1000 евро и ще видиш
                      После 2020-та звучаха така - Ми купи на 1500 евро и ще видиш

И от мене запомни инфлацията няма как да изпапка имотите, но няма да ти го обяснявам защото няма как да го разбереш
                      Пак говориш за минали моменти, остави това, никой не се интересува от 1917 или 2017 свършило е това!
                      Какво значи "купувам", след като ти самия твърдиш, че ще има спад. Няма логика да купуваш, след като очакваш спад.

Коментар

Всъщност си спомняма по това време купих баш на върха и това е една от най добрите ми покупки
                        И аз купих края на 2009-та, сделката се финализира, началото на 2010г. Още жъна вече 12г. от тази сделка.

Коментар

Потвърждаваш, че си обречен да губиш!

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Ти май не помниш, какво стана 2009? Припомни си, но честно казано, вече е без значение, обречен си да губиш! От 10 месеца ви предупреждавам!!!

Коментар

Ми купи на 3000 евро и ще видиш, как ще ти я изпапка инфлацията.

Уффф чакай обърках се, ти не си купувач, ти ТЪРСИШ купувач, т.е шаран на който да пробуташ имот.
                              Всъщност купувам на доста над 3000 евро, но това не е от значене

По важното е че тия приказки 2017-та звучаха така - Ми купи на 1000 евро и ще видиш
                              После 2020-та звучаха така - Ми купи на 1500 евро и ще видиш

И от мене запомни инфлацията няма как да изпапка имотите, но няма да ти го обяснявам защото няма как да го разбереш

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Ти май не помниш, какво стана 2009? Припомни си, но честно казано, вече е без значение, обречен си да губиш! От 10 месеца ви предупреждавам!!!
                                По скоро е изпуснал момента за продажба, който беше миналата година. Сега ще се наложи да чака до 2069 год. или да направи -15-20% отбив от цената - засега.

Коментар

Working...
                                X