Първоначално изпратено от Bailor
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Пазарите си имат собствена психология и колкото по-фин е даден пазар - толкова по-бързо протичат отделните фази. Имотният е най-инертния пазар, респективно и неговите фази са най-бавни. По-долу са изказванията на David Lereah - бившият главен икономист на Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти (NAR) и най-високопоставеният човек, който до последно отказваше да приеме фактите и отричаше очевидното по време на кризата от 2007 год.
==========
"Всички прогнози за срив на имотите са не само безотговорни, но и погрешни!" - Фаза No. 9 "Отричане";
"Активността на продажбите вече е на устойчиви нива!" - Фаза No. 11 "Завръщане към нормалното";
(това е фазата, която идва непосредствено след т. нар. "Бул-трап" - фаза 10)
"Продажбите са на високо плато!"... заговорили се за плато - работата е отекла! - Фаза 12 "Страх";
Оп-пааа... изказвания за "високо плато"!- пресни, пресни от мин. месец!
https://24rodopi.bg/investitor-i-bro...ama-da-padnat/
"Ние сме в процес на меко приземяване / софт-лендинг!" - Фаза No. 13 "Капитулация";
"Най-лошото вече е зад гърба ни!" - това се наблюдава в случаите, когато има втори "Бул-трап";
(нещо като втора фаза тип "Завръщане към нормалното")
"Ние сме в истинска имотна рецесия!" - Окончателно признание / Фаза No. 14 "Отчаяние"!
==========
Спадът никога не е праволинеен и еднократен! Дори на борсата, която е другата противоположност на имотния пазар - спадът също не е еднократен, а минава през същите фази с временни повишения, но като цяло тенденцията и тогава беше надолу /но за много по-кратко време, разбира се/. С преминаването от една фаза към друга изнервеността на част от играчите ще растенякои от тях до последно ще отказват да приемат реалността, докато други ще започнат да ни убеждават, че сами са предупреждавали за неща, които по-рано са отричали...
==========
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Как така е сега върха???
Да не би да искаш да кажеш че Лаконика не е продал на върха миналата година и че имотите не са паднали от тогава???
Анатема Анатема Анатема
Коментар
-
Първоначално изпратено от fred23 Разгледай мнение
Ми ето сега е върха, купи сега - бъди пич.
Да не би да искаш да кажеш че Лаконика не е продал на върха миналата година и че имотите не са паднали от тогава???
Анатема Анатема Анатема
Коментар
-
Пак говориш за минали моменти, остави това, никой не се интересува от 1917 или 2017 свършило е това!
Какво значи "купувам", след като ти самия твърдиш, че ще има спад. Няма логика да купуваш, след като очакваш спад.
Да виждаш да съм го написал в минало време???
Сделката тече в момента но в УК средното време за приключване на сделка е около 3 месеца ако всичко е наред
Last edited by X_Y; 06.03.2023, 09:33.
Коментар
-
Ми купи и сега, какво чакаш?Last edited by X_Y; 06.03.2023, 09:17.
- 1 like
Коментар
-
Супер и аз даже не мога така добре да го обясня що няма да има спад
От тебе ще стане прекрасен повишител само дето още не си го осъзнал
Коментар
-
Всъщност си спомняма по това време купих баш на върха и това е една от най добрите ми покупки
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
И аз купих края на 2009-та, сделката се финализира, началото на 2010г. Още жъна вече 12г. от тази сделка.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Всъщност купувам на доста над 3000 евро, но това не е от значене
По важното е че тия приказки 2017-та звучаха така - Ми купи на 1000 евро и ще видиш
После 2020-та звучаха така - Ми купи на 1500 евро и ще видиш
И от мене запомни инфлацията няма как да изпапка имотите, но няма да ти го обяснявам защото няма как да го разбереш
Какво значи "купувам", след като ти самия твърдиш, че ще има спад. Няма логика да купуваш, след като очакваш спад.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Всъщност си спомняма по това време купих баш на върха и това е една от най добрите ми покупки
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Ти май не помниш, какво стана 2009? Припомни си, но честно казано, вече е без значение, обречен си да губиш! От 10 месеца ви предупреждавам!!!
Коментар
-
Ми купи на 3000 евро и ще видиш, как ще ти я изпапка инфлацията.
Уффф чакай обърках се, ти не си купувач, ти ТЪРСИШ купувач, т.е шаран на който да пробуташ имот.
По важното е че тия приказки 2017-та звучаха така - Ми купи на 1000 евро и ще видиш
После 2020-та звучаха така - Ми купи на 1500 евро и ще видиш
И от мене запомни инфлацията няма как да изпапка имотите, но няма да ти го обяснявам защото няма как да го разбереш
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Ти май не помниш, какво стана 2009? Припомни си, но честно казано, вече е без значение, обречен си да губиш! От 10 месеца ви предупреждавам!!!
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар