Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
сигурно тоя път вече ще ги огреепрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
сигурен съм, че тоя път вече ще направат законите и данъците да работят в полза на босите
Коментар
-
не случайно си ми в игнора.
по някакво нещастно стечение ми попадна мнението ти
но ти се възползвай, записвай си
тия със законите, всичките са квартиранти и скъсани гашници
сигурен съм, че тоя път вече ще направат законите и данъците да работят в полза на босите
- 1 like
Коментар
-
единственото работещо е
да вденете, че не квартирантите а тия с имотите гласуват законите
Най-добре са (бяха) строителите - строят и прибират печалбата на акт16, а за 'инвеститора' (този купилия почти на себестойност люкс) остава да избива с наемче да капе.
Last edited by bertram; 09.03.2023, 22:59.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
не случайно си ми в игнора.
След местните избори ще се увеличават яко имотните данъци!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Ако знаете тия със законите, какво готвят на тия с имотите?... бедна ви е фантазията, системата се разпада! Не е грешка!
сигурен съм, че тоя път вече ще направат законите и данъците да работят в полза на боситепрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Викам най-накрая да станем като развитите държави, а не Бантустан.Във всички развити икономически държави по света се плащат по-високи данъци за необитаеми жилища.И се водят лукс.Само Ганьо плаща някакви символични данъци.Ами като е патрон и баровец е редно да плаща и по-високи данъци. Пък ако ще и 100 жилища да има.
Коментар
-
единственото работещо е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение
Викаш направо да им ги вземем на тия с по 2, 3 и повече и да ги раздадем на тия дето нямат. Патрон си
Коментар
-
единственото работещо е
да вденете, че не квартирантите а тия с имотите гласуват законитеНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
Това с необитаемите е обречено на неуспех. Всеки ще вкара някой роднина фиктивно или ако има критерии ще ги покрие лесно. Има прекалено много сценарии - краткосрочно отдаване, хора които пътуват и оставят празно за дълго. Няма място по света където да има работещо диференциране. Единственото работещо диференциране е за частни лица собственици да имат право само на едно основно жилище, но това работи само до толкова че всички ги прехвърлят на роднини и фирми.
препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Ти явно не четеш какво пиша.Ясно написах, че трябва да се облагат с по-високи данъци НЕОБИТАЕМИТЕ ЖИЛИЩА. А не да товарим с допълнителни данъци хората, които са купили едно жилище, за да живеят в него,отглеждат в него деца,плащат данъци и осигуровки в България. Такива хора са ценни за икономиката и обществото.А с какво е ценен един имот,който стои празен?
Коментар
-
Ти явно не четеш какво пиша.Ясно написах, че трябва да се облагат с по-високи данъци НЕОБИТАЕМИТЕ ЖИЛИЩА. А не да товарим с допълнителни данъци хората, които са купили едно жилище, за да живеят в него,отглеждат в него деца,плащат данъци и осигуровки в България. Такива хора са ценни за икономиката и обществото.А с какво е ценен един имот,който стои празен?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
Банките притежават ипотеката като актив. Те си пишат ипотеката като вземане + обезпечение и слагат някаква стойност. Какво ще стане с тази стойност ако се окаже че ипотекаря настъпи в червената зона по съотношението чист доход/ипотечна вноска заради тоя нов 10% ДОД? И какво става с обезпечението дето ти е актив пък трябва да му плащаш данък 1% на година. 1% на година за банките е много, те дори по депозити не плащат толкова в момента. Незабавен фалит.
Не може да се пипа така. Има как да стане но е много крехка системата някой политически саботьор може да катърне каруцата. Те са решили да чакат сега и да копират от запада колкото може та после да няма виновни и пак по западен пример да вдигнат данъците и да не са виновни. До това се свеждат политическите програми на ГЕРБ, ПП-ДБ, БСП, ДПС и др.Last edited by mirodes; 09.03.2023, 21:57.
Коментар
Коментар