Първоначално изпратено от segato
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеИ....?
К'во стана ся? Инфлацията по-висока от очакваното! Между чука и наковалнята, а!
Не му е лесно на бай Джером - да държи лихвите в лявата ръка, а банковите фалити - в дясната!
Ама понякога в живота няма лесни решения..... тъй че ша играе сурвачката, ми се чини!
(пусти спелчекъри.....)
Джером не дава вид като оня мазен и лигав градински охлюв Бернанке!
0,25% ще е ок.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение
Купила съм два апартамента, но 10 г. след тези за които пишеш и без кредит. Няколко пъти съм писала от къде идва финансирането им и не мисля да го пиша отново. Точно тогава решението Нямаше да е грешно ,а много правилно и това се вижда прекрасно от днешна гледна точка. Убедена съм ,че тази година каквото и да става ще видим спад на цените най-много с 10 %, което означава, че във времето покупките на очакващите спад ще се проточат още дълго и тягостно. Не карам никой да купува или да се съобразява с мнението ми ,но много ама много бих се учудила ако се случи друго.
Най-лошото ще е ако цените на имотите завършат не със спад ,а с + .и това ще ме учуди по-малко да си призная.
П.С. Ето, да кажем почна да Ви дудна да инвестирате в компании за изкуствено месо. След 4 години, ако всичко е нормално и не съм уцелил, ше си затрая и никой няма да се сеща за това. Ако обаче, се появи световен грип по кравите или някаква друга простотия (вероятността за което е нищожна), и изтрепат 90% от стадата , пазара за изкустено месо ше експлодира и ше Ви надуя главите с "казах ли Ви". Колко от експертите тук предрекоха краша 2008-ма ? Един линк ми изпратетете да го видя. Иначе, и спрелия часовник е верен 2-пъти дневно, ма никой не го гледа.Last edited by segato; 14.03.2023, 18:53.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнениеУбедена съм ,че тази година каквото и да става ще видим спад на цените най-много с 10 %
Чак пък и каквото да става . Разраства се конфликта или пускат атомни бомби и се сещаш къде отива това "каквото и да става"
Но щом си убедена
Иначе до края на другата година ще видим поне 40%-50% спад
Още тази есен ще има голяма паника и пукане на балона
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Не беше ли ти дето беше купила апартамента е Изток с кредит през 91ва или 92-ра ? Тогава цените бяха ниски и който е имал финансиране направи пачка. Сега признавате , че за да е печеливш апартамента трябва да е наследствен или поне купен близо до соц. цени, но въпроса с финансирането разбираемо се пропуска. Имаше и хора , които учеха в колежи в Щвйцария преди 1989-та ... аре да не задълбаваме.
Кавръка какво да купи 2017 , като тогава това щеше да е грешно решение? Пак казвам, това за което го подигравате сега, почна Март-Април 2022, той няма как да го е знаел 2017. Даже се чудя как е разбрал 2017 , че пазара ще тръгне надолу, зашото признаци имаше 8 месеца по-късно ( Октомври 2018) а стана очевидно чак средата на 2019. Може да е lucky guess, но през 2017 е бил правилния и ако не беше Ковид щеше да изпусне само 8% нарастване по инерция и да запази 40% нарастване.натрупано от средата на 2013 до края на 2017.
Най-лошото ще е ако цените на имотите завършат не със спад ,а с + .и това ще ме учуди по-малко да си призная.
- 1 like
Коментар
-
Не, разбира се ,аз не мога да си ГО меря с вас хахаха През '90-те не познавам човек който можеше да вземе кредит, може и да е имало , но не познавам такъв.
Нещо не си разбрал, никой ама никой не е нападал Кавръка, че е продал нещо защото не е имал имот още по-малко 2017г. Съжаляваме или поне аз съжалявам защото не купи 2017 г. въпреки ,че според него имаше парите кеш, но беше убеден , че всеки момент ще се спука имотния балон. Е, спука се ,но цената по две. Решението му е грешно и дори и той го знае. Много неща не знаеш и бъркаш затова.
Кавръка какво да купи 2017 , като тогава това щеше да е грешно решение? Пак казвам, това за което го подигравате сега, почна Март-Април 2022, той няма как да го е знаел 2017. Даже се чудя как е разбрал 2017 , че пазара ще тръгне надолу, зашото признаци имаше 8 месеца по-късно ( Октомври 2018) а стана очевидно чак средата на 2019. Може да е lucky guess, но през 2017 е бил правилния и ако не беше Ковид щеше да изпусне само 8% нарастване по инерция и да запази 40% нарастване.натрупано от средата на 2013 до края на 2017.Last edited by segato; 14.03.2023, 18:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Ше си ги мерим ли ?Аз, а вероятно и повечето тук, не можехме да помиришем кредити през 90-та. Не знам защо мислиш, че във форума всички са тръгнали от една позиция.
По повод други постове ... гледам , че го нападате Кавръка , че бил продал 2017. Доколкото разбирам продал е в края. От средата на 2019 имотите си тръгнаха надолу , може да не сте го усетили в БГ, но тук си бешя явно (има графики, гледайте ги) Това, което ги спаси беше Ковид и раздаването на пари, което последва. Колко от хората тук знаеха Януари 2019, че ще има Ковид след една година ? Ако не се беше случил Ковид, вероятно Кавръка щеше да се подиграва на останалите зашото щеше да е пропуснал само растежа за първите 8 месеца на 2018, след това до средата на 2019 беше кажи речи плато и след това си тръгна надолу. Децки , мецки, подигравате се общо взето за късмет а не за грешно решение.
Нещо не си разбрал, никой ама никой не е нападал Кавръка, че е продал нещо защото не е имал имот още по-малко 2017г. Съжаляваме или поне аз съжалявам защото не купи 2017 г. въпреки ,че според него имаше парите кеш, но беше убеден , че всеки момент ще се спука имотния балон. Е, спука се ,но цената по две. Решението му е грешно и дори и той го знае. Много неща не знаеш и бъркаш затова.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеИ....?
Не му е лесно на бай Джером - да държи лихвите в лявата ръка, а банковите фалити - в дясната!
Ама понякога в живота няма лесни решения..... тъй че ша играе суровата, ми се чини!
Джером не дава вид като оня мазен и лигав градински охлюв Бернанке!EUR ECB Interest Rate Decision (Mar) 3.50% 3.00%
Коментар
-
И....?
Ама понякога в живота няма лесни решения..... тъй че ша играе сурвачката, ми се чини!
(пусти спелчекъри.....)
Джером не дава вид като оня мазен и лигав градински охлюв Бернанке!Last edited by Julius_BG; 14.03.2023, 17:48.
- 1 like
Коментар
-
Е, понеже не усещам пазара затова имам и имоти и пари с които да купувам имотиСЛед пет или десет години отново ще съм доста пред вас , "усещащите" пазара и икономическата обстановка. Най-смешно ми е и ,че знам защо
Аз, а вероятно и повечето тук, не можехме да помиришем кредити през 90-та. Не знам защо мислиш, че във форума всички са тръгнали от една позиция.
По повод други постове ... гледам , че го нападате Кавръка , че бил продал 2017. Доколкото разбирам продал е в края. От средата на 2019 имотите си тръгнаха надолу , може да не сте го усетили в БГ, но тук си бешя явно (има графики, гледайте ги) Това, което ги спаси беше Ковид и раздаването на пари, което последва. Колко от хората тук знаеха Януари 2019, че ще има Ковид след една година ? Ако не се беше случил Ковид, вероятно Кавръка щеше да се подиграва на останалите зашото щеше да е пропуснал само растежа за първите 8 месеца на 2018, след това до средата на 2019 беше кажи речи плато и след това си тръгна надолу. Децки , мецки, подигравате се общо взето за късмет а не за грешно решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеТази седмица ще бъде запомнена като специална седмица в историята на САЩ, защото отбеляза първата банкова криза, в която хората избягаха (и продължават да бягат) към "съвършенната банка", която никога не затваря и е 100% гарантирана от най-мощната мрежа създавана някога.
[ATTACH=CONFIG]n4039459[/ATTACH]
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеМдааа, само като се замисля колко съвършени фалита съм виждал........
https://blockstream.com/satellite/
Коментар
Коментар