A КОЙ ще спасява UBS ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеЕ откъде да знам СВБ зашо закъса. Може да е била друга конспирация. Или пък гения, който е смятал стратегията да е проверил първите 15 банки и да решил , че всичко е ОК . Виж пък колко бързио спасиха депозитите.
Ей го боса на Креди Сюиса - в рамките на 1 ден е летял с корпоративния самолет да наблюдава европейските финали - та чак до Уимбълдън! Заговори, комплоти...... айде, молим!
Хората си живеят живота.... докато не дойде сметката!
https://www.theguardian.com/business...tend-wimbledon
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Какви акционери? Всички сме пешки. Искаш да кажеш, че са ги скалпирали без причина ли ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеПоразводнил си малко дискусията с тия политически конспирации, но отговори си тогава - на кой и защо му е притрябвало планирано да фалира СВБ при условие, че на Фед им е ясно, че при едно по-сериозно вдигане на лихвите ще има драми! Първи винаги гърмят най-рисковите играчи и ако не бяха силиконките, щяха да са някои други! С какво СВБ са по-специални от останалите? Ако не бяха те, друго голямо име рано или късно щеше да клекне. И Креди Сюис са го давали по-рисково, затова сега новия собственик обмисля да изолира инвестиционното звено и да остави само здравия бизнес (т.е. реже се до кокал).
В Щатите си има семейни банки (Чейс Манхатън мисля, че бяха такива), които от край време се управляват по един и същ консервативен начин - т.е. дори в най-експанзионистичните периоди те не се впускат да кредитират наляво и надясно, но именно това им позволява да запазят същото темпо и в най-затегнатите периоди, каквито предстоят... Та, нали си даваш сметка за разликата в качеството на управление, веднъж когато мениджърът е и собственик (!) и втори път - когато е нает от днес за утре и него го интересува само годишния му бонус.
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеАбе баш такива гении си има...
В Щатите си има семейни банки (Чейс Манхатън мисля, че бяха такива), които от край време се управляват по един и същ консервативен начин - т.е. дори в най-експанзионистичните периоди те не се впускат да кредитират наляво и надясно, но именно това им позволява да запазят същото темпо и в най-затегнатите периоди, каквито предстоят... Та, нали си даваш сметка за разликата в качеството на управление, веднъж когато мениджърът е и собственик (!) и втори път - когато е нает от днес за утре и него го интересува само годишния му бонус.
Коментар
-
Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение
И да скалпират 90% от акционерите заради саудитските 10 % , че се канехме от там да цоцаме и газ .
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
На мен цялата тази игра с банките ми изглежда като някаква завера да дадат урок на саудитците, че много почнаха да си верват. Нали бяха най-големия шеърхолдер в CS
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНяма как да има чак такава дълбока конспирация, човек, просто няма такива гении, така да ги планират нещата. Всичко е много просто: "занижен контрол + малко по-рискови инвестиции = първите гърмежи, при вдигане на лихвите"! Оттам нататък дали вече някой решава да използва фалитите за някакви си техния виждания - не се наемам да пророкувам!?
При арабите играта е много специфична, нали знаеш, че техните банки не начисляват лихви (щото така е рекъл пророка Мохамед) а печелят с една малко по-различна форма!
(която по същество пак си е лихва, ама нали трябва да си измият съвестта някак)
Last edited by aleks262; 21.03.2023, 09:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеНа мен цялата тази игра с банките ми изглежда като някаква завера да дадат урок на саудитците, че много почнаха да си верват. Нали бяха най-големия шеърхолдер в CS ? Много набързо я продадоха. Така се продава банка с половин трилион портфолио (или колко е там) за 2 млрд.за 2 дни...
При арабите играта е много специфична, нали знаеш, че техните банки не начисляват лихви (щото така е рекъл пророка Мохамед) а печелят с една малко по-различна форма!
(която по същество пак си е лихва, ама нали трябва да си измият съвестта някак)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНе бе, що? Преди малко ми показа 12.15$, сега циркулира около 12.20$
Аз си ги гледам в акаунта, ти ако ги гледаш в някой външен сайт - там може да има забавяне?
За момента се е стабилизарало около новото дъно.... до след малко/
Сега сериозно:
Да видим дали това се очертава като най-вероятния "сценарий"?
- сряда Дж. Пауъл вдига лихвите с 0.25%;
- до петък търсят купувач на ФРБ, в краен случай - национализация?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
При 0,25% гърмежа ще продължи обаче. Доколкото си спомянм Фед бяха казали, че ще вдигат докато счупят нещо.
Първите три бяха - Силвъргейт, Силикон и Сигничър... ама има една друга еС, дето преди няколко дни само я споменаха и засега уж утихнаха нещата, ама.... това е канала за пренасяне на заразата в Япония.
Софтбанк, не е точно банка, а инвестиционна компания, но и тя финансира доста стартъпи и тех-компании, и беше свързана със Силиконките.
https://www.japantimes.co.jp/news/20...-softbank-son/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение- сряда Дж. Пауъл вдига лихвите с 0.25%;
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеНе бе, що? Преди малко ми показа 12.15$, сега циркулира около 12.20$
Аз си ги гледам в акаунта, ти ако ги гледаш в някой външен сайт - там може да има забавяне?
Сега сериозно:
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеЮлка, що "угасна" туй? Да не са му спрели.... тока.
Сега сериозно:
Коментар
Коментар