Първоначално изпратено от Julius_BG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеДай да не падаме на нивото на комшиите от дуплекса и да обиждаме хората според дохода им.
Имай предвид обаче, че в такива форуми има прекалено много режисирани дискусии от мними брокери. Регистрират се двама-трима и почнат уж наивен, лек разговор - единия /уж търси/ пита за банки, лихви, условия, експлоатира страховете на хората (от инфлацията) - другия пък, специалиста го насочваи така косвено тласкат хората в определена посока. А от време 'оно се знае - влезе ли една муха в главата на жената -> стига и до мъжа!
Ева е първата истинска 'рекламна агенция', описана още в Библията....
п.п.
Приеми, че разговора може да е бил таргетиран към читатели на сайта с доходи над 1700 лв., така че да им даде успокоение щом хора с доходи под 1700 лв. питат за ипотеки и се впускат да теглят - значи за тях дето са над 1700 лв. съвсем няма никакво притеснение!... намирисва на евтина манипулацийка...
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Тая вечер и моя ни мож го удържа, искал да рипа към 30. Джеромка му викам...
Тяхно 2:30 колко наше е? Че да се заредим на 1 уиски да го чуем нашия човек.
The Fed - Live Video (federalreserve.gov)
За момента цялата ми стратегия е базирана на +0.25%.
Ако не ги променят... или пък решат да ги ударят с 0.5%... бая вода ще глътнат някои.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЕх, тоя кон бре!
Ти докато не изядеш 1 къч - няма да мирясаш!
Да ти дам мойта кранта за 1 ден да я видиш как рита, рита..............ни мож я удържа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеДай да не падаме на нивото на комшиите от дуплекса и да обиждаме хората според дохода им.
Имай предвид обаче, че в такива форуми има прекалено много режисирани дискусии от мними брокери. Регистрират се двама-трима и почнат уж наивен, лек разговор - единия /уж търси/ пита за банки, лихви, условия, експлоатира страховете на хората (от инфлацията) - другия пък, специалиста го насочваи така косвено тласкат хората в определена посока. А от време 'оно се знае - влезе ли една муха в главата на жената -> стига и до мъжа!
п.п.
Приеми, че разговора може да е бил таргетиран към читатели на сайта с доходи над 1700 лв., така че да им даде успокоение щом хора с доходи под 1700 лв. питат за ипотеки и се впускат да теглят - значи за тях дето са над 1700 лв. съвсем няма никакво притеснение!... намирисва на евтина манипулацийка...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Прочетох коментарите и съм в шок какви скъсаняци се натискат за ипотечни кредити за инвестиция в имоти. Явно има защо да се надуят така цените щом стадото гледа да вземе тухла на всяка цена, дори да е на заплата 1700лв.? Струва ми се, че когато лихвите тръгнат нагоре ще има грандиозен рев на подобни "инвеститори".
Коментар
-
Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
Аз не знам колко имаш, но за държавите едва ли е особенно трудно да разбере. Всичко в нета се контролира от държавите. Имат си такива служби.. Има ли конфискувани криптовалути? САЩ не разпродадоха ли наскоро такива? Аз да не съм тръгнал да вземам златото на хората при комунизма или в САЩ преди 1974та година? Това го е правила съответната държава- САЩ, България....И върху нета съответната държава има много повече контрол отколкото върху това кой каква дупка си копа нейде из балкана .. .) така го хванаха и той им даде ключовете.
Скоро приеха обаче закон в Сащ, където не си длъжен да разкриваш частнит ключове и това не може да бъде използвано срещу теб.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Анджък, очакванията движат, а не качествата на стоката.
Нищо не може да се въпостави с Коня, защото ги бие с много.
Ти докато не изядеш 1 къч - няма да мирясаш!
Да ти дам мойта кранта за 1 ден да я видиш как рита, рита..............ни мож я удържа!
Коментар
-
Който разбира - тук се спира. Що така с тези европейски симпатяги?
https://www.n-tv.de/wirtschaft/der_b...e24002434.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеОчаквания, братко!
Те движат пазара и дават наклонЯ на ***** ..... цената!
Като видиш, че икономиката е под па́ра - цената на ойля /и не само/ фърчи!
Като издуят лихвите и сговнясат положението - и се очаква спад на търсенето -> цената пада!
Като тръгнат да падат банки - хората се обръщат към стария, познат алтън...
Ама ако ще съпоставяш битконя с депозита.... депозита не мърда ни при очаквания за спад, ни при очаквания за ръст.Затуй битконя ако така ще шава нагорЕ-надолЕ като горните активи - няма как да го даваш като разновидност на депозита.
Нищо не може да се въпостави с Коня, защото ги бие с много.
Returns over the last 10 years:
Gold: +19%
S&P 500: +201%
Google: +399%
Amazon: +658%
Apple: +1,034%
Tesla: +7,556%
#Bitcoin: +59,647%
Коментар
-
Прочетох коментарите и съм в шок какви скъсаняци се натискат за ипотечни кредити за инвестиция в имоти. Явно има защо да се надуят така цените щом стадото гледа да вземе тухла на всяка цена, дори да е на заплата 1700лв.? Струва ми се, че когато лихвите тръгнат нагоре ще има грандиозен рев на подобни "инвеститори".
Ако жилища купуваха само хората, които ще живеят в тях,цените нямаше да са такива.Така че те най-малко имат вина за сегашните цени.Last edited by mirodes; 22.03.2023, 17:41.
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнениеПрочетох коментарите и съм в шок какви скъсаняци се натискат за ипотечни кредити за инвестиция в имоти. Явно има защо да се надуят така цените щом стадото гледа да вземе тухла на всяка цена, дори да е на заплата 1700лв.? Струва ми се, че когато лихвите тръгнат нагоре ще има грандиозен рев на подобни "инвеститори".
п.п.
Last edited by Julius_BG; 22.03.2023, 17:43.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
От мамите -
Здравейте ! Бихте ли ни посъветвали в коя банка да кандидатстваме за жилищен кредит. Мъжът ми вчера беше в Райфайзен и са го одобрили на 4.14% лихва, но не приехме. Четох в по Горни коментари че са предложили лихва под 3%
преди месец и нещо ми дадоха 2.6%
В момента ние рефинансираме от Инвест лихва 3,7% към ДСК, лихва 2,5%.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1408722.675
- 3 Харесвания
Коментар
-
пак от Мамите - тук е проблема, че хората от страх от инфлация набиват с ипотеки в имоти.... не ми се влиза в дълги дискусии колко рационален избор е това, но брокеррите на CFD-та си го казват 87% губят парите си... А CFD-to e точно това max leverage i кой откъде... мощен инструмент ако имаш стабилен риск мениджмънт и бомба със закъснител ако не...
"
Цитат на: Лиана в нд, 19 мар 2023, 18:57
Здравейте!
Както всички хора, които имат някакви спестявания така и аз се притеснявам.
Всеки ден инфлацията ги изяжда. Обмислям да ги вложим в жилище, но сумата е доста малка и затова мисля да е с ипотечен кредит.
Как мислите, струва ли си точно сега се тегли ипотечен кредит? Дават ми лихва около 2.5- 2.7%. Така поне и малкото спестени пари няма да се стопят, поне така си мисля.
"
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар