IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
    Прочетох коментарите и съм в шок какви скъсаняци се натискат за ипотечни кредити за инвестиция в имоти. Явно има защо да се надуят така цените щом стадото гледа да вземе тухла на всяка цена, дори да е на заплата 1700лв.? Струва ми се, че когато лихвите тръгнат нагоре ще има грандиозен рев на подобни "инвеститори".
    Дай да не падаме на нивото на комшиите от дуплекса и да обиждаме хората според дохода им.

Имай предвид обаче, че в такива форуми има прекалено много режисирани дискусии от мними брокери. Регистрират се двама-трима и почнат уж наивен, лек разговор - единия /уж търси/ пита за банки, лихви, условия, експлоатира страховете на хората (от инфлацията) - другия пък, специалиста го насочва и така косвено тласкат хората в определена посока. А от време 'оно се знае - влезе ли една муха в главата на жената -> стига и до мъжа! Ева е първата истинска 'рекламна агенция', описана още в Библията....

п.п.
    Приеми, че разговора може да е бил таргетиран към читатели на сайта с доходи над 1700 лв., така че да им даде успокоение щом хора с доходи под 1700 лв. питат за ипотеки и се впускат да теглят - значи за тях дето са над 1700 лв. съвсем няма никакво притеснение! ... намирисва на евтина манипулацийка...
    Last edited by Julius_BG; 22.03.2023, 17:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение

От мамите -

Здравейте ! Бихте ли ни посъветвали в коя банка да кандидатстваме за жилищен кредит. Мъжът ми вчера беше в Райфайзен и са го одобрили на 4.14% лихва, но не приехме. Четох в по Горни коментари че са предложили лихва под 3%

преди месец и нещо ми дадоха 2.6%

В момента ние рефинансираме от Инвест лихва 3,7% към ДСК, лихва 2,5%.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1408722.675
      Прочетох коментарите и съм в шок какви скъсаняци се натискат за ипотечни кредити за инвестиция в имоти. Явно има защо да се надуят така цените щом стадото гледа да вземе тухла на всяка цена, дори да е на заплата 1700лв.? Струва ми се, че когато лихвите тръгнат нагоре ще има грандиозен рев на подобни "инвеститори".

Коментар

• пак от Мамите - тук е проблема, че хората от страх от инфлация набиват с ипотеки в имоти.... не ми се влиза в дълги дискусии колко рационален избор е това, но брокеррите на CFD-та си го казват 87% губят парите си... А CFD-to e точно това max leverage i кой откъде... мощен инструмент ако имаш стабилен риск мениджмънт и бомба със закъснител ако не...

"
        Цитат на: Лиана в нд, 19 мар 2023, 18:57

Здравейте!
        Както всички хора, които имат някакви спестявания така и аз се притеснявам.
        Всеки ден инфлацията ги изяжда. Обмислям да ги вложим в жилище, но сумата е доста малка и затова мисля да е с ипотечен кредит.
        Как мислите, струва ли си точно сега се тегли ипотечен кредит? Дават ми лихва около 2.5- 2.7%. Така поне и малкото спестени пари няма да се стопят, поне така си мисля.
        "

Коментар

• Първоначално изпратено от pirdop Разгледай мнение

тренда е ясен... ама от 2,6 на 4,14 няма и 60% ... докато стигнем до 2-4 пъти има време!
          То двойно !
          Двойна лихва,двойна вноска ,тройни разходи ,а тука нЕкои се подиграваха ...еми ..дойдохме си на думата ...а взели даже и да негодуват срещу банката Ти Би Ай гледам снощи .
          Другари,
          Като не ви взимат такси оценявайте иначе що не ходите на дебелото при конкуренцията ?
          Ама били чакали ,не знам си какво ...българина не оценява

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение

От мамите -

Здравейте ! Бихте ли ни посъветвали в коя банка да кандидатстваме за жилищен кредит. Мъжът ми вчера беше в Райфайзен и са го одобрили на 4.14% лихва, но не приехме. Четох в по Горни коментари че са предложили лихва под 3%

преди месец и нещо ми дадоха 2.6%

В момента ние рефинансираме от Инвест лихва 3,7% към ДСК, лихва 2,5%.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1408722.675

тренда е ясен... ама от 2,6 на 4,14 няма и 60% ... докато стигнем до 2-4 пъти има време!

В Европата раздаваха на 1-2% фиксирани за 25г. сега същото под 3,5-4% няма. да не говорим че преди даваха на 100% сега искат мин15-20% equity и пак пазара не се е сринал. Много свободен кеш има все още
            Last edited by pirdop; 22.03.2023, 17:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Как да можеш? Я кажи колко имам?
              Аз не знам колко имаш, но за държавите едва ли е особенно трудно да разбере. Всичко в нета се контролира от държавите. Имат си такива служби.. Има ли конфискувани криптовалути? САЩ не разпродадоха ли наскоро такива? Аз да не съм тръгнал да вземам златото на хората при комунизма или в САЩ преди 1974та година? Това го е правила съответната държава- САЩ, България....И върху нета съответната държава има много повече контрол отколкото върху това кой каква дупка си копа нейде из балкана .. .
              Last edited by baba_meca; 22.03.2023, 16:55.

Коментар

една шепа
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

П.с. Я сиА кът съм те фанал да те питам. Що ойля преди 1 год беше 120 гущера а сега е 68, преди по-юбаФ ли беше? Алтъна преди 3 месеца беше 16ххх, сега 19хх по-лъскаФ ли е? А панеляка от 60 год за 6000 лв, що сега му търсят 500 000 лв? По юбаф ли е станал?
                  Очаквания, братко!
                  Те движат пазара и дават наклонЯ на ***** ..... цената!

Като видиш, че икономиката е под па́ра - цената на ойля /и не само/ фърчи!
                  Като издуят лихвите и сговнясат положението - и се очаква спад на търсенето -> цената пада!
                  Като тръгнат да падат банки - хората се обръщат към стария, познат алтън...

Ама ако ще съпоставяш битконя с депозита.... депозита не мърда ни при очаквания за спад, ни при очаквания за ръст. Затуй битконя ако така ще шава нагорЕ-надолЕ като горните активи - няма как да го даваш като разновидност на депозита.

Коментар

• Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение

проблема е, че криптото не можеш да го скриеш другият голям проблем е, че цената му е много нестабилна.

Коментар

• Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение

Странно, политици да не могат да променят закон приет от политици!?!?!? Да беше природен закон, физичен или божи закон, бих те разбрал...
                      Там все пак е демокрация и за промяна трябва мнозинство, отделно сериозни аргументи, отделно всичко после може да се оспорва в съда. В края на краищата, те държат иновациите да са при тях, и не могат да си позволят нещо да "избяга" на друго място (особенно бизнес за трлн.). С 2 думи не могат да си позволят този бизнес да се премести на друго място. Само не казвай, че ще се разберат с "другите", държавите са конкуренти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                        Пак изместихме дискусията!
                        (ама тоя път аз съм виновен, че я върнах в тая посока)

Един последен въпрос:
                        - Убу де, кат е толкоз саваршен - що падна от 60k на 20k доларес?!
                        (от какво се разочароваха тез добри, благи 'орица и се отказаха доброволно от светлото бъдеще)
                        Тва колко струва в $, кво общо има с това колко е съвършен коня?
                        При цена 28к, хешрейта (демек защитата му) е 300% по-голяма отколкото като беше 69к. При 69к нямаше лайтнинг нетуърк - сега има + още благинки. Т.е с какво Биткой на 28 е по- лош от когато беше на 69? С нищо! Даже напротив. Биткойн в момента е много по-добър отколкото преди и има по-голяма адопция.

Колкото до тез хОра, не се съмнявай, че тръгне ли нагоре, пак ще се върнат.....

П.с. Я сиА кът съм те фанал да те питам. Що ойля преди 1 год беше 120 гущера а сега е 68, преди по-юбаФ ли беше? Алтъна преди 3 месеца беше 16ххх, сега 19хх по-лъскаФ ли е? А панеляка от 60 год за 6000 лв, що сега му търсят 500 000 лв? По юбаф ли е станал?

Коментар

Бъркаш се нещо, май. Не са забранили златото, изкупили са го.
                          Не могат да променят закона, защото 10% от мириканците го притежават, а като знаем колко от тях са въоражени.
                          Отделно самата държава държи Биткойн за около 80 млрд $., официално, неофициално - не се знае. Биткойн е създаден за да не може да бъде спрян.

п.с ко стана с торентите? Спряха ли ги?
                          Странно, политици да не могат да променят закон приет от политици!?!?!? Да беше природен закон, физичен или божи закон, бих те разбрал...иначе на въоръжени американци им е било забранено да притежават злато преди 1974. ... няма да е за 1ви път да забраняват нещо на въоръжени американци. Преди 1974 е било недемократично, после е станало демократично. Колко му е - щом така са решили политиците, така се получава в законите... проблема е, че криптото не можеш да го скриеш другият голям проблем е, че цената му е много нестабилна.
                          Last edited by baba_meca; 22.03.2023, 16:41.

Коментар

• Защита от инфлация и дори огромни печалби предлага само биткойн. Всичко друго е бошлаф.

Коментар

И да се върнем пак на сутрешната новина.

Банките изключват от пазара хората, които разчитаха изцяло на кредит (а обикновено това са хората, които най-много помпат балоните, понеже нямат никакво самоучастие и играят изцяло със заемен капитал)!

Интересно е как ще се процедира с финансирането на панелките, сигурно ще изпаднат от ипотечния пазар.
                              Last edited by unimog; 22.03.2023, 16:24.

Коментар

И да се върнем пак на сутрешната новина.

Банките изключват от пазара хората, които разчитаха изцяло на кредит (а обикновено това са хората, които най-много помпат балоните, понеже нямат никакво самоучастие и играят изцяло със заемен капитал)!

Унимога нали постна от БГ мама дискусията ,направо е мор явно вече с офертите за ипотеки

Коментар

Working...
                                X