абе, нещо го няма много по новините, но фърст републик минала под крилото на fdic
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеКредитите са над 80 млрд лв, едно увеличение само от +2%, са грубо 1,6 млрд лв допълнително от гърба на кредитополучателя. Аз питам откъде ще дойдат тези допълниелни пари, при почти фалирала държава и глобална финансова криза, а вероятно и рецесия?Last edited by segato; 30.04.2023, 00:58.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеКредитите са над 80 млрд лв, едно увеличение само от +2%, са грубо 1,6 млрд лв допълнително от гърба на кредитополучателя. Аз питам откъде ще дойдат тези допълниелни пари, при почти фалирала държава и глобална финансова криза, а вероятно и рецесия?
Коментар
-
Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение
При 7%, чисто математически за 10 години плащаш ~50% от главницата само като лихви. Недай си боже да видим 10+%, колкото са в САЩ в момента!
Имам чувството, че част от хората с кредити не осъзнават какво означа лихвата да се вдигне с 2-3%. Наскоро си говорех с един познат, който има ипотека и ми каза, че не му пука ако му вдигнат лихвата с 2% тъй като вноската му щяла да се вдигне с много малко. Казах му, че при 20г ипотека ако му вдигнат лихвата с 2% ще плаща 17% по-висока вноска. Опули се, но не ми повярва, по телевизора казали, че ще е малко и го смятали на един колко си лева...Last edited by Traicho_80; 29.04.2023, 22:44.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнениеХампарцумян днес "разстреля" повдигачите с лихви по ипотечните заеми от 5,6 до 7% за доста дълъг период от време! Истината вече бавно си проправя път!Last edited by antani; 29.04.2023, 22:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение
Бълха ги ухапала, цената няма значение щом е само нагоре.
- 1 like
Коментар
-
Ситуацията е че цените в страната съответстват точно на световните. България има 0.8 ‰ от световното население и точно толкова : 0.8 промила от икономиката (БВП) И съвсем естествено е при това положение имотите й да струват 0.8 ‰ от световните, а жилищата са 79% от тях тоест 370 милиарда лева. Общата стойност на недвижимите имоти в света е нараснала с 5% за година и е достигнала 326,5 трилиона долара (VII-2022) Оценката на жилищата в света е нараснала с 8% за година до 258,5 трилиона долара.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнениеХампарцумян днес "разстреля" повдигачите с лихви по ипотечните заеми от 5,6 до 7% за доста дълъг период от време! Истината вече бавно си проправя път!, цената няма значение щом е само нагоре.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнениеИма ли някакво логично обяснение на това?
Коментар
-
Пазарът на имоти в началото на 2023 – спад навсякъде, без Несебър и Банско
Най-сериозен изглежда във Варна, където статистиката отчита 2813 продадени имота, което е с 23.4% по-малко спрямо предната година
В София се наблюдава понижение от 13.9% в броя продадени имоти спрямо първото тримесечие на 2022 г. В Пловдив и Бургас наблюдаваме спад в активността, съответно с 9 и близо 10%.
https://www.flagman.bg/article/292262
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнениеИма ли някакво логично обяснение на това?
Нали имаше някакъв счет. лаф - как се осчетоводява банкет: Дебит Маса / Кредит Каса!
Коментар
Коментар