Първоначално изпратено от mirodes
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by Traicho_80; 02.05.2023, 20:22.
- 3 Харесвания
-
Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнение
Такива професори са нужни. Не може всички да печелят, все някой трябва да губи. Тези професори създават лузърите. Без прУфесор юлчо няма квартиранти.
под прикритие... (-:
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеТвърдението,че щом се затяга политиката на банките за отпускане на кредити, това щяло да доведе до стопяване разликата с депозитите, си е направо за Златна малинка.
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеА това какво е?Даваш линк към статия,в която се твърди, че в еврозоната затягали кредитирането и после твърдиш,че това щяло да се пренесе и тук и заради това разликата от 41 милиарда депозити към кредити нямало да устиска.
И не съм казал,че си изрекъл,че разликата депозити кредити ще стане по-голяма, а точно обратното,че твърдиш,че щяла да се стопи.
Не на мен тия номера. Все пак съм юрист, а в правото всяка дума е от значение, така че няма как да ми припишеш нещо, което не съм твърдял.
Не знам как по-ясно да ти кажа, че депозитите изобщо не ме вълнуват! Само ти си се вторачил в тая разлика, не аз. Статията е пример, за затягане условията на кредитиране, което рано или късно ще се пренесе и тук, а не за стопяване / разширяване на някакви "разлики".Една банка ако реши, че ѝ е по-изгодно - ще си набави ресурс и от международните пазари, няма да разчита само на местния.
Ти такива неща пък ептен не ги отчиташ (сигурно дори не подозираш, че съществуват).
п.п
Виж по-скоро тролчето от банЦку ко ши кажи !
Пластмасов меч ли ша вади, светлинен ли - сигурно вече е запазил аватара Люк Скайуокър, нищо чудно скоро тъй да цъВне!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Не вярвай много на сказките на Терзиев. Баснословна заплата в държавната администрация е ~ равнозначно на все още пасящи кози в квартала ми в София.
Да, имаше една луда бабичка, която пасеше едни няколко, около зала Фестивална, ама това приключи преди сватбата ми, тоест, повече от 20г.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
За пръв път чувам за дистанционна работа в държавната администрация. С изключение на учителите и университетските преподаватели за известно време. От 630 хиляди, работещи в бюджетният сектор малцина са тия, които са се облажили с пари.Жената е учителка и бачка за 1800 лв месечно заедно с бонусите.Има и много други, които бачкат за по-малко пари.
Да, имаше една луда бабичка, която пасеше едни няколко, около зала Фестивална, ама това приключи преди сватбата ми, тоест, повече от 20г.
Коментар
-
Твърдението,че щом се затяга политиката на банките за отпускане на кредити, това щяло да доведе до стопяване разликата с депозитите, си е направо за Златна малинка.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение- Банките в еврозоната затегнаха рязко критериите за кредитиране на бизнеса...
- Критериите при ипотечните кредити за домакинствата са затегнати значително...
https://www.investor.bg/a/539-banki-...ane-na-biznesa
= = =
Миро, още ли мислиш, че това няма да се пренесе и тук?
Смяташ ли, че тия 41 млрд. ще устискат положението?
И не съм казал,че си изрекъл,че разликата депозити кредити ще стане по-голяма, а точно обратното,че твърдиш,че щяла да се стопи.
Не на мен тия номера. Все пак съм юрист, а в правото всяка дума е от значение, така че няма как да ми припишеш нещо, което не съм твърдял.Last edited by mirodes; 02.05.2023, 19:43.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнение
Такива професори са нужни. Не може всички да печелят, все някой трябва да губи. Тези професори създават лузърите. Без прУфесор юлчо няма квартиранти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеЕгаги и професора си,щом елементарен текст не можеш да разбереш. Никакво противоречие няма между двете ми твърдения.В първото заявявам мнението си,че кредитната политика на банките е достатъчно строга. А във второто разсъждавам какво ще се случи ако се сбъдне твоята хипотеза за затягане на кредитирането.
После се чудим защо студентите излизат недоучили от университетите.С такива професори не е учудващо.
Някакви несвързани твърдения без логика ?!? ... кой може да ги разбере?
пп.
Аз единственото смислено от твоите твърдения което разбрах е, че разликата "депозити / кредити" била достатъчно голяма (41 млрд.) и затова лихвите по кредитите нямало да растат. Нали това ти е позицията?! - (но грешиш)
Оттам нататък твоите умозаключения, че "аз съм твърдял, че разликата депозити кредити ще стане още по-голяма" ?!? - всъщност мен депозитите изобщо не ме вълнуват !
Коментар
-
Егаги и професора си,щом елементарен текст не можеш да разбереш. Никакво противоречие няма между двете ми твърдения.В първото заявявам мнението си,че кредитната политика на банките е достатъчно строга. А във второто разсъждавам какво ще се случи ако се сбъдне твоята хипотеза за затягане на кредитирането.
После се чудим защо студентите излизат недоучили от университетите.С такива професори не е учудващо.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
?!?!? wtf
(голяма каша е в главата ти - почвам да се съгласявам с Фрости)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеВ България критериите за отпускане на кредити и сега са достатъчно затегнати. Повече няма накъде. Говоря за ипотечни и потребителски кредити, за бизнес кредитите си нямам понятие.
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеИначе интересни заключения правиш-затягането на условията за отпускане на кредити ще доведе до тяхното намаляване.И така разликата депозити кредити ще стане още по-голяма. Ама ти твърдиш, че щяла да се стопи.Ей Богу (както казваше Тодор Батков)ти нова математика измисли.
(голяма каша е в главата ти - почвам да се съгласявам с Фрости)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
Изобщо не съм съгласен с това твърдение. Досега банките се избиваха (може би още е така) да дават колкото пари поискаш даже и отгоре. Да ти напомня, че доскоро банките финансираха при определени условия и 100% от стойността на имота.
Тепърва ще затягат критериите за финансиране както и процента финансиране.
- 1 like
Коментар
-
В България критериите за отпускане на кредити и сега са достатъчно затегнати. Повече няма накъде.Говоря за ипотечни и потребителски кредити, за бизнес кредитите си нямам понятие.
Иначе интересни заключения правиш-затягането на условията за отпускане на кредити ще доведе до тяхното намаляване.И така разликата депозити кредити ще стане още по-голяма. Ама ти твърдиш, че щяла да се стопи.Ей Богу (както казваше Тодор Батков)ти нова математика измисли.
Тепърва ще затягат критериите за финансиране както и процента финансиране.
- 3 Харесвания
Коментар
-
В България критериите за отпускане на кредити и сега са достатъчно затегнати. Повече няма накъде.Говоря за ипотечни и потребителски кредити, за бизнес кредитите си нямам понятие.
Иначе интересни заключения правиш-затягането на условията за отпускане на кредити ще доведе до тяхното намаляване.И така разликата депозити кредити ще стане още по-голяма. Ама ти твърдиш, че щяла да се стопи.Ей Богу (както казваше Тодор Батков)ти нова математика измисли.
Коментар
Коментар