IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

А това какво е?Даваш линк към статия,в която се твърди, че в еврозоната затягали кредитирането и после твърдиш,че това щяло да се пренесе и тук и заради това разликата от 41 милиарда депозити към кредити нямало да устиска.
    И не съм казал,че си изрекъл,че разликата депозити кредити ще стане по-голяма, а точно обратното,че твърдиш,че щяла да се стопи.
    Не на мен тия номера. Все пак съм юрист, а в правото всяка дума е от значение, така че няма как да ми припишеш нещо, което не съм твърдял.
    Аз го чета, че въпреки наличието на разлика от 41м депозити към кредити ще се затегне кредитирането, като от прочетеното не видях да има констатация дали ще има промяна на съотношение на депозити/кредити. Ама го прочетох на бързо, може да не съм видял нещо, вече се обърках от тези спорове...
    Last edited by Traicho_80; 02.05.2023, 20:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнение

Такива професори са нужни. Не може всички да печелят, все някой трябва да губи. Тези професори създават лузърите. Без прУфесор юлчо няма квартиранти.
      Да не би това да е... Краси?
      под прикритие... (-:

Коментар

Твърдението,че щом се затяга политиката на банките за отпускане на кредити, това щяло да доведе до стопяване разликата с депозитите, си е направо за Златна малинка.
        Еми то си е твое умозаключение, не мое изказване! Слаб опит, пробвай пак.

Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
        А това какво е?Даваш линк към статия,в която се твърди, че в еврозоната затягали кредитирането и после твърдиш,че това щяло да се пренесе и тук и заради това разликата от 41 милиарда депозити към кредити нямало да устиска.
        И не съм казал,че си изрекъл,че разликата депозити кредити ще стане по-голяма, а точно обратното,че твърдиш,че щяла да се стопи.
        Не на мен тия номера. Все пак съм юрист, а в правото всяка дума е от значение, така че няма как да ми припишеш нещо, което не съм твърдял.

Не знам как по-ясно да ти кажа, че депозитите изобщо не ме вълнуват! Само ти си се вторачил в тая разлика, не аз. Статията е пример, за затягане условията на кредитиране, което рано или късно ще се пренесе и тук, а не за стопяване / разширяване на някакви "разлики". Една банка ако реши, че ѝ е по-изгодно - ще си набави ресурс и от международните пазари, няма да разчита само на местния.
        Ти такива неща пък ептен не ги отчиташ (сигурно дори не подозираш, че съществуват).

п.п
        Виж по-скоро тролчето от банЦку ко ши кажи !
        Пластмасов меч ли ша вади, светлинен ли - сигурно вече е запазил аватара Люк Скайуокър, нищо чудно скоро тъй да цъВне!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Не вярвай много на сказките на Терзиев. Баснословна заплата в държавната администрация е ~ равнозначно на все още пасящи кози в квартала ми в София.
          Да, имаше една луда бабичка, която пасеше едни няколко, около зала Фестивална, ама това приключи преди сватбата ми, тоест, повече от 20г.
          По министерства и агенции може и да има отделни примери.Ама те надали са и 0.1 процент от всички в бюджетната сфера. Та чак да се прави извод,че в последните две години много им вдигнали заплатите.

Коментар

За пръв път чувам за дистанционна работа в държавната администрация. С изключение на учителите и университетските преподаватели за известно време. От 630 хиляди, работещи в бюджетният сектор малцина са тия, които са се облажили с пари.Жената е учителка и бачка за 1800 лв месечно заедно с бонусите.Има и много други, които бачкат за по-малко пари.
            Не вярвай много на сказките на Терзиев. Баснословна заплата в държавната администрация е ~ равнозначно на все още пасящи кози в квартала ми в София.
            Да, имаше една луда бабичка, която пасеше едни няколко, около зала Фестивална, ама това приключи преди сватбата ми, тоест, повече от 20г.

Коментар

Твърдението,че щом се затяга политиката на банките за отпускане на кредити, това щяло да доведе до стопяване разликата с депозитите, си е направо за Златна малинка.
              Той вече има една с твърденията си за дефлация в най-неуместното време. Сега ще чакаме как банковите регулации в ЕС, ще намалят депозитите на домакинства и фирми за сметка на повишено кредитиране. Миро, слагаме пуканките и пивото и чЕкаме.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                - Банките в еврозоната затегнаха рязко критериите за кредитиране на бизнеса...
                - Критериите при ипотечните кредити за домакинствата са затегнати значително...

https://www.investor.bg/a/539-banki-...ane-na-biznesa

= = =

Миро, още ли мислиш, че това няма да се пренесе и тук?
                Смяташ ли, че тия 41 млрд. ще устискат положението?
                Last edited by mirodes; 02.05.2023, 19:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнение

Такива професори са нужни. Не може всички да печелят, все някой трябва да губи. Тези професори създават лузърите. Без прУфесор юлчо няма квартиранти.

Коментар

Егаги и професора си,щом елементарен текст не можеш да разбереш. Никакво противоречие няма между двете ми твърдения.В първото заявявам мнението си,че кредитната политика на банките е достатъчно строга. А във второто разсъждавам какво ще се случи ако се сбъдне твоята хипотеза за затягане на кредитирането.
                    После се чудим защо студентите излизат недоучили от университетите.С такива професори не е учудващо.
                    Изисква се поне минимален смисъл да притежава въпросният текст, за да бъде разбран!

Някакви несвързани твърдения без логика ?!? ... кой може да ги разбере?

пп.
                    Аз единственото смислено от твоите твърдения което разбрах е, че разликата "депозити / кредити" била достатъчно голяма (41 млрд.) и затова лихвите по кредитите нямало да растат. Нали това ти е позицията?! - (но грешиш)

Оттам нататък твоите умозаключения, че "аз съм твърдял, че разликата депозити кредити ще стане още по-голяма" ?!? - всъщност мен депозитите изобщо не ме вълнуват !

Коментар

Егаги и професора си,щом елементарен текст не можеш да разбереш. Никакво противоречие няма между двете ми твърдения.В първото заявявам мнението си,че кредитната политика на банките е достатъчно строга. А във второто разсъждавам какво ще се случи ако се сбъдне твоята хипотеза за затягане на кредитирането.
                      После се чудим защо студентите излизат недоучили от университетите.С такива професори не е учудващо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

?!?!? wtf
                        (голяма каша е в главата ти - почвам да се съгласявам с Фрости)

Коментар

В България критериите за отпускане на кредити и сега са достатъчно затегнати. Повече няма накъде. Говоря за ипотечни и потребителски кредити, за бизнес кредитите си нямам понятие.

Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
                          Иначе интересни заключения правиш-затягането на условията за отпускане на кредити ще доведе до тяхното намаляване.И така разликата депозити кредити ще стане още по-голяма. Ама ти твърдиш, че щяла да се стопи.Ей Богу (както казваше Тодор Батков)ти нова математика измисли.
                          ?!?!? wtf
                          (голяма каша е в главата ти - почвам да се съгласявам с Фрости)

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Изобщо не съм съгласен с това твърдение. Досега банките се избиваха (може би още е така) да дават колкото пари поискаш даже и отгоре. Да ти напомня, че доскоро банките финансираха при определени условия и 100% от стойността на имота.
                            Тепърва ще затягат критериите за финансиране както и процента финансиране.
                            Може.Ама това ще доведе до намаляване на броя на кредитите и общият им размер.А професора твърди, че така щяла да се стопи разликата между депозитите и кредитите,при положение, че ще се увеличи.

Коментар

В България критериите за отпускане на кредити и сега са достатъчно затегнати. Повече няма накъде.Говоря за ипотечни и потребителски кредити, за бизнес кредитите си нямам понятие.
                              Иначе интересни заключения правиш-затягането на условията за отпускане на кредити ще доведе до тяхното намаляване.И така разликата депозити кредити ще стане още по-голяма. Ама ти твърдиш, че щяла да се стопи.Ей Богу (както казваше Тодор Батков)ти нова математика измисли.
                              Изобщо не съм съгласен с това твърдение. Досега банките се избиваха (може би още е така) да дават колкото пари поискаш даже и отгоре. Да ти напомня, че доскоро банките финансираха при определени условия и 100% от стойността на имота.
                              Тепърва ще затягат критериите за финансиране както и процента финансиране.

Коментар

В България критериите за отпускане на кредити и сега са достатъчно затегнати. Повече няма накъде.Говоря за ипотечни и потребителски кредити, за бизнес кредитите си нямам понятие.

Коментар

Working...
                                X