Първоначално изпратено от Kris_
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Аз живея в село в близост до един от областните градове.В последните 5 години се построиха над 20 нови къщи само в нашата махала. Най-различни-тухлени,дървени, с плоскости.Така че варианти има много.И то доста бързо ги строят.
Харесал съм си метод на изграждане с елементи и стабилен кофраж. Банката финансира подобни ипотеки без допълнително обезпечение.
Ще приложа философията си на практика като се осланям на данните и взема максимално голям кредит, т.е. ще трябва да е еднофамилна къща с голяма площ на два етажа.
Проблемът е, че трябва да намеря парцел, а това хич не е лесно.Last edited by Kris_; 08.05.2023, 17:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение
2,5 на сто на свободен наем - 1,2 на сто на общински наем - 5 на сто ползват жилище, без да плащат наем - 30 на сто от жилищата празни , нито към един от предните случаи
Значи от 38 жилища в които не живее "собственик" - 30 са празни , 5 се ползват без наем , 1 е общинско , 2 са успели да ги бутнат под наем , като скоро 1 то ще е през агенция за управление на имоти , и то при пикови нива на икономиката - дето се вика заблудени ги хванали .
Някой лъже. Със сигурност не е математиката.Last edited by Kris_; 08.05.2023, 17:21.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение
Тъпото е, че дори няма читави имоти около града. Търся вече около 5 години и нищо не мога дори да харесам. Една позната ми похвали Русаля, защото били изградили нова улица с къщи, някакви подобни ми ги разправя.
Стигнал съм до извода, че е по-добре да се вземе парцел и да се дигне от кота 0. Има доста добри решения и ще излезе в пъти по-евтино от готово жилище в града, което ще иска ремонт, ще имаш джекита за комшии, или пък селски къщи където трябва да преправяш нещо, което друг го е строил с краката си.
Абе пълен минус. Късо на имотите.
Коментар
-
Навсякъде е така. Населението намалява, строят се много нови жилища, а тъмните прозорци вечер се увеличават.
Стигнал съм до извода, че е по-добре да се вземе парцел и да се дигне от кота 0. Има доста добри решения и ще излезе в пъти по-евтино от готово жилище в града, което ще иска ремонт, ще имаш джекита за комшии, или пък селски къщи където трябва да преправяш нещо, което друг го е строил с краката си.
Абе пълен минус. Късо на имотите.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Значи от 38 жилища в които не живее "собственик" - 30 са празни , 5 се ползват без наем , 1 е общинско , 2 са успели да ги бутнат под наем , като скоро 1 то ще е през агенция за управление на имоти , и то при пикови нива на икономиката - дето се вика заблудени ги хванали .
Коментар
-
Според мен данните са занижени и за нашия регион, защото е напостроено тройно повече отколкото е нужно, а градът е загубил 1/5 от населението си за последните 10 години и започва да се пачангизира.
Коментар
-
Даже са занижени тия данни, щото според преброяването към септември 2021г е имало 4 милиона и 182 хиляди жилища. Сега вече минават 4,2 милиона, а населението е намаляло още оттогава, така че необитаемите жилища са се увеличили.
Коментар
-
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
BG банките май чакат европейските банки да свалят инфлацията и да почнат да понижават лихвите та да се срешнат там някъде. Да продължават да ми говорят за борд
Коментар
-
По последни данни на Националния статистически институт през 2022 г. в собствено жилище живеят 92,5 на сто от домакинствата
В жилища под наем през 2022 г. живеят 3,1 на сто от наблюдаваните домакинства – 2,5 на сто на свободен и 0,6 на сто на общински наем.
Необитаемите жилища
Броят на жилищните сгради в България през 2021 г. е 2 084 807 и се увеличава спрямо 2011 г. с 21 000 сгради или с 1 на сто, показват последни данни на националната статистика.
Броят на жилищата (обитавани и необитавани) е 4 001 873 и се увеличава спрямо 2011 г. със 102 000 или с 2,6 на сто. Необитаваните жилища към 1 февруари 2011 г. са били 1 220 416, показват последните данни на НСИ.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.forexlive.com/centralban...eded-20230507/
Вече стана ясно защо нашите БГ банки не бързат толкова много...Амии ще имат мнооого време,многоо..
Коментар
-
https://www.forexlive.com/centralban...eded-20230507/
Вече стана ясно защо нашите БГ банки не бързат толкова много...Амии ще имат мнооого време,многоо..
Коментар
-
Аз като ви казвам, че бамките са понци схеми, вие ми се смеете. Ето този сенатор мисли като мен:
Louisiana Senator Compares Modern Banks to 'Sophisticated Ponzi Schemes'
https://news.bitcoin.com/louisiana-s...ponzi-schemes/
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Според мен нищо не могат да направят (защото е навсякъде, вкл и в космоса), ако можеха, още в зародиш биха го спрели (както и интернета), но виж за златото не съм убеден, че не могат, особенно както знаем има прецеденти в историята (33 та и 74 год.).
П.с Етериума (централизиран) няма нищо общо с Биткойн (децентрализиран)! Само да решат още утре влизат нинджите при Виталик (знаят го къде живее) и при онези няколко човека около него и Етериума приключва.
Примера с Интернет най ме развесели. История на Интернет знаеш ли въобще? Кой го е създал, защо, как е пуснат за комерсиална употреба?
Цензуриран е и монополизиран отдавна, и си взеха поука с него да не му отпускат края, и точно, поради това няма да се допусне технология, която подкопава из основи устоите на властта да не бъде овладяна. Интернет не е бил такава технология, а само е можел да създаде временно неудобство. Както и става.
- 1 like
Коментар
Коментар