IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение

Вероятно си спечелил срещу някакви скъсаняци. Пробвай да заведеш дело срещу човек с повече пари и връзки от теб и после пиши.
    Що пишеш за неща, от които си нямаш и понятие?Лично аз съм завеждал стотици искове срещу хора с пари и в повечето случаи съдът е отсъждал справедливо.
    Естествено сигурно има и корупция, когато става въпрос за много пари, ама обикновените хора не са замесени в такива спорове. А тук обсъждаме правосъдието що се отнася до обикновените хора.
    Имай предвид ,че по делата има по няколко инстанции,често в различни градове и вероятността всички съдии да са корумпирани е нищожна.Друг въпрос е,че често има различно тълкуване на един и същ случай, ама в правото е така. Не е математика и винаги 2 плюс 2 да е 4.
    Last edited by mirodes; 10.05.2023, 16:48.

Коментар

Точно да ми даваш пример с българския съд е нелепо.
      И доста по- фантасмагорични неща сме чували от него,но да,тук леко надмина себе си

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

E не мога да го разбера този човек. Софийските училища били първенци на матурите успехът на училищата в провинцията бил по-нисък, но били добри училища. Как са добри ,по душа ли ? Какво обсъждаме тук ? Как се мери дали едно училище е добро или не ако не по резултатите ?

Кой някога е споменал , че "в градовете извън София няма умни деца" ? Тоя пак си измисли тема и си спори по нея
        Не се и съмнявам, че не си разбрал. Достатъчно ясно съм го обяснил.
        Ама тъй като ти явно трудно вдяваш пак да ти го обясня-резултатите като цяло на елитните софийски училища са по-добри,защото в София конкуренцията е голяма и всички ученици в тия училища са с висок Ай Кю.Докато това не се отнася до всички ученици в елитните училища извън София. Поради което в тия училища учат както високо интелигентни ученици, така и ученици с по-скромни възможности.Което се отразява негативно и на резултатите като цяло. Това не означава, че преподавателите или учебният процес са слаби,а просто в тия училища учат и по-тъпи деца, които няма как да постигнат високи резултати.Но интелигентните деца в тия училища постигат не по-лоши резултати от софийските си връстници.
        Пак ли не рабра?

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Аз наскоро спечелих дело срещу клепачовци и инсинуатори подобни на тези тук. Освен съдебни разноски, ще имам и обезщетение.
          Вероятно си спечелил срещу някакви скъсаняци. Пробвай да заведеш дело срещу човек с повече пари и връзки от теб и после пиши.

Коментар

Че можеш сигурно е така, ама какъв ще резултата от съдебния процес? Да ти кажа ли? Със сигурносн няма да е в полза на бедния човек.
            Айде да видим как ще осъдиш някой с повече пари и връзки от теб, дори престъплението му да е очевидно? Точно да ми даваш пример с българския съд е нелепо.
            Не знам откъде е тръгнало това , но пак някой е гледал телевизия и "чел" Ами да четат:
            https://selfhelp.courts.ca.gov/small-claims-california

Защо обсъждаме съдилишата в САЩ ?

Коментар

Че можеш сигурно е така, ама какъв ще резултата от съдебния процес? Да ти кажа ли? Със сигурносн няма да е в полза на бедния човек.
              Айде да видим как ще осъдиш някой с повече пари и връзки от теб, дори престъплението му да е очевидно? Точно да ми даваш пример с българския съд е нелепо.
              Аз наскоро спечелих дело срещу клепачовци и инсинуатори подобни на тези тук. Освен съдебни разноски, ще имам и обезщетение.

Коментар

Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Това не означава, че и в градовете извън София няма умни деца, но те са по-малко, отколкото в софийските елитни училища и естествено като цяло успехът на училището ще е по-нисък.

Същевременно в София има много ученици и в елитните училища влизат действително най-добрите.София привлича и голяма част от интелигентните и образовани българи,така че нищо учудващо няма,че софийските училища са първенци на матурите.

За оценките съм съгласен, но едва ли ще имат същите знания и подготовка, което е по-важно.
                Сестра ти нали живееше в САЩ? Чудя ти се защо още не си и отишъл на гости за да добиеш реална представа за живота там, а пишеш от това, което си чул или прочел.
                Аз ако имах толкова близък роднина в САЩ със сигурност щях да се разходя до там, най-малкото за да видя свят.
                E не мога да го разбера този човек. Софийските училища били първенци на матурите успехът на училищата в провинцията бил по-нисък, но били добри училища. Как са добри ,по душа ли ? Какво обсъждаме тук ? Как се мери дали едно училище е добро или не ако не по резултатите ?

Кой някога е споменал , че "в градовете извън София няма умни деца" ? Тоя пак си измисли тема и си спори по нея

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Пропуснал си и едно много важно нещо - съдебната система в САЩ.
                  Съдът е недостъпен за този, който е беден и няма милиони да финансира съдебен процес и всички хрантутници в него.Това с великите и доблестни дела в х'американски съд го има само по филмите. Действителността е съвсем различна. Това е и едно от огромните предимства на България пред САЩ - за обикновения човек съдът е лесно достъпен. Мога да отида в съда и за нищо и никакви пари да си предявя граждански иск.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Без изобщо да знаеш състоянието на всички хиляди училища извън София правиш изводи, че не ставали,щото в едно училище нямало кой да преподава информатика.И слагаш кръста на всички.
                    Същото се отнася и до икономическото развитие на България-изкарваш я пропаднала държава само въз основа на две изказвания на финансовата министърка и синдикален лидер.Изобщо не те интересуват показатели като външен дълг,безработица, БВП на човек от населението,данъчна система.А именно по тези показатели се определя как се развива една държава. Даже при теб по-скоро не е от глупост,а в желанието да унижиш другите и да им покажеш какви лузъри са,в каква пропаднала държава живеят, в какви скапани училища учат децата им.
                    За разлика от теб аз сравних САЩ с България по няколко показатели:
                    1.Има по-висока престъпност,което го доказват всички статистики.
                    2.Здравеопазването е труднодостъпно и скъпо в сравнение с България.
                    3.Има повече бездомни от България.
                    4.Има квартали, в които е пълно с наркомани.
                    Това са обективни факти,а не лични интерпретации.Не правя изводи, че САЩ е скапана държава или ти живееш в скапан град,а просто изброявам доказани неща.
                    Ти може и да си постигнал много в живота, ама като смяташ другите за по-нисши и лузъри на никой няма да му пука какво си постигнал.
                    Пропуснал си и едно много важно нещо - съдебната система в САЩ.
                    Съдът е недостъпен за този, който е беден и няма милиони да финансира съдебен процес и всички хрантутници в него.Това с великите и доблестни дела в х'американски съд го има само по филмите. Действителността е съвсем различна. Това е и едно от огромните предимства на България пред САЩ - за обикновения човек съдът е лесно достъпен. Мога да отида в съда и за нищо и никакви пари да си предявя граждански иск.

Коментар

10 пъти ти го обясних,ама пак се правиш на луд.
                      По простата причина, че ти се хващаш за изказване на профсъюзен деятел и само въз основа на това изказване правиш извода,че България я чака финансов Апокалипсис.При условие ,че данъците в България са най-ниските в ЕС.И НИКОЙ водещ политик или партия не са заявили намерение да вдигат данъците.
                      Все едно да намеря изказване на Сашка Кортес и да правя извода,че в САЩ ще настъпи комунизма. И то Сашка Кортес има по-голяма вероятност да си изпълни намеренията,отколкото тоя синдикалист, който няма никаква власт.
                      Дискутирай РЕАЛНОСТТА, а не изказвания на хора,които нямат никаква власт да променят данъците.
                      Сравнението не е никак далеч от истината. Друг е въпроса, че в САЩ тези, които най-много се плашат от комунизъм, а той не е оня, за който си мислят, а е Западния Комунизъм, същите тези шизофренично подкрепят най-комунистическата антиутопия на кандидат-президенти без дори да го осъзнават, защото са фокусирани само в определен аспект от "политиката" и слоганите без да имат никаква обективност и безпристрастност във вземане на решения. Нещо повече, нямат дори информиран избор, защото никой не чете и не се интересува в дълбочина, а всичко е през просото и на какъв кеф, и най-вече - кой му допада по симпатии.
                      Както бабичките по-рано много харесваха Плевнелиев не защото си върши добре работата, а просто им харесва как изглежда и що да не гласуват за него.

Подобни сравнения на неинформирани, пак такива седящи си в чужбина, обаче големи акълджии за България как е живота съм чувал относно ЕС, че ако не били фондовете от ЕС - край, България не я виждали. Това само един не добре информиран и загубил връзка с действителността човек може да го каже.
                      България даже има шанс да е по-добре без еврофондове, защото първо, те подкрепят корупцията, докато има еврофондове винаги ще седи в латентно състояние за всеки следващ транш, и второ, плащаме в пъти повече отколкото вземаме от ЕС, а предприятията и селското ни стопанство бяха превзети от чужденци или харизани на пребоядисани ДС, заради клаузите по влизането ни в ЕС. Всеки е получил каквото е искал - и германците, и десарите.

В случая на сегатуту, хабер си няма откъде идва инфлацията и как се създават парите в съвремието ни, и за него всичко се свежда до данъци и "производителност". Т'ва е. Всички политически проблеми афектиращи икономиката се оправят само с тези два постулата.
                      Нищо чудно, той е в Меката на социализма прокарван перфидно под изчерпаната думичка „демокрация”.
                      Last edited by Kris_; 10.05.2023, 15:21.

Коментар

За оценките съм съгласен, но едва ли ще имат същите знания и подготовка, което е по-важно.
                        Сестра ти нали живееше в САЩ? Чудя ти се защо още не си и отишъл на гости за да добиеш реална представа за живота там, а пишеш от това, което си чул или прочел.
                        Аз ако имах толкова близък роднина в САЩ със сигурност щях да се разходя до там, най-малкото за да видя свят.
                        Казах ти -дипломите по немски език от езиковата гимназия в нашият град се признават от немските университети и се влиза с тия дипломи без приемен изпит в тях.Балъци ли са ръководителите на немските университети, та приемат ученици без знания и подготовка?
                        Колкото до САЩ-как точно ще придобиеш представа за живота от едно посещение?Естествено в повечето отношения са много по-напред от България, ама това не означава, че по всички показатели е така.Сестра ми като роди дете майка ми замина да й го гледа, щото там няма платен отпуск по майчинство. Престъпността е по-висока,данъците също.Не са някакъв рай,нито България е ад.Естествено по възможност за правене на пари и кариера нямат равни.
                        Въпросът е не толкова какъв е живота в САЩ, а че живота в България се изкарва някаква мизерия. Затова и правя сравнения,за да се види,че не е така.
                        А на въпроса ти защо не съм ходил до САЩ-ами нямам намерение да ходя да им се моля за виза и да ме разпитват все едно съм терорист.Преди 15 години исках да отида на лечение в САЩ,но някакъв пикльо в посолството ми отказа виза. И съм се зарекал ,че ще отида там единствено ако паднат визите.
                        В случая и нашите управници тиквеници са виновни, щом не са паднали визите все още.Най-важното условие е колко процента са отказите за визи и ако надвишават определен процент визите остават.Четох как в Полша са решили проблема-нарочно са кандидатствали за американски визи много хора, на които шанса да откажат виза е нисък. И така пада процента на отказите.
                        Last edited by mirodes; 10.05.2023, 12:23.

Коментар

Хващам бас,че ако тия деца от първите по успех софийски училища учат в селски училища пак ще имат по-високи оценки от техните връстници в тия училища и си разменят училищата.Още повече става въпрос за основни училища, а извън София в основните училища масово учат и цигани.
                          Така че написаното от теб е манипулация. С интелигентни и нахъсани да учат деца лесно се работи. Иди научи циганите и децата на бачкаторите да те видя.Ако ще и професор от Харвард да си ,няма да постигнеш кой знае какви резултати.
                          Това не означава, че и в градовете извън София няма умни деца, но те са по-малко, отколкото в софийските елитни училища и естествено като цяло успехът на училището ще е по-нисък.
                          Поради демографският срив, емиграция и миграция към София интелектуалният потенциал в провинцията все повече намалява. Ето от моя клас в езиковата гимназия почти 90 процента от съучениците ми не са в града.А и от випуска. Което означава, че техните интелигентни деца няма да влязат в елитните училища в града ,а тяхното място заемат деца ,които биха учили в по-малко престижни училища.
                          Същевременно в София има много ученици и в елитните училища влизат действително най-добрите.София привлича и голяма част от интелигентните и образовани българи,така че нищо учудващо няма,че софийските училища са първенци на матурите.

Коментар

Хахаха, "защото живее в САЩ". По-голяма глупост не бях чел. Негативно ми е мнението защото от 11 000км. плюе по държавата ни, а ти му пригласяш. Ти даже си подписвал клетвена декларация, че ще служиш на тази държава. Твоето граничи с престъпление.
                            човекът до колкото разбирам е живял(живее) и там и тук и даже се е опитвал да развива частен бизнес тук.
                            не е бил цял живот на заплата - та мисля, че в постовете му има доста какво да се прочете за разлика от пресмятенето колко цифрен е едикой си...
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Хахаха, "защото живее в САЩ". По-голяма глупост не бях чел. Негативно ми е мнението защото от 11 000км. плюе по държавата ни, а ти му пригласяш. Ти даже си подписвал клетвена декларация, че ще служиш на тази държава. Твоето граничи с престъпление.
                              Я пак, какво да съм подписвал? Бъркаш се и то много.

Коментар

И извън София има добри училища, но са малко и са предимно в по-големите областни градове, където има конкуренция между децата, а не където местата в училището са повече от учениците и събират всякакви деца, дори и тези, които не могат да четата и пишат. Такива деца рязко свалят нивото на другите и не очаквай добри резултати.
                                Един от критериите ми за добро училище е резултатите от матурите за прием след 7ми клас. Еми най-високи са в София.
                                https://danybon.com/obrazovanie/klas...-7-class-2022/
                                Хващам бас,че ако тия деца от първите по успех софийски училища учат в селски училища пак ще имат по-високи оценки от техните връстници в тия училища и си разменят училищата.Още повече става въпрос за основни училища, а извън София в основните училища масово учат и цигани.
                                Така че написаното от теб е манипулация. С интелигентни и нахъсани да учат деца лесно се работи. Иди научи циганите и децата на бачкаторите да те видя.Ако ще и професор от Харвард да си ,няма да постигнеш кой знае какви резултати.
                                Поради демографският срив, емиграция и миграция към София интелектуалният потенциал в провинцията все повече намалява. Ето от моя клас в езиковата гимназия почти 90 процента от съучениците ми не са в града.А и от випуска. Което означава, че техните интелигентни деца няма да влязат в елитните училища в града ,а тяхното място заемат деца ,които биха учили в по-малко престижни училища.
                                Last edited by mirodes; 10.05.2023, 10:47.

Коментар

Working...
                                X