IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 1. Преди време щях да пиша за един локален фактор за спада на жилищата, но вчера прочетох , че е вече европейски...
    За какво става въпрос ?
    Във входа за 6 месеца се споминаха 4 човека ( 10 %) от хората и се освободиха 3 апартамента (15% от апартаментите)...
    Единият се купи, втория го държи фирма за събиране на дългове и тя го продава, а третия засега стои празен......
    Тъжно, но такъв е живота....
    Демографската ситуация в БГ, ще изважда ежегодно хиляди жилища, за които все по-трудно ще се намират купувачи !
    Цените ще продължават да падат и за всеки ще има според възможностите на портфейла му ( от 200 до 1200 Е/м2)

2. Сега за наемите.
    Поради намаляване броят на действащите фирми ( фалитите са с 40 % повече) и супер увеличеното предлагане на офиси в София ( в х-л Рила се предлагат с вкл. консумативи и охрана...а знам за още поне 5 сгради на "жълтите павета", които са полупразни) очаквам цените на наемите да се срутят.
    Цени от 3-4 Е на м2 в центъра са напълно реални и за много наемодатели, мечтани....

ПП Сега Грую и Мажо ще ме наругаят....

Коментар

• Първоначално изпратено от jоhny Разгледай мнение
      Накъде ше падат вече, ай стига са падали....
      До 0 евро има много място........... определено има на къде да падат.

Сега най глупавото нещо което може да направи човек е да купува.......... дори след 10 години, цента няма да е на нивото на днешната.

Има смисъл единствено ако ще живее в него.
      Last edited by Xman1; 14.11.2011, 12:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от jоhny Разгледай мнение
        Накъде ше падат вече, ай стига са падали....
        Министърът на Финансите г-н Дянков вчера ми каза, че сме щели да навлизаме във втория кръг на рецесията. А до деветия има още доста път.

За 3 години, тъй на око цените са наполовина паднали. Ама май има още доста път надолу, с този втори рунд на рецесията.

Коментар

• Накъде ше падат вече, ай стига са падали....

Коментар

• МАСТЪР АСЕН ЧАКАШЕ ЕДИН ДРУГ
            ДА КУПИ КАТО СЕ ИЗПРАЗНИ И
            ДА ГО НАСЕЛИ СЪС СВИНИ СВИНСКИ.
            МАСТЪРЕ ИМАШ ВЕКЕ ПОДХОДЯЩ !!!!!!
            +++++++++++++++++++++++++++++++++
            Първият столичен мол “Сити център София” е на ръба на фалита, а клиентите му се разбягаха към другите търговски центрове. Пет години след отварянето му вътре е празно, киното затвори, наемателите напускат, а магазините са празни.
            Преди няколко месеца в ХЕИ бяха получени сигнали за огромни плъхове, които се разхождат из коридорите на луксозния до преди години обект. Малкото останали клиенти издухват от високите цени, които молът на “Хемус” продължава да държи.
            От две седмици вече не работи и киното, което беше основна причина посетителите да влизат в търговския център.

До преди няколко години Сити център беше собственост на инвестиционния фонд “Икуест”, в който се разпореждаше предишният концесионер на боклука в София Георги Крумов. Той купи търговския обект от предшественика си в бизнеса с чистотата Румен Гайтански – Вълка.

Мегасделката с мола беше оценена на 94 милиона евро. Крумов впоследствие препродаде мола на американския фонд “Хайтман”. Тази година стана ясно, че американците имат проблеми със заемите към “Уникредит банк Аустрия”, чийто общ размер е 118,6 млн. лева.
            --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
            http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от marcy Разгледай мнение
              Хаиде на имотите че свършиха.
              http://banks.dir.bg/2011/11/08/news9868207.html
              Същата Мария Илиева от МКБ, прогнозира ръст на ипотечното кредитиране и съветва да се купува веднага. Отново на BalRec/2011...
              "Определено смятам, че сега е подходящият момент за покупка, като не очаквам цените повече да падат. Нещо повече - има някои сегменти и градове, където тази година е отбелязан минимален ръст. Бих посъветвала хората, които имат възможности и нужда да закупят собствен дом, да не отлагат повече", каза още Мария Илиева.
              МКБ Юнионбанк: Ипотечното кредитиране у нас има потенциал да нараства 2-3 пъти

Явно трябва малко длъжници да бъдат рециклирани.

Коментар

• Хаиде на имотите че свършиха.
                http://banks.dir.bg/2011/11/08/news9868207.html
                Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                  Земята носи доход и то много важен чиста храна.А апартамента носи разходи и след време ще го съборят ако разбира се Главния не се намеси преди това.Като те изгонят от работа може да си обработваш земята а в другия случай ще пасеш пред блока.Твоя воля.Щом искаш апартамент купувай си и бъди щастлив
                  Бате Пешо, както винаги има супер земна и разбираема логика, затова съм му фен!

Коментар

• Първоначално изпратено от nikola66 Разгледай мнение
                    Но, защо?! В момента, казват цената на земята расте, а цената на апартаментите в градовете намалява. Все някога тази тенденция ще се обърне, си мисля, но кога? Не е в Добруджа и е по-малко. В момента ми дават 500 лв/дек.
                    Земята носи доход и то много важен чиста храна.А апартамента носи разходи и след време ще го съборят ако разбира се Главния не се намеси преди това.Като те изгонят от работа може да си обработваш земята а в другия случай ще пасеш пред блока.Твоя воля.Щом искаш апартамент купувай си и бъди щастлив

Коментар

Имам земеделска земя и искам да я продам и да купя апартамент. Как мислите, добър ли е момента сега за тази сделка или да изчакам още известно време?
                      Аз лично продадох предната седмица малко земя ( рентваше се 4 години ), Купена през 2006 на 150 лв/дек., сега я шитнах за 450 лв/дек. Сделката стана за 1 ден, т.е. ликвидност перфектна.

Вече не ми харесва доходността и затова само си улових тренда там, който очаквам, че вече се изчерпа и е твърде вероятно да последва спад на земеделските земи.

В апартамент, от който няма нужда или няма идея какво да се прави, аз не бих инвестирал.

Поздрави!

Коментар

• Еее тука все за едни едри парцели от по няколко стотака се говори . . . Самият факт че никола пита нещо такова, тук, говори , че едва ли има 200 дка, а още по-малко да са в Добруджа. Може и да греша, щом се цели в апартамент.
                        С толкова данни, пророк трябва да си. Има земи, има и земи, има и апартаменти и апартаменти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                          Toва ще е най голямата глупост в живота ти.Особено ако земята е 200 декара в Добруджа
                          Но, защо?! В момента, казват цената на земята расте, а цената на апартаментите в градовете намалява. Все някога тази тенденция ще се обърне, си мисля, но кога? Не е в Добруджа и е по-малко. В момента ми дават 500 лв/дек.

Коментар

Имам земеделска земя и искам да я продам и да купя апартамент. Как мислите, добър ли е момента сега за тази сделка или да изчакам още известно време?
                            Toва ще е най голямата глупост в живота ти.Особено ако земята е 200 декара в Добруджа

Коментар

• Имам земеделска земя и искам да я продам и да купя апартамент. Как мислите, добър ли е момента сега за тази сделка или да изчакам още известно време?

Коментар

• е ще ги вдигаме ли имотята вече?

Коментар

Working...
                                X