Еврото отпадне ли не чакай девалвация -обезстойностяване 2 пъти , ориентирай се да е 1 към 10.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
luboil - ще се усетят да си теглят парите и да ги похарчат , но много късно. Неориентирани са и това е нормално за тълпата , тя трябва да почне осезаемо да губи за да си промени интереса от депозит към вложение на парите в нещо си. Не виждам в какво друго ще си вложат парите , в автомобили не става ..когато депресията свърши те едва ли ще работят с петрол..по скоро ще са на компресиран водород - 5 пъти по евтино гориво в момента.D.Y.F-091066
Коментар
-
Валутния риск поне според мен винаги е бил най-сериозния риск. Предимството на недвижимата собственост е, че валутния риск не я бърка реално. Риска при НИ е ако има кредит, защото обикновенно става дума за големи суми или ако става дума за апартамент и амортизацията... Разбира се не визирам лошите апартаменти, като в този знаменател слагам вскичко в Люлин, Обеля, Надежда и други подобни... Те имат и други проблеми...
Освен това всеки бизнес си има пикове и дъна... Имотите сега падат, като цяло... но виж например заложните къщи процъфтяват последните 2-3 години...Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеCrux - готвят се да вадят Гърция от ЕЗ , това ако стане ще я подпалят и е абсурдно Италия , Испания .....Франция да не цъфнат и вържат. Съответно и еврото ще отиде на боклука ...много по рано ще има свръхтърсене на имоти и то ще се ограничи единственно ако има банкови фалити и хората немогат да си изтеглят парите от банките.2016 ...то 2012-13 как ще изкараме не знам. Тези са свръхоптимисти.
Иначе ходът за премахване на еврото и връщане на националните валути ще бъде много интересен. При въвеждане на еврото почти навсякъде цените станаха по 2. Като махнат еврото, сигурно ще възстановят парите в национална валута, но делено на две. Това е един вид четворна деноминация, ама без деноминачия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеCrux - готвят се да вадят Гърция от ЕЗ , това ако стане ще я подпалят и е абсурдно Италия , Испания .....Франция да не цъфнат и вържат. Съответно и еврото ще отиде на боклука ...много по рано ще има свръхтърсене на имоти и то ще се ограничи единственно ако има банкови фалити и хората немогат да си изтеглят парите от банките.2016 ...то 2012-13 как ще изкараме не знам. Тези са свръхоптимисти.
Коментар
-
Crux - готвят се да вадят Гърция от ЕЗ , това ако стане ще я подпалят и е абсурдно Италия , Испания .....Франция да не цъфнат и вържат. Съответно и еврото ще отиде на боклука ...много по рано ще има свръхтърсене на имоти и то ще се ограничи единственно ако има банкови фалити и хората немогат да си изтеглят парите от банките.2016 ...то 2012-13 как ще изкараме не знам. Тези са свръхоптимисти.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Оbserver Разгледай мнениеСледващият пик при имотите - най-рано 2016 година
http://www.investor.bg/news/article/126194/122.htmlNever underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от Оbserver Разгледай мнениеСледващият пик при имотите - най-рано 2016 година
http://www.investor.bg/news/article/126194/122.html
Коментар
-
Следващият пик при имотите - най-рано 2016 година
http://www.investor.bg/news/article/126194/122.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение1. Преди време щях да пиша за един локален фактор за спада на жилищата, но вчера прочетох , че е вече европейски...
За какво става въпрос ?
Във входа за 6 месеца се споминаха 4 човека ( 10 %) от хората и се освободиха 3 апартамента (15% от апартаментите)...
Единият се купи, втория го държи фирма за събиране на дългове и тя го продава, а третия засега стои празен......
Тъжно, но такъв е живота....
Демографската ситуация в БГ, ще изважда ежегодно хиляди жилища, за които все по-трудно ще се намират купувачи !
Цените ще продължават да падат и за всеки ще има според възможностите на портфейла му ( от 200 до 1200 Е/м2)
2. Сега за наемите.
Поради намаляване броят на действащите фирми ( фалитите са с 40 % повече) и супер увеличеното предлагане на офиси в София ( в х-л Рила се предлагат с вкл. консумативи и охрана...а знам за още поне 5 сгради на "жълтите павета", които са полупразни) очаквам цените на наемите да се срутят.
Цени от 3-4 Е на м2 в центъра са напълно реални и за много наемодатели, мечтани....
ПП Сега Грую и Мажо ще ме наругаят....
http://www.capital.bg/biznes/imoti/2...isheto_v_mola/
Коментар
-
Все едно аз съм го написал
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеаааа, не така, сега пък и ъпър ме изкарахте. Моля, моля, ако трябва да се самоопределям, то съм умерен песимист за имотите ни. Ако в момента ми трябва имот, то по-скоро бих изчакал и ако падне нещо много изгодно, от някой, който е на зор, бих се включил. Само дето нищо не ми трябва засега на този пазар, а в бъдеще, по-скоро бих се явил като продавач, особено ако поколението избере да не е в Бг.
И все пак дори и в момента е много трудно да се намерят нормални жилища на добри цени Едно време изреждах какво за мен е нормално жилище, щото според мен елитни жилища в София няма - ако искаш, мога пак да ги изредя. На такива жилища е много трудно да се намерят цени под 800 евро и то с измислените общи части. Просто констатирам поредният парадокс в държавата ни - хем има много предлагане, хем няма нищо, което да си заслужава парите, освен може би панеляци до метрото, които да отдаваш евентуално на селтиците под наем, ама то и селтици почти не останаха, та така
Коментар
-
По информация на Централния професионален регистър на строителя, строителната продукцията за 2010 година е 11 милиарда и 500 милиона лева, а само от строително-монтажни работи – близо осем милиарда лева.
я МНОГ СЕ СТОИЯЛО ПРЕЗ 2010 МИЛИАРДИ
„В строителния бизнес работят повече от 150 000 души. Работят здраво и получават възнаграждения, далеч над средните за страната. Към тези 150 000 строители, инженери, архитекти, геодезисти, проектанти е логично да прибавим и техните семейства - синове, дъщери, майки и бащи, съпруги, близки. На практика със строителния бранш, пряко или косвено, са свързани поне половин милион българи.” Това каза по време на връчването на годишните награди на Камарата на строителите в България „Топ50+” нейният председател инж. Светослав Глосов.
По информация на Централния професионален регистър на строителя, строителната продукцията за 2010 година е 11 милиарда и 500 милиона лева, а само от строително-монтажни работи – близо осем милиарда лева.
код и усмивки са позволени.
КЪДЕ ГИ ТИЯ 11 МИЛИАРДА САМО В ИНФРАСТРУКТУРАТА ЛИ?в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение1. Преди време щях да пиша за един локален фактор за спада на жилищата, но вчера прочетох , че е вече европейски...
За какво става въпрос ?
Във входа за 6 месеца се споминаха 4 човека ( 10 %) от хората и се освободиха 3 апартамента (15% от апартаментите)...
Единият се купи, втория го държи фирма за събиране на дългове и тя го продава, а третия засега стои празен......
Тъжно, но такъв е живота....
Демографската ситуация в БГ, ще изважда ежегодно хиляди жилища, за които все по-трудно ще се намират купувачи !
Цените ще продължават да падат и за всеки ще има според възможностите на портфейла му ( от 200 до 1200 Е/м2)
2. Сега за наемите.
Поради намаляване броят на действащите фирми ( фалитите са с 40 % повече) и супер увеличеното предлагане на офиси в София ( в х-л Рила се предлагат с вкл. консумативи и охрана...а знам за още поне 5 сгради на "жълтите павета", които са полупразни) очаквам цените на наемите да се срутят.
Цени от 3-4 Е на м2 в центъра са напълно реални и за много наемодатели, мечтани....
ПП Сега Грую и Мажо ще ме наругаят....
Освен демографската ситуация за която казваш - там за входа ти, и за поминалите се хорица - подобна е и демографската ситуация във форума - около 90% от ъпърите се "поминаха". А иначе Мажо е един от малкото културни и възпитани ъпъри, с който се води нормална дискусия. А за цените на имотята, настроенията във форума също са показател. Вече дори няма интерес към темата...
Коментар
-
аааа, не така, сега пък и ъпър ме изкарахте. Моля, моля, ако трябва да се самоопределям, то съм умерен песимист за имотите ни. Ако в момента ми трябва имот, то по-скоро бих изчакал и ако падне нещо много изгодно, от някой, който е на зор, бих се включил. Само дето нищо не ми трябва засега на този пазар, а в бъдеще, по-скоро бих се явил като продавач, особено ако поколението избере да не е в Бг.
И все пак дори и в момента е много трудно да се намерят нормални жилища на добри цени Едно време изреждах какво за мен е нормално жилище, щото според мен елитни жилища в София няма - ако искаш, мога пак да ги изредя. На такива жилища е много трудно да се намерят цени под 800 евро и то с измислените общи части. Просто констатирам поредният парадокс в държавата ни - хем има много предлагане, хем няма нищо, което да си заслужава парите, освен може би панеляци до метрото, които да отдаваш евентуално на селтиците под наем, ама то и селтици почти не останаха, та такаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар