IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
    А ако живееш в някое от 5-те 20-етажни ЕПК-та на Кремиковци баш в центъра на супер гъзарския квартал Борово, каква ти е точно далаверата от адреса?

И в тоя ред на мисли - по-добре чисто нов зад циганското НДК, отколкото прогнило ЕПК в Борово (лично мнение!)
    Това е твоето лично мнение... Моето е различно... Аз пък викам, че по-добре в прогнил гредоред зад НДК, отколкото апартамент със златен кенеф в Люлин...

Та така... Различни хора, различни интереси...
    Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
      Но, пак казвам, според мен, самите имоти ,които стигат до там са много калпави.Затова и няма продажби там.
      С две думи, като макро фактор играят роля, но ако ти , в твоя частен случай от многото, опиташ да си търсиш апартамент от СИ, не можеш да намериш нищо читаво.
      Поне засега.
      Братлета, 'ноу сте ми сладки, ама ще трябва да фуча с метлата!

Т'ва дет' си го писал е защото баМките хитреят и първо вадят само калпавите имотки сначале. Целта е да си пооправят глупостите, които те направиха с тия 1/2, 1/6 идеална част от на майка си фърчилото.

Демек, пълни проблеми, за които те са ръсили кинти, щот' са тъпи отвсякъде. Ама тогава така беше. И затова изсипването на кило засега се задържа. Демек, който балък се върже да купи сега през СИ е добре дошъл.

После ще става още по-интересно

Чиърс от мИня и чалл чалл засега!

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
        Точно тук е разковничето.... Луксът е в адреса. Ако ще и златен кенеф да имаш, но живееш зад двореца на децата при мангалите колко ли би ти струвал апартамента, ако тръгнеш да го продаваш....
        А ако живееш в някое от 5-те 20-етажни ЕПК-та на Кремиковци баш в центъра на супер гъзарския квартал Борово, каква ти е точно далаверата от адреса?

И в тоя ред на мисли - по-добре чисто нов зад циганското НДК, отколкото прогнило ЕПК в Борово (лично мнение!)
        Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
          точно това имам предвид че всяка банка ще се съгласи и ще ти даде правото първо
          на теб да се опиташ да си го продадеш - защо тя да се занимава и да влиза в разход

а след това пак ще си те гони до край за да доплатиш разликата
          В тази схема е много трудно да се намери продавач.

А иначе банките могат да точат две ипотеки от един имот. Ако се намери балък да купи такъв имот, обаче с "приятелската" подкрепа на банката с една ипотекичка, то банката ще смуче парици от новия собственик и от стария, докато пък той не си изплати неговата ипотека. Ей, тез банки страшни схеми разработват.

Коментар

• Ами не съм сигурен точно как става отвързването на имота, ама едно време ми предлагаше един закъсал "инвеститор" да му оправям бакиите, трябваше някакво тристранно съгласие май.И според мен не е нужно банката да казва цената, тоеост ти ако виждаш, че нещата отиват на зле, примерно казваш майната му, купил съм то за 100, не мога да плащам ипотеката, давам го на 80 единици, и оставам да дължа още малко.
            Иначе се отива на СИ и пак дължиш, ама повече.
            А иначе съм съгласен ,че сделките с принудителна продажба натискат цените надолу, чисто психологически, а и не само.
            Но, пак казвам, според мен, самите имоти ,които стигат до там са много калпави.Затова и няма продажби там.
            С две думи, като макро фактор играят роля, но ако ти , в твоя частен случай от многото, опиташ да си търсиш апартамент от СИ, не можеш да намериш нищо читаво.
            Поне засега.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
              Мисля, че ако си ипотекирал имот, без разрешение на този, който ти е дал ипотеката не може да продадеш. Това е стандартна клауза в договора за ипотека. Т.е. за да продадеш ипотекиран имот, банката трябва да се съгласи, въпросът е защо да се съгласи? А и как ще се продаде един имот с ипотека на този умрял пазар? Хич не виждам как.
              Пропускаш клаузата за доплащане на разликата в обезпечението при пазарен негативен тренд. Представи си да цъфне на всеки ипотекар по 1 писъмце, че имотката вече не покрива отпуснатия кредит и дължи 10к и то веднага

Затова и родната "статистика" НСИ не изкарва истинския спад в цените, защото тогава пък баМките ще подкарат наред всички ипотеки от 2007-8-9 и т.н.

Т.е. за момента има "примирие" и държавата/общините се чудят как хем да съберат някой лев от имотни сделки, МДТ, че приходи нЕма, в същото време не смеят да натиснат баМките, щот' ония па ще влошат още повече условията по кредитите дори и на тия, които успяват да са редовни до момента.

Както и да е темата е дълга, ама мен не ме влече хич нещо ...

Коментар

Мисля, че ако си ипотекирал имот, без разрешение на този, който ти е дал ипотеката не може да продадеш. Това е стандартна клауза в договора за ипотека. Т.е. за да продадеш ипотекиран имот, банката трябва да се съгласи, въпросът е защо да се съгласи? А и как ще се продаде един имот с ипотека на този умрял пазар? Хич не виждам как.
                точно това имам предвид че всяка банка ще се съгласи и ще ти даде правото първо
                на теб да се опиташ да си го продадеш - защо тя да се занимава и да влиза в разход

а след това пак ще си те гони до край за да доплатиш разликата

Коментар

тук сгреших
                  мисля 4е в някакъв срок имаш право да продадеш имота

идеята е 4е срока е кратък а това лимитира доста силно възможностите за намиране
                  на купува4, а пък в такъв труден момент още повече
                  при това положение не можем да заключим че имот предлаган от чси е по скоро калпав

Коментар

• ...

ако беше така офетите на СИ в световен мащаб нямаше да могат да натискат допълнително цените надолу защото са калпави и никои не ги иска

Коментар

Честито заслужил инвеститоре
                      Ооо ... бебе Люк радвам се да те "видя"!

П.П. Бе, какъв инвеститор съм, че не мога се сетя, че па и "заслужил" - хихи

Мани ги глупостите на инвестор. Демек получих усмивка пред строя, как му се викаше в казармата

Коментар

Таман и аз щях да питам това. Нито длъжникът може да продаде без съгласието на банката (това означава заличаване на ипотека и т.н.), нито банката може да продаде тъй като не е собственик. Банката може да поиска само СИ да го продаде и с парите да се покрият задълженията към банката.
                        тук сгреших
                        мисля 4е в някакъв срок имаш право да продадеш имота

идеята е 4е срока е кратък а това лимитира доста силно възможностите за намиране
                        на купува4, а пък в такъв труден момент още повече
                        при това положение не можем да заключим че имот предлаган от чси е по скоро калпав

Коментар

Мисълта ми е, че ако някой не може да си плаща вноските и имотът му е читав, пазарът все ще го поеме, а ако се стигне до СИ, значи е калпав
                          Няма такова нещо!!

Мантрата моя имот е "най-'убавия" и виж на к'ва далавера ти го давам е до време. Т.е. т'ва ще са епизодични случаи.

А, който може да го купи тоя имот с инвестиционна цел, го интересуват съвсем други параметри по сделката

П.П. Най-смешен ми е лафа кат' чуя от някой: "Ама, аз го продадах за "без пари" примерно 1500 лв. Като 1500 лв не са пари, защо не ми ги даде той на мен тогава? ( риторично )

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                            Е, пак Държавата ще им даде, то нали затова е държава, щот' само тя може да емитира кинти.

Мисълта ми беше, че ще стане едно ударно преразпределение на имотки за сметка на 'орицата, които ще увиснат на пътя. Ама, никой не ме слушаше в 2008 за какво говоря. Както и да е, минало-заминало ....
                            Честито заслужил инвеститоре

Коментар

как пазарът ще го поеме преди да бъде отнет от собственика му 4рез СИ?
                              Таман и аз щях да питам това. Нито длъжникът може да продаде без съгласието на банката (това означава заличаване на ипотека и т.н.), нито банката може да продаде тъй като не е собственик. Банката може да поиска само СИ да го продаде и с парите да се покрият задълженията към банката.

Коментар

Мисълта ми е, че ако някой не може да си плаща вноските и имотът му е читав, пазарът все ще го поеме, а ако се стигне до СИ, значи е калпав
                                ...
                                Last edited by zloblivi_podritvaniq; 13.12.2011, 13:53.

Коментар

Working...
                                X