IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ssaki

Още 6 месеца само ще има ниски цени на имотите..спадащи- паднали и дори мисля че догодина ще има месец през който цените ще скочат два пъти. Днес е голяма еуфория за еврото , но те спасителния фонд ще го одухат за 5 месеца закъсалите държави.Аз не мисля че пред 2013 г. ще има много продаващи се имоти.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
      Уф, муф, това е реалността.
      С малоумници като теб, дето още си мислят че имотите вървят по 2-3000 евро квадрата в широкия център на Варна, където е Матсуда няма какво повече да се занимавам.
      Приятни мокри сънища за по 2-3К квадрата - ама в твоя живот няма да ги видиш за кимизарник като твоя.
      Мазен, като казах наивен, имах предвид друго, ама възпитанито ме спря. Не и теб обаче, така че ако обичаш не ми отговаряй. Явно и не четеш, щото аз винаги съм бил на мнение, че както личи и по графиката, цени над 1200 евра са просто нереални и то за нещо наистина хубаво. Ако някой се е излъгал е бил с твоя акъл, а има и други фактори които подпират цените, ама са трудни за теб да ги вденеш

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
        Уф все си викам, че не трябва да ти отговарям, ама си толкова наивен, че ако те болеше толкова да си умрял В горния край на страницата има стрелкички за подобни оферти, цъкни ги и ще видиш РЕАЛНОСТТА! Като си купиш с твой пари един курник поне, тогава го мисли земевладелеца.
        И да видиш, че не ти мисля лошото, ето ти един Мерцедес да си купиш, докато се ниски цените:
        http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...577&f1=details
        Уф, муф, това е реалността.
        И този път колкото и да се надуваш не вървиш, щото съм го гледал и офертата е реална, а не лъжа.

Та духай супата Въсо, да ревеш и хленчиш как не били паднали имотята - само ставаш за смях.

С малоумници като теб, дето още си мислят че имотите вървят по 2-3000 евро квадрата в широкия център на Варна, където е Матсуда няма какво повече да се занимавам.
        Приятни мокри сънища за по 2-3К квадрата - ама в твоя живот няма да ги видиш за кимизарник като твоя.
        И разбира се 135000 еврака са немислима сума за теб. Та кисело ти е гроздето.
        А дори и на 7 - те плажни кърпи съм съпричастен, дето си търсеше в района - радвам се за него, че вече може да си намери нещо, което е приемливо за него.
        Last edited by luboil; 29.06.2012, 20:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
          Хазяина,
          Лихвата по депозит 4х4 в КТБ за суми над 100 000 лева е 8.85% годишно или 8850 лева годишно или 737.5 лева месечно.
          Само да вметна, че точно в момента аз не бих спал спокойно при такива условия. Нищо против конкретната банка, просто има лихви по кредити, които са по-ниски от това ...

Колкото до цените на имотите - според мен(!) ще падат още минимум 2-3 години, особено невзрачните такива. Под невзрачни визирам всичко, което не е перфектно ново строителство (качество на изпълнение, перфектно разпределение, инфраструктура).

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
            Лордов голям шегаджия си.Ебати географския факултет там по добри от ВИТИЗ.Ти си дългосрочен ма никой не ти знае срока.Никъде не съм казвал че имотите трябва да са евтини.Не ми ясно защо на курниците им казваш имоти но проблема си е твой.Дреме ми за твоите орташки колективни коптори с разрушаващи се фасади и миризма на кенеф.Стискай си ги здраво накрая ще спечелиш...Това с наемите и наемателите го разказвай на някой друг аз тия вицове ги знам отпреди 25 години.Това с гражданина нещо като помпане на самочувствие ли е или мания за превъзходство.Обясних ти вече как изглеждате това софиянците по улиците.Извинявай ама у село мангалите изглеждат по добре.И не бери грижа за парите ми щото нямаш толкова ум.Прекалено много са за да ги управляваш.С географски факултет знанията ти стигат да си купиш една панелка с непосилен кредит и после да примамваш и други велики граждани като теб да ходите да се разправяте с Пощенска банка.В Люлин съм ходил веднъж и не мисля да повтарям.Там не е за селяни а само за елитни граждани.И не ме мисли като дойда у София имам достатъчно роднини и приятели има къде да отседна.Пък и хотели бол.В колективен коптор докато мога да се движа няма да живея.Камо ли в панелка.Другия виц с парното е още по смешен.Ти за камина чувал ли си?Топла вода бол.А какви температури държат жените чак не може да се издържа.
            ПешкА, ти си страшен още по голям комик! Камина! Ти си два века назад човече
            Като хвърлиш последните дърва зимЪска около полунощ, после в 5 дзиндзирикаш ли вече! Да ми сравняваш централно парно с 19 -ти век. Смешен си. Вода може и да имаш, само ако си инвестирал и във водна риза, ама като гледам какъв си дзифт, май си топлиш на коритото в двора. А зимата понамирисвате. Какво общо има географския факултет с твоята неучила глава не можах да направя връзката, че и да го коментираш. Географския факултет който съм завършил е дал не един министър, затова мога да ти кажа долу ръцете пешка от геолого-географския факултет където е завършил цвета на нацията!
            Щом не вярвате, че може да се печели от отдаване на имоти, кътайте си мизерните влогчета в банките които все повече намаляват лихвите. Скоро и тези 6,9% които ви дават в КТБ няма да ги видите. Аз не карам някой да ми вярва. Ама вие не сте никакви инвеститори, а едни бедни влогари, които избиват комплекси в инвеститорски форум. В идеалния център на София знама поне 20 магазина които струват до 100000лв. и наема им е около 700. Ама трябва да имаш поне капка мозък за да можеш да видиш фактите и да не им завидиш. А като скочи електроенергията с 13% от 1-ви юли, колко ви се обезцени мизерния влог?

Коментар

Това е за Веско от Варна, който се прави на ударен и му се реве и за Ландлорда31, който не се прави на ударен ами си е направо ударен

http://www.homes.bg/as96181

Ама прошляци и безпарични като Веско от Варна и Лорда31 това е кисело грозде.
              Ако не знаете, още от сега ще ви кажа, че писанията ви ще разсмеят аудиторията...

Това е реалността
              Уф все си викам, че не трябва да ти отговарям, ама си толкова наивен, че ако те болеше толкова да си умрял В горния край на страницата има стрелкички за подобни оферти, цъкни ги и ще видиш РЕАЛНОСТТА! Като си купиш с твой пари един курник поне, тогава го мисли земевладелеца.
              И да видиш, че не ти мисля лошото, ето ти един Мерцедес да си купиш, докато се ниски цените:
              http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...577&f1=details

Коментар

• Медиана на цената (тоест половината от тези продадени жилища са били под съответната цена) на продадените новопостроени жилища в САЩ:
                1)
                - май 2005г. беше 228,300 долара
                2)
                - май 2012г. беше 234,500 долара

Тоест за 7 години има повишение с по-малко от 3%.

http://www.census.gov/construction/nrs/

Коментар

• Това е за Веско от Варна, който се прави на ударен и му се реве и за Ландлорда31, който не се прави на ударен ами си е направо ударен

Ето как независимо от приказките, банките тихомълком пускат имотите и смъкват цените им. Докъде ли?

Ами СПОРТНАТА ЗАЛА ВАРНА ЦЕНА 500 ЕВРА!?

265 кв/м реални, 135000евро, средно 509 евра на квадрат

http://www.homes.bg/as96181

Ама прошляци и безпарични като Веско от Варна и Лорда31 това е кисело грозде.
                  Ако не знаете, още от сега ще ви кажа, че писанията ви ще разсмеят аудиторията...

Това е реалността:

500 евро/кв СПОРТНА ЗАЛА ВАРНА в момента

ха ха ха ха ха ха ха ха
                  Last edited by luboil; 29.06.2012, 18:17.

Коментар

• Кредитирането в България най-накрая се нормализира.

Отпуснати кредити на фирми извън финансовия сектор:
                    1)
                    - от началото на 2008г. до края на май 2008г. бяха 5,619 милиона лв.
                    2)
                    - от началото на 2012г. до края на май 2012г. бяха 5,305.9 милиона лв.
                    Тоест за щастие за 4 години има незначителен спад, а именно с по-малко от 6%.

Отпуснати жилищни кредити:
                    1)
                    - от началото на 2008г. до края на май 2008г. бяха 1,470.8 милиона лв.
                    2)
                    - от началото на 2012г. до края на май 2012г. бяха 457.9 милиона лв.
                    Тоест за щастие за 4 години има срив, а именно с над 68%.

Явно мечтата на някои (сумата на жилищните кредити да е повече от кредитите за фирмите извън финансовия сектор(?!?!?!?!)) едва ли някога ще се сбъдне.

http://bnb.bg/Statistics/index.htm

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                      Мога да ти посоча много имоти, не един!
                      Като за начало офертни на тристайни само в София
                      http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi
                      Ами магазини, ами складове, ами офиси, ами заведения? Примерите са хиляди.
                      Досега няма човек, който да убеди, че някой живее от лихви. Средния вложител е с влог от 5000лв. Я сметни тогава с колко живее на месец масовия вложител. Да не говорим , че с такова мислене да си държи парите на влог като баба и дядо от едно време с омазнената зелена спестовна книжка на ДСК, а не да ги върти в бизнес или акции, някога би изкарал тези първоначални 100 000 за да ги сложи на влог и от това да печели. Това са може би 4% от населението и те в повечето случаи си имат друг бизнес, а влоговете са моментно замразени пари в очакване да се подобри икономическата среда. А тя ще се подобри само с падане на лихвите. И вече се случва за жалост на дребните вложители със заветите на баба.
                      Този курник приятелю няма обявена цена колко струва а само желанието на някого за това колко му иска наем.Това не е пример за нищо.А виж и брокерите какви простотии са написали
                      Бутиков апартамент, напълно и луксозно обзаведен. След тотален ремонт. Подходящ за служители на посолства, чуждестранни представителства и др. Сградата е в добро състояние, входът се заключва, дограма ПВЦ, асансьор. Разпределение: коридор, двоен хол, една самостоятелна голяма спалня, кухня, баня с WC, дрешник, една малка тераса пред кухнята. Завършен с вносни скъпи настилки. Дограма - дървен стъклопакет, мраморни подпрозоречни первази. Изложение - изток/запад.
                      Като им даде някой тези пари ми се обади.

Коментар

Досега няма човек, който да убеди, че някой живее от лихви. Средния вложител е с влог от 5000лв. Я сметни тогава с колко живее на месец масовия вложител. Да не говорим , че с такова мислене да си държи парите на влог като баба и дядо от едно време с омазнената зелена спестовна книжка на ДСК, а не да ги върти в бизнес или акции, някога би изкарал тези първоначални 100 000 за да ги сложи на влог и от това да печели. Това са може би 4% от населението и те в повечето случаи си имат друг бизнес, а влоговете са моментно замразени пари в очакване да се подобри икономическата среда. А тя ще се подобри само с падане на лихвите. И вече се случва за жалост на дребните вложители със заветите на баба.
                        Конкретен имот, конкретен офис, конкретен магазин, конкретно заведение... За 50 000 Евро крайна цена.
                        Не общи приказки.
                        И да ти носи ЧИСТ доход от 750 лева месечно.
                        След данъци... След амортизация... След като го ремонтираш на всеки 3 години... След като стои празен 2 месеца в годината... След като ти избягат поредните наематели и се се окаже, че не са плащали парно и вода цяла година...
                        Тия за възвръщаемостта от наеми ги разправяй на аверите на пейката пред панелката, докато жулите домашна шльокавица.
                        Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

А бре Пешко, аз съм си дългосрочен инвеститор щото не продавам на такива като тебе, дето смятат, че имотите трябва да бъдат евтини, а съм търпелив и знам, че това си е актив, който рано или късно се отплаща. Дори повече, отплаща се непрекъснато като го отдаваш под наем, а разходите за поддръжката му са нищожни проценти спрямо дохода, който носи.
                          Не разбирам крокодилския ти плач за живеещите в колективни сгради, но може би са продиктувани от завистта ти към хора, които живеейки в топлофицирани жилища не се налага да греят вода в метално корито на слънце като теб, а зимата да си казват честита баня щото трябва един кубик дърва за да си стоплиш водата.
                          Не се грижи за моите печалби. Аз съм поел тази грижа. Освен това аз винаги мога да стана селянин, щото притежавам и две големи къщи в радиус до 50км. от столицата, което си е добра база и да живея и пътувам. По-трудно е ти да станеш гражданин с разбиранията ти за колективните сгради и липсата на средства с които да си ги позволиш, щото въпреки, че си крупен селски бизнесмен, пак не стигат за гарсониера в Люлин.
                          Лордов голям шегаджия си.Ебати географския факултет там по добри от ВИТИЗ.Ти си дългосрочен ма никой не ти знае срока.Никъде не съм казвал че имотите трябва да са евтини.Не ми ясно защо на курниците им казваш имоти но проблема си е твой.Дреме ми за твоите орташки колективни коптори с разрушаващи се фасади и миризма на кенеф.Стискай си ги здраво накрая ще спечелиш...Това с наемите и наемателите го разказвай на някой друг аз тия вицове ги знам отпреди 25 години.Това с гражданина нещо като помпане на самочувствие ли е или мания за превъзходство.Обясних ти вече как изглеждате това софиянците по улиците.Извинявай ама у село мангалите изглеждат по добре.И не бери грижа за парите ми щото нямаш толкова ум.Прекалено много са за да ги управляваш.С географски факултет знанията ти стигат да си купиш една панелка с непосилен кредит и после да примамваш и други велики граждани като теб да ходите да се разправяте с Пощенска банка.В Люлин съм ходил веднъж и не мисля да повтарям.Там не е за селяни а само за елитни граждани.И не ме мисли като дойда у София имам достатъчно роднини и приятели има къде да отседна.Пък и хотели бол.В колективен коптор докато мога да се движа няма да живея.Камо ли в панелка.Другия виц с парното е още по смешен.Ти за камина чувал ли си?Топла вода бол.А какви температури държат жените чак не може да се издържа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                            Хазяина,
                            Лихвата по депозит 4х4 в КТБ за суми над 100 000 лева е 8.85% годишно или 8850 лева годишно или 737.5 лева месечно.
                            Хайде сега да ми посочиш ЕДИН имот, който струва 100 000 лева и ти носи 737.5 лева ЧИСТ месечен доход.

Коментар

А бре Пешко, аз съм си дългосрочен инвеститор щото не продавам на такива като тебе, дето смятат, че имотите трябва да бъдат евтини, а съм търпелив и знам, че това си е актив, който рано или късно се отплаща. Дори повече, отплаща се непрекъснато като го отдаваш под наем, а разходите за поддръжката му са нищожни проценти спрямо дохода, който носи.
                              Хазяина,
                              Хайде сега да ми посочиш ЕДИН имот, който струва 100 000 лева и ти носи 737.5 лева ЧИСТ месечен доход.
                              Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

Ха ха ха, сеир голям,

Но това си има и добре страна - печелим ние ........
                                Всъщност аз съм крайно доволен от икономическито състояние сега.
                                А бре мазен любо, и от кога ти започна да печелиш и от какво точно печелиш. Да не си някой мазен мангал, който разваля черни магии? Или печелиш от балъците дето си зарязват количките пред супермаркетите и ти ги добутваш до бокса?
                                От какво може да печели един малоумен апокалиптик, който се кефи на факта, че има криза? Това е адресирано и до оня информиращия.

Коментар

Working...
                                X