IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    Я виж ти как мирно си хортувахте за валутите и как веднъж се вряза в имотите. Не може да определя един вчерашен организъм дали са инвестиция, тъй като аз от позицията на десетилетия във времето съм видял, следил и наслаждавал двойното и тройното поскъпване на закупеното от мен. Това ако не беше поскъпване, здраве му кажи! Винаги много раздразнително реагирате тези с кеша. Явно непрекъснатото му обезценяване изнервя знам. Едно е като даден актив /имоти, злато, стоки/ да е в цикличен спад, друго е да е в перманентен като кътаните кинти. А сега дори НИ пазара и 5 годиин да изкара в стагнация с по 2% на година, после пак тръгва влакчето на север. Аз съм търпелив, щото те не са и пасивни, а носят текущ доход. Така, че не се налага и скорошната им продажба. А валутите - само надолу, независимо дали са монголски тугрици или юро.
    Мдаааммм 2-но..... 3-но...... 5-торно...... докато гледаш във вестника...... и като тръгнеш да ги обръщаш в пари, разбираш защо са тегло. Особено ако парите ти трябват спешно....... но това разбира се е една малка подробност за големи търговци на НИ като вас........ вие винаги си имате и една солидна сума пари на страна и няма значение всъщност какво ще става с пазара на НИ, защото солидната ви сума пари си седи в депозити в банката......... и всъщност НИ са ви просто едно хоби по скоро, така че няма особено значение какво ще се случи. Така са и повечето играчи на БФБ, за тях също няма значение колко губят и колко печелят, защото техните парички са на "сигурно място".

Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Без злато всеки може, без земя никой не може.Никой никога няма да си обезпечи валутата със земя, защото икономиката му няма да върви и той няма да може да печата повече и повече пари.Парите в идеалтния вариант се обезпечават с нещо което се изчерпва и е ограничено и неговата цена ще расте и за него ще трябва да се печатат все повече и повече пари.

И златото и земята не струват нищо ако са обградени от орките.

Е златото евентуално може да си го вземеш и да избягаш....... докото при земята няма такъв вариант, тя си остава там където е. Разбира се това не е гаранция..... защото държавата може да реши, че орките са по важни и да ти конфискува златото.
    Last edited by Xman1; 13.07.2012, 19:14.

Коментар

• Xman1

Едно нещо ще кажа - българите все пак имат някакъв по лек изход , но за жалост те не го осъзнават.Ние май сме по европейци от едни испанци , за които си счупиха краката от ЕЗ да ги тъпчат пари. Испанците като си смятат личните си сметки още ги смятат в песо , макар че песото от години го нямте си смятат еврото в песо по курса на въвеждането му.Толкова са приобщетни.
      За земята ще кажа - ако някой пусне пари обезпечени със земя , това ще са най сигурните и обезпечени пари. Без злато всеки може, без земя никой не може.Никой никога няма да си обезпечи валутата със земя, защото икономиката му няма да върви и той няма да може да печата повече и повече пари.Парите в идеалтния вариант се обезпечават с нещо което се изчерпва и е ограничено и неговата цена ще расте и за него ще трябва да се печатат все повече и повече пари.
      D.Y.F-091066

Коментар

• 20 декември 2012г.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Е това за земята не го знаех , че била излиишно тегло. Аз си мислех че е необходимо тегло.Викаш еврото китайците ще го пазят.
          Трейдъре, като говориш за хиперинфлацията се сетих, че на активите цената ту нараства, ту се задържа или спада, а на кеша само спада на различни скорости! И този спад се задържа единствено с яки спирачки, без газ! Та викаш скоро спирачките може да изпуснат?

Коментар

• Xman1

Е това за земята не го знаех , че била излиишно тегло. Аз си мислех че е необходимо тегло.Викаш еврото китайците ще го пазят.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
              Инвестицията в имот в умряла държава също не е никаква инвестиция.

Каква ти е далаверата да държиш пари в нещо което няма как да поскъпне.

Земята не е злато....... както си мислят голяма част от Българите........ земята е тегло...... излишно тегло.
              Я виж ти как мирно си хортувахте за валутите и как веднъж се вряза в имотите. Не може да определя един вчерашен организъм дали са инвестиция, тъй като аз от позицията на десетилетия във времето съм видял, следил и наслаждавал двойното и тройното поскъпване на закупеното от мен. Това ако не беше поскъпване, здраве му кажи! Винаги много раздразнително реагирате тези с кеша. Явно непрекъснатото му обезценяване изнервя знам. Едно е като даден актив /имоти, злато, стоки/ да е в цикличен спад, друго е да е в перманентен като кътаните кинти. А сега дори НИ пазара и 5 годиин да изкара в стагнация с по 2% на година, после пак тръгва влакчето на север. Аз съм търпелив, щото те не са и пасивни, а носят текущ доход. Така, че не се налага и скорошната им продажба. А валутите - само надолу, независимо дали са монголски тугрици или юро.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                Няма смисъл да се спори коя валута е по-силна, защото самото печатане я обезценява.
                Лева се обезценява заедно с еврото. Както и да варират една спрямо друга, те си се обезценяват спрямо всички стоки. Затова вложението в банка не е никаква инвестиция!
                Инвестицията в имот в умряла държава също не е никаква инвестиция.

Каква ти е далаверата да държиш пари в нещо което няма как да поскъпне.

Земята не е злато....... както си мислят голяма част от Българите........ земята е тегло...... излишно тегло.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                  Лева ще изчезне преди еврото....... защото западняците все пак имат някаква икономика....... а ние имаме някаква измишлиотина.
                  Няма смисъл да се спори коя валута е по-силна, защото самото печатане я обезценява.
                  Лева се обезценява заедно с еврото. Както и да варират една спрямо друга, те си се обезценяват спрямо всички стоки. Затова вложението в банка не е никаква инвестиция!

Коментар

Ми еврото като изчезне, лева ще изчезне ли ? Еврата ще трябва да ги сменяш за някоя от валутите , а лева си е лев.И ще има свободен курс на размяна лев - марка , евро - марка едва ли !!!!
                    Лева ще изчезне преди еврото....... защото западняците все пак имат някаква икономика....... а ние имаме някаква измишлиотина.

Разбира се това при вариант, че са тръгнали на изчезване.

Еврото определено има повече кой да го подпира, отколкото левчето. Ако нещо стане всички ще се спуснат да спасяват еврото....... дори Китай...... докато за левчето на никой не му дреме.
                    Last edited by Xman1; 13.07.2012, 17:39.

Коментар

• Напротив няма да стане война в Европа , 96г. в България да не би да стана война.Хиперинфлация се прави чрез цената на една от основните стоки. За България беше удачно да стане чрез житото , за цяла Европа чрез енергията.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Трейдъро това което си описал просто няма да стане.Поне в обозримо бъдеще.Къде виждаш условия за хиперинфлация на еврото в Германия Италия Гърция Франция?Хиперинфлацията и чейнджа са две различни неща.Еврото и долара са в една лодка.Американците нямат интерес от война в Европа.Прецакат ли спестяванията на хората увеличи ли се безработицата ще стане страшно.И тогава днешното време ще ти се стори все едно си бил в рая.Няма по страшно нещо от войната.Когато падне бомбичката и убият детето ти единственото което ти идва на ум е да хванеш каквото оръжие имаш и да убиеш колкото се може повече гад.

Коментар

• За една година ще излязат , ако това може да се наречи изход.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Аналогията с Япония не намира потвръждение в движението на разменния курс на еврото срещу японската йена.Трейдърите вече са преценили доколко е реалистичен японския вариант на развитие. Механизмът който Трише остави за поддържане стойността на еврото , ще работи още 5 месеца само.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• drakkar

Ми еврото като изчезне, лева ще изчезне ли ? Еврата ще трябва да ги сменяш за някоя от валутите , а лева си е лев.И ще има свободен курс на размяна лев - марка , евро - марка едва ли !!!!
                              D.Y.F-091066

Коментар

Единственния шанс на пирамидата - евро , е ако се издадат облигации на ЕЦБ с парите от които тя да купи всички правителственни дългове и чрез тях ЕЦБ да може да си изтегля хартийките които е напечатала от пазара. В момента тя не може да си ги прибира обратно и това да става за сметка на някой друг. При положение че подобна операция се плаща от самата банка , то плащат тези които държат нейната емисия.
                                Трейдъре, и кой ще ги купува тези облигации за колосални суми. Така пак северните държави ще поемат всички негативи в последствие. Не мисля ,че ще се съгласят на подобно нещо и да купуват облигациите, а юга да продължава със сертакитата.
                                А хиперинфлация няма да има. Европа и САЩ са в положението на Япония преди 20г. Колко ли години ще им трябват да излязат от там?

Коментар

Working...
                                X