IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Xman1

Напротив има перфектни условия да се развие хиперинфлация. Парите са силно концентрирани , те притежават това свойство да се концентрират в ръцете на малцина.Никога хиперинфлацията не стапяла парите на хората дето ги нямат , естественно че ще загубят тези които имат пари и те стоят по банки. Банкерите съответно ще спечелят техните пари. Просто е наистина. Няма проблем от утре да кажем литър бензин да струва 24лева и съответно средната заплата да бъде 7 000лв.Има голямо предлагане на петрол , ще го свият драстично и цените в един миг ще станат 10 пъти по високи.
    Жилищата са проблем , няма жилища от типа който е желан от хората и няма и да има. Помисли възможно ли е всички хора да заживеят на желаните места..да не говорим за най желаните. Никога няма да стане.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Знам ,че ще прозвучи лаишки,но защо да плащам държавна такса за нещо за което държавата няма никакъв принос.Дразнят ме тези с нищо необосновани вземания
      Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
        А каква е връзка на данъчната оценка с пазарната цена?
        И на моя апартамент в Плевен данъчната е 75 000 лв., а пазарната ололо 60 000 лв.
        Е, ще трябва да плати таксите на общината и нотариуса върху данъчна оценка естествено.
        Ами има хора, които си мислят, че това е едва ли не минимална гарантирана цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
          Ако това нещо е вярно значи няма да има хиперинфлация.

Идеята на инфлацията е да се вземат парите на ХОРАТА........ ако същите тия хора нямат пари...... значи няма да има хиперинфлация. Толкоз е просто и елементарно.......

Аз също от доста време си мисля че трябва да има хиперинфлация с това безразборно печатане на долари......... нооо няма. Можеби защото доларите те си ги печатат и те си ги държат........ т.е. за да има хиперинфлация, парите трябва да са в народа...... ако парите са в 5 човека и те не си купуват нищо с тях, (или почти нищо) няма как да има хиперинфлация (този извод ми го намекна преди време един човек, но ми трябваха няколко месеца докато го разбера). Айде помисли малко, ако аз си напечатам 5 трилиона и си ги държа в джоба, ще има ли хипер инфлация ?!

Колкото до имотите, те стават все по смешна инвестиция. За какво са ти имоти при намаляващо население и при свиваща се икономика?! До кога си мислиш цените ще са високи?! Колко са реалните сделки на нашия скапан пазар? Аз гледам разни обяви от години и не се продават ?! Каква е целта на тия обяви, да държат високи цени...... или ей така за проучване на пазара просто ?

Освен това не ставай смешен хиперинфлацията, няма да ти увеличи доходноста...... то ако беше така отдавна 10 хиперинфлации да сме видели....... но не би.

Всъщност я да ги видим колко струват тия имоти. През времето на комунизма една двустайна панелка струваше 12 000 лв. обърнати в долари по курс лев долар..... 12 000 долара. Сега една панелка струва 25 - 26 хиляди евро. Обръщаме 12 000 долара в злато по тогавашния курс (примерно някаква по висока от средната цена около 400$ за унция) и получаваме точно 30 унции. Обръщаме ги сега тия 30 унции в евро и получаваме 39 000 евро....... и какво се оказва...... че панелния апартамент си е смалил цената. А за апартаментите през 90-те години да говорим ли въобще (когато цената на златото беше още по надолу) ?!

Нещата ще станат още по страшни ако вземем да обръщаме в електрическа енергия..... че тя беше евтина през комунизма. (бензина също)

Защо храна ли няма ?!

Аз гледам че зеленчуците се скапват...... защото са на някакви свръх цени и никой не ги купува. Викаш хората купуват земя за собствено ползване .

В банковата система на САЩ например в края на март 2012г. имаше:
          1)
          - 618,819,857 депозита (всеки от тези депозити на стойност под 250 хиляди долара), а общата стойност на парите в тях е била 4,598,640,278 хил. долара или средно във всеки депозит е имало по-малко от 8 хиляди долара
          2)
          - 2,869,169 депозита (всеки от тези депозити на стойност над 250 хиляди долара), а общата стойност на парите в тях е била 3,916,778,596 хил. долара или средно във всеки депозит е имало над 1 милион долара

http://www2.fdic.gov/SDI/SOB/

Коментар

• Вече ще почнат и по сергиите на Женския пазар да продават

Мезонет от "Kolektiva"
            Last edited by Jimmy; 24.07.2012, 19:08.
            Don't work hard, work smart!

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
              Имам позната, която от 1 година се опитва да продаде апартамент 86 кв.м. във Варна.
              Потенциалните клиенти и предлагали цена с 5-6К под данъчната оценка, а данъчната оценка е 100 000 лв.
              А каква е връзка на данъчната оценка с пазарната цена?
              И на моя апартамент в Плевен данъчната е 75 000 лв., а пазарната ололо 60 000 лв.
              Е, ще трябва да плати таксите на общината и нотариуса върху данъчна оценка естествено.
              "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                Хиперинфлацията не засяга толкова много хора , а само малка част от населението. Другите си изкарват парите от днес за утре или както мен парите им работят в нещо , т.е. хиперинфлацията просто ще ми увеличи доходността. 100 пъти ти казах че нямам заеми , но ти не знам възприемаш ли ! Имам дадени пари в заем , за които ще пия една студена вода и го осъзнавам ..Тъй че какви бунтове на шепа хора , нали ако се вдигнат и ще ядат сопата на мига - многото ще набият малкото протестиращи мързели.
                Ако това нещо е вярно значи няма да има хиперинфлация.

Идеята на инфлацията е да се вземат парите на ХОРАТА........ ако същите тия хора нямат пари...... значи няма да има хиперинфлация. Толкоз е просто и елементарно.......

Аз също от доста време си мисля че трябва да има хиперинфлация с това безразборно печатане на долари......... нооо няма. Можеби защото доларите те си ги печатат и те си ги държат........ т.е. за да има хиперинфлация, парите трябва да са в народа...... ако парите са в 5 човека и те не си купуват нищо с тях, (или почти нищо) няма как да има хиперинфлация (този извод ми го намекна преди време един човек, но ми трябваха няколко месеца докато го разбера). Айде помисли малко, ако аз си напечатам 5 трилиона и си ги държа в джоба, ще има ли хипер инфлация ?!

Колкото до имотите, те стават все по смешна инвестиция. За какво са ти имоти при намаляващо население и при свиваща се икономика?! До кога си мислиш цените ще са високи?! Колко са реалните сделки на нашия скапан пазар? Аз гледам разни обяви от години и не се продават ?! Каква е целта на тия обяви, да държат високи цени...... или ей така за проучване на пазара просто ?

Освен това не ставай смешен хиперинфлацията, няма да ти увеличи доходноста...... то ако беше така отдавна 10 хиперинфлации да сме видели....... но не би.

Всъщност я да ги видим колко струват тия имоти. През времето на комунизма една двустайна панелка струваше 12 000 лв. обърнати в долари по курс лев долар..... 12 000 долара. Сега една панелка струва 25 - 26 хиляди евро. Обръщаме 12 000 долара в злато по тогавашния курс (примерно някаква по висока от средната цена около 400$ за унция) и получаваме точно 30 унции. Обръщаме ги сега тия 30 унции в евро и получаваме 39 000 евро....... и какво се оказва...... че панелния апартамент си е смалил цената. А за апартаментите през 90-те години да говорим ли въобще (когато цената на златото беше още по надолу) ?!

Нещата ще станат още по страшни ако вземем да обръщаме в електрическа енергия..... че тя беше евтина през комунизма. (бензина също)

Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                В момента интереса от инвестиране в селското стопанство е свръх и това не е случайно

Защо храна ли няма ?!

Аз гледам че зеленчуците се скапват...... защото са на някакви свръх цени и никой не ги купува. Викаш хората купуват земя за собствено ползване .
                Last edited by Xman1; 24.07.2012, 07:14.

Коментар

• Бате Пешо

Американците нямат намерение да си изплащат дълга при тази негова стойност , ще го изплатят чрез обезценка. ЕС ще се разпадне напълно за един кратък период от време и веднага след това , ще се възтанови в същия си размер и дори по голям. Тези , които ти смяташ че ще са засегнати от хиперинфлационната обезценка и ще се вдигнели нищо няма да направят и няма да стане война по тази причина. На кой интереса е по важен - на швейцарските банкери или на клиентите им. Банкерите ще спечелят много понеже ще са взели 10 а ще връщат 1 , дължат 1. Доколкото знам тях ги устройва светкавична хиперинфлация и клиентите им да нямат физическа възможност да изтеглят парите си.Всеки ще ти продава петрол на нова по висока цена , няма да имат време да скрият стоките За три месеца Светът ще е свикнал с новата реалност. Единственно Китай , ще е силно засегнат и най лошия вариант е да тръгнат да окупират Русия , но това е просто неизбежно.
                  Не си мисли че парите щесеобезценяват в продължетие на месеци или седмица , за два почивни дни ще е факт.
                  Храните които са трайни , ще им скочат много рязко цените , но на нетрайните не.В момента интереса от инвестиране в селското стопанство е свръх и това не е случайно
                  Last edited by supertrader; 24.07.2012, 01:55.
                  D.Y.F-091066

Коментар

Тя съвсем сериозно смята, че не може да се продава под данъчна оценка.
                    Ако я налази ЧСИ, ще разбере, че може и за 2 стинки, ама дано не стига до там!

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                      Еми пак добра цена и дават.
                      Тя съвсем сериозно смята, че не може да се продава под данъчна оценка.

Коментар

• Данните за двете тримесечия говорят, че понижението е в миналото. В период на плато сме, след няколко години като се изметат всички неолайняри от властта- РЪСТ! Ще ги потърпя неолайнярите да се доусерат хубаво и да се омажат. След това никой няма да иска да си спомня за тях дълго време.

Коментар

• Какво правим с данъчните оценки???

Коментар

Имам позната, която от 1 година се опитва да продаде апартамент 86 кв.м. във Варна.
                            Потенциалните клиенти и предлагали цена с 5-6К под данъчната оценка, а данъчната оценка е 100 000 лв.
                            Еми пак добра цена и дават.

Коментар

• Имам позната, която от 1 година се опитва да продаде апартамент 86 кв.м. във Варна.

Коментар

• Цените на жилищата плахо нагоре, в София отчитат спад
                                Last edited by X_Y; 23.07.2012, 16:50.
                                Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!

Коментар

Working...
                                X