IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
    От начинаещ ипотечен пазар, трябва да се превърне в развит такъв. Тоест пазара на ипотеки да е масов. Затова аз мисля, че твоята прогноза е може би най-правилна, но аз бих направо закръглил на 10 години. Друга голяма вероятност е самите банки да създадат огромни дружества - хазяи както в САЩ и така да се отдават придобитите цели сгради-залог.
    Пазара на кредити е в канавката и скоро няма да излезе от там. Банките трябва само да прибират лихвения процент а не да ремонтират канализации и кърпят поркриви..Спасението им е девалвацията на валутата и при първи удобен случай ще се отърват от тях.
    I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      След 8 години според мен.
      От начинаещ ипотечен пазар, трябва да се превърне в развит такъв. Тоест пазара на ипотеки да е масов. Затова аз мисля, че твоята прогноза е може би най-правилна, но аз бих направо закръглил на 10 години. Друга голяма вероятност е самите банки да създадат огромни дружества - хазяи както в САЩ и така да се отдават придобитите цели сгради-залог.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        Подценяваш Бернанке

Коментар

• IvanG

D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение
            На продавачите ще им стане ясно колко им струват имотите, когато банките почнат да "развързват" жилищата заложени като обезпечения по лошите кредити. Последно лошите и преструкторираните, които според мен пак са си лоши по спомен май бяха към 25%. Интересно, какво още чакат банките и на какво се надяват ?
            Според мои 'прогнози' това ще стане след 4-5 години

Коментар

• drakkar

И аз ги чакам да продават , с прители имаме една кооперация в Търново , която дъвършиха и излъскаха на цена под себестойността на строителството ни излезе с една трета. Купиха я от закъсала строителна фирма с неголеми дългове , но без пари да я довършат.Банките ако почнат да продават , ще можем и ние да продадем понеже, ще уплашат яко хората с цени и омизерини имоти. Те трябва да ги продават в насипно състояние. Но пък истината е че те дори купуват с подставени лица и трупат имоти в запас, обират почти всичко което попадне на пазара и е без пари. Учудвам се как може да са толкова загубени техните "крупни" кредитополучатели - подставени лица и фирми , купуват неща без изглед да се довършат следващото столетие.Не знам на какво разчитат, но иначе са жестоко информирани и борбата е голяма изпадне ли нещо на цената на струпани тухли и може и един кух тухли да е , но се появяват някакви на които по погледа им личи, че главата не може да мисли и купуват с - Кредит ! Какво обезпечение може да бъде една неизползваема купчина при това слепени тухли ? Ама сигурно имат - ДОХОДИ , пък ние като нямаме така е.
              D.Y.F-091066

Коментар

• разпродажба

От четири години чета за изкарване на огромни количества имоти от банките на пазара, но това не се случва. Как мислите доста време ли е 4 години за един купувач да чака?
                Дори и от средата на 2010г. да е започнал чакането, според мен би се изнервил. Ето до какви изводи стигат приятелите на Пешо. Само, че дали и те нямат някаква вина дето се оглеждат единствено на нискобюджетен таргет може би...

Коментар

• Гроздето е кисело май а?
                  Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

На продавачите ще им стане ясно колко им струват имотите, когато банките почнат да "развързват" жилищата заложени като обезпечения по лошите кредити. Последно лошите и преструкторираните, които според мен пак са си лоши по спомен май бяха към 25%. Интересно, какво още чакат банките и на какво се надяват ?
                    Банките скоро няма да развържат торбата с имоти, защото (повечето) са ги придобили по цени от 2007-2008 г. - за да не реализират загуби!
                    Attached Files
                    "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

Не съм сигурен но мисля че банките водят обезпеченията по кредитите по някакви доста как да го кажа оптимистични оценки. Ако вземат да разпродават на пазарни цени, ще лъсне истината и ще трябва да си увеличат провизиите. А така и да си ударят печалбите, собствения капитал и капиталовата адекватност.

Така че не очаквай банките да вземат да разпродават масово преди всъщност да вземат да печелят реално от основния си бизнес.

Което пък води до това че дори и икономиката да започне да расте още години след това имотите ще се сриват ли сриват.

Няма да има бързо излизане от тази дупка. Имотите ще дълбаят нови дъна още години наред. 3 години според мен е оптимистичния сценарии 10 години песимистичния.

Коментар

Мои състуденти приятели търсят вече две години някакво прилично жилище и не намират.Такива истории са ми разказвали че направо не е за вярване.По огледите е такава мизерия че ум да ти зайде.И като се изтъпани някой мизерник и като друсне една цена все едно не е София а Ню Йорк.Друг пък няма пари да си напазарува и дай капаро.Трети пък след подписан договор ми няма да продавам щото оная мизерница снахата ще вземе пари.Хората стигнаха до извод че в София не живеят нормални хора а някаква паплач.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                          100% истина.Не е за вярване колко прости продавачи има.

Коментар

• Енерго-Про” дръпна шалтера на търговския център “Варна Тауърс”, а отговарящата фирма за поддръжката на електро мрежата “Боел” поиска обяваването на мола в несъстоятелност. Това се случва за първи път в България две години след бляскавата церемония по откриването на мола. Така думите на Пако Ъндърхил, който нарече търговията днес “кървав спорт” в битката за оцеляване в кризата, се потвърдиха.

Коментар

• Още 30-40% спад и може и да се спрат да падат. А може и да не се спрат

Коментар

• Бъдещето на цените в държави с прогресиращо застаряване на населението ...

Коментар

Working...
                                X