If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Вярно зимата си умираш от студ от раз на вън, като всеки друг квартал, който няма много високи предгради, ама само това е минуса, но всичко друго е 6.
За Алея 1, не съм съгласен нека я застроят и направят нещо хубава в западания свят всичко на 1ва линия е облародоно и красиво, все пак няма строят морската, а Алеята - сега е толкова грозна и неогледна, не се сещам за западен град, който огромна част от Алеята на града им е такава съборетина обсипана с всяки шубраци, в тях криещи се всякакви боклуци - а и да питам кой ще го окрепи този бряг щото общината нито държавата не го вярвам
Ти още вярваш в Дедо Коледа май Наистина ли си мислиш, че ТИМ укрепва
Вярно зимата си умираш от студ от раз на вън, като всеки друг квартал, който няма много високи предгради, ама само това е минуса, но всичко друго е 6.
За Алея 1, не съм съгласен нека я застроят и направят нещо хубава в западания свят всичко на 1ва линия е облародоно и красиво, все пак няма строят морската, а Алеята - сега е толкова грозна и неогледна, не се сещам за западен град, който огромна част от Алеята на града им е такава съборетина обсипана с всяки шубраци, в тях криещи се всякакви боклуци - а и да питам кой ще го окрепи този бряг щото общината нито държавата не го вярвам
.....Ако ще си купуваш имот избери кв. Чайка няма съжаляваш,....
Зимно време е голям ветрилник ,но за другото си прав ...."Левски" наистина дава най-големи приходи от наеми,както и районът около РУМ "Бриз" и "Чаталджа" (което си е Центъра....).
ПС: И друго за "Чайка" - при соца не беше добре уреден за пазаруване,обаче при декорацията със застрояване и на междублоковите пространства нещата доста се промениха,но все още не са стигнали софийските извращения....Надявам се тимаджиите да понаваксат със унищожаването на Морската градина (Алея 1) и резултатът да стане в полза на София ....
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Е, ти открехна завесата и пак я пусна. КОЙ Е ТОЗИ КВАРТАЛ С ГОЛЕМИТЕ ПРИХОДИ ОТ НАЕМИ??????????????!!!!!!!!!!
Грешно се изразих, един квартал си докарва добри приходи именно, че техническия университет е там и доста млади живеят, както и локацията му е добра, квартала е Левски наеми има от 500 на горе гледах и оферти за 800-900, направо турците са ги окупирали, но и качество добро.В централните квартали особено център, широкия, окръжна болница, лятно кино, нептун има добри оферти от 5-600 нагоре, и доста над 1к съм гледал
Ако ще си купуваш имот избери кв. Чайка няма съжаляваш, особено ако си на 1ва линия пред теб морска градина и море, връзки до всяка точка с какъвто си искаш транспорт, тих спокойно и слабо застроен, просто трябва се събори на ново и се направи на гето . Ама и цените са високи едно 1к на кв в евра Не случайно в соц-а доколкото знам са го избрали за най-добър квартал за живеене в БГ, по-големите от мен могат казат така ли е.
Само да допълня за разликите още малко съществени.
Варна е студентски град - 5 големи акредитирани университета срещу 2 в Бургас. Един от тях е Военно Морското Училище - във Варна. Огромен наплив на студенти от чужбина в Технически и Медицинския Университет във Варна, както и в Икономическия - а там цените са различни. Няколко пъти по-голям брой студенти в единия спрямо другия. Един от кварталите на града големи приходи си взима от наемите но друга тема.
Другата голяма разлика - всички БГ и междунардно морски компании са във Варна, само една е с над 650 души от офицерски състав.
И двата са морски града ама ....
Айде приятна вечер от мен
Е, ти открехна завесата и пак я пусна. КОЙ Е ТОЗИ КВАРТАЛ С ГОЛЕМИТЕ ПРИХОДИ ОТ НАЕМИ??????????????!!!!!!!!!!
Само да допълня за разликите още малко съществени.
Варна е студентски град - 5 големи акредитирани университета срещу 2 в Бургас. Един от тях е Военно Морското Училище - във Варна. Огромен наплив на студенти от чужбина в Технически и Медицинския Университет във Варна, както и в Икономическия - а там цените са различни. Няколко пъти по-голям брой студенти в единия спрямо другия. Един от кварталите на града големи приходи си взима от наемите но друга тема.
Другата голяма разлика - всички БГ и междунардно морски компании са във Варна, само една е с над 650 души от офицерски състав.
Ама май плажа на Бургас е по-голям и газенето на корабите по-глибоко. Това ще се окаже решаващо. Прав ли съм или си въобразявам. Климата също е от значение. Варна е над Стара планина което автоматично я поставя в Северна Европа макар и само на 130км. разстояние.
Ти нали знаеш че пристанище Бургас, какъв процент обработва танкери и останлите типове кораби - контейнери, бълкове и т.н Промяна на технологиния процес за да стане за по-широка гама кораби ще струва милярди. То не случайно танкерите са с голямо газени и не са пристигали във Варна а в Бургас. А и тук могат влезнат кораби с голямо газене е Ема Маерск няма може влезе но то друг въпрос. Виж кое от двете пристанища е по-рентабилно и що така се оказва така.
Въпроса е Варна с кво е повече от Бургас? Дотук разбрах, че пясъка е по-бял/жълт, населението е повече, циганите са в центъра и морската градина е порядъчно застроена. Давайте още. Ние не сме от морето, но аз ще жертвам софийски имот за такъв на черноморието. Но няма да го направя в под 200 000-ен град.
Малко грешки.
Северното черноморие е по-чисто от южното
Циганите не са в центъра Максуда си е доста навътре спрямо баш центъра
Градината си е застроена, в местност Салтанат, вече се води към градина, а изначално градината е ядрото, там няма нищо, но както и да е. Игри с закони и законища. Все едно някой да каже където живия морската градина и е застроена, щото точно 20 метра един булевард ме разделят.
Разлики има м/у двата града - пристанищни товари различни, пристанищни обороти различни, търговия по-голяма от Бургас, част от житницата е във Варненско, отделно цялата продукция от къде се изнася, индустрия по-голяма, пазар по-голям и т.н неща в повече - виж средни цени на кв. метър Варна Бургас разликата е 1/4 по-скъпо във Варна що? Бургас наляха милярди в ваканционни имоти Сл. бряг огромно бетонно гето, не че и златните не са ама добре че не в същите пропорции - Бургас без Лукойл ще им е тежко, заплахите са по-големи там. И друго нещо, което сега адски ме дразни всички пари отиват по линия София Пловдив Бургас, това правителство го радва тази линия, лошо няма ама .... кофти е голяма част от приходите на Варна и останалите градове да отива точно по тази линия а не обратно в града, та ето там е големия + и разбира риск за Бургас. Иначе като цяло разликите не са толкова големи колкото град и село, но ги има, не са пренебрежителни.
Промишлена зона има в главата ти , таз където съм посочил от 20-30г. няма промишленост никаква, само едни мечти на черепа за 10 мил. евра / за терена на корабостроителницата/. В лукойл работят на тр. договор от 13 000 преди , в момента около 2000 човека - под 1% от населението и по-малко ще стават. Айде като наближат поне малко цените в Бургас тези във Варна тогава за балони и така нататък.
Ама май плажа на Бургас е по-голям и газенето на корабите по-глибоко. Това ще се окаже решаващо. Прав ли съм или си въобразявам. Климата също е от значение. Варна е над Стара планина което автоматично я поставя в Северна Европа макар и само на 130км. разстояние.
Населението й е повече.
Вчера някой развяваше идеята, промишлената зона на Бургас да се превърне в жилищна. Това е най-голямата глупост. Не може всички да работят в "Лукойл" или да са бармани и сервитьори.
п.п.Кризата още не е отминала, а вие надувате локален балон.
Промишлена зона има в главата ти , таз където съм посочил от 20-30г. няма промишленост никаква, само едни мечти на черепа за 10 мил. евра / за терена на корабостроителницата/. В лукойл работят на тр. договор от 13 000 преди , в момента около 2000 човека - под 1% от населението и по-малко ще стават. Айде като наближат поне малко цените в Бургас тези във Варна тогава за балони и така нататък.
Населението й е повече.
Вчера някой развяваше идеята, промишлената зона на Бургас да се превърне в жилищна. Това е най-голямата глупост. Не може всички да работят в "Лукойл" или да са бармани и сервитьори.
Много ме притеснява липсата на магистрала до Варна. До Бургас съм вече за 3 часа, до Радомир за 30 минути. Хайде в Радомир имам имоти, в Бургас мисля да имам, но мисля да имам и във Варна. В един от двата де. Затова кажете КЪДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!
Въпроса е Варна с кво е повече от Бургас? Дотук разбрах, че пясъка е по-бял/жълт, населението е повече, циганите са в центъра и морската градина е порядъчно застроена. Давайте още. Ние не сме от морето, но аз ще жертвам софийски имот за такъв на черноморието. Но няма да го направя в под 200 000-ен град.
Населението й е повече.
Коментар