If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Щеше им се много на повечето с кредити тук да имаше хиперинфлация за да може да си изплатят кредита за нула време ама ще има ляв завой
На мен май няма да ми издадат златната карта, за да ми се вдигне кредитния рейтинг, в два поредни месеца работодателя ми е записал заплата над 3, а в третия месец- 2,3
Май са прави да не ми я дадат тази златна карта, каква е тая смешна заплата от 2,3, та аз работя 19 години!! там
Индекси на цените на производител в промишлеността, май 2023 година
Публикувано на: 30.06.2023 - 11:00
Общият индекс на цените на производител се понижава с 2.9% през май 2023 г. спрямо предходния месец. Намаление е регистрирано при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 4.4%, в преработващата промишленост - с 2.4%, и в добивната промишленост - с 2.2%.
Индексът на цените на производител на вътрешния пазар намалява с 2.5% през май 2023 г. спрямо предходния месец. Понижение е отчетено при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 4.3%, в добивната промишленост - с 2.9%, и в преработващата промишленост - с 1.3%.
Общият индекс на цените на производител намалява с 6.7% през май 2023 г. в сравнение със същия месец на 2022 година. Значителен спад на цените се наблюдава при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 19.4%, в добивната промишленост - с 4.4%, и в преработващата промишленост - с 1.5%.
Индексът на цените на производител на вътрешния пазар се понижава със 7.0% в сравнение с май 2022 година. Спад на цените е регистриран при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 18.9%, а увеличение е отчетено в преработващата промишленост - с 2.1%, и в добивната промишленост -
с 0.4%.
Според "6000" който е "доктор на икономически науки" и всепризнато световно "светило" в областта на макроикономиката ,ФЕД щели да напечатат някакви трилиони и квадрилиони долари и оборите щели да поскъпват видиш ли,поради тази причина.
Нещо не се получава точно така обаче
..... поредната му сбъркана с много "прогноза"
Аз залагам че 3-тото и 4-тото тримесичие ще почне да светва кафяво.Банкерите си казаха тежката дума.
От тук нататък като зашият солени лихви ще видиш как острова на стабилноста, стабилно ще потъне.
България е държавата с втория най-нисък външен дълг и едно от най-ниските нива на безработица в ЕС.Дългът ни е 5 пъти по-нисък от този в еврозоната. Плюс намаляваща работна ръка всяка година.
Щом никой не се обажда за увеличение на заплатата значи идва момента в който ще почнат ритниците.
С недвижимите имоти е същото - никакви сделки.
Виж какво става на морето - 0 интерес.
Този мач сме го гледали.Сега всеки отрича но Октомври/Ноември друга песен ще запеят.
За морето голямо значение има и лошото време. В смисъл дъждовно, не че имам против лятото да е хладно.
Вече е започнала, така наречената циклична безработица, която е знак за идваща рецесия /до 6 месеца/. И този път няма да е като 2020.
Коефициентът на безработица през първото тримесечие на 2023г е 4.4 процента, с 0.4 процента по-нисък от съответното тримесечие на 2022г. Като не достигат над 200 хиляди кадри на пазара на труда.
Кой го предвижда тоя спад на БВП?А дори по време на Ковид кризата безработицата в България бе от най-ниските в ЕС.
На всеки 100 човека, които се пенсионират 62 навлизат на пазара на труда. Като отчетем и високата смъртност на хора,които не са пенсионери и емиграцията, то излиза,че два пъти повече хора спират да работят всяка година, отколкото започват работа.
Остави го може само да си мечтае за безработица в Бъргария, на книга, разбира се, ние на терен знаем, че безработица не съществува...
Коментар