IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от REDA Разгледай мнение
    Значи изтегляш се от Кауново и се позиционираш
    предимно към Майново??????????????????????????
    От Кауново се изтеглих още през 2002
    Продажбата е сега, защото чаках да мине една 10 годишна давност, че да го гушна за почти без пари
    Няма да дразня Лордчето и ще си замълча и за наемите, които съм изкарал от въпросния имот

Коментар

• Първоначално изпратено от mirandi Разгледай мнение
      Имам една продажба и една покупка тази година. Сделките са в Хасково и Пловдив, но мисля, че настроението и поведението на участниците в пазара е еднакво в цялата страна, та дано съм ти полезен.
      Продажба на 21 К Е при офертна от 23 К за около месец.
      Покупката на 460 Е/кв.м при офертна от 480 Е/кв.м.
      Пазарлъка беше за "спорта", колкото да си покрия разходите по прехвърлянето.
      Покупката беше с кеш и кредит, долу горе на половина.
      Значи изтегляш се от Кауново и се позиционираш
      предимно към Майново??????????????????????????
      Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от каун Разгледай мнение
        Почти всичко поскъпва през септември

А имотите какво чакат?! Или те ще компенсират с понижение?

забранен линк
        Ако нямат пари за ядене, С КАКВО да купуват имоти

Коментар

• Почти всичко поскъпва през септември

А имотите какво чакат?! Или те ще компенсират с понижение?

забранен линк
          Last edited by Amsterdamm; 02.10.2012, 11:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
            Благодаря! Ако мен питаш за лично мнение - аз мисля, че жилищните недвижими имоти в големите градове имат реална стойност с около 30% по-ниска от пазарната им в момента. При по-луксозните сгради и локацията с добра инфраструктура може би малко по-малко. По-точно това е цената, на която аз бих купил нов имот с чувство, че правя нещо правилно. Мнението ми от по-долния пост обаче е реална икономическа преценка, а не това, което ми се иска да видя от пазара.
            Имаше една формула за стойността на един жилищен имот и тя гласеше, че даден имот струва толкова колкото наема за него за 10г. Така излиза че имотите у нас в момента са около 2х надценени, или би следвало да има спад с още 50% през следващите няколко години. Освен ако няма сериозен икономически растеж + вдигане на цените на наемите. Нооо..., във всяка държава има редица специфични фактори които допълнително усложняват ситуацията, а у нас тези фактори имат огромно значение. В момента основно се търсят имоти за живеене, а не за инвестиция.

Иначе съм съгласен с мнението на Гето че реалните цени в момента би следвало да са с 30% надолу. Аз лично бих купил на около 15-20% под сегашните оферти с чувството, че правя нещо правилно. А това и не изглежда чак толкова надолу, примерно имот обявен за 60к Е да вземеш на 50к Е.

Коментар

• Домакинствата в България дължаха жилищни кредити на банковата й система:
              1)
              - в края на 2007г. сумата беше 5,890,143 хил. лв.
              - в края на август 2008г. сумата беше 7,632,445 хил. лв.
              Тоест за 8 месеца има увеличение от над 1.7 милиарда лв.
              2)
              - в края на 2011г. сумата беше 9,368,120 хил. лв.
              - в края на август 2012г. сумата беше 9,350,453 хил. лв.
              Тоест за щастие за 8 месеца има спад от над 17 милиона лв.

Фирмите в България извън финансовия й сектор дължаха кредити на банковата й система:
              1)
              - в края на 2007г. сумата беше 24,812,892 хил. лв.
              - в края на август 2008г. сумата беше 31,492,148 хил. лв.
              Тоест за 8 месеца има увеличение с по-малко от 6.7 милиарда лв.
              2)
              - в края на 2011г. сумата беше 36,939,271 хил. лв.
              - в края на август 2012г. сумата беше 38,397,860 хил. лв.
              Тоест за щастие, за разлика от жилищните заеми, за 8 месеца има увеличение от над 1.4 милиарда лв.

http://www.bnb.bg/BankSupervision/index.htm

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
                Браво Гето. Аз като един виден сривлогар признавам че това е обоснован с факти коментар. За изводите мога да поспоря, но приветствам всички такива мнения, макар и в противоположна на моето мнение посока.
                Благодаря! Ако мен питаш за лично мнение - аз мисля, че жилищните недвижими имоти в големите градове имат реална стойност с около 30% по-ниска от пазарната им в момента. При по-луксозните сгради и локацията с добра инфраструктура може би малко по-малко. По-точно това е цената, на която аз бих купил нов имот с чувство, че правя нещо правилно. Мнението ми от по-долния пост обаче е реална икономическа преценка, а не това, което ми се иска да видя от пазара.

Коментар

Аз живея във Варна и мога да изкажа мнение само за този регион. Варна е населена с руснаци. По отношение на жилищни имоти те купуват достатъчно и държат нивото на цените, особено лятото. Луксозните имоти са прекалено надценени. Предлагат се обаче основно калпави имоти. Истината, е че пазарът се крепи на това, че няма предлагане. Пазарната цена в момента е равновестна, но не стабилна. Цените на масовите жилища иначе биха паднали с още около 15%.

Предвид липсата на предлагане не очаквам спад на цените на имоти в краткосрочен план. Най-много средно 2-3% при люта и скучна зима. До две години дори очаквам леко повишение. Имам свое мнение и за по-дългосрочно развитие, но... твърде е рано да го споделям.
                  Браво Гето. Аз като един виден сривлогар признавам че това е обоснован с факти коментар. За изводите мога да поспоря, но приветствам всички такива мнения, макар и в противоположна на моето мнение посока.

Коментар

Аз живея във Варна и мога да изкажа мнение само за този регион. Варна е населена с руснаци. По отношение на жилищни имоти те купуват достатъчно и държат нивото на цените, особено лятото. Луксозните имоти са прекалено надценени. Предлагат се обаче основно калпави имоти. Истината, е че пазарът се крепи на това, че няма предлагане. Пазарната цена в момента е равновестна, но не стабилна. Цените на масовите жилища иначе биха паднали с още около 15%.

Предвид липсата на предлагане не очаквам спад на цените на имоти в краткосрочен план. Най-много средно 2-3% при люта и скучна зима. До две години дори очаквам леко повишение. Имам свое мнение и за по-дългосрочно развитие, но... твърде е рано да го споделям.
                    Аз съм роден във Варна. И коментарът ми е :
                    Оптимист. А дано, ама надали
                    Last edited by master of the seven seas; 29.09.2012, 14:38.

Коментар

• Аз живея във Варна и мога да изкажа мнение само за този регион. Варна е населена с руснаци. По отношение на жилищни имоти те купуват достатъчно и държат нивото на цените, особено лятото. Луксозните имоти са прекалено надценени. Предлагат се обаче основно калпави имоти. Истината, е че пазарът се крепи на това, че няма предлагане. Пазарната цена в момента е равновестна, но не стабилна. Цените на масовите жилища иначе биха паднали с още около 15%.

Коментар

• Жилище с площ от 103 кв. м. в морската градина на гр. Варна се продава:
                        - цената е 330,000 евро или минимум 414,744 долара (еврото варираше през септември 2012г. от 1.2568 долара за 1 евро до 1.3095 долара за 1 евро)

Жилище с площ от над 119 кв. м. във Форт Лодърдейл, щат Флорида (545 South Fort Lauderdale Beach Boulevard, Fort Lauderdale, FL 33316) се продава:
                        - цената е 399,000 долара

http://www.trulia.com/property/30952...rdale-FL-33316
                        http://sdw.ecb.europa.eu/browseSelec...D&node=2018794
                        http://www.imoti.net/dvustaen-aparta...no2075744.html

Коментар

• Плевен като цяло се обезлюдява. Половината ми рода е от там и винаги като разговарям с хора или се разхождам по улиците става по-зле и по-зле... доста хора се оплакват и от зачестяващите набези на малцинствата върху имотите им. Да не говорим ако имаш вила в района и те няма няколко месеца... определно не е града какъвто го помня от детството ми, а иначе е толкова хубаво място...

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
                            В Плевенско със сигурност няма да има повишение на НИ, както се вижда банките, с помощта на ЧСИ се опитват да се отвържат.

http://www.briagnews.bg/index.php?p=view&id=8780
                            Надали Плевен е типичен пример за спад на НИ - все пак е в 10те големи градове.
                            А в следващите положението е трагично!
                            "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• В Плевенско със сигурност няма да има повишение на НИ, както се вижда банките, с помощта на ЧСИ се опитват да се отвържат.

http://www.briagnews.bg/index.php?p=view&id=8780
                              Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• индианеца

Имат голям пролем , технологията не става за изграждане на мощности от гигавати за час. Обикновенно веднага се лепват за тези технологии големи компании , мастодонти и се почва вече с търсене на вариант за огромни реактори и мощности с идеята технологията да се засекрети и бъдещия обект да се охранява по въздух и вода и да продават само енергията произведена от него. Това е проблема.
                                Във Великобритания има една лаболатория в която създадоха материал абсорбиращ водород. Характерно е че е много евтин, удобен за съхраниние и може да се зарежда и разрежда над 20 000 пъти.Купи ги Шел и нямат положителен резултат за сега в създаването на материал от този вид, който да не може да се зарежда при по примитивни условия и задължително да се налага зареждането му от компанията. Това е търсенето, което се прави и към което има интерес от страна на тези с големи пари за инвестиране.
                                Технологии има , но тях не ги устройват.
                                Атомната енергетика е най мръсната технология, създава неизличим отпадък за милиони години, който е МНОГО опасен. Мастодонтите са прегърнали тази технология понеже - ТЯ ГИ УСТРОЙВА !!!!
                                Роси обаче е продал няколко реактора преди да направи технологията публично достояние. Той сега вече е купен от големите, но тези реактори го притесняват и предполагам са ги събрали..не е ясно дали няма копия и като се чуе от някъде за такъв реактор и той подскача. Чорбаджиите са му хвърлили големи пари и работят по въпроса - как да направят Света зависим от тях.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X