Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Аз не съм купил акции на пенчо и марийка бре ,моите акции са скъпи както и на компаниите дето съм взел и да паднат с 20-30% какво ми дреме ,като бизнесите са капитализирани и устойчиви в перспектива ,айде да не задълбаваме
имай предвид, че голямо мяу се чака
след голямото мяу от 29-33 та десетки години им трябваше на акциите да се възстановят.
де-сет-ки...ти ще си на системи още на третия месец )))Last edited by ratten; 07.07.2023, 12:41.препоръка е
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от SlonH Разгледай мнение
Е то и имотите на добра локация в хубав квартал са капитализирани и устойчиви и винаги ще имат перспектива и бързо се прилапват щом излезнат на пазара (разбира се на конкурентна и реална цена), че даже човек може да живее в тях като бонус, а акциите са едни затворени пари в едни цифрички на някакво сървърче и гледаш и смяташ само колко процента са нагоре-надолу.
Това е ,и изрично подчертавам ,че не говорим за акции като цяло ,за мен добрата инвестиция в акции се отнася до шепа компании които всеки би преценил,избрал след добре направен избор за години напред
И хубавото е че утре ако имаш 1000 акции които са поскъпнали трябват ти пари породаваш ,две три четири ,ама една стая от имот ,стълбището ,терасата няма как да продадеш,ако пък има труден пазар и добрите локации не се продават бързо или трябва да си свалиш гащите и да останеш гол да продадеш
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Аз не съм купил акции на пенчо и марийка бре ,моите акции са скъпи както и на компаниите дето съм взел и да паднат с 20-30% какво ми дреме ,като бизнесите са капитализирани и устойчиви в перспектива ,айде да не задълбаваме
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Каврък пак да те попитам
След като всеки ден качваш новини как пазара се срива с кой акъл купи акции????
Точно преди да купиш ти писах че сега е време да се шорти а не да се купува ти пак умен го раздаваше
в този ред на мисли и да го ошляпа пазара в началото няма драма стига да има последователна и постъпателна политика
едно е да на набухаш всички пари в един актив , че и кредит да вземеш, а съвсем друго е да взимаш активи, които носят доходност и да реинвестираш и да си направиш план 5-10 години напред.
Тези, които скачат 21-22-23 в имоти със значителна ипотека са много по-рискови отколкото някой, че си взел някоя и друга акция от топ компании изплащащи дивиденти.
И пак казвам едни бързи 20-30-40% в началото да те върне пазарът са много добре, за да не мислиш, че всичко, което лети се яде. Лакомията не е добър съветник.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Каврък пак да те попитам
Точно преди да купиш ти писах че сега е време да се шорти а не да се купува ти пак умен го раздаваше
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.youtube.com/watch?v=m37sbNdFZQQ
Лихвите в Хърватска след приемане на еврото бързо са започнали да се покачват !
Източник FX trading Boris Petrov Финансов анализатор !
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнениеСтранно зададох въпрос който ясно късае темата а го трият но вместо това оставят другите безумни постове
Та пак да попитам
Какво е това нещо дето кара неистово нямащите имоти да дават акъл на имащите как да ги управляват???
Не ви ли минава през акъл че ако знаехте как да си управлявате парите вероятно щяхте да имате имоти ???
има контакти....препоръка е
- 1 like
Коментар
-
https://www.youtube.com/watch?v=m37sbNdFZQQ
Лихвите в Хърватска след приемане на еврото бързо са започнали да се покачват !
Задържането на ниските лихви ще има своята цена, защото България няма да може да избегне процес на нормализиране на лихвите по кредитите що се отнася до домакинствата, коментира Кристофор Павлов, главен икономист на УниКредит. Според него този процес все още не е започнал!
Още миналата година предупредих, че теорията, че България е остров на ниските лихви ще е временно явление и предстои сблъсък с реалността.
Е, дойде времето за този сблъсък. Сега трябва да се плати сметката и познайте кой ще я плати?
Дали ще са банкерите, строителите и брокерите, които се възползваха от липсата на финансова грамотност и изстискаха последните спестявания и напомпаха с кредити огромно количество българи?
И за тях има, но лъвският пай от сметката ще е за гордите притежатели на ипотеки, тухли и цимент за стотици хиляди (дори милиони) лева.
Препоръчвам да изгледате началото на видеото и да чуете какво се е случило с лихвите в Хърватия след влизането в еврозоната. Линк в коментарите
https://www.youtube.com/watch?v=m37sbNdFZQQ
Източник FX trading Boris Petrov Финансов анализатор !
Коментар
-
Странно зададох въпрос който ясно късае темата а го трият но вместо това оставят другите безумни постове
Та пак да попитам
Какво е това нещо дето кара неистово нямащите имоти да дават акъл на имащите как да ги управляват???
Не ви ли минава през акъл че ако знаехте как да си управлявате парите вероятно щяхте да имате имоти ???
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Наскоро се опитвах да обяснявам на хора, прехвърлили имота си чрез дарение на сина, че вече не са собственици а имат само доживотно право на ползване, но не ме разбраха. В случая виждам, битува мнението, че при ипотека имота е на банката. Вече съм опитен и няма да обяснявам и този път, че това не е така.
Тези отношения,даже не касаят имота.
В този ред на мисли, много ми е забавно от какво точно ще губим някои собственици, при евентуален спад в цените на имотите????
Както и при атерите, които, естествено никога не продавам, губя известна дивидентна доходност, но това ли ми е дерта, явно според Петрогъзчо и сие е това, ама на мен ми е през шпагата за дивидента и досега бил, но се загледах, че е 10% и допълних с 60%.
RIO- една от най-слабо волатилните....бях се зарекъл на стратегията купувам и забравям, но днес, като обяснявах на дъщеря ми тази стратегия, тя пък нетърпелива да види прайса през яху финанс, видя, че цената й се движи +- няколко цента. Преподадох й ценен урок що е то слабоволатилна акция и защо стратегията "купуваш и забравяш" е толкова ценена. Дано ме е разбрала.
nradev 1111, явно пак си кусал
Last edited by Bailor; 06.07.2023, 23:47.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Коментар
-
Лоугън от Фед: Неочаквано силната икономика изисква още увеличения на лихвите
https://www.investor.bg/a/539-banki-...iya-na-lihvite
Коментар
-
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Наскоро се опитвах да обяснявам на хора, прехвърлили имота си чрез дарение на сина, че вече не са собственици а имат само доживотно право на ползване, но не ме разбраха. В случая виждам, битува мнението, че при ипотека имота е на банката. Вече съм опитен и няма да обяснявам и този път, че това не е така.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар