Първоначално изпратено от Dury
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеНе мога да разбера защо се заяждате,един с друг,това нищо няма да промени.
Колкото до старите и новите сгради,аз предпочитам старите в Докторски паметник,нищо,че живеели пенсионери
Новото строителство има един основен проблем и това е тъй наречените общи части.Не може да си купиш жилище,примерно 100 кв.м. и реално да живееш в 80 кв.,останалото да е някакви общи ид.части,не стига това,а и балконите да влизат 100% в квадратурата.Не благодаря и спалните да са по 15 кв.ужас.
Колкото до детските градини,не съм в течение и не смятам,че има проблем,децата ходят в градини около 3-4 год.,но после с какви приятели ще дружат,е това е от значение.
Квартала в който живеем е от голямо значение и тук искам да добавя,че дори и гледките не са толкова интересни,няма да зяпам само през прозореца,я
Темата е "Какво понижение очаквате на НИ "
Не очаквам никакво намаление на цените на хубавите имоти,определено очаквам повишение на всичко читаво което се появи на пазара,че напоследак липсват интересни имоти.
ПоздравиLast edited by razbiratel; 23.11.2013, 22:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеhttp://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/...za_825_000_lv/
Panelkalord31!!!
Кво чакаш? 115 апартамента, даже ЕПК, не панел, за 825К лева! Тва прави по 7173,91 лева на апартамент! Без пари!
Трябва да стане под 500 000 и мога сериозно да помисля.
Коментар
-
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/...za_825_000_lv/
Panelkalord31!!!
Кво чакаш? 115 апартамента, даже ЕПК, не панел, за 825К лева! Тва прави по 7173,91 лева на апартамент! Без пари!
Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеНе мога да разбера защо се заяждате,един с друг,това нищо няма да промени.
Колкото до старите и новите сгради,аз предпочитам старите в Докторски паметник,нищо,че живеели пенсионери
Новото строителство има един основен проблем и това е тъй наречените общи части.Не може да си купиш жилище,примерно 100 кв.м. и реално да живееш в 80 кв.,останалото да е някакви общи ид.части,не стига това,а и балконите да влизат 100% в квадратурата.Не благодаря и спалните да са по 15 кв.ужас.
Колкото до детските градини,не съм в течение и не смятам,че има проблем,децата ходят в градини около 3-4 год.,но после с какви приятели ще дружат,е това е от значение.
Квартала в който живеем е от голямо значение и тук искам да добавя,че дори и гледките не са толкова интересни,няма да зяпам само през прозореца,я
Не очаквам никакво намаление на цените на хубавите имоти,определено очаквам повишение на всичко читаво което се появи на пазара,че напоследак липсват интересни имоти.
ПоздравиNever underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Поздрави
Ммм дааа,
едно смислено мнение и без злоба
Обаче относно квадратурата на новото и старото имам друго мнение.
За новото то е ясно - там всичко ти слагат, балкони, стени, обаче общите части са отделно записани. Демек в НА и в арх.план са записани чистите площи и отделно оч. Примерно 150кв площ апартамент и 25 кв общи части, или 150 кв.м. чжп и % от общите части.
При старото строителство в документацията пише площта без балкони и т.н.
Не е въпросът какво пише из документациите. Въпросът е как искат да ти го продадат.
Отивам да гледам старо строителство - по документи пише 120 кв, ама човекът го продава като за 150 - и го питам що? И той казва ами така се смятало сега, добавяли се балконите и т.н.
Та мисълта ми е, че квадратурата и при новото и при старото не е от значение - този който продава гледа да продаде на макс, този, който купува, гледа да купи на мин.
Не знам дали ме разбра, ама ето един пример:
Ново 100 кв иска 80000 (в 100 кв влиза всичко)
Старо 80кв иска 80000 (с всичко става 100кв)
Та важен е индивидуалния подход и кой кого ще убеди - купувача продавача или обратното. Но едно е сигурно - ако няма общо съгласие - няма сделка.
Коментар
-
Не мога да разбера защо се заяждате,един с друг,това нищо няма да промени.
ПоздравиLast edited by Dury; 23.11.2013, 12:55.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнениеколега, тЪрмък
Не знаех, че Любо е във Варна, имах впечатление за Сф.
Коментар
-
Добре Лупчо, може да съм се объркал за онова с наемите. Но вземи от мен другото, онова за безкористната поддръжка на общите части. Дай някой лев от себе си за другите, да се почувстваш щастлив.
И по-полека с "лумпените". Не се влияй от форумната аристокрация, за която повечето хора са лузъри, че току-виж си употребил този термин спрямо някой от по-нетолерантните ти съимотници и той ти набие канчето набързо. Що ти трябва да се учиш на добросъседски отношения по трудния начин?
Излез в почивния си ден, вземи една мотичка и един "тармък" ( нали така казвате на греблото там), изкарай и жената да скубе тревица... С гаранция поне още един ще излезе и ще се включи и това ще ти помогне да понесеш майтапите на преминаващите покрай теб съкооператори, току-що паркирали МПСтата си върху току-що почистената и окултурена от теб обща площ.
Другия път си купи еднофамилна къща в отделен двор. След 25 години, де, като си изплатиш ипотеката по този имот. Тогава пък ще ти напиша, какви са уловките в самостоятелното жилище.
Хай със здраве и по-полека с нервите. Ти един имот имаш и вече лудна, а какво да кажем ние, дето от години сме с по няколко. И то закупени на високите цени, а не като теб - на символични.
Е, вярно, аз съм ги плащал в брой, а ти ще ги изплащаш с години, ама то не може хем-хем.
Синсиърли ьорс - Роувър.Партия была, есть и будет есть!
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениебате Пешо ти чуваш ли се какви ги плещиш?!
Болница Вита както и болница Юромед са ми на около 200 метра, както и в радиус 500 метра имам 3 училища и две детски градини. Каква липса на транспорт, като на двеста метра имам 3 трамвая и 6 автобуса?! Да ти ги изброя ли поименно?
Относно детските градини - не знам как е при вас, но познати от Редута не се доредиха до градина там, и си водят детето в Изток - там им излезе реда. А тези от Изток - в Дианабат, нищо, че в Изток си има градини и ясла. Така че наличието на градина наблизо за съжаление не е гаранция за вреждане, общината се грижи на родителите да не им е скучно и лесно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеМожеш да спреш да ми го навираш тоя Кремиковци, една акция не съм купувал, най-малко пък на тая клоака бих си взел. А дали живея в кочина или в парк, е изцяло и само мое решение, не на някакви съсобственици, адвокати и прочие. Схващаш ли тънката разлика или да ти я нарисувам?
ти си собственик на връх-та, знаеш ли кой притежаваше върхове? Тъпанар! Щом ти решаваш дали живееш в кочина, или не, какво правиш тук? Тук се търсят решения за проблеми с кочината, която сребрелюбци като теб създават. Бегай си на върха там де беше, Мусала ли беше...
гледай си Кремиковци и не се занимавай с неща дето не ги разбираш.
П.П. Може да попрочетеш малко по надолу дискусията, да се извиниш и няма да се заяждам с теб.
До тогава - ти си ми мирудията за Кремиковци.Last edited by luboil; 22.11.2013, 22:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеМи нищо не ми е неясно...специално от любител на КРЕМиковци.
Aaaa, da, не съм казал, че всички са лумпени с друга теза - за справка виж какво съм писал.
И да, лумпени са тези, които не четат първо и после да пишат.
Пък ти като си любител на кочината, ми живей си в кочина бе, прасе... те прасетата обичат в кочина, нали?
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеДобре де, сега какво се оказа? Лумпените ти виновни, всички сме лумпени щото нема кой да ти потвърди тезата?
Ще направиш подобрения, ще ти мрънкат на главата, що това, що онова, що си ми пречиш да си паркирам, после ще ти го ползват наготово, ще го осерат и едно мерси няма да получиш. Какво точно не ти е ясно?
Aaaa, da, не съм казал, че всички са лумпени с друга теза - за справка виж какво съм писал.
И да, лумпени са тези, които не четат първо и после да пишат.
Пък ти като си любител на кочината, ми живей си в кочина бе, прасе... те прасетата обичат в кочина, нали?
Да, лумпена е лумпен, когато сам се самоопредели като такъв. Аз не знам какъв идиот трябва да си, че да искаш да ти газят тревните площи. Явно ТИ си такъв. Е, ние не търпим такива селтаци като теб, дето не ги ебе да спират с колите си дето им скимне.Last edited by luboil; 22.11.2013, 22:12.
Коментар
Коментар