IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нов дом излиза по-евтино от кола на старо

Да си купиш дом може да излезе по-евтино отколкото кола на старо. Къщите в селата около големите градове поевтиняха с близо 50 на сто. Сред топпредложенията са запазени постройки, които се продават за 3500 лв. и 7000 лв., показа проверка на „Новинар”. За сравнение малък автомобил от 2009 г. може да се купи за 8 790 лв. Причината за драстичния спад в цената на имотите в селата е слабото търсене, обясниха брокери. В момента масово се продават къщи край Велико Търново. Намалението в стойностите им е до 37 на сто. Едноетажна реновирана къща с двор от близо 3 дка в село Кавлак може да се купи за 5000 евро вместо за 8000 евро. В село Михалци пък продават постройка в чудесно състояние за 6000 евро. Стара двуетажна вила в село Балканци излиза 4090 евро. Сред най-евтините предложения е тухлена къща на един етаж в добричкото село Росица, която е обявена за продажба за скромната сума от 3500 лв. За двойно повече пари може да се купи двуетажна постройка в бургарското село Войника. Апетитна е и офертата за къща в монтанско село, която разполага с лятна кухня и гараж. Имотът се състои от нова и стара постройка, намира се в близост до жп гарата и автобусна спирка на линията Монтана-Лом. Цената е 5369 евро, като собствениците са склонни да направят отстъпка. "Въпреки възможността да се сдобият с нов дом на рекордно ниска цена, хората предпочитат да отделят повече пари и да си купят жилище в голям град, отколкото на село. Трудното намиране на работа и скучният живот в запустелите населени места отблъскват хората", обясниха брокери. Междувременно анализатори обявиха, че най-търсените жилищни имоти са тристайните апартаменти в София. Според експертите най-честите купувачи са мъже на около 35 години с 2000 лв. заплата. Пазарът на бизнес площи също остава стабилен, коментираха брокери. При офисите дори се забелязва недостиг на терени в първокласния сегмент.

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/168300-%D0...%80%D0%BE.html
    Да бъде благословен българският Ян Палах (Д-р. Н.Черкезов) - за усмиването на SCI с коментарите си.

Коментар

• Абсолютно правилно!
      Манталитета на едните и на другите е каренно различен. Не можеш да сравняваш / в общия случай / пенсии, лентяи шапкари и безработни / с хора, които знаят цената на парите.

Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
      Абсолютно съгласен.
      В нашата кооперация (ново строителство с АКТ 16 от миналата година) има 15 апартамента и всички с изключение на един тарикат - адвокат, който държи апартамента празен и поради това не желае да плаща повече от 1/2 членски внос, си плащат чинно не само членския внос, но и пари за допълнителни ремонти и довършителни работи. Членският внос е 25 лв. на апартамент на месец, допълнително събрахме още по 200 лева и никой не прорева. А парите са за "глезотийки" - гранитогрес пред входа, декоративни первази и прочие. В панеляка не можеш да събереш и 5 лв на семейство членски внос, камо ли някакви допълнителни средства. Та идеята ми е, че когато човек се е ръснал сума си пари, в общия случай и с ипотечен кредит, гледа на имота си по един начин, а когато го е получил на ведомствен начала от Кремиковци/БДЖ/Войската/МВР преди 30 години - по съвсем друг. И когато в блока мнозинството хора са от първия тип, нещата се случват, а когато са от втория - всичко се проваля. Между другото, това за панелите важи с почти същата сила и за старите тухлени сгради. Затова за мен лично новото строителство е без алтернатива.
      Last edited by Avalaon; 27.11.2013, 00:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от art-lubitel Разгледай мнение
        Някой може ли да ми каже приблизително колко излиза данъчната оценка на апартамент за който се плаща 500 лева (данък сгради + такса смет).
        Това за София, Лозенец -мисля е 2 зона, на око около 130 кв., старо строителство, с идеални части от парцел около 600кв.м.
        около 200 000

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
          Лицето Х, полуграмотен цървул от село Y, който е имал късмета да наследи от дядо си 5 декара ниви, които днес са на магистрала Тракия и Шел са му ги купили за 500 000 Евро, за да си направят бензиностанция, а той веднага е дошъл у Софето и си е купил апартамент в Докторски паметник за 200 000 Евро, щото там е елитът - та този човек, питам аз, автоматично ли става елитен софиянец?
          Всъщност знаеш ли - аз много се кефя на подобен тип мислене. Един ден, дай Боже да не е скоро, когато с брат ми наследим апартамента на нашите в Докторски паметник, с кеф ще го продадем за баснословна сума на някой подобен пейзан.
          Kрукси не мой те така.Не убивай елитното у хората.А иначе дали си грамотен полуграмотен или неграмотен няма нищо общо с това къде си роден и къде живееш.
          Аз уважавам правото на всеки човек да харесва каквото си иска и да смята за елитно каквото реши.Моето мислене е друго и е подчинено на това какво е удобно за мен.Нямам желание да живея в колективна сграда и в града.Но с уточнението че съм си отгледал децата и никого не водя на градина или училище или пък прибирам.
          Живота ми тече по различен начин.Но се учудвам как може да се робува на измислени неща примерно вместо да живея в тристаен в Надежда ще се свра в гарсониера ама при елита.Вместо да ми е лесно и удобно да пазарувам трябва да го правя с кола или на по високи цени.А това с отличните условия в комплекса на Рошко Офшоркин направо ме потриса.Нейде на къра между Симеоново и Бистрица и в грохота на околовръстното.

Коментар

• Първоначално изпратено от viktornfs Разгледай мнение
            Онзи ден имаше едно предаване по една нашенска телевизия точно за проблемните кредити и участваше политик от управляващата партия. Та той каза, че са в ход нови законодателни регулации за събирането на кредити. Изказваха се най-вече в полза на кредитополучателите.
            Не се сещам за регулация, която да подпомогне по-дълбокото проникване. Досега нещата ставаха на тъмно, хората бяха неинформирани и съответно неприятно изненадани от липсата на рамене. С новата схема в най-добрия случай ще е ясно от самото начало дали ще се ползва вазелин (и евентуално пясък).
            Няма земна сила, която да накара банките да работят на загуба. Може би кредитите ще станат по-прозрачни, но и по-скъпи (съответно по-недостъпни). Което аз лично напълно одобрявам.

Коментар

• ........84% от участниците в изследването заявяват, че не могат вече да спестяват.
              http://banks.dir.bg/2013/11/25/news15600877.html

Рррррррррррррръст

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                Лицето Х, полуграмотен цървул от село Y, който е имал късмета да наследи от дядо си 5 декара ниви, които днес са на магистрала Тракия и Шел са му ги купили за 500 000 Евро, за да си направят бензиностанция, а той веднага е дошъл у Софето и си е купил апартамент в Докторски паметник за 200 000 Евро, щото там е елитът - та този човек, питам аз, автоматично ли става елитен софиянец?
                Всъщност знаеш ли - аз много се кефя на подобен тип мислене. Един ден, дай Боже да не е скоро, когато с брат ми наследим апартамента на нашите в Докторски паметник, с кеф ще го продадем за баснословна сума на някой подобен пейзан.
                Че какво му е на човека. Наследил нива, а цената й неимоверно се покачила. Нещо подобно на въпросния апартамент... евентуално.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                  Ми аз общо взето съм с съгласен, затова съм извън София, и то не по престижния северен склон на Витоша, ами в полето, в калта.
                  Въпроса е ти какво правиш - хем си се нагласил, хем гледаш кооперации разни, райони разни, кой бил по-малко зле. Нещо не ти схващам идеята. Хем ги плюеш, хем си търсиш апартаментче?
                  Не търся апартамент нещо си се объркал

Коментар

• Някой може ли да ми каже приблизително колко излиза данъчната оценка на апартамент за който се плаща 500 лева (данък сгради + такса смет).
                    Това за София, Лозенец -мисля е 2 зона, на око около 130 кв., старо строителство, с идеални части от парцел около 600кв.м.

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
                      Оказа се, че последиците от "кредитното проникване" понякога са по-тежки от физическото такова. А и дали остана някой, който да не е чувал как се събират проблемните кредити?
                      Онзи ден имаше едно предаване по една нашенска телевизия точно за проблемните кредити и участваше политик от управляващата партия. Та той каза, че са в ход нови законодателни регулации за събирането на кредити. Изказваха се най-вече в полза на кредитополучателите.
                      домоуправител

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                        Няма никакво значение дали са с комплекси или не, дали е правилно или не. Факт е че мнозинството смята едни квартали за престижни, а други за плебейски и в крайна сметка ситуацията се нагажда спрямо общественото мнение. Така че, едва ли е добре да се купува/живее в непрестижен квартал, в крайна сметка, ако си с някакви амбиции/претенции.
                        Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          батка, аз не веднъж съм казвал, че си гледам от моята камбанария и мненията ми са субективни, но все пак базирани на реалността. Имам познати и роднини в почти всички квартали на София и мога да стъпя на нещо, правейки заключенията си. Неведнъж съм давал за пример и собствения си блок - сложихме охранителни камери и събрахме по 100 кинта от апартамент - от 20 апартамента не дадоха 3 (един на бившите собственици на земята и 2, в които никой не живее и се правят на луди, но ще им намеря цаката и на тях, щото най-мразя селски тарикати). Не е кой знае каква сума, но се пробвай да я събереш в кой да е вход на панелка да видим какво ще стане. И то не за нещо екзистенциално като пробит покрив или счупен асансьор, а за "изгъзица" като охранителна камера та затова ти казвам, че човешкия мат'риал е решаващ и затова е важно къде си, с кой си, какъв му е статуса и т.н.. В моята кооперация единственият "цървул" е един автотенекеджия (екс собственик на земя по наследство) та той се откроява твърде натрапчиво на фона на останалите. Повечето апаратменти са купени с кеш парасъ и то на бомбастични цени между 1200 и 1500 евро с общите части (безумни, но всеки знае себе си). проблем с паркирането няма - всички имат паркоместа, че даже се продадоха и на комшиите от съседните кооперации. Всъшност, ако не са съседните кооперации да ми спират пред входа, щеше да е почти китка, но вече съм ги понаучил и тях след 10-на счупени чистачки и огледла за лайняно паркиране
                          Ами какво да ти кажа, по комунизма викаха, че кадрите решават всичко и май са били много прави.
                          П.С. Пропуснах да спомена, че след 22 часа е изключителна рядкост да се чуе какъвто и да е шум, дори и при отворени прозорци лятото (ако не съм си пуснал климатика).
                          П.П.С. И за да не се объркаш пак нещо - не сичтам, че в София има елитен квартал, има по-малко лайняни на фона на заливащата ни дивна селяния
                          Абсолютно съгласен.
                          В нашата кооперация (ново строителство с АКТ 16 от миналата година) има 15 апартамента и всички с изключение на един тарикат - адвокат, който държи апартамента празен и поради това не желае да плаща повече от 1/2 членски внос, си плащат чинно не само членския внос, но и пари за допълнителни ремонти и довършителни работи. Членският внос е 25 лв. на апартамент на месец, допълнително събрахме още по 200 лева и никой не прорева. А парите са за "глезотийки" - гранитогрес пред входа, декоративни первази и прочие. В панеляка не можеш да събереш и 5 лв на семейство членски внос, камо ли някакви допълнителни средства. Та идеята ми е, че когато човек се е ръснал сума си пари, в общия случай и с ипотечен кредит, гледа на имота си по един начин, а когато го е получил на ведомствен начала от Кремиковци/БДЖ/Войската/МВР преди 30 години - по съвсем друг. И когато в блока мнозинството хора са от първия тип, нещата се случват, а когато са от втория - всичко се проваля. Между другото, това за панелите важи с почти същата сила и за старите тухлени сгради. Затова за мен лично новото строителство е без алтернатива.
                          Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                            Какво лошо има да си ватман машинист овенен?А селските ентелегенти у Младост.Как ли са определили кой е селски интелигент?А в Лозенец Срелбище Иван Вазов Докторската градина Гео Милев и Редута какви хора са заселени?Сигур художници артисти певци музиканти брокери банкери професори съдии университетски преподаватели меринджеи?С нетърпение чакам да узная?В центъра сигурно са цигани и те така
                            батка, аз не веднъж съм казвал, че си гледам от моята камбанария и мненията ми са субективни, но все пак базирани на реалността. Имам познати и роднини в почти всички квартали на София и мога да стъпя на нещо, правейки заключенията си. Неведнъж съм давал за пример и собствения си блок - сложихме охранителни камери и събрахме по 100 кинта от апартамент - от 20 апартамента не дадоха 3 (един на бившите собственици на земята и 2, в които никой не живее и се правят на луди, но ще им намеря цаката и на тях, щото най-мразя селски тарикати). Не е кой знае каква сума, но се пробвай да я събереш в кой да е вход на панелка да видим какво ще стане. И то не за нещо екзистенциално като пробит покрив или счупен асансьор, а за "изгъзица" като охранителна камера та затова ти казвам, че човешкия мат'риал е решаващ и затова е важно къде си, с кой си, какъв му е статуса и т.н.. В моята кооперация единственият "цървул" е един автотенекеджия (екс собственик на земя по наследство) та той се откроява твърде натрапчиво на фона на останалите. Повечето апаратменти са купени с кеш парасъ и то на бомбастични цени между 1200 и 1500 евро с общите части (безумни, но всеки знае себе си). проблем с паркирането няма - всички имат паркоместа, че даже се продадоха и на комшиите от съседните кооперации. Всъшност, ако не са съседните кооперации да ми спират пред входа, щеше да е почти китка, но вече съм ги понаучил и тях след 10-на счупени чистачки и огледла за лайняно паркиране
                            Ами какво да ти кажа, по комунизма викаха, че кадрите решават всичко и май са били много прави.
                            П.С. Пропуснах да спомена, че след 22 часа е изключителна рядкост да се чуе какъвто и да е шум, дори и при отворени прозорци лятото (ако не съм си пуснал климатика).
                            П.П.С. И за да не се объркаш пак нещо - не сичтам, че в София има елитен квартал, има по-малко лайняни на фона на заливащата ни дивна селяния
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от alwayastrue Разгледай мнение
                              БАН: Българите стават кредитофоби
                              http://www.dnes.bg/index/2013/11/25/...itofobi.207299

Ррррррррррррръст на фобиите
                              ми как няма да станат.

предполагам всички сте виждали масираните кампании за 'бързи пари' , стоки на лизинг и тн с които облъчват нашенеца. Таксите и лихвите по тези кредити (от небанкови институции) са точно като циганска лихварска банда...

имаме си КФН имамеси Банков надзор... но те обслужват знаете кой.. в резултат Нане и Вуте като чуят 'пари назаем' и бягат.... това е положението.
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
                                за разполжението съм съгласен ( хиподрума не можеш да паркираш нормално), за човешкия материал - и в двата квартала 80% пенсионери...
                                я пак, къде не можеш да паркираш - имам роднини в чатта около Биллата и ритуалната зала - уличките са безпроблемни за паркиране, абсолютно никога не ми се е налагало да въртя и да си търся място
                                Иначе си прав - много пенсионери, но пък какви - лекари, адвокати, мед сестри, инженери (на бат пешо любимците) и т.н. Да, блоковете са стари, но поне миризмата на кисело зеле есен не е чак толкова натрпачива
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X