Някой коментира защо немците живеят повече под наем. Не знам за тях, но в друг европейски град където съм живял, където апартамента ти е 250К евро а наема 800, не купуваш защото нямаш 20те процента самоучастие, чисто и просто. Там всеки искаше (и културално е прието да си имаш все нещо), но нямаше пари. А започваш инженер от елитен университет с 1400 евро след като си минал поне една година стажант. Не е всичко розово и там.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Ей ти рецепта за закъсване. Ушил се е с кредити в бизнеса щото е решил да се разраства после обаче пазарите спихват, а кредита остава, решава да продава или тегли ипотека да спасява бизнеса и не успява...
Тази рецепта се следва и прилага. Имаше я, сега пак ще я има.
Има и други, но няма да ти ги пиша.
В същото време средата, която обитаваме е ужасна. Собствеността на българина свършва до входната врата и дори в блокове в скъпи квартали има проблеми в събирането на смешни суми за елементарни ремонти. Не е виц, когато Сталоун е бил в България и разхождайки се из софийския Лозенец му е било казано, че това е най-елитния квартал в София, а той е отвърнал, че повече му прилича на най-обикновено гето.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Наистина ли мислиш, че по ипотеките лихвите ще минат 10% и че ще има 9% по депозити в близките 20-30 години ?
Броят сделки 2012 не е чак толкова по-малък от сега.
Всъщност не съм прав знам за няколко страни където лихвите по депозитите са 10-20%... е през периода валутите им се обезцениха 2-3 пъти....Детайли....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеЯ вижте нещо по вашата специалност влакогонци:
https://blitz.bg/ikonomika/nash-astr...ews718768.html
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lemon's Разгледай мнениеВижте във бъдещата "мухлясала тема" как Леля интелигентно бие Купата по главата:
Първоначално изпратено от cupwinner Разгледай мнение
https://usdebtclock.org/
Гледам тука как цъкат цифрите забързано. На данъкоплатец се падат по $187000. Тоз дълг няма плащане. Кой и как ще плаща сметката се пита? Отговорът е: Ами печата се по-бързо от часовника. Колко много хартия ще напечатат тия пичове, не е истина.
Обезценяване и изчистване на дълга най-лесно се получава след девалвация
на парите.
" Lelq":
Не знам ти отражението или действителността беше , ма не ми е и важно това . Та се чудя каква е тази паника , дето те е обзела?! От нея файда няма . Не гледай привидното. Животът е илюзия и някои са много добри ! ИлюзионистиКато те чета , имам чувството , че всеки момент ще се разболееш . Дано НЕ! Погрижи се за вътрешният си мир . В крайна сметка , ти нали си устроен във влака , що гледаш към перона с неговата флора , фауна и микроби ? Май влака ти не е бърз , а пътнически ?
Например , аз не гледам гари , перони и т.н. Купила съм си баш когато е трябвало и е било почти без пари, а широко , с високи тавани , качествено строителство и страхотно изпълнение и го ползвам вече 9861 дни и няколко часа .
Толкова е здраво и стабилно , че още не се нуждае от основен ремонт .
Нямаш представа , какво удоволствие е да се прибираш всеки ден в собствеността си !
Когато се чувстваш уютно , когато е обляно в слънце /изложението/, сигурно и красиво е , при това точно там където го искаш , не ти се налага да се занимаваш с други собственици , наемодатели , наематели , брокери ..... и всяко подобна паплач . Да свикваш с цени или да правиш компромис с желанията и нуждите си . Понякога , за разнообразие може да хвърлиш едно око на пазара , дори да си поиграеш , ей така , виртуално . Събираш инфо , систематизираш го , правиш статистика , гледаш кой за какво се бори и КАК най -вечеПосле ти писва и спираш да се занимаваш с тъпоти , макар и забавни . И потъваш в уюта на собственият си дом . И хич и не ти пука за пазара на НИ .
Та успокой се малко . Почини си и се наслади на имота си . Все ще има малко уют и топлинка в него .
"
Коментар
-
Я вижте нещо по вашата специалност влакогонци:
https://blitz.bg/ikonomika/nash-astr...ews718768.html
Коментар
-
Вижте във бъдещата "мухлясала тема" как Леля интелигентно бие Купата по главата:
Първоначално изпратено от cupwinner Разгледай мнение
https://usdebtclock.org/
Гледам тука как цъкат цифрите забързано. На данъкоплатец се падат по $187000. Тоз дълг няма плащане. Кой и как ще плаща сметката се пита? Отговорът е: Ами печата се по-бързо от часовника. Колко много хартия ще напечатат тия пичове, не е истина.
Обезценяване и изчистване на дълга най-лесно се получава след девалвация
на парите.
" Lelq":
Не знам ти отражението или действителността беше , ма не ми е и важно това . Та се чудя каква е тази паника , дето те е обзела?! От нея файда няма . Не гледай привидното. Животът е илюзия и някои са много добри ! ИлюзионистиКато те чета , имам чувството , че всеки момент ще се разболееш . Дано НЕ! Погрижи се за вътрешният си мир . В крайна сметка , ти нали си устроен във влака , що гледаш към перона с неговата флора , фауна и микроби ? Май влака ти не е бърз , а пътнически ?
Например , аз не гледам гари , перони и т.н. Купила съм си баш когато е трябвало и е било почти без пари, а широко , с високи тавани , качествено строителство и страхотно изпълнение и го ползвам вече 9861 дни и няколко часа .
Толкова е здраво и стабилно , че още не се нуждае от основен ремонт .
Нямаш представа , какво удоволствие е да се прибираш всеки ден в собствеността си !
Когато се чувстваш уютно , когато е обляно в слънце /изложението/, сигурно и красиво е , при това точно там където го искаш , не ти се налага да се занимаваш с други собственици , наемодатели , наематели , брокери ..... и всяко подобна паплач . Да свикваш с цени или да правиш компромис с желанията и нуждите си . Понякога , за разнообразие може да хвърлиш едно око на пазара , дори да си поиграеш , ей така , виртуално . Събираш инфо , систематизираш го , правиш статистика , гледаш кой за какво се бори и КАК най -вечеПосле ти писва и спираш да се занимаваш с тъпоти , макар и забавни . И потъваш в уюта на собственият си дом . И хич и не ти пука за пазара на НИ .
Та успокой се малко . Почини си и се наслади на имота си . Все ще има малко уют и топлинка в него .
"
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнениеДобре, аз съм си казал мнението, че пазара отива към киреча и то е видно и от цени, и от промоции, и от изтрезняването на купувачите и подготовката на банките за март месец.
Ама друг въпрос ме мъчи - какъв е тоя мерак да изкарат Витоша “елитен” и “желан” квартал? Кой човек с всичкия си ще живее в тоя калищарник, дето няма една градинка, тротоар, няма транспорт и улиците (където ги има) не са мити НИКОГА. Където задръстването е 24/7 по симеоновско 1/2 от квартала диша неописуем отровен смог.
Аз лично нямам познат, който да не е изревал от там, даже някои новодомци набързо решиха да продават след големите си мераци, като видяха колко е елитно и хубаво там, ама в същото време брокерите обясняват как това е много едно много хубаво място и рекламират усилени разни измислени “сгради на годината” на 50 метра от околвръстното и симеоновско...
Изобщо, в тая държава сграда на годината по същия начин както се взима Мис България ли се случва? Въпросът е риторичен.
И не е само Витоша, опитват се да изкарат елитни много други квартали Ливадите, Вадите /те пък били на 50м от Парадайса е и кво ме грее/
Павлово и още и още...
Коментар
-
Добре, аз съм си казал мнението, че пазарът отива към киреча и то е вече видно от:- цени надолу
- промоции на ново строителство
- изтрезняването на купувачите и заемането на изчаквателна позиция или пълното им отказване от участие в пазара
- огромния брой построени жилищни единици (и още и още нови разрешителни)
- подготовката на банките да вдигат лихви от март месец
- рецесията, която начева в Европа
Аз лично, нямам познат, който да не е изревал от Витоша - собственик или наемател, няма значение. Даже някои новодомци набързо решиха да продават след големите си мераци и ремонти, като видяха колко е елитно и хубаво там, да не се окажат последните набутани. А в същото време брокерите обясняват как това е едно много хубаво място и рекламират усилено разни измислени “сгради на годината” на 50 метра от околвръстното и симеоновско...
Изобщо, в тая държава сграда на годината по същия начин както се взима Мис България ли се случва? Въпросът е риторичен.Last edited by Дебнем на замаушка; 05.01.2020, 13:10.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Пуснах ти графиките - на тях увеличение няма. Не разбирам за какво извъртане пишеш. Видно е черно на бяло.
Е нали ти написах на тва. - пишман ипотекарите потъват и ще има преразпределение и окрупняване на собствеността и увеличаване на броят наематели. Основно в нежеланите квартали. Там са най-много ипотекари и със слаби възможности.... Всеки повей може да е ураган за тях. В желаните квартали трябва да е много сериозна буря да събори тамошен ипотекар доколкото го има.... Левчо ще му помогне/спаси...Нали е лекар :-)
ПП Не знам как да го опиша - в подземните гаражи като погледна какви са колите на съседите не разбирам как тези хора биха закъсали. 90% са над 50К чисто нови, а може би 1/3 са 100-200К - БМВ-та всички хиксове, 7-ма серия, Нисан ГТ-Р, Мустанг, Ауди-та големите серии да не изреждам всичко. Приемам че са лизингови, но пак който може да си позволи подобно нещо / аз не мога щото мисля че е тъпо и тулите всичко изядоха/ не проумявам как 1000-1500 лева месечна ипотечка може да ги събори....
Те така или иначе не са ипотекари с по 1-2 такива апарта макс в сграда...
Тази рецепта се следва и прилага. Имаше я, сега пак ще я има.
Има и други, но няма да ти ги пиша.
- 1 like
Коментар
-
ПП Не знам как да го опиша - в подземните гаражи като погледна какви са колите на съседите не разбирам как тези хора биха закъсали. 90% са над 50К чисто нови, а може би 1/3 са 100-200К - БМВ-та всички хиксове, 7-ма серия, Нисан ГТ-Р, Мустанг, Ауди-та големите серии да не изреждам всичко. Приемам че са лизингови, но пак който може да си позволи подобно нещо / аз не мога щото мисля че е тъпо и тулите всичко изядоха/ не проумявам как 1000-1500 лева месечна ипотечка може да ги събори....
Те така или иначе не са ипотекари с по 1-2 такива апарта макс в сграда...
Много от тези са ми ясни! При първия повей гледай кво става, да не си около тях! Съседа за който споменах, въпреки че е скромно момче, беше с пъти по-класна кола от моята...но дойде да ми се моли да го отърва от апартамента!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lemon's Разгледай мнение
Да знам, тези квартали и още някой следя отдавна,
в началото на 2016 имаше само 30 обяви в Иван Вазов
в началото на 2017 драстично се увеличи предлагането!
Но както съм забелязал ти имаш способноста да извърта; нещата,
както а теб ти е интереса и не отговори на въпроса:
Ако лихвите по ипотеките стане 5-6% какво ще стане с НИ?
Е нали ти написах на тва. - пишман ипотекарите потъват и ще има преразпределение и окрупняване на собствеността и увеличаване на броят наематели. Основно в нежеланите квартали. Там са най-много ипотекари и със слаби възможности.... Всеки повей може да е ураган за тях. В желаните квартали трябва да е много сериозна буря да събори тамошен ипотекар доколкото го има.... Левчо ще му помогне/спаси...Нали е лекар :-)
Те така или иначе не са ипотекари с по 1-2 такива апарта макс в сграда...Last edited by pesimist4o na kvadrat; 05.01.2020, 12:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Според мен причината е че така ги възпитават немците. Да нямат собственост и да си плащат според възможностите и да си гледат професионалното развитие и семейството, а не да правят тънки сметки дали ако купят и плащат 20-30г ипотека няма да им излезе 50€ по евтино.
Хем са притиснати да работят без да мрънкат, хем всички усилия са им за развитие, а не за дребна далавера. Като че ли всички печелят повече - и държавата, и хората, и банките. Имали хартиена задлъжнялост - ами тя се плаща от другите. Крадат им ресурсите на 3-тите страни - и човешки и природни богатства. Жалкото е че ние сме от 3-тите страни.
С това строителство и ипотеките крадат БЪДЕЩЕТО на поредното младо поколение дръзнало да остане в БГ. То не че има много ама го обират до шушка - за 3 стайчета 20 години робство при това доброволно, че и се хвалят колко добри роби са станали.
Евала за пропагандата - уникално добра е. А ако зачекна темата за качеството на кофторите. Направо си даваш парите за нов излъскан боклук
Мисля че при следващите поколения този начин на живот ще ни бъде вкаран в тиквите....Било от училище или от нета, Тв-то и всякакви промивки...
Няма мърдане.
Коментар
-
Колко са били 2012 знаеш ли ? или 2014 ?или 2008 ? Изкарваш цифра която не е сравнена с нищо и имаш субективно мнение, че ти се струват много....
в началото на 2016 имаше само 30 обяви в Иван Вазов
в началото на 2017 драстично се увеличи предлагането!
Но както съм забелязал ти имаш способноста да извърта; нещата,
както а теб ти е интереса и не отговори на въпроса:
Ако лихвите по ипотеките стане 5-6% какво ще стане с НИ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Трябва да се разровя, да намеря поне по 5 закъсали ипотекаря в двата квартала. Да отърва поне един от мъките му.
Представяш ли си - паникьосан ипотекар разлепил обяви на входа - продава се, спешно!
В кварталите като изток, докторската, вазов са рядко ипотечковци - там се купува с немъчени пари. Далаверка, наследство, печалба от тотото.
Да ти казвам ли 2-3 кооперации недовършени в крива река ли как беше с/у ВМА.
По добре там да изкупиш цяла кооперация и да отдаваш под наем а не парченца тук там по 1 апарамент. Така или иначе търсиш нишата медицински кадри - бъдещи за наемНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
Коментар