IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

А наеми те падат ли, падат...

Миналата седмица гледам по сайтовете за обяви - наемът паднал до 175 евра

Тази седмица отварям - вече има и по 150 евра...

Това му е хубавото на капитализма...

Много наемодатели на пазара→ голяма конкуренция→ постоянен натиск на наемите надолу↓
    Аз наем не съм намалявал от как се помня, ако на теб са ти го намалили да почерпиш

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Е как да ги споделят там?

Някак си е неудобно непрекъснато да обявяваш със стара дата какво си познал, ама си пропуснал да го кажеш предварително
      Честно казано, не знам каква е идеята да се дават прогнози във форум, ако човек лично не се възползва от тях, дори и косвено. Дано не звуча прекалено меркантилно, но мен основно, ме движат 2 мотива за споделяне - 1.да изкарам пари и 2.съответно да помогна.

Каква е логиката да се пляскат прогнози наляво-надясно, ако лично не се възползваме от тях, или не са от полза за останалите? Както казваш, хвалбите за печалби постфактум, са по-скоро начин за придаване на тежест на мненията. Та странна работа като цяло.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
        https://www.investor.bg/a/502-ad-hoc...o-prizemyavane
        Т. Каунджиев: Не сме се разминали с твърдото икономическо приземяване -хо хо хо !!Що така ?

Траекторията на движение на лихвите в голяма степен е комуникирана и достатъчно ясна, коментира портфолио мениджърът от "ЕЛАНА Фонд Мениджмънт"
        Замисли се върху заглавието - То предполага че всъщност всички вече чакат "меко" приземяване, а автора твърди че може и да не сме се разминали с твърдото приземяване

От друга страна в последната седмица масово се появиха статии в които се говори за "No Lending" тоест все по често се говори че въобще може да няма кацане (рецесия)

В следващите няколко години ще имаш достатъчно време да мислиш върху това защо за пореден път изтегли късата клечка

А отговора е елементарен не четеш внимателно какво пише и си го интерпретираш как на теб ти изнася

Коментар

Горното не е много за хвалба ама не можеш да се усетиш

Март миналата година долара е бил около 1.75 сега е 1.85 за да си направил печалба от 30 000лв значи си продал имот на стойност около 300 000 долара към онази дата

До момента си загубил 5% от наеми което прави около 25-30000 лв

Да не говорим че си пропуснал да се отървеш от долара когато беше на 2лв
          А наеми те падат ли, падат...

Миналата седмица гледам по сайтовете за обяви - наемът паднал до 175 евра

Тази седмица отварям - вече има и по 150 евра...

Това му е хубавото на капитализма...

Много наемодатели на пазара→ голяма конкуренция→ постоянен натиск на наемите надолу↓
          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• https://www.investor.bg/a/502-ad-hoc...o-prizemyavane
            Т. Каунджиев: Не сме се разминали с твърдото икономическо приземяване -хо хо хо !!Що така ?

Траекторията на движение на лихвите в голяма степен е комуникирана и достатъчно ясна, коментира портфолио мениджърът от "ЕЛАНА Фонд Мениджмънт"

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Ама споделяйте ги тея неща в темата NYSE например, там се стараем да бием инфлацията с наличния кеш. Ако дойде и нещо отгоре - берекет. Е, доскоро се борихме да скъсяваме индекси, ма се видя, че няма да я бъде тая...Пък индекси и имоти досега в историята винаги са вървяли ръка за ръка.
              Е как да ги споделят там?

Някак си е неудобно непрекъснато да обявяваш със стара дата какво си познал, ама си пропуснал да го кажеш предварително

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Не, не четеш внимателно! Само от превалутиране имам над 30 000 лв. печалба, до този момент!
                Горното не е много за хвалба ама не можеш да се усетиш

Март миналата година долара е бил около 1.75 сега е 1.85 за да си направил печалба от 30 000лв значи си продал имот на стойност около 300 000 долара към онази дата

До момента си загубил 5% от наеми което прави около 25-30000 лв

Да не говорим че си пропуснал да се отървеш от долара когато беше на 2лв

Коментар

Не, не четеш внимателно! Само от превалутиране имам над 30 000 лв. печалба, до този момент!
                  Браво !

Коментар

• https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylg...kolo-3-1574604

Експерт: Най-неизгодно в момента е да се тегли заем в евро, където лихвата вече се повиши с около 3%

Дурке, къде си скъпа? До вчера ме убеждаваше, че нищо за лихвеното число не съм познал, а пък банките ти го зачукват, като гвоздей в масло!
                    Продавачиииии, четете повече, за да не се излагате така успешно, както досега!

Коментар

Ама споделяйте ги тея неща в темата NYSE например, там се стараем да бием инфлацията с наличния кеш. Ако дойде и нещо отгоре - берекет. Е, доскоро се борихме да скъсяваме индекси, ма се видя, че няма да я бъде тая...Пък индекси и имоти досега в историята винаги са вървяли ръка за ръка.

Коментар

Ето прочетох от една година не получаваш наем и си продал защото не си могъл да отдаваш

Изводите са ясни - Нямаш си хал хабер понятие от имоти

Коментар

Проблема ти е, че си Писател, а не Читател!

https://money.bg/property/tsenite-i-...amraznaha.html

тук ясно ти пишат, че цените са замръзнали от 8 месеца! Чети и не пиши глупости!
                          А от САЩ ти казват, че от тук нататък ще има само спад!
                          Стратегията ви за вечен ъп издиша, Продавачи!
                          Ето прочетох от една година не получаваш наем и си продал защото не си могъл да отдаваш

Изводите са ясни - Нямаш си хал хабер понятие от имоти

Коментар

Съдейки по Бота поне още 3-4 години ще разправя че е продал на върха
                            Проблема ти е, че си Писател, а не Читател!

https://money.bg/property/tsenite-i-...amraznaha.html

тук ясно ти пишат, че цените са замръзнали от 8 месеца! Чети и не пиши глупости!
                            А от САЩ ти казват, че от тук нататък ще има само спад!
                            Стратегията ви за вечен ъп издиша, Продавачи!

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

догодина с изненада ще установи, че е объркал върха с 2 години.
                              а 2029-та със 7
                              2039-та ще се вълнува повече, къде са пуснали евтино кисело мляко
                              Съдейки по Бота поне още 3-4 години ще разправя че е продал на върха

Коментар

Не четеш внимателно какво съм писал преди И поради тази причина анализът ти е изцяло грешен!
                                Продадох, защото на пазара няма достатъчно наематели и наемите са прекалено ниски!
                                Горното говори за много неща

Нямаш опит с имоти

Купил си скъпо, кофти имот на кофти място

Следващитя път като купуваш трябва да си по внимателен

Коментар

Working...
                                X