IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
    Малоумие е НАД 180 наема айде 200 да го кажем. В момента са 400-500. Или цените /2 или наемите Х2. Ти си избери. До тогава аз имот не поглеждам
    Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

това се опитай да го забравиш.
    Към колко трябва да се привиква, за цена/наем отношението?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

печатането къде?
      София застарява, а след ковид вълната може би е и намаляла.
      Навсякъде Берти се печати въпреки че ти му викаш други неща

София и да е намаляла с 20 хиляди за 10г не е определящо защото много хора от провинцията купуват и без да са жители

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

В София населението не намалява, а новото строителство е под 10% на съществуващото

За сметка на това печатенето е в пъти

Да сравняваш двете неща е като да сравняваш геометрична с аритметична прогресия
        печатането къде?
        София застарява, а след ковид вълната може би е и намаляла.
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

при нас освен строежите имаш и намаляване на населението в трудоспособна възраст....като ги наложиш може да се окаже, че сме изпреварили печатането.
          В София населението не намалява, а новото строителство е под 10% на съществуващото

За сметка на това печатенето е в пъти

Да сравняваш двете неща е като да сравняваш геометрична с аритметична прогресия

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Берти имотите в БГ се строят с много по бавен темп от печатенето на пари в световен мащаб

И в момента имотите са повече от нуждите в София но цената не пада поради простата причина че към момента няма по добър масов инструмент срещу инфлацията в който да вярват хората

Когато хората спрът да вярват или се появи нещо ново дето може хем да се опазва лесно хем да носи приходи хем да не се обезценява хората ще продадат имотите и ще си го купят него
            при нас освен строежите имаш и намаляване на населението в трудоспособна възраст....като ги наложиш може да се окаже, че сме изпреварили печатането.

Коментар

Малоумие е НАД 180 наема айде 200 да го кажем. В момента са 400-500. Или цените /2 или наемите Х2. Ти си избери. До тогава аз имот не поглеждам
              Ти като продава що не продаде на 180 наема, а каза че си продал на 330 наема ???

Тогава им се смееше че били балъци пък се оказа че друг е бил балъка

Коментар

много пари се сипаха в световен мащаб - факт , а и при нас се усети като член на ЕС и не само
                обаче за същия период 2008-ма-2022-ра се построи страшно много ново и се строи
                за същия период от България емигрираха поне няколко стотин хиляди хора в трудова възраст, а отделно позастаряхме и поизмряхме

това според теб как ще се отрази на пазара на НИ в близките 5-10г

ако нямаше бурно строителство и нямаше толкова напуснали/ починали аз вероятно щях да съм оптимист, но сега не съм
                И аз не съм, затова пиша в тази тема и не продължавам смело да купувам имоти за инвестиция, само такива, които могат да се превърнат в такива , генериращи доход, без голямо усилие, тоест на такава локация. Ако реша, на база на мои активи, банка може да ми отпусне кредит за цял блок, но като видях какво е построено навсякъде из София, се отказах.

Коментар

много пари се сипаха в световен мащаб - факт , а и при нас се усети като член на ЕС и не само
                  за същия период от България емигрираха поне няколко стотин хиляди хора в трудова възраст, а отделно позастаряхме и поизмряхме

ако нямаше бурно строителство и нямаше толкова напуснали/ починали аз вероятно щях да съм оптимист, но сега не съм
                  Берти имотите в БГ се строят с много по бавен темп от печатенето на пари в световен мащаб

И в момента имотите са повече от нуждите в София но цената не пада поради простата причина че към момента няма по добър масов инструмент срещу инфлацията в който да вярват хората

Когато хората спрът да вярват или се появи нещо ново дето може хем да се опазва лесно хем да носи приходи хем да не се обезценява хората ще продадат имотите и ще си го купят него

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Хахаха, спадът никога не е бил 12г. Спадът беше 4г. От 2014 г. започна нов ръст и през 2019г. още имаше цени на нива 2008г. След това ръстта закономерно надмина предния пик.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

И защо тогава паднаха цените за 12 години?Та чак 2020г се достигнаха нивата от 2008г.
                      Хахаха, спадът никога не е бил 12г. Спадът беше 4г. От 2014 г. започна нов ръст и през 2019г. още имаше цени на нива 2008г. След това ръстта закономерно надмина предния пик.

Коментар

• Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение

Следя нивата за безработица и средна работна заплата от НСИ, но няма дори наченки на зараждащи се проблеми. Лихвените нива са изключително ниски, но дори и да достигнат диапазона 8.39% - 11.92%1 (за кредити) и 9.3% (за депозити)2 , това няма да доведе до нищо драматично, както не довежда и в Румъния (лихвените нива там са вече такива).

1. conso.ro (сравнение на кредитни продукти, Румъния)
                        2. conso.ro (сравнение на банкови депозити, Румъния)
                        А, цените в Румъния паднаха ли? Не, еее, защо пак напразни надежди фокусирани върху лехвите цяла година.

Коментар

Лихвените нива са изключително ниски, но дори и да достигнат диапазона 8.39% - 11.92%[SUP]1[/SUP] (за кредити) и 9.3% (за депозити)2 , това няма да доведе до нищо драматично, както не довежда и в Румъния (лихвените нива там са вече такива).
                          Сърдечно благодаря, че се грижите на нашето здраве (тъй като е речено: Смехът е здраве!)

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Вие, ако досега не сте ги разбрали е гаранция, че и сега няма да ги разберете!
                            Следя нивата за безработица и средна работна заплата от НСИ, но няма дори наченки на зараждащи се проблеми. Лихвените нива са изключително ниски, но дори и да достигнат диапазона 8.39% - 11.92%1 (за кредити) и 9.3% (за депозити)2 , това няма да доведе до нищо драматично, както не довежда и в Румъния (лихвените нива там са вече такива).

1. conso.ro (сравнение на кредитни продукти, Румъния)
                            2. conso.ro (сравнение на банкови депозити, Румъния)

Коментар

това се опитай да го забравиш.
                              препоръка е

Коментар

Ще бъде чудесно, ако разберем причините (данните) за прогнозирането на ценовия спад.
                                причината е твърде силно желание да паднат цените на квартрите
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X