If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
вчера се ошашкаха днес се видяха данните
юрибор се публикува всеки ден в 12-13 наше време за вчерашния ден
ако си в банка може би си ги гледал вчера реално време
Още ли мислиш, че данните са стари ? Рецесията ще е палава, доста палава. Икономиката ще кацне меко, като американски дрон в Черно море :-D
вчера се ошашкаха днес се видяха данните
юрибор се публикува всеки ден в 12-13 наше време за вчерашния ден
ако си в банка може би си ги гледал вчера реално време
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Аз нямам време да ровя за трендове и показатели, но имам усещането, че откакто ония с юмручето почна да заменя корупционната машинка на Боко с нова такава, страната е тръгнала по пързалката и се чудех докога ще издържи борда. Почнаха да стават явни проблемите с бюджета. Не вярвам да посегнат на борда или да вдигнат данъците за населението и.остава вдигане на данъците за бизнеса или вдигане на имотния данък. И в двата случая строителството ше го закъса, само гратис периода ше е различен. Ако обаче атакуват бизнеса, ше трябва черпим челен венецуелски опит не само за машинките за гласуване. Надявам се Laconic да се окаже прав и след изборите да вдигнат имотните данъци, но засега май тендват да атакуват бизнеса като цяло. Тия много добре знаят до каква катастрофа ше доведе това и въпреки всичко ...
Кой го плаща косвения данък според теб? Като ДДС-то?
Още лятото akо махнат 9%-та ставка и я върнат на 20% - кой ще я плати?
Ами нали тоя, който НЕ е регистриран по ДДС (демек Пена & Вуте).
0%- ставка ще остане само за хляба (и другите освободени), както се говори...
Аве ко стана? Нали бЕхме остров на стабилност? Андрей Новаков: България да тегли заем от МВФ бе нещо, немислимо до вчера
„Това са устоите на държавата отпреди 30 години. Валутният борд никога не е бил тема на обсъждане. Евентуални санкции от ЕК и теглене на заем от МВФ е нещо, което бе немислимо до вчера“, заяви Новаков. В момента заеми от МВФ получават предимно държави от африканския континент, коментира той.
Днес си играх с правилото на Тейлър, и или аз съм тъп или нещо не го смятам като хората, но все го изчислявам на двуцифрен спад (между 10% и 12%)по време на рецесията. Говоря за САЩ... Нямам идея колко ще е дълбоко гмуркането...всичко зависи дали са насочени към 2% инфлация или ще вдигнат таргета...
Ти хубаво имаш, ама тука все още се работи с много условности и данните са крайно ненадеждни!
п.п.
При условие, че все още маса фирми крадат от пенсиите на служителите си и ги осигуряват на минимума, а разликата я плащат "франко шепа" (а самите служители търпят безропотно и не си търсят правата).... при условие, че близо 1/3 от държавата е изцяло в сивия сектор.... тука в повечето случаи си правим вятър на устата....
И все пак, при цялото си несъвършенство щом и НСИ засича някои тенденции (макар и не в тяхната пълнота) - значи, че дори извадката отразява процесите, обхващащи икономиката.
Аз нямам време да ровя за трендове и показатели, но имам усещането, че откакто ония с юмручето почна да заменя корупционната машинка на Боко с нова такава, страната е тръгнала по пързалката и се чудех докога ще издържи борда. Почнаха да стават явни проблемите с бюджета. Не вярвам да посегнат на борда или да вдигнат данъците за населението и.остава вдигане на данъците за бизнеса или вдигане на имотния данък. И в двата случая строителството ше го закъса, само гратис периода ше е различен. Ако обаче атакуват бизнеса, ше трябва черпим челен венецуелски опит не само за машинките за гласуване. Надявам се Laconic да се окаже прав и след изборите да вдигнат имотните данъци, но засега май тендват да атакуват бизнеса като цяло. Тия много добре знаят до каква катастрофа ше доведе това и въпреки всичко бутат в тази посока засега ...
Официално строителството излиза скромните 3.5% или наполовина на ИТ-сектора например.... само че разликата е, че докато целия ИТ-сектор отдавна е бял, то в строителството нещата все още са dark grey,
ми се струва!
Операциите с НИ са отделно перо - излизат над 8% (повече от ИТ дори)... сумарно със строителството отиват на 12%!
Аве ко стана? Нали бЕхме остров на стабилност? Андрей Новаков: България да тегли заем от МВФ бе нещо, немислимо до вчера
„Това са устоите на държавата отпреди 30 години. Валутният борд никога не е бил тема на обсъждане. Евентуални санкции от ЕК и теглене на заем от МВФ е нещо, което бе немислимо до вчера“, заяви Новаков. В момента заеми от МВФ получават предимно държави от африканския континент, коментира той.
Ти хубаво имаш, ама тука все още се работи с много условности и данните са крайно ненадеждни!
п.п.
При условие, че все още маса фирми крадат от пенсиите на служителите си и ги осигуряват на минимума, а разликата я плащат "франко шепа" (а самите служители търпят безропотно и не си търсят правата).... при условие, че близо 1/3 от държавата е изцяло в сивия сектор.... тука в повечето случаи си правим вятър на устата....
И все пак, при цялото си несъвършенство щом и НСИ засича някои тенденции (макар и не в тяхната пълнота) - значи, че дори извадката отразява процесите, обхващащи икономиката.
Да бе, вярвайте им , че има вили по 40-60к. Във Франция, като навсякъде, има имоти , които са на ниска цена защото са в слабо населен район. И в БГима села с по 3-ма старци, къщите са без пари, но кой би се впечатлил от това ? Това разделяне на лагери, понижители-повишители, явно стана и в медиите. Труд много ме дразнят като пускат всяка седмица статия за ръста на продажбите на имоти. Все едно имат човек , който няма да си вземе заплатата ако не не пусне статия за положителен ръст, та ако ше да е на най-безумната категория имоти, нещо от рода на "скок в продажбите на имоти с тоалетни на двора". Айде, Петьо сигурно има пари в имоти, опитва се да ги запази. Сега обаче се появяват и такива, които говорят абсолютни глупости като тази за вили по 40к във Франция. Всеки момент очаквам да почнат да мелят и за къщите по 1 евро в Италия, дето всички разбраха , че нито са къши , нито са по едно евро.
Що се касае за имотите в София, още Април-Май миналата година Ви казах , че е безумие да има имоти с близки цени в София и на Фрренската Ривиера. Пуснах линкове към имоти в Ница, които макар и не в топ кварталите, си бяха на добри места и бяха съзимерими с имотите около НДК. Естествено с малки разлики, като например, че на имотите около НДК , в голямата си част им трябва основен ремонт, нямат асансьор и достъп до гараж, докато в Ница цените бяха за обитаеми жилища. Тогава големите форумни експерти изкараха от 9 кладенца вода за cost of living и какви ли не простотии. Сега какво се оказа, нумбео не били баш за такива сметки и в София по-евтини са кажи речи само цигарите а има и стоки, като млечните продукти , които са 20% по-скъпи. Аз имам роднини и приятели в България и се надявам да съм лош пророк, но с този манталитет "ние всичко си знаем" проблемите едва започват и въобще не говоря за имоти.
Аве може би няма, но едва ли на такива кочини като тази им искат 100 000 евра.
Коментар