IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

При толкова празни апартаменти, не можеш да вземеш адекватен наем за "инвестицията" си!!!
    Това че ти не си могъл да рентираш не означава че и другите не могат

Аз в момента нямам имот в БГ който да ми носи под 10% спрямо това което съм платил за него

Ако знаеш друг подобен бизнес който да ти носи подобен доход при нисък риск и ангажимент време сподели да се включиме

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Аз пък съм на обратното мнение - повишаване или задържане на цените, задържане или спад на наемите. Ножицата наем/цена ще става все "по-азиатска". Това естествено означава, че имотите не са инвестиция, а вид спестовен влог.

Пич, добре те ебават тука. Презобал си с учебници, ама явно не си много активен в покупко-продажбите на недвижимо имущество. Знаеш ли какви пари взима един съдия, прокурор, директор на ясла дори?
      Уточни какви пари имаш предвид. За пари в плик или пари от заплата?

Коментар

• Аз пък съм на обратното мнение - повишаване или задържане на цените, задържане или спад на наемите. Ножицата наем/цена ще става все "по-азиатска". Това естествено означава, че имотите не са инвестиция, а вид спестовен влог.

Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

При толкова празни апартаменти, не можеш да вземеш адекватен наем за "инвестицията" си!!!
        Пич, добре те ебават тука. Презобал си с учебници, ама явно не си много активен в покупко-продажбите на недвижимо имущество. Знаеш ли какви пари взима един съдия, прокурор, директор на ясла дори?
        Last edited by terziеv; 16.06.2023, 13:13.

Коментар

• Замислете се, че щом процентното кредитиране е толкова ниско (20%), то значи има свободен капитал на пазара. Нека помислим откъде е той? Хора с големи банкови сметки, които преди голямата инфлация накупиха имоти на килограм. Няма да споменавам произхода на средствата- и сред богатите има читави! После идва ред на продаващите имоти, били те апартаменти,къщи и земи. Там те обаче са продали на друг, за да завъртят този кеш и да добавят често и свои спестявания. Което означава само едно- като спрат препродажбите от пренадуването на балона и като секне купуването на килограм с цел да си предпазим милионите, секторът с продажби ще претърпи срив, за сметка на наемите. Нито съм понижител, нито повишител. Просто давам обективно мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Празните апартаменти не са фактор на пазара, защото нито се продават, нито се отдават.
            спориш с икономиста от друго ниво
            няма как да те разбере, ако не слезеш на неговото

ей така става:
            да, лаконикчо, тъмните прозорци са фактор, демографията е фактор, ножицата, ластика, банските, стадото и те са фактор.
            ще има големо мяу и дискаунти от -50 до -70%
            кеша е цар, стискай го и изчаквай.

ако пък много ти пари, купи някоя ливада "субсидийка да капе"
            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Invmert Разгледай мнение
              Какво е нивото на лихвените проценти няма особено голямо значение за българския пазар. За 2023.Q1 само в 22.30% от продажбите участва ипотечно финансиране.
              И аз мисля, че нивата на лихвите нямат особено влияние на пазар с реално 18% ипотечно кредитиране. Почти нищожно.

Коментар

Празните апартаменти не са фактор на пазара, защото нито се продават, нито се отдават.

Коментар

• https://www.investor.bg/a/539-banki-...-1-yuli-2024-g

В глобалния процес на повишение на лихвените проценти има риск кредитополучателите да не могат да обслужват задълженията си, предупреди банковият регулатор

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение

Срив от 50% си е чиста печалба ама ако можеш да я хванеш

Тук има много ярки примери как хванаха дедовия и го държат вече намси колко години

Аз също нямам зор наемите си вървят кучетат си лаят

Коментар

Ти още малко и нова икономика ще измислиш! Срив от 50% си е чиста печалба за тези, които все още са се опазили от наемодателският "бизнес"!
                      Но си прав, че рецесиите не си приличат...тази, която настъпва ще е най-лошата, досега!!!
                      Аз зор нямам, дразнят ме лъжите ви, които ви карат да се чувствате измамно богати!
                      Дано съм спасил повече разколебали се кредитополучатели!
                      Срив от 50% си е чиста печалба ама ако можеш да я хванеш

Тук има много ярки примери как хванаха дедовия и го държат вече намси колко години

Аз също нямам зор наемите си вървят кучетат си лаят

Коментар

Война с война и рецесия с рецесия не си приличат

Готвиш се за предишната война и е много вероятно да останеш изненадан

Рецесията и евентуалното спадане на цените на имотите вълнува тези дето се надяват да изкарт някой лев от форекс с имоти

Хората чиято цел е да изкарват пари от наеми това ги касае до толкова дали няма да паднат наемите но рецесиите си минават и наемите се възстановяват

Дано да дочакаш срив който да ти свърши работа щото на тия дето те водят с по една обиколка като Бота и Кавръков и 50% срив не им върши работа
                        Ти още малко и нова икономика ще измислиш! Срив от 50% си е чиста печалба за тези, които все още са се опазили от наемодателският "бизнес"!
                        Но си прав, че рецесиите не си приличат...тази, която настъпва ще е най-лошата, досега!!!
                        Аз зор нямам, дразнят ме лъжите ви, които ви карат да се чувствате измамно богати!
                        Дано съм спасил повече разколебали се кредитополучатели!

Коментар

Рецесията и евентуалното спадане на цените на имотите вълнува тези дето се надяват да изкарт някой лев от форекс с имоти

Хората чиято цел е да изкарват пари от наеми това ги касае до толкова дали няма да паднат наемите но рецесиите си минават и наемите се възстановяват

Дано да дочакаш срив който да ти свърши работа щото на тия дето те водят с по една обиколка като Бота и Кавръков и 50% срив не им върши работа
                          с ботчо се закачаме, защото е мислел, че продава на връх.
                          както и аз си мислех, като продадох.
                          но той поне е купил в греция, където сега казва, че е х 4 и нагоре
                          тия дето стискаха кеша са за мустака с едни 50% на минус
                          препоръка е

Коментар

Ние като не помним си записваме, а ти много бързо си забравил, какво се случи при рецесията 2008-2010!
                            Ще ти припомня: Цените на имотите в София се сринаха с 50%!!!

Коментар

Или по точно започва началото на новата врътка

Зададе ли се рецесия лихвите ще тръгнат на долу и Фед ще почне обратно да купува

Чудно ми е колко пъти можете да гледате един и същи филм и да очаквате да свърши по различен начин
                              Ние като не помним си записваме, а ти много бързо си забравил, какво се случи при рецесията 2008-2010!
                              Ще ти припомня: Цените на имотите в София се сринаха с 50%!!!
                              Last edited by Laconic; 16.06.2023, 11:38.

Коментар

Зпочна краят на краят!

https://markets.businessinsider.com/...squeeze-2023-6

„Д-р. Doom' Нуриел Рубини казва, че САЩ са обречени на рецесия - благодарение на високите лихвени проценти, лепкава инфлация и кредитна криза
                                Или по точно започва началото на новата врътка

Зададе ли се рецесия лихвите ще тръгнат на долу и Фед ще почне обратно да купува

Чудно ми е колко пъти можете да гледате един и същи филм и да очаквате да свърши по различен начин

Коментар

Working...
                                X