Първоначално изпратено от mauricio84
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Покупка на "панелка" - струва ли си?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mauricio84 Разгледай мнениеАко е купуваш с цел инвестиция не си струва.
Идва голяма рецесия. Никога няма да си върнеш първоначалната инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от г-жа Фирдевс Разгледай мнение
Вижте че изтриха обявата след като се заговори за нея.
Вземат се някакви снимки от друг имот не в този град измисля се текст и се пуска да се хващат купувачи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от minerals Разгледай мнениеДали още е на пазара! Ех, дано не съм изпуснал такава красота! Пък и в Младост
Поне са си написали хората ТОТАЛЕН ремонт, че с основен няма да мине.
Ако пуснеш братята роми вътре, за 1 час ще е празен, което пак е вариант
Коментар
-
Първоначално изпратено от г-жа Фирдевс Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от sevdo2000Оня ден се замислих, като каза качествено. Жилището е замислено да се живее и остане в наследство, както казват старите хора "Да оставиш нещо след себе си". Дядо ми цял живот блъска, поддържа и вкарваше всичките си пари в имот на село, което в момента е почти изцяло с ромско население. Имота беше "Образцов дом" с 5 дка, перфктно организиран двор, стопански постройки и т.н. В момента ми предлагат 2000 лв. за него, и най - вероятно ще го продавам, т.к. данъка ми е 60 лв. на год. Разбира се човека ми остави и доста земеделски земи, което е добре, не е само в тази къща инвестирал, та се взема добра рента. Но знае ли човек след края на евросубсидиите, дали няма да се тръснат яки данъци и без субсидии, дали ще се взема нещо, а дори и ще се плаща за тази земя та и това не се знае колко е изгодно. Та така и с тези сгради, ако тепърва трябва да купиш 50 год. панелка, младоженец, какво ще оставиш на детето(цата) си след 20 год. - 70 годишна панелка? А наемите на това ниво, ще стигнат за покупната цена и 20 год. поддръжка(а тя ще се увеличава с всяка изминала година за тях) +данъците. И в двата случая няма да имаш след 20 год. нищо, с тази разлика че за 20 год. ще си бил по мобилен, дори и в рамките на София. Същото важи и за "ТОП" локациите в София, на сградите от 1920-ста година с "пруски" тавани. Ще оставиш на детето си след 20 год., 120 год. сграда, която може да е само с "отстъпено право на строеж", и няма да имаш дори и 20-сте квадрата идеални части от имота, след демонтирането на сградата.
Напълно подкрепям. Реално по-добре да плащам наем, отколкото да завещая панелка на тези след мен. Да не говорим, че нашата народопсихология е сбъркана малко с това оставяне за поколенията. Хората са казали, че човек трябва сам да построи (в случая купи) дом. В Англия след 99 години всичко става на кралицата, доколкото знам. В Европа/САЩ всичко живо живее под наем и децата като станат на 18 се оправят сами. Тук оставяме ли, оставяме... И накрая горкия ти дядо, скъсал се от работа, мъчил се да остави и дефакто смисълът се губи за съжаление
Коментар
-
Първоначално изпратено от sevdo2000То е ясно, но нищо не се знае за бъдещето. 1997 год не беше далеч, а хората имаха пари да си вземат преди сега по 2 апартамента, а си купиха по една пералня. И парите не са решение. Просто трябва умно и умело да се диверсифицира, дори и без доходност, поне да бие една средна, нормална инфлация. Дали ще е злато, имоти (земи и сгради), дали ще са акции (не съм компетентен), дали ще е чисто кеш не знаеш от кое ще спечелиш или загубиш. Имотите са толкова трудно делими при наследство, хора се намразват, дела се водят. Кеша е лесно делим, но до кога е? Аз знам едно сигурно нещо и то се казва възпитание и образование. Казват, че образованието и инвестирането в образование след години, дава 100 % доходност (дори и да е активна) и то всяка година . За който има глава де. Това бори всички разрушения, инфлации, и кризи. И другото е здравето.
Я си представи, че си диверсифицирал в имоти вкючително, и детето вземе, че не ще да живее като нас в тая кочина? Ко прайми с имотя? А ако е и в криза пазара, както перманентно си е извън столицата? Едни пари са ти замразени яката.
Валутен депозит в чужбина( щото помним КТБ), малко активи с дивидентец (ако някой пиян руснак не окепази мирната обстановка) и тва е мача..The strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sevdo2000Оня ден се замислих, като каза качествено. Жилището е замислено да се живее и остане в наследство, както казват старите хора "Да оставиш нещо след себе си". Дядо ми цял живот блъска, поддържа и вкарваше всичките си пари в имот на село, което в момента е почти изцяло с ромско население. Имота беше "Образцов дом" с 5 дка, перфктно организиран двор, стопански постройки и т.н. В момента ми предлагат 2000 лв. за него, и най - вероятно ще го продавам, т.к. данъка ми е 60 лв. на год. Разбира се човека ми остави и доста земеделски земи, което е добре, не е само в тази къща инвестирал, та се взема добра рента. Но знае ли човек след края на евросубсидиите, дали няма да се тръснат яки данъци и без субсидии, дали ще се взема нещо, а дори и ще се плаща за тази земя та и това не се знае колко е изгодно. Та така и с тези сгради, ако тепърва трябва да купиш 50 год. панелка, младоженец, какво ще оставиш на детето(цата) си след 20 год. - 70 годишна панелка? А наемите на това ниво, ще стигнат за покупната цена и 20 год. поддръжка(а тя ще се увеличава с всяка изминала година за тях) +данъците. И в двата случая няма да имаш след 20 год. нищо, с тази разлика че за 20 год. ще си бил по мобилен, дори и в рамките на София. Същото важи и за "ТОП" локациите в София, на сградите от 1920-ста година с "пруски" тавани. Ще оставиш на детето си след 20 год., 120 год. сграда, която може да е само с "отстъпено право на строеж", и няма да имаш дори и 20-сте квадрата идеални части от имота, след демонтирането на сградата.The strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениепитието определя съзнанието
Благодаря!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеаз тва одавна го следя, ама не пада ценатаг-жа Фирдевс.2015г.
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнениеЗащото битието все пак определя съзнанието. Изпити съм държал по тези материи младежо
питието определя съзнанието
и има право човекапрепоръка е
Коментар
Коментар