Първоначално изпратено от redcretin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Покупка на "панелка" - струва ли си?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от skeptika Разгледай мнениеспоред форумното население-правилният термин е Панеляк
а дали си струва..Не си струваШЕ през 2010-2013 год.. тогава нова тухла се продаваше на 600 Е/кв!
Сега обаче .."палачинката се обърнА" и вече си струва ,
лошото е , цените стават все по-високи за панеляк в читав квартал..
който е изпуснал "питомното" ..ще хване .......
а и след КТБ става още по-несигурно за потенциалните панелякоКупувачи
Да 'дигам ли още??
Брокерицата ми го говори, че може до 88 888 еврака да ОФЕРИРАМЕ!!
Айде наздраве и на РРРРЪССССТ да е!!"Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!
Коментар
-
Покупка на "панелка" - струва ли си?
според форумното население-правилният термин е Панеляк
а дали си струва..Не си струваШЕ през 2010-2013 год...
тогава нова тухла се продаваше на 600 Е/кв!
Сега обаче .."палачинката се обърнА" и вече си струва ,
лошото е , цените стават все по-високи за панеляк в читав квартал..
който е изпуснал "питомното" ..ще хване .......
а и след КТБ става още по-несигурно за потенциалните панелякоКупувачи.
.
.
Коментар
-
Кабинетът прие облекченията в програмата за саниране http://www.investor.bg/bylgariia/451...193836/#193836http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Този ми е идола!
http://www.blitz.bg/news/article/317497
Бъркал е панелите на първите блокове на поляната отпред!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнениеХомогенност не означава само бизнесмени, само служители или само пенсионери, а хора на приблизително един акъл. Едни от най-добрите ми съседи са пенсионери - научни работници, бивши служители и т.н.
Остави ме мен, но питай петима полицаи за това къде ги викат най-рядко - това по отношение на битовата престъпност.
По въпроса за паркирането - съм за въвеждането на някакъв ред в целия град, въпреки, че аз лично нямам проблем с паркирането. Явлението "семейство с четири коли и гараж, превърнат в офис\магазин\клошарник" трябва да намери някакво решение.
Малко на доводите за богати квартали в София ми прилича като на неолайнарите доводите за растеж на икономиката в Ирландия или Литва....смешници
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнениеНе знам защо си решил, че на ниво "квартал" нещата са хомогенни. Няма такова нещо по една много проста причина - във всички квартали в София, дори в т. нар. "елитни", живеят всякакви хора - от богати реститути и бизнесмени през обикновени служители и работници до пияници, безделници, дилърчета и пенсионери. То затова понятието "елитен квартал" в София е безумие...
Остави ме мен, но питай петима полицаи за това къде ги викат най-рядко - това по отношение на битовата престъпност.
По въпроса за паркирането - съм за въвеждането на някакъв ред в целия град, въпреки, че аз лично нямам проблем с паркирането. Явлението "семейство с четири коли и гараж, превърнат в офис\магазин\клошарник" трябва да намери някакво решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнениеИзчерпателен беше, благодаря за усилието, което си направил.
Според мен освен апартамента си сменил и квартала. Моето мнение е, че на тези неща трябва да се гледа малко по-мащабно - не толкова на хората само от входа, колкото на това какви преобладават в квартала. Защото дори в един вход ново строителство няма как всички обитатели да са хомогенни - ще има такива с обезщетение, такива, които са продали 1-2 ниви на село и са дошли в София, и такива, които са от София, но с ипотеки... всякакви хора с всякакви схващания за лично пространство, поддръжка на имуществото и отговорност към общото. Докато на ниво квартал нещата изглеждат по-балансирани - все пак хората се гледат едни други, децата им ходят заедно на градина или играят в градинката и т.н. Искам да кажа, че няма смисъл да се отделя рязко типа строителство от заобикалящата го среда - колко може да е хубаво и най-хубавото ново блокче, ако човек не смее да си остави детското столче в колата, за да не я разбият?
Относно колите - отдавна съм казал, че имот без гараж не е имот. И като казвам "гараж", имам предвид наистина гараж - с 4 стени, покрив и врата с ключ, а не кален вътрешен двор с 3 места, които се заемат по правилото "кой превари, той завари" и са обект на непрестанни караници между съседите. Каква полза да живееш в "елитния" център/Лозенец/Докторски паметник, като вечер обикаляш с колата по 30 минути, докато намериш място на 3 преки от вас и сутрин отиваш със свито сърце да видиш дали някой не ти е огънал чистачките, отпрал страничните огледала или надраскал боята, защото си спрял на "неговото" място? Или просто банда наркоманчета са събрали касетофоните на всички коли в улицата, за да имат за поредната доза?
Проблемът с паркирането в София е голям и ще става все по-тежък. Неслучайно сериозно се обсъждат планове да се въведе платено паркиране в целия град и според мен това рано или късно ще се случи.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеГоляма! Maйка ми е от Радомир и в центъра на града имаме парцел с две малки къщи с по три стаи. На 16км. от Радомир имам триетажна прогимназия, както и 15дка ЗЗ в района....След 10 дни е събора на Радомир. Ще конкурираме Брезник тази година, където затварят града за събора и се налюлват до припадък. Отново ще строим Република!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеToгава каква ти е връзката с Радомир?
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеХА, бате Пешо, че аз съм роден в Шейново! Първите ми спомени като малък около 4-5 годишен е, че ме гледаше баба ми в кв. Факултета. Дядо ми беше родом от битоля.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЛорда от колко годин си у София?
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеКак защо, дошъл от някоя паланка, продал нивята на дедо си. Колко мислиш им е взел? Едва стигат за 10-20% самоучастие. Квартала където живея е пълно с диви новодомци от този сорт. Познавам ги прекрасно. И те мен откакто пратих паяка на десетина 15г. таратайки които считаха за право да паркират пред гаража ми.
Що се отнася до кирпича така е! В една моя стара къща която е тухлена в приземния етаж все едно, че имам естествен климатик.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеАз пак не разбрах защо парите са му стигнали само за панелка а не мое си купи друго.Та предполагам за тула говориш.Е аз нямам панелка имам тули.И мое ти кажа че тулата е по зле от панеляка.А най ми е гот у дома в хамбара кирпич 70 сантима лятос хлад зиме топло.Зимъска ще сложа термометър да видя колко е температурата при овцете и кравите.Според мен не пада под 15 градуса ама ще проверя
Що се отнася до кирпича така е! В една моя стара къща която е тухлена в приземния етаж все едно, че имам естествен климатик.
Коментар
Коментар