IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на "панелка" - струва ли си?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Преди изобщо да се подхваща темата за панелките, е добре човек да се замисли къде по света е прилагана тази технология на строеж. Отговорът е - единствено в братските социалистически страни. Те, както всички знаят, не бяха известни с качеството на промишлената си продукция. Следващият въпрос - защо е използван този тип строителство? Отговорът е - защото е най-евтиният възможен начин да се построят голямо количество нови жилища за максимално кратки срокове.
    Значи, да обобщим - технология, измислена от комунистите, с цел да се строи максимално бързо и максимално евтино.
    Повече има ли какво да се каже?
    Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• за мен инвестицията в панелка е глупост. честно казано не бих го обмислял изобщо. поне ЕПК да е, макар че пак съм предубеден

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
        Да, повечето нови сгради се предлагат без ТЕЦ, особено извън София, а дори и в София - скоро разглеждах сгради в Ливадите. За един строител се вижда скъпо да даде половин милион за абонатно.
        А Тец-а си е Тец. Колкото и други начини за отопление да същвствуват.
        Па да, само при ТЕЦ-а те клатят да плащаш над 50% загуби по мрежата, често и плащаш без да имаш радиатори и т.н.

Коментар

Да, повечето нови сгради се предлагат без ТЕЦ, особено извън София, а дори и в София - скоро разглеждах сгради в Ливадите. За един строител се вижда скъпо да даде половин милион за абонатно.
          За какво ти трябва ТЕЦ, ако сградата и жилището ти са ОК? Още повече, че в Ливадите може и да си на газ.

Къде си гледал там, сигурно в източната част?
          Last edited by Flanker; 31.07.2016, 15:59.

Коментар

• [QUOTE=v_tin;1060015422]
            Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Амор. зация братчед, ти като си купиш кола , след това за колко я продаваш- повече или по малко
            Аз мисля че е разбрана-недоразбрана журналистическа драсканица. Той Сталоун сигурно им се е отчитал за колко е купил, а може и така да е им е писал, пичове, аз купих за 4,5 млн.
            Щастливи ще са някои и да купят имоти така в Бг. Като колите. Амортизация. Дано.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• [QUOTE=bulgarian lev;1060015410]
              Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Купил за 4,5 млн $, продава за 4,2 млн. $?!
              Амортизация братчед, ти като си купиш кола , след това за колко я продаваш- повече или по малко

Коментар

• [QUOTE=v_tin;1060015397]
                Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
                1. Човек с минимално самоуважение не би живял в подобно нещо.

2. Човек с минимални изисквания за лукс по никакъв начин не би живял в подобно нещо.

3. Човек с минимално развита естетика не би живял в подобно нещо./QUOTE]

Towa достатъчно добро ли в за теб
                http://fakti.bg/imoti/167382-staloun...ot-imeniata-si
                Купил за 4,5 млн $, продава за 4,2 млн. $?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
                  Сега някой идиот ще те засегне отново за външната тоалетна. Аз съм на семинар по jiu jitsu, където 6 човека ползваме един кенеф и една баня, ама сме създали такава желязна организация, че никой не се оплаква. Базата е страхотна , борова гора, жегата на лятото не се усеща. Храната е много богата. Изобщо прекрасни условия. Да не говорим, че човек отдал се на бойни изкуства изобщо не трябва да обръща внимание на акомодейшън несгоди.
                  Не се засягам.Щото знам каква тоалетна имам и знам каква тоалетна има в жилищните блокове.Нека си драскат не пречат

Коментар

• [QUOTE=analog;1060015335]1. Човек с минимално самоуважение не би живял в подобно нещо.

2. Човек с минимални изисквания за лукс по никакъв начин не би живял в подобно нещо.

3. Човек с минимално развита естетика не би живял в подобно нещо./QUOTE]

Towa достатъчно добро ли в за теб
                    http://fakti.bg/imoti/167382-staloun...ot-imeniata-si

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
                      Пич и аз съм естет ама само с изисквания за лукс не става требе и пари.Панелките са много по добри и здрави от новото строителство.И да знаеш нямам панелка имам тухлени апартаменти.
                      Сега някой идиот ще те засегне отново за външната тоалетна. Аз съм на семинар по jiu jitsu, където 6 човека ползваме един кенеф и една баня, ама сме създали такава желязна организация, че никой не се оплаква. Базата е страхотна , борова гора, жегата на лятото не се усеща. Храната е много богата. Изобщо прекрасни условия. Да не говорим, че човек отдал се на бойни изкуства изобщо не трябва да обръща внимание на акомодейшън несгоди.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

3. Човек с минимално развита естетика не би живял в подобно нещо.

Обаче това все пак оставя огромна потенциална маса наематели, които искат да живеят именно в такъв имот, защото 1,2,3 не ги касаят по никакъв начин и не виждат смисъл да се ръсят повече от минималното.

От тази гледна точка ми се струва съвсем възможно да е изгодна покупката на панелка с цел отдаване, но както бибитката-лорд многократно е заявявала - това не е лъжица за всяка уста. Умението ежемесечно да се извлича наем от най-пропадналите слоеве на обществото не се придобива ей така
                        Пич и аз съм естет ама само с изисквания за лукс не става требе и пари.Панелките са много по добри и здрави от новото строителство.И да знаеш нямам панелка имам тухлени апартаменти.

Коментар

За това изобщо не бих спорил.

Коментар

• Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
                            Атаката срещу панелните сгради както видяхте, не е от вчера нито ще спре някога докато хора с интереси да строят като по-горния не им отмрат мераците.
                            Да разгледаме претенциите на Аналог. Обикалял съм хиляди сгради и смея да твърдя, че 8 етажна панелка е с много по-поддържан вход и общи части като цяло от ЕПК блоковете, където не знаеш кое куче какво влачи. Има стари гредоредни блокове и други масивни в центровете на големите градове където мирише на нафталин и старост , които са далеч от лукса и естетиката. Що се отнася до естетиката, сигурно не са много красиви, но и доста нови уродливи сгради вече са със зацапана изолация от дъждовните води и изглеждат умопомрачително грозно.
                            Луксът е както си го направиш дома, не идва от вида строителство. Да не говорим, че 98% от панелките са топлофицирани централно, а новото в повечето случаи всеки се оправя както може с климатици и други видове неприемлив начин на отопление на дома.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Обаче това все пак оставя огромна потенциална маса наематели, които искат да живеят именно в такъв имот, защото 1,2,3 не ги касаят по никакъв начин и не виждат смисъл да се ръсят повече от минималното.

От тази гледна точка ми се струва съвсем възможно да е изгодна покупката на панелка с цел отдаване, но както бибитката-лорд многократно е заявявала - това не е лъжица за всяка уста. Умението ежемесечно да се извлича наем от най-пропадналите слоеве на обществото не се придобива ей така
                              Атаката срещу панелните сгради както видяхте, не е от вчера нито ще спре някога докато хора с интереси да строят като по-горния не им отмрат мераците.
                              Да разгледаме претенциите на Аналог. Обикалял съм хиляди сгради и смея да твърдя, че 8 етажна панелка е с много по-поддържан вход и общи части като цяло от ЕПК блоковете, където не знаеш кое куче какво влачи. Има стари гредоредни блокове и други масивни в центровете на големите градове където мирише на нафталин и старост , които са далеч от лукса и естетиката. Що се отнася до естетиката, сигурно не са много красиви, но и доста нови уродливи сгради вече са със зацапана изолация от дъждовните води и изглеждат умопомрачително грозно.
                              Луксът е както си го направиш дома, не идва от вида строителство. Да не говорим, че 98% от панелките са топлофицирани централно, а новото в повечето случаи всеки се оправя както може с климатици и други видове неприемлив начин на отопление на дома.

Коментар

• 1. Човек с минимално самоуважение не би живял в подобно нещо.

Коментар

Working...
                                X