IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Покупка на "панелка" - струва ли си?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
    Не си прав, с панел се строи навсякъде по света. Но не по стандартите на соц-а хахахаха, деа развалините обдухани!
    Всъщност мисля, че франсетата са му първомайстора, а коуегата тука може би не знае що брокеровете пишат понякога немски панел ( а то е защото е привнесено у нас от Германия)
    И накрая, строеше се по същия начин и тук, както и по света. Няма никаква разлика как е строено. Разликата е, че немцовете сега са им излепили по една хубава изолация и по една боя на фасадата и нашенските плюнчовци кат минат си викат БРЕЕЕЕЕ тука какво убаво панела и у нас какво лош.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
      Това, при цялото ми уважение също са пълни глупости. Новото строителство, по отношение на сеизмична устойчивост си е напълно ОК и нищо няма да се нагледаме. Ето, като беше земетресението в Перник, на какво се нагледахме? Прощавай, ама изказването ти е малко в стил "Гроздето е кисело"
      Проблемите на новото строителство веднага ти ги обяснявам и те са:
      1 )Строеното между 95та и 2003та е с много калпави довършителни работи. Падат мазилки,зеят врати ... страх.И иде реч за общите части дето няма оправия общо взето, айде в апартамента ще си го оправиш. След 2003та е доста по-добре макар че пак си зависи от кой строител купуваш
      2) Много лъжат с квадратурите. Пише 120 квадрата чисти 87 са.. еб@ти. После отидеш на място, то реално и 80 няма, стаички като кутийки. Пак си зависи но като цяло лъжат
      3) Много често са в средата на една поляна, с липса на всякаква инфраструктура наоколо и газиш кал до колена да си влезеш
      4) Много често са изр@ни в някое парцелче между другите блокове и общо взето остави гледката, ама съседа направо ти е на балкона
      5) Повечето са с по два етажа в подпокривното пространство с едни големи покривни тераси, които общо взето текат. Сега...оправя се, не е болка за умиране но...
      Ако си намериш ново, с прилична инфраструктура наоколо и да не е в средата на гъстежа, без да те излъжат много с квадратурата, И НА РАЗУМНА ЦЕНА, като цяло е най-добре, ама такова трудно се намира
      Тука мога само да се съглася с всяка една точка. И бих добавил, че само сградите ново строителство имат и гаражи/паркоместа, което е колосален плюс.
      Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

Това, при цялото ми уважение също са пълни глупости. Новото строителство, по отношение на сеизмична устойчивост си е напълно ОК и нищо няма да се нагледаме. Ето, като беше земетресението в Перник, на какво се нагледахме? Прощавай, ама изказването ти е малко в стил "Гроздето е кисело"
        1 )Строеното между 95та и 2003та е с много калпави довършителни работи. Падат мазилки,зеят врати ... страх.И иде реч за общите части дето няма оправия общо взето, айде в апартамента ще си го оправиш. След 2003та е доста по-добре макар че пак си зависи от кой строител купуваш
        2) Много лъжат с квадратурите. Пише 120 квадрата чисти 87 са.. еб@ти. После отидеш на място, то реално и 80 няма, стаички като кутийки. Пак си зависи но като цяло лъжат
        3) Много често са в средата на една поляна, с липса на всякаква инфраструктура наоколо и газиш кал до колена да си влезеш
        4) Много често са изр@ни в някое парцелче между другите блокове и общо взето остави гледката, ама съседа направо ти е на балкона
        5) Повечето са с по два етажа в подпокривното пространство с едни големи покривни тераси, които общо взето текат. Сега...оправя се, не е болка за умиране но...
        Ако си намериш ново, с прилична инфраструктура наоколо и да не е в средата на гъстежа, без да те излъжат много с квадратурата, И НА РАЗУМНА ЦЕНА, като цяло е най-добре, ама такова трудно се намира
        Уважавам мнението ти ама не го споделям.Щото съм се нагледал с очите си как с какво и от кого се строи в днешно време.На документи всичко е окей.Земетресението в Перник все пак е в Перник.Дано не се случва ама ако стане в София тогава ще си говорим.....В Перник също има много панелки не съм чул някоя да е пострадала пострадаха къщи.А за контрол на строежите в днешно време е напълно безсмислено да се говори.

Коментар

Ами ето какво да допълниш. Топлоизолацията като цяло е супер, ама шумоизолацията е УЖАСЯВАЩА! Не знам що се чува толкова. Ако ти се паднат некои по-страстни младежи за съседи, направо ти става неудобно да седиш с децата в хола
          Ми то рано или късно трябва да поговориш с децата за птиците и пчелиците.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
            тия високите са най-ужасна гледка, за входовете ясно - всеки, дето мине като плювне 2-3 пъти и надраска на стената КYР и готова свинщината, но и фасадите им са много зле
            Въпрос на поддръжка е - и да се заключва входът и на съседско разбирателство. Влизал съм в ного входове, дето са прилично поддържани. Но веднъж и в един блок в Обеля, дето в общите части спокойно би могъл да се снима увлекателен ужасен филм.

Коментар

2 пъти четох и пак не намерих къде да не си прав )
              само 1 нещо си позволявам да допълня добре, че мина тая мода на новото да го строят с итонг, уж тухлен а тухлите са само в мазетата /ако изобщо има/ нагоре - итонг.
              сега поне всичко се строи с тухли, едни тънкостенни четворки.
              Ами ето какво да допълниш. Топлоизолацията като цяло е супер, ама шумоизолацията е УЖАСЯВАЩА! Не знам що се чува толкова. Ако ти се паднат некои по-страстни младежи за съседи, направо ти става неудобно да седиш с децата в хола

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
                Много точно казано.Проблема на новото е че е стгроено с материали които нямат необходимата якост и ако чичо Рихтер почука на вратата ще се нагледаме на много разрушени нови коптори.Да не говорим че на половината ново строителство основите буквално са във вода и имат помпи.Не дай си Боже един по обилен сняг на Витоша и тия квартали по пътя на водата ще дойдат до НДК
                Сега по има контрол. Но 90-те години (пръвият строителен бум) бе нещо страшно - сулю и пулю строеше без да има никакво понятие от.

Иначе - да - строителството от 80-те (след Вранча) е проектирано да е баси якото, а панелките тоже - устойчиви доста - ако не им изгният връзките.

Който живее в по-нова панелка трябва да знае, че при яко земетресение не бива да бяга, но да се крие в кенефът, който като цялостна клетка излят е: именно с тая цел. Хем ако от страх усети разхлабване на сфинктерът си, ще може да реагира бръзо и да седне на, а не да опозори своите гащи със слузесто и "ароматно" кафяво петно.

Коментар

тия високите са най-ужасна гледка, за входовете ясно - всеки, дето мине като плювне 2-3 пъти и надраска на стената КYР и готова свинщината, но и фасадите им са много зле
                  Това до голяма степен си зависи от обитателите, но е така да.
                  Но дори да не са обитателите свини, пак... в тоя блок на 22 етажа с по 4 апартамента на етаж са 88 апартамента по 2 човека средно, станаха 190 човека близо ( без да броя кучетата)
                  Всеки като влезе излезе по 3 пъти на ден сметай за какво иде реч. Ако искаш да ти е чисто, входа трябва да се боядисва по 2 пъти годишно и да се чисти всеки ден. Нали се сещаш колко ЕПКта правят така?
                  А за кражбите на парно нема да отварям дума

Коментар

Ами това е, понеже има много "експерти" по въпроса и на всичко що е блок и не е тухла му викат панелка. Може би обаче т,нар ЕПКта са даже повече от панелките Те вече могат да са колкото искаш високи. Мисля че в Сф най-високите са по 22 етажа.
                    При тях няма този конструктивен проблем и могат да си се ползват едва ли не столетия наред. Друг е въпросът че често, поради занемаряване от обитателите са такава трагедия че някой може и да предпочете панелка

Коментар

2 пъти четох и пак не намерих къде да не си прав )
                      само 1 нещо си позволявам да допълня добре, че мина тая мода на новото да го строят с итонг, уж тухлен а тухлите са само в мазетата /ако изобщо има/ нагоре - итонг.
                      сега поне всичко се строи с тухли, едни тънкостенни четворки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнение
                        Аз пък си мислех, че в София има панелки и над 8 етажа, но може и да греша. Никога не съм живял в такъв блок и комплекс, просто ми е интересно.
                        Ами това е, понеже има много "експерти" по въпроса и на всичко що е блок и не е тухла му викат панелка. Може би обаче т,нар ЕПКта са даже повече от панелките Те вече могат да са колкото искаш високи. Мисля че в Сф най-високите са по 22 етажа.
                        При тях няма този конструктивен проблем и могат да си се ползват едва ли не столетия наред. Друг е въпросът че често, поради занемаряване от обитателите са такава трагедия че някой може и да предпочете панелка

Коментар

Много точно казано.Проблема на новото е че е стгроено с материали които нямат необходимата якост и ако чичо Рихтер почука на вратата ще се нагледаме на много разрушени нови коптори.Да не говорим че на половината ново строителство основите буквално са във вода и имат помпи.Не дай си Боже един по обилен сняг на Витоша и тия квартали по пътя на водата ще дойдат до НДК

Коментар

Абсолютно
                            Познавам лично един от инженерите, построил много панелки. Конструктивно не се допуска повече от 8 етажа
                            Аз пък си мислех, че в София има панелки и над 8 етажа, но може и да греша. Никога не съм живял в такъв блок и комплекс, просто ми е интересно.

Коментар

Витошките папури и блата.
                              Кои квартали?

Коментар

Сега, младежи, много от вас си пишат тук, без дори да знаят какво е панелка имам чувството. Панелките са блокове, сглобени от панели. Панелите се лееха навремето в домостроителния комбинат от там се докарваха с големи камиони на обекта - целите стени изляти и стърчащите от тях железа се заваряваха на място едно за друго и така се получава блока. Да не се бърка с с т.нар ЕПК ( там също са няколко системи но не е важно) при които на място се прави кофража и арматурата и се залива с бетон.
                                Панелките са най-много до 8 етажа. Всичко по-високо НЕ Е панеп.
                                Конструктивния проблем с панелите е, че тези заварени стърчащи железа се намират във фугите между панелите. Фугите са гопемки и макар и някога да са били замазани, вече отдавна не са. През тях духа, чуват се шумове и най-вече, прониква влага, а като избие тръба, направо си тече. По тези причини, заварените железа ръждясват и с течение на времето си губят здравината и е възможно панелът да се откъсне и да падне. Имаше 2-3 такива случая с паднали балконски панели вече. По тази причина, конструктора е дал време на живот на панелния блок 50 год. След 50 год от построяването му, вече възниква такава ПОТЕНЦИАЛНА опасност. Сега..това е като гаранционния срок, не значи че на 50 год, и 1 ден ще се срине, но има опасност.
                                От тук нататък, останалото.. дали е мръсно и съседите са ти пияници, не зависи от панелка или не. Вярно е, че разпределенията са добри. Има доста добре поддържани панелки и в тях може да се живее не лошо, както и да се дават под наем за не лоши пари. Ако целта ти е обаче да си купиш жилище, чиято цена ще расте, това не е твоят апартамент.
                                Иначе да кажем намерил си хубава панелка в хубав квартал, ЗА МАЛКО ПАРИ тогава е вариант да си я купиш и да си живееш в нея 10-15-20 год да кажем, можеш да си доволен НО печалба от продажба не търси.
                                Мой приятел си взе 3стаен в панелка преди 12 год. Плати го 30 000 евро ( за времето си беше нормална цена, не беше евтин, не и скъп) Стегна си го, жива в него 5 год. и си купи ново строителство, на по-хубаво място. Не успя да продаде панелката за толкова пари, колкото искаше, но я пусна под наем. Вече 5-6 год си прибира по 300 евро на месец (е има и разходи де) и ако реши да я продава, сами разбирате, че няма да е за 30 000, за 50 ако я пусне, ще се избият сигурен съм.
                                Та така. На въпроса струва ли си.... зависи за колко пари, къде е, колко е стара, колко е поддържана и какво самия ти искаш

Коментар

Working...
                                X