IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оркид Хилс София

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ...добре де, само няколко въпросчета тъпи, колко гаранция давате, какво охранява охраната и какви отговорности има, как се закача бойлер върху итонг и колко издържа, обявената квадратура в едно с общите части ли е или е нето...таквизи мити рабти!?
    自由西藏

Коментар

• Искрени благодарности. Винаги е добре да се научи нещо ново.

Въпрос: хигроскопичен ли е или не? такива са опасенията да не се ползва тук.

Колкото до 35те см. Предполагам че си прав. Не съм смятал. Има разни сравнения на Кmax (коефициента на топлопроводимост) колко тухла на колко изолация, на колко итонг и т.н. се равнява.

Първоначално изпратено от trimata Разгледай мнение
      Малко факти:
      - YTONG се прави от цимент, вар, пясък и вода. Добавя се малко алуминий на прах за набъбването. Автоклавира се (като в тенджера под налягане) няколко часа, като след това се реже и опакова. В България се произвежда по същия начин, по които се произвежда навсякъде по света.
      - В строителството ноистина има много мокри процеси и дори и с тухли да зидаш, после като запечаташ с перфектната дограма, влагата няма откъде да излезе.
      - Ако искате да отговаряте на изискванията на новата Наредба 7 за ен.ефективност за външните стени ви е достатъчно 35 см YTONG A+. Разбира се, може да се сложи и допълнителна изолация, въпрос на лично решение дали искаш еднослойна стена или не, при каква дебелина и каква ен.ефективност гониш. Дори и да няма изолация отгоре се слага водоотблъскваща мазилка.

Все пак да не забравяме и въпроса за способностите на строителите-има добри фирми, които спазват технологията при зидане и други, за които по-добре да не говорим.

Поздрави от дълбоката швейцарска провинция

Коментар

• Първоначално изпратено от stdmv Разгледай мнение
        Ами разкажи, специалиста?
        Малко факти:
        - YTONG се прави от цимент, вар, пясък и вода. Добавя се малко алуминий на прах за набъбването. Автоклавира се (като в тенджера под налягане) няколко часа, като след това се реже и опакова. В България се произвежда по същия начин, по които се произвежда навсякъде по света.
        - В строителството ноистина има много мокри процеси и дори и с тухли да зидаш, после като запечаташ с перфектната дограма, влагата няма откъде да излезе.
        - Ако искате да отговаряте на изискванията на новата Наредба 7 за ен.ефективност за външните стени ви е достатъчно 35 см YTONG A+. Разбира се, може да се сложи и допълнителна изолация, въпрос на лично решение дали искаш еднослойна стена или не, при каква дебелина и каква ен.ефективност гониш. Дори и да няма изолация отгоре се слага водоотблъскваща мазилка.

Все пак да не забравяме и въпроса за способностите на строителите-има добри фирми, които спазват технологията при зидане и други, за които по-добре да не говорим.

Поздрави от дълбоката швейцарска провинция

Коментар

• Ами разкажи, специалиста?

Първоначално изпратено от trimata Разгледай мнение
          ей такова мнение на "специалист" може да ме накара да се регистрирам. Как се прави българския YTONG, да не би да е по-различно отколкото немския или френския!? Да не би в Германия или Швейцария да не се строят жилищни сгради от YTONG!? Да,и понеже сага ще кажете влезе този да прави реклама, да, работил съм в производителя на YTONG и може би съм запознат как се правят блокчетата...

Коментар

• ей такова мнение на "специалист" може да ме накара да се регистрирам. Как се прави българския YTONG, да не би да е по-различно отколкото немския или френския!? Да не би в Германия или Швейцария да не се строят жилищни сгради от YTONG!? Да,и понеже сага ще кажете влезе този да прави реклама, да, работил съм в производителя на YTONG и може би съм запознат как се правят блокчетата...

Първоначално изпратено от stdmv Разгледай мнение
            .... поне българския....

Коментар

• Оркид Спортс Карс – България

Порше Център София
              1592 София, бул. "Христофор Колумб"

Тел: +359 2 911 0 911
              Факс: +359 2 979 4 696
              e-mail: info@porsche.bg
              Orchid Sports Cars – Bulgaria Ltd.

Porsche Center Sofia
              1592 Sofia, Kristofor Kolumb Blv.

Phone: +359 2 911 0 911
              Fax: +359 2 979 4696
              e-mail: info@porsche.bg

Е това са официалните вносители и от как си построиха новата сграда(преди бяха на България),явно им се е усладило!

Коментар

• Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнение
                Тея Оркид имат ли нечто обчто с вносителите на Порсче за БГ?
                Доколкото разбрах въпроса ти ще ти отговоря каквото съм чул на пиацата.
                Оркид бяха инвеститори и строители на "Порше център - изток". Вложиха 6млн евра, а го продадоха за 12 или 15 ...
                Строят нещо голямо във Варна.
                Еврейски капитали.

С едно изречение на твоя въпрос - имат само едно нещо с Поршето - това им е предпочитаната кола !!!!

Коментар

• мхм, оригинално, шапчице плетена
                  следиш ли темата с потни пръсчета а?

Коментар

• Oscar de la Hoya,с този акъл ще умреш от глад.не ми отговараи
                    Last edited by mibova; 07.09.2010, 23:48.

Коментар

• абе ейййй, еврейчета мамини сладки панчо ли си, маршал ли си, много глад маи бе, а ма вземете си платете като сънародниците от тулип ли кви беха, вие съвсем за малоумници ни взехте тука!

Коментар

• късно съм влязал в темата явно и не съм разбрал :-)

Коментар

Какво значи поддръжка. Според мен няма връзка с итонга - те искат пари за чистене, асансьор, охрана вероятно...
                          Шегувах се.... Беше във връзка с поста как строителството било с Итонг, но поддръжката била по лев на квадрат. Щото и Итонг-ът ще иска поддръжка, когато мине гаранцията на имота.

Коментар

• Какво значи поддръжка? Според мен няма връзка с итонга - те искат пари за чистене, асансьор, охрана вероятно...

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                            Мерси, значи поназнайвам нещо...
                            А, как е поддръжката на кв/м Итонг?

Коментар

• един от най красивите комплекси в софия,но на какви жени продават
                              Last edited by mibova; 07.09.2010, 23:49.

Коментар

Без да съм спец, но в случая ще се доверя на мнението на един строител: според него при строителството има много мокри процеси, а итонга е много хигроскопичен, поне българския. И тази влага остава дълго в материала, като после излиза с години.

Съответно тази фирма не ползваше никъде итонг.
                                Мерси, значи поназнайвам нещо...
                                А, как е поддръжката на кв/м Итонг?

Коментар

Working...
                                X