IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестиция в земеделска земя

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Колеги незнам защо подценявате инвестицията в земеделска земя.
    2008г. продадох част от акциите си на Оргахим и си купих окрупнена земеделска земя, която купих за 560лв. на декар, в северозападна българия. Арендата тогава беше около 15лв. в момента е около 25лв. Акциите на Оргахим на 08.01.2008г. бяха 600лв. в момента са 80лв. и нямат никакъв дивидент.
    Незнам дали мога да смятам но вие ми кажете дали съм постъпила правилно

Коментар

• Фелдфебел Дянково не е най-добрата земя в района, затова и цената е по-ниска. Добрата земя започва от Генерал Тошево на югоизток - юг. Ако си взел 40 лв/дка миналата година, това е добре, защото почти никой не даде такава.

Коментар

• За арендуването се съгласих, даже по-готино звучи така - също като "арендува и надува". Аз не се чувствам закъсал (да чукна на дърво) и бих ти продал с кеф (ако може да се играе късо на тоз пазар), ама вервай ми приятелю, 500 лв./дка си е балон за пукане. Успех в инвестициите, но докато помагаш на закъсалите хора (повечето теглили кредити за нови коли и "найс лаиф") внимавай да не се наложи ние да ти помагаме после на теб, че ако въобще ни има ще те чакаме долу в ниското. и продължавай да се Услушваш за добри оферти!
        и тоз коментар е без препоръка

Коментар

• Заяждането в този форум някаква мода ли е??? Незнам защо мислите,че имам интерес да лъжа някои???
          Както казах не съм купил нивите наведнъж,започнах да го правя преди около година-година и половина!! използвах посоченият посредник и частни обяви. Незнам дали хората са предлагали земите на арендаторите,но знам ,че някои от тях ми казаха;" не искам да продавам на арендатор,те са мошенници!!???
          Само споделям ,че днес ми се обадиха с предложение за още земя в района ,два парцела общо 45 дка за 500 лв,така,че Колега,незнам ти какви цени гониш и каво искаш за твоята наследствена земя,но има изглежда доста закъсали хора,които си продават земята просто за да оцелеят в тази криза,което е жалко!!!
          Стана ми интересно как се пише арендува или арендова,това е една от думите в българският език,която може да се пише правилно и вярно и по двата начина!!!

Коментар

• Земя

Работя в чужбина и си мисля да закупя земя за 20000лв примерно, защото това ми се вижда като най малко лоша инвестиция в България сега (спрямо апартаменти или други активи). Знам че ще ми е трудно с арендите, но земята си е земя, няма да избяга :-)

Коментар

• Аз лапнах малко земица на 130 с прехвърлянето на 150 дка, при възвращаемост от рента около 6 години, което ми е много, щото съм свикнал да работя на 2, ама тренда беше нагоре.

Тия 450 кинта на дка са доста парици за мИня, да си ги държат

Коментар

• Земя не ти трябва и един квадрат докато цените на акциите на АДСИЦ са на такива нива, а те има на къде да ходят още. Купувай само в едно землище и арендовай само при един арендатор и като спре да си вдига телефона насред кризата ще ти отеснее ризата (около врата). А онези от "генерал труп", дето не знаят как се пише "арендУва" не ги оставяй да ти раздУват много-много. Всъщност твоя си работа. А ако си купувал на такива цени (което адски ме съмнява) преди повече от година по-добре си провери сделките дали са редовни. В тези села арендаторите имат повече кинти от всички писали в темата до сега взети заедно и до теб на такава цена земя едва ли би стигнала. И ти на какъв принцип си я подбира?!?!? Бъди сигурен, че земята която купуваш е била вече предлагана на арендатора и по-вероятно е той да е "отказал чудната оферта" понеже е ерозирал баир, отколкото ти да си късметлията от големия град с готината оферта.
                Другата глупост е да купуваш земя чак в Добруджата за 450 лв, докато има подобна по качество доста по-близо на 225 лв.( Монтана, Лом, Плевен) Субсидията е за площ - смятай ти кви са процентните разлики в двата случая и ROI. Абе както ви казах - ваша си работа! Мен почват да ме сърбят пръстите да скачам пак в АДСИЦ, ама тоз път си казах, дисциплинарно, че ще чакам до края на зима 2011.
                и тоз коментар е без препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от spas2003
                  Не съм намалил цената ,наистина тук не са разходите по прехвърляне,но и в момента можеш да вземеш парцел около 10 дка в този район за около 400-450 лв.Хватката е да комасираш и да се договориш после с един арендатор за всички ,така ще си в силна позиция за цената на рентата понеже никой не иска да изтърве един собственик с 100-200 дка!!!
                  та ,не разбрахме КОЯ година си ги купил нивичките толкова изгодно ?
                  И за КОЯ година си получил /ще получиш тази рента?

за твой "късмет" имам сравнително близо и то до твойто фелДфебелско село /но гранични с Добруджа/ наследствени дялове и знам на какви цени ме гонеше да ми ги изкупи арендатора до миналата година.И то също некомасирани .Та нещо не се връзва сметката..........

А ,и агенцията ,която "рекламираш" ти ги намери тия "изгодни" нивички, нали?!!

Коментар

• [quote="spas2003"]Не съм намалил цената ,наистина тук не са разходите по прехвърляне,но и в момента можеш да вземеш парцел около 10 дка в този район за около 400-450 лв.Хватката е да комасираш и да се договориш после с един арендатор за всички ,така ще си в силна позиция за цената на рентата понеже никой не иска да изтърве един собственик с 100-200 дка!!![/quote

Доколкото знам обработва около 5 000 дка!!

Коментар

Не съм намалил цената ,наистина тук не са разходите по прехвърляне,но и в момента можеш да вземеш парцел около 10 дка в този район за около 400-450 лв.Хватката е да комасираш и да се договориш после с един арендатор за всички ,така ще си в силна позиция за цената на рентата понеже никой не иска да изтърве един собственик с 100-200 дка!!!

Арендатора ти голям ли е? Колко ниви обработва?

Коментар

• Не съм намалил цената ,наистина тук не са разходите по прехвърляне,но и в момента можеш да вземеш парцел около 10 дка в този район за около 400-450 лв.Хватката е да комасираш и да се договориш после с един арендатор за всички ,така ще си в силна позиция за цената на рентата понеже никой не иска да изтърве един собственик с 100-200 дка!!!

Коментар

Отговарям на умниците!!! купувах в две села в община Добрич.Осреднено цената дойде около 400-420 лв на дка в момента имам около 250 дка в тези две землища ,арендатора е един и миналата година взех 40 лв/дка рента,тази година ако всичко върви добре ще е повече! Едното землище е село Фелфебел Дянково!!!
                          Сложи 100лв отгоре на цената и ще получиш точната сума, която си давал за покупка с разходите за прехвърляне. Намалил си малко от теб цената.

Коментар

• Отговарям на умниците!!! купувах в две села в община Добрич.Осреднено цената дойде около 400-420 лв на дка в момента имам около 250 дка в тези две землища ,арендатора е един и миналата година взех 40 лв/дка рента,тази година ако всичко върви добре ще е повече! Едното землище е село Фелфебел Дянково!!!

Коментар

Според мен момента е много подходящ за такава инвестиция,мога да ти дам доста аргументи,но сега нямам много време за писане! Аз лично постоянно се услушвам за добри оферти и при възможност купувам!!! бих ти препоручал една фирма във Варна казват се "Адмирал груп" и се занимават само с покупка-продажба на земеделски земи.Чрез тях си купих много добри парцели в Добруджа от,които в момента вземам добра рента(около 10% -15% от стойността им годишно) телефона им е 052/600277. Препоръката ми е да купуваш в едно или максимум две землища!!!
                              успех!!
                              В кои землища си купувал с такава доходност???

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad
                                Първоначално изпратено от spas2003
                                Според мен момента е много подходящ за такава инвестиция,мога да ти дам доста аргументи,но сега нямам много време за писане! Аз лично постоянно се услушвам за добри оферти и при възможност купувам!!! бих ти препоручал една фирма във Варна казват се "Адмирал груп" и се занимават само с покупка-продажба на земеделски земи.Чрез тях си купих много добри парцели в Добруджа от,които в момента вземам добра рента(около 10% -15% от стойността им годишно) телефона им е 052/600277. Препоръката ми е да купуваш в едно или максимум две землища!!!
                                успех!!
                                Егати СМЕШНИЦИТЕ! Паричките за реклама свършиха ли ?или няма продажби ?
                                15 % възвръщаемост !!!!?Особено ако сте ги ги купували на върха ...колко 100-150 лв рента ли вземате?
                                ОБИЖДАТЕ пишещите и четящите тук!!!
                                Иначе ,подходящ момент за покупки ще има ,но не точно сега.
                                +1
                                под 150лв може и да се получи това 10-15% доходност от рента

Коментар

Working...
                                X