IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Повишаване на ДДС? Защо не?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Решението е малоумно, защото така ще свие потреблението.
    Хората като платят 3-те% горница на рекетьорите от ЧЕЗ,Топлофикация,вода, а да не забравяме и рекета с лекарствата доста по-скъпи от нормалното.....

ще останат с по-малко пари за харчене. Ще падне потреблението, което ще доведе до освобождаване на служители от търговските обекти + някои производства. Част от бизнеса ще посивее отново и резултат съм готов да се обзаложа, че приходите ще се увеличат максимум с 2-3%, а ще е заложено 10%.

лоша работа
    ще храним тюфлеците (известни още като полицаи) с приходи от ддс
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Бойко не смее да пипне полицаите.61000 калпака нищо правещи.Голямата част от тях са си крадци и прости момчета със самочувствие.Какво чака.Първо да уволни половината и най вече началниците премахване на привилегиите им и приравняването им към кодекса на труда.Ебах ти държавните служители по 60 работни дни отпуски по 1000лв брутна заплата не плащат осигуровки.По 20 заплати при пенсиониране и то на 45 години.Да им свалят заплатите и да ги гонят и да си плащат личните осигуровки.Не е морално шивачките с по 300лв да издържат тези търтеи.Софиянците ни натресоха този неграмотник за премиер.Сега всички реват.Той още като кмет друго освен висене пред камери и вдигане на данъци не е правил.Най голямото наказание за глупостта е бедността.Сега ще му сърбаме попарата включително и такива като мен дето не гласуват.Поредния осрал се месия.По цял ден реже ленти и ръси бисери пред камерите тия и ония къде били като точели пари в Белене.Ами нали правителството на царя размрази проекта Белене.Тоя глупак къде беше тогава?Що не се изпъчи на заря да му каже че е крадец.И този български прост народ.не разбра ли че месии няма и трябва да си седне на задника и да работи а не да чака на друг.Народе............??????????????????????????? ???????

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad
        Първоначално изпратено от Mr_crash
        До 12 месеца ББ го чака среща - разговор с МВФ.
        6 месеца.
        Другия вариант с облигации към момента е равносилен на финансово сепуко.
        Още Орешарски се мъчеше да уреди от линиите без условия,ама тогава го отрязоха.То и затова 2 месеца след изборите Дянков "забрави" какво говореше преди това.Много любопитно е какви условия са поставили господата ,че да предизвикат толкова бърза "амнезия".
        "Септември ще бъде май" след като лятото се видят лъжите и на обещаните многомилионин приходи от туризма. Само дето там ДДС май е 7% щото сетете се кой има хотели...?!

Коментар

• БГ-то

Това е най-смешната държава с най-абсурдния МП който може да съществува по целия свят!
          За това че Тиквата не знае къде се намира трябва да плащаме ние разбираш ли.От вдигането на ДДС-то ще пострадаме пак ние- предприемачите от частния бизнес.Защото при това свръх свито потребление,няма как да калкулираме увеличеното ДДС в нашите продажни цени.И по този начин то остава за наша сметка.Да ама ние вече отнесохме дебелият прът на кризата именно от постоянно свиващото се потребление.Ето аз например имам спад в продажбите с малко над 30 % в сравнение със същият период на миналата 2009-та година.
          При така стеклите се обстоятелства, с увеличаването на ставката на ДДС Тиквата ми подписва командировъчната заповед за СИВИЯ СЕКТОР.

Коментар

• Новото правителство в Унгария ще започне от януари 2011г. голяма реформа на данъчната система и ще задейства план за икономически стимули за местните компании. Това заяви Дьорд Матолши, сочен като вероятен министър на икономиката, в интервю за в."Хети Валас", цитирано от "Ройтерс".

По думите му ще бъдат намалени ставките и опростени данъците, за да се стимулира растеж, а от 2011 г. ще се въведе семейно подоходно облагане. Ще намалим и бюрокрацията, която задушава растежа, допълва икономистът, чиято партия спечели разгромяващо парламентарните избори с квалифицирано мнозинство в парламента.

http://www.dnevnik.bg/sviat/2010/04/...uchna_reforma/
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr_crash
              6 месеца.
              Другия вариант с облигации към момента е равносилен на финансово сепуко.
              Още Орешарски се мъчеше да уреди от линиите без условия,ама тогава го отрязоха.То и затова 2 месеца след изборите Дянков "забрави" какво говореше преди това.Много любопитно е какви условия са поставили господата ,че да предизвикат толкова бърза "амнезия".

Коментар

• Следващите дни, най вероятно ще го вдигнат ДДС/то... поне така се разбра от новините тази вечер

Коментар

• Ако вдигнат ДДС (а те ще го вдигнат, щото ножа е опрял до кокъла за бюджета) , то ГЕРБ са политически (повтарям за милиционерите - ПОЛИТИЧЕСКИ) труп.

Вдигането на ДДС ще има точно обратен ефект . Ако аз искам да су пупя нещо стуващо 1000 , т.е. 1200 лв , а след вдигането 1240 , то аз няма да го купя, а ще сложа депозит на 8% лихва.

След 6 месеца ще съм избил повишеното ДДС , а стоката най вероятно ще е поевтиняла ( щото по-високото ДДС ще докара дефлация, а не инфлация).

Т.е. месеца след вдигането на ДДС , приходите от нещо ще умрат тотално , с изключение на храна,ток,вода и най-първа необходимост.

Освен това, аз отдавна вече пазаря по скъпите неща от Англия , там поне ДДС-то е по ниско . Хаха ,

ЕС ще бръкне здраво в гз на ББ , т.е ББ сам ще си бръкне, с по-високото ДДС ще стимулираме чужди икономики.

Коментар

• Re: Повишаване на ДДС? Защо не?

Първоначално изпратено от MILOM
                    ББ го е страх от реформи,защото това значи масови съкращения в държавната администрация=по малко гласоподаватели,по-нисък рейтинг. Увеличението на ДДс е лесния вариант,така ,че гответе се за по-високо ДДс.
                    Един габровец му било жал за котката и затова всеки месец и режел опашката по малко....
                    Само, че явно не му идва на ум, че така и така, тези за които му е жал, никога не са гласували за него, няма и да гласуват, защото не той ги е назначил, а тия преди него и ще са първите които ще се кефят когато се провали и които в момента му подливат яко вода и му залагат динени кори. Ако е толкова наивен и вярва, че е избран с гласовете на ДДС мафията, митничарите и чиновниците, много - много жалко за него!

Първоначално изпратено от Georgi
                    Като се замисля,почват да ми идват едни черни мисли, като например:
                    - джоба на крайния потребител е много плитък, и с прекалино много дупки по него.
                    - Брутен Вътрешен Продукт не се прави само с бъркане в джоба на същия
                    - бръкнеш ли и за още ДДС, с толкова ще свиеш потреблението.
                    - за джоба на потребителя се надпреварят с лакти и нокти всички - и застрахователи, и търговци, и зъболекари, и .... да изброявам ли още?
                    Принципа на снежната топка - увеличаваш рецесията, свиваш производството.
                    Може и да не съм прав. Аз съм от село.
                    +++
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat
                      Първоначално изпратено от Mr_crash
                      Глупости- Бойко ще им каже "Ако не ме харесвате, отиваме на нови избори"- и те, разбира се, ще клекнат
                      Новите избори със сигурност няма да ги спечели ББ... само плаши гаргите...

Коментар

Не би трябвало ББ да води такива преговори, поради простата причина че стигне ли се до МВФ той трябва да си подаде оставката!!!

Вдигането на ДДС според ББ е защото антикризисните мерки не работели, а те са на ББ. т.е правителството е некадърно!!!
                        Аз по-скоро се чудя дали народа ще остави ББ да докара държавата до такова положение или ще го свали преди това... До кога ще бъде търпелив българина? е въпроса

Коментар

Глупости- Бойко ще им каже "Ако не ме харесвате, отиваме на нови избори"- и те, разбира се, ще клекнат

Коментар

• Според мен, всички "анти-кризисни" мерки се налагат, не поради световната икономическа криза, а заради неспособността на правителството да се справи с най-болните проблеми на държавата - сивата икономика, източване на ДДС, контрабанда на горива и цигари, неплащане на акциз върху алкохол, фалшивите болнични, ако щете.

Увеличение на ДДС, Зануляване на отпуски, повишаване на акцизи (предсрочно), се дължи на "липсата на воля" на правителството да приведе източването на държавата в нормални граници.

Не може държавата да ни наказва, защото е неспособна да си свърши работата.

Може и да гласувах за ББ, ама ще съм от първите, които ще накарат някое жълто паве да преодолее гравитацията, ако това безобразие продължи.

Коментар

• До 12 месеца ББ го чака среща - разговор с МВФ.

Коментар

• Re: Повишаване на ДДС? Защо не?

Първоначално изпратено от markov

Колега ако се замислиш ще стигнеш до извода че така или иначе всичко се плаща от джоба на крайния потребител, включително печалбите на производителите и търговците.....нали рентабилността е включена в цената на стоките и услугите които краиния потребител плаща....
                                Като се замисля,почват да ми идват едни черни мисли, като например:
                                - джоба на крайния потребител е много плитък, и с прекалино много дупки по него.
                                - Брутен Вътрешен Продукт не се прави само с бъркане в джоба на същия
                                - бръкнеш ли и за още ДДС, с толкова ще свиеш потреблението.
                                - за джоба на потребителя се надпреварят с лакти и нокти всички - и застрахователи, и търговци, и зъболекари, и .... да изброявам ли още?
                                Принципа на снежната топка - увеличаваш рецесията, свиваш производството.
                                Може и да не съм прав. Аз съм от село.
                                http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

Working...
                                X