IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Повишаване на ДДС? Защо не?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• От друга страна, помислете си какво ще се случи на пазара непосредствено преди датата с по-високото ДДС? За отрицателно време народа ще се презапаси с трайни стоки. Това неминуемо ще изстреля оборотите и приходите в месеца преди обещаното вдигане на ДДС.

А после, в 23:59 , Бойко излиза и казва "Майтап бе Уили, няма да вдигаме ДДС". :-)

Коментар

• Най-пресния пример от вдигането на косвен налог е повишението на акциза на цигарите. Познайте колко акциз и ДДС съм платил на държавата през последния месец като пушач?
      "0" лева :lol:
      А преди това си плащах като поп.

Коментар

• Първоначално изпратено от badboy333
        Първоначално изпратено от all_trader
        кьорфишеци от тук до Америка се хвърлят . не разбрахте ли ,че ще ни изцоцат и разкатаят до край и тея .
        Тогава:

Вървим смело по стъпките на Гърция и държавата фалира, гражданска революция, прочистване и нова държава!
        Ми то тва отдавна трябваше да стане . още преди мин 10 год.

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader
          кьорфишеци от тук до Америка се хвърлят . не разбрахте ли ,че ще ни изцоцат и разкатаят до край и тея .
          Тогава:

Вървим смело по стъпките на Гърция и държавата фалира, гражданска революция, прочистване и нова държава!
          Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Първоначално изпратено от badboy333
            Първоначално изпратено от Бате Пешо
            vaj vaj много си страхлив не се безпокой.Колко офицери и фатмаци изгониха от армията и никой не тръгна с танкове оръдия калашници и самолети.Та тези 30000 човека да ходят където си щат.Трябва да бъдат изгонени и най вече разни началници и канцеларски плъхове.Охранителните фирми и СОД ги чакат с отворени обятия за 300 кинта на месец.Така че има къде да отидат.Който го мързи да ходи дето ще да бере портокали в Гърция и да пасе овце и крави в Испания.Ако иска да си ходи на село и да си ги гледа сам. Аз нежелая да ми вдигат данъците за да издържам такива. И въобще има ли смелост някой политик в тая държава да се справи с тях.Или само крадеца Костов излезе мъж.
            Аз нежелая да ми вдигат данъците за да издържам такива.
            Аз също!

Писна ми да плащам за грешките на неграмотните и недоучили БГ управници и икономисти!

Да вкарат виновните за дереджето, да им запорират банковите сметки и имотите за милиони и милиарди и чак тогава да предприемат драстични мерки-КАКВО СТАНА СЕ ОНЕЗИ СПИСЪЦИ ОТ ГЕРМАНИЯ ДЕТО ПРОКУРАТРАТА УЖ ЩЕШЕ ДА ПЛАТИ ЗА ДА СЕ ВИДЯТ ПАРИЧКИТЕ НА РАЗНИ БГ ЛУМПЕНИ - НИЩО!

Народа и без това изнемогва и фирмите се чудят как да реализират оборот!

Коментар

• Свиване на потреблението според мен...

Един пример какво стана с вдигането акциза на хазарта:
              1. Затвориха се доста игрални зали..
              2. Намалиха се бр. игрални машини до мин. изискуеми.
              3. Доста персонал безработни.
              4. И още ще се Затварят...

Ефекта е постъплението в Хазната Отрицателен...
              Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Re: БГ-то

Първоначално изпратено от all_trader
                Първоначално изпратено от kobako66
                Това е най-смешната държава с най-абсурдния МП който може да съществува по целия свят!
                За това че Тиквата не знае къде се намира трябва да плащаме ние разбираш ли.От вдигането на ДДС-то ще пострадаме пак ние- предприемачите от частния бизнес.Защото при това свръх свито потребление,няма как да калкулираме увеличеното ДДС в нашите продажни цени.И по този начин то остава за наша сметка.Да ама ние вече отнесохме дебелият прът на кризата именно от постоянно свиващото се потребление.Ето аз например имам спад в продажбите с малко над 30 % в сравнение със същият период на миналата 2009-та година.
                При така стеклите се обстоятелства, с увеличаването на ставката на ДДС Тиквата ми подписва командировъчната заповед за СИВИЯ СЕКТОР.
                като ви е писнало и недоволствате излезте навън и протестирайте . не драскайте само по форуми . пред Министерство на Финансите преди месец имаше едва 80-100 човека да викат за оставка на палячото Дянков . къде бяха другите?
                ЧЕ ТО ЗА ЕДНИ ДУПКИ ПО УЛИЦИТЕ В СОФИЯ СЕ СЪБРАХА ЕДВА 200 ЧОВЕКА, А КВО ОСТАВА ЗА СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВО И ОТСТОЯВАНЕ НА ГРАЖДАНСКИ ПРАВА!

НИКЪДА ГО НЯМА ТОВА ОВЧЕДУШИЕ БЪЛГАРСКО - ГЪРЦИЯ, ТУРЦИЯ, РУМЪНИЯ, СЪРБИЯ И Т.Н., САМО ДА ИМ ПИПНЕШ ПРАВАТА И СКАЧАТ КАТО ЕДИН!
                Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо
                  vaj vaj много си страхлив не се безпокой.Колко офицери и фатмаци изгониха от армията и никой не тръгна с танкове оръдия калашници и самолети.Та тези 30000 човека да ходят където си щат.Трябва да бъдат изгонени и най вече разни началници и канцеларски плъхове.Охранителните фирми и СОД ги чакат с отворени обятия за 300 кинта на месец.Така че има къде да отидат.Който го мързи да ходи дето ще да бере портокали в Гърция и да пасе овце и крави в Испания.Ако иска да си ходи на село и да си ги гледа сам. Аз нежелая да ми вдигат данъците за да издържам такива. И въобще има ли смелост някой политик в тая държава да се справи с тях.Или само крадеца Костов излезе мъж.
                  Аз нежелая да ми вдигат данъците за да издържам такива.
                  Аз също!

Писна ми да плащам за грешките на неграмотните и недоучили БГ управници и икономисти!

Да вкарат виновните за дереджето, да им запорират банковите сметки и имотите за милиони и милиарди и чак тогава да предприемат драстични мерки-КАКВО СТАНА СЕ ОНЕЗИ СПИСЪЦИ ОТ ГЕРМАНИЯ ДЕТО ПРОКУРАТРАТА УЖ ЩЕШЕ ДА ПЛАТИ ЗА ДА СЕ ВИДЯТ ПАРИЧКИТЕ НА РАЗНИ БГ ЛУМПЕНИ - НИЩО!

Народа и без това изнемогва и фирмите се чудят как да реализират оборот!

Коментар

• Това изпратих днес на парламента и МС:

Уважаеми управляващи,
                    Не вдигайте ДДС - държавата ще се срине, а заедно с това и вие!
                    Всичко ще мине не в сивата, а в черната икономика и ще съберете още по-малко.
                    Не пречете на бизнеса да работи - така ще имате повече приходи, толкова ли не можете да разберете?
                    Гласувах (и доста работих) за вас, но като гледам (и усещам на гърба си колко некадърно (не)управлявате),
                    съмнявам се, че пак ще го направя.

име, тел.

Ако не протестираме повече хора и по всички начини, и очевадно малоумни гаври над народа ще се приемат!

Коментар

• Re: БГ-то

Първоначално изпратено от kobako66
                      Това е най-смешната държава с най-абсурдния МП който може да съществува по целия свят!
                      За това че Тиквата не знае къде се намира трябва да плащаме ние разбираш ли.От вдигането на ДДС-то ще пострадаме пак ние- предприемачите от частния бизнес.Защото при това свръх свито потребление,няма как да калкулираме увеличеното ДДС в нашите продажни цени.И по този начин то остава за наша сметка.Да ама ние вече отнесохме дебелият прът на кризата именно от постоянно свиващото се потребление.Ето аз например имам спад в продажбите с малко над 30 % в сравнение със същият период на миналата 2009-та година.
                      При така стеклите се обстоятелства, с увеличаването на ставката на ДДС Тиквата ми подписва командировъчната заповед за СИВИЯ СЕКТОР.
                      като ви е писнало и недоволствате излезте навън и протестирайте . не драскайте само по форуми . пред Министерство на Финансите преди месец имаше едва 80-100 човека да викат за оставка на палячото Дянков . къде бяха другите?

Коментар

• vaj vaj много си страхлив не се безпокой.Колко офицери и фатмаци изгониха от армията и никой не тръгна с танкове оръдия калашници и самолети.Та тези 30000 човека да ходят където си щат.Трябва да бъдат изгонени и най вече разни началници и канцеларски плъхове.Охранителните фирми и СОД ги чакат с отворени обятия за 300 кинта на месец.Така че има къде да отидат.Който го мързи да ходи дето ще да бере портокали в Гърция и да пасе овце и крави в Испания.Ако иска да си ходи на село и да си ги гледа сам.Аз нежелая да ми вдигат данъците за да издържам такива.И въобще има ли смелост някой политик в тая държава да се справи с тях.Или само крадеца Костов излезе мъж.

Коментар

• Първоначално изпратено от JasonBourne
                          Aко продължавате да ме пресирате, ще си подам оставката, да видите тогава вие!!!
                          И отиваме на избори, да ви бия пак!
                          А къде бяхте 20 год, докато ония са крадяли и са опуквали парите, а? И сега мен искате да изкарате виновен?
                          Знаете ли колко струва Цанков камък, а ? А колко отпуски има ? Нарочно не са си ги взимали, да трябва Аз сега да им ги плащам...
                          :lol: :lol: :lol:
                          така та. ддс -сметките трябва да се върнат и задължително да са в Сибанк, която да взима по 50 лв. на месец такса обслужване
                          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо
                            Бойко не смее да пипне полицаите.61000 калпака нищо правещи.Голямата част от тях са си крадци и прости момчета със самочувствие.Какво чака.Първо да уволни половината и най вече началниците премахване на привилегиите им и приравняването им към кодекса на труда.Ебах ти държавните служители по 60 работни дни отпуски по 1000лв брутна заплата не плащат осигуровки.По 20 заплати при пенсиониране и то на 45 години.Да им свалят заплатите и да ги гонят и да си плащат личните осигуровки.Не е морално шивачките с по 300лв да издържат тези търтеи.Софиянците ни натресоха този неграмотник за премиер.Сега всички реват.Той още като кмет друго освен висене пред камери и вдигане на данъци не е правил.Най голямото наказание за глупостта е бедността.Сега ще му сърбаме попарата включително и такива като мен дето не гласуват.Поредния осрал се месия.По цял ден реже ленти и ръси бисери пред камерите тия и ония къде били като точели пари в Белене.Ами нали правителството на царя размрази проекта Белене.Тоя глупак къде беше тогава?Що не се изпъчи на заря да му каже че е крадец.И този български прост народ.не разбра ли че месии няма и трябва да си седне на задника и да работи а не да чака на друг.Народе............??????????????????????????? ???????
                            Бат'Пешо, честно да ти кажа и мен ме е страх да се съкращават полицаи. Нали си наясно, тези съкратени 30К безмозъчни, здрави момчета къде ще отидат? И с какво ще си изкарват "хляба". Аз лично съм едно голяма "ЗА" да си ги държат там и да ги махат на час по лъжичка, примерно по 3-4 хилки на година и то главно пенсионирали се!
                            Другата пасмина, бюрокрацийката, трябва да подпукат и да отиде в бюрата по труда! Тя е точно толкова ненужна, но е и безопасна /относително/.
                            При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура

Коментар

• Aко продължавате да ме пресирате, ще си подам оставката, да видите тогава вие!!!
                              И отиваме на избори, да ви бия пак!
                              А къде бяхте 20 год, докато ония са крадяли и са опуквали парите, а? И сега мен искате да изкарате виновен?
                              Знаете ли колко струва Цанков камък, а ? А колко отпуски има ? Нарочно не са си ги взимали, да трябва Аз сега да им ги плащам...
                              :lol: :lol: :lol:

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram
                                Решението е малоумно, защото така ще свие потреблението.
                                Хората като платят 3-те% горница на рекетьорите от ЧЕЗ,Топлофикация,вода, а да не забравяме и рекета с лекарствата доста по-скъпи от нормалното.....

ще останат с по-малко пари за харчене. Ще падне потреблението, което ще доведе до освобождаване на служители от търговските обекти + някои производства. Част от бизнеса ще посивее отново и резултат съм готов да се обзаложа, че приходите ще се увеличат максимум с 2-3%, а ще е заложено 10%.

лоша работа
                                ще храним тюфлеците (известни още като полицаи) с приходи от ддс
                                Освен това вдигането на ДДС с 4% на тока водата горивата ще доведе или до вдигане на цените на другите стоки или до фалити на фирми.Заради ината на една тиква която не желае да пипне тюфлеците в МВР

Коментар

Working...
                                X