IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви са реалните цени на имотите в София?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Има разлика между цените

Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
    Аз не съм искал АНИ-та.Пуснах си сам обявата в Imot.bg и като се започна едно звънене и само брокерски агенции.Голям наплив голяма работа.А клиенти купувачи няма.За шест месеца не повече от 10 човека се обадиха.Имота си го продадох сам.Груба грешка е да се гледат имотните сайтове и да се определя цена на база какви са цените в сайта за подобни имоти в съответния район.Тези цени са мечтите на продавачите но реалността е друга.Казвам го от личен опит на продавач.Не слушайте разни брокери какви глупости бръщолевят.В България почти няма почтени всеки гледа каква далавера може да направи и кого да прецака.
    Реалните цени на имотите и тези в интернет доста често се разминават с хиляди евро то е ясно. Да си пускате сами обявите в нета за продажба може да доведе до копиране на вашата обява от много подобия на агенции без дори да ви попитат дали може. Това води винаги до едно и също нещо - цената на имота пада. Но ако се чудите как да си определите цената и не искате да питате някой, който може да ви запознае с реалната пазарна цена (тази на която се сключват сделките) тогава гледате най-ниската цена и си обявявате имота с 10% под нея, но не сам, а в някоя агенция за да не падне цената с още 10% на бързо.

Коментар

• Интересно ми е какво са ти обещавали брокитата, че да им станеш клиент и да им платиш комис. Може би по-висока цена или че имат клиент?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо
        ...Продадох когато свалих с 25%.Това е реалността....
        Да разбирам ли, че си го продал с 25% по-малко отколкото си платил за него?

Коментар

• Аз не съм искал АНИ-та.Пуснах си сам обявата в Imot.bg и като се започна едно звънене и само брокерски агенции.Голям наплив голяма работа.А клиенти купувачи няма.За шест месеца не повече от 10 човека се обадиха.Имота си го продадох сам.Груба грешка е да се гледат имотните сайтове и да се определя цена на база какви са цените в сайта за подобни имоти в съответния район.Тези цени са мечтите на продавачите но реалността е друга.Казвам го от личен опит на продавач.Не слушайте разни брокери какви глупости бръщолевят.В България почти няма почтени всеки гледа каква далавера може да направи и кого да прецака.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо
            Първоначално изпратено от marandi
            Тая тема вЕрно мноу смешна станАла - хихи

Ма, аз имам хапартамент, ма той е еди къде си ... люснете му една обява още утре и ще се разбере колко е ликвиден и колко струва.

Всичко останало е избиване на комплекси и чесане на езици

Чиърс на бебетата сладки!
            Маранди изби рибата с това.Аз го научих когато си продадох имота у най великио град на Балканите.Звънят ти 200 АНИ-та и нито един клиент.Или пък ако някой случайно звънне цената която дава е доста по ниска.Продадох когато свалих с 25%.Това е реалността.Другото си го описал
            На мен не ми е ясно защо продавачите винаги продават през АНи, толкова ли е трудно да продаваш сам? САмо им мътят главите проклетите брокери. Изобщо има ли сайт на който да има оферти, които не са през АНи? Онзи ден щях да правя сделка пак пак с АНИ, но се появи друг брокер, обеща на продавача да намери клиенти за 5 хил евро повече и ми провали сделката. А нашите папагали като не съм им спешни парите що да не пробват. Брокерите сами си подливат вода.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
              Тая тема вЕрно мноу смешна станАла - хихи

Ма, аз имам хапартамент, ма той е еди къде си ... люснете му една обява още утре и ще се разбере колко е ликвиден и колко струва.

Маранди изби рибата с това.Аз го научих когато си продадох имота у най великио град на Балканите.Звънят ти 200 АНИ-та и нито един клиент.Или пък ако някой случайно звънне цената която дава е доста по ниска.Продадох когато свалих с 25%.Това е реалността.Другото си го описал

Коментар

• tampa10

От жилища строени да излязат колкото може по евтино..колкото може по надалече , кризисно строителство е това. Този апартамент е строен точно тогава.Хората си мислят че строителите не могат да спестят от цимент , и се заблуждават защото когато цената на бетона падне и бетонджиите го изцеждат откъм вкарани пари бетона. Слагат по малко цимент !!!И за твоя апартамент се отнася и за това което му се лее бетонната конструкция сега в кризата.
                Строителството не бива да се държи в криза , тези жилища които сега се строят ще бъдат живия ужас.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Тая тема вЕрно мноу смешна станАла - хихи

Коментар

• Първоначално изпратено от tampa10
                    Първоначално изпратено от Веско
                    ако и tampa подхвърли някаква цена на сделка от последните месеци
                    за моят не мога да кажа за последните месеци, по простата причина, че съм го купувал още преди 9г. - тристаен за $ 16 000
                    Искаш да кажеш, че никой няма да го купи за 30 000?

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев
                      Хайде и аз се включа, като ти пиша в поста и после да сравним твоето кими с апратамента, който дадох като пример:

Първоначално изпратено от tampa10
                      ОК, всеки си има предпочитания, но и клишетата са си клишета - имам предвид "Люлин".
                      Аз пък живея в Люлин, до Кооперативния. И с какво разполагам:

- Жилищни условия
                      -в апартамента стаите са широки 3.60м.на 4.50м, докато в голяма част от "Новото строителство" често съм виждал стаи с размери 3.30 на 3.00 , които кой знае защо се водят спални, а не килери - в апартамента, който съм дал като пример, спалните са по 13 и 14 квадрата, чиста площ (без стените), като в едната стая има и дрешник. Това с килера от 10 квадрата си беше чисто изхвтрляне, макар че аз съм виждал и по-малки спални
                      - стените са прави, а не с чупки, стърчащи колони и странни ъгли и скосявания, невъзможни за нормално обзавеждане (това българските брокерчета обикновено наричат "артистичен стил" ) - стените са абсолютно прави, няма скосявания
                      -общите ми части се водят 3%, докато при "новото строителство" в най-добрия случай са 10%, като по-често са 15,16,17% , а стигат и до 20-22%, т.е. при определена квадратура получаваш повече реална жилищна площ - общите части са около 15%
                      - Централно отопление - е, това е ебати хвалбата - и колко от комшиите си го плащат, колко ти е сметаката зимата, спират ли ти парното, колко е топло във вас?Централното парно отдавна е само мираж и зарибявка за селтиците, дето преди това са имали само външен кенеф
                      - Разстоянията до съседните блокове са ми: отпред 85м., отзад 65м. (сега го измерих от Google Earth) Да казвам ли на какво разстояние са съседните сгради в един "престижен южен квартал" - Манастирски ливади - има едни шарени блокове на "Никми" близо до Каблешков - ако се протегнеш - може да ощипеш някоя засукана блондинка от отсрещния блок - разстояните са по 10 метра в 2 от посоките, 20 в третата и над 100 в четвъртата (откъм парка)
                      - отзад ми е гора от дървета, отпред имам градинка, локалната уличка, после пак зелена площ с дървета и чак тогава булеварда - апартамента се намира точно на парка Гео Милев
                      - по-чист въздух в сравнение с центъра (преобадаващите ветрове в София са от запад) - гаранция въздуха е по-чист от твоя - намира се точно на парк (поддържан, а не занемарена полчна с летящи торбички, имаща претенция за зелена площ), а и е на по-голяма надморска височина

- Комуникации
                      - Метро - 8 мин. до пл. Св.Неделя, за 12мин. - до Интерпред в кв. Изток, редовно, чисто, сигурно, зиме -топло, лете - хладно - уау, метрото чисто и удобно, а Люлин - сигурен - пич, слез на земята, плиййз, най-големите селтаци (бивши бачкери в Кермиковци + всичката измет от селата, щото е по-евтино) живеят в Люлин, дори не може да се сравни с Младост и неговата селска интелигенция, камо ли с Изток, Гео Милев и т.н., ама ти си знаеш 10 минути до Плиска, 5 минути до Румънското, 20 минути до Ал. Невски (пеша) - е, как е, добре ли ти звучи
                      - Маршрутки - номера 1,6,14,16,30,31,32 с които мога да стигна до практически всяка точка на София, вкл. летището, или гр.Банкя - предполагам знаев къде е Плиска или Орлов Мост, мисля, че не е нужно да пиша за комуникации
                      - трамвай номер 8 - погледни по горе
                      - тролей номер 7 - погледни по горе
                      - автобуси номера 108, 310 - погледни по горе
                      - автомобил - удобна връзка по Тодор Александров до сърцето на София, нямам гараж, но паркирането на локалната уличка пред блока е без проблем по всяко време на деня или седмицата, удобно излизане от града в посока запад към Калотина, в посока север -Лом, а скоро като завършат магистрала "Люлин" - и към посока юг - Кулата, удобно излизане за Банкя - Цариградско шосе предполагам ти говори достатъчно добре - на 2 минути с кола е
                      също на 5 мин. с кола - 3 бензиностанции, 2 прилични големи автосервиза, 10-тина по-малки, центрове за гуми и др. - тук без коментар, няма някакви големи бензиностанции
                      - по-малко задръствания в сравнение с другите части на София (личен опит) - до къде задръствания - я пробвай да стигнеш до Младост по Околовръстното сутрин или пък през Центра, ако ти е по-лесно

- Пазаруване
                      - на 5 до 10мин. пеша - Фантастико, Била, Европа, Технополис, Силвър център, 2 мебелни къщи, зеленчуков пазар, обикновени пазарчета и множество малки магазинчета за всичко - на 5 минути пеша - Сердика Мол, на 10 - Ская, мисля, че останалото е безсмислено да го обсъждам
                      - на 10 мин. с кола - Практикер, Хит, Бриколаж, Зона, Лабиринт - колко често ходиш до тези магазини?

- Деца
                      - на 5-10 мин. пеша - 2 училища с басейн, детска градина - училища и детски градини да искаш в района
                      - градинка с детска площадка зад блока, слабо движение на коли пред блока - на парка Гео Милев, коментарите са излишни, смятам

- Свободно време
                      - църква - на 5 мин. пеша - на 2 минути при мен
                      - летен плаж с открит басейн - на 5 мин. пеша - тук печелиш
                      - спортна зала "Сиконко" - на 8 мин. пеша - Фестивална и стадион Академик на 5 минути пеша
                      - Западен парк - на 12мин. пеша - Парк Гео Милев (поддържан, за разлика от Западналия) - пред кооперацията
                      - в сравнително удобна близост - Бонсови поляни, планина Люлин, Банкя - Смеоново, Алеко и т.н.
                      - Зала за боулинг, билярд и електронни игри - на 5 мин. пеша - 2 мола на по 5-10 минути
                      - ресторанти, бирарии, кафета - колкото щеш - виж по-горе за Моловете
                      - кино "Арена -запад" - на 5-6 мин. с кола, метро, или маршрутка - Арената в The Mall - на 10 инути с колата
                      - всичко друго в центъра на София - на 10-15мин. с метрото - горе долу същото, но пеша
                      .......................................

С горното не искам да кажа, че си няма кусури - грозните и еднакви блокове, насаден лош "имидж", невинаги готини комшии ... но се чудя кое е по-лошо за съсед - необразован чичка от село със стара Лада, или мазна мутра с дебели ланци (може би от същото село)
                      Та не казвам, че няма кусури, ама по-добре коперацийка с 15-на апртамента, ново строителство, отколкото панелка с 300 у Люлин, ама "въпрос на вкус", както казало кучето, като си облизало г.за
                      Само едно не видях да се коментира - цената. Предполагам, че сходен апартамент в Люлин е около 2 пъти по-евтин от гореописания в Гео Милев. Което, при сходни други условия, както се вижда от сравнението, си е немалко, да не кажа решаващо предимство. А и в Люлин също има доста ново строителство.

Коментар

• Всеки си има мнение и предпочитания, но все пак бих искал да призова всички да държим един приличен и коректен тон, както подобава на възпитани хора. :-)

Приятна почивка през уикенда!

Коментар

• Първоначално изпратено от tampa10
                          Първоначално изпратено от Веско
                          за моят не мога да кажа за последните месеци, по простата причина, че съм го купувал още преди 9г. - тристаен за $ 16 000
                          и аз за толкова...!!!!!!!

Коментар

• [quote="Грую Груев"]

г-н Ую Уев, след прочитане на по-долното писание установих, че не само в Люлин живеят селтаци и простаци....
                            Слава Богу г-н Уев, че не си от тази категория изроди...
                            Все пак с толкова имоти в София и прованса не мое да си от тази категория измети !!!
                            То и аз щото ми е по- евтинко се заселих там преди 10 г , да пътувам с мръсното метро и да ми гние колата в калта... и да мога да пратя неграмотната ми селтица за по 40 000 долара на година в още по- неграмотната америка...
                            Нооо, слава Нему, че има и таквиз ИНТЕЛИГЕНТИ, като теб г-н Уев, та да живне държавицата ни...

пп. Не писах с "гр" името ти , че нещо ми звучеше като от кочина...и се притесних да не обидя интелигенцията на централна София....

Коментар

• Мисля че трябва де се гледат доходите и после изобщо да се мисли за цените на имотите .
                              ЧСИ са пълни с имоти , почти всеки втори с ипотека гледа да се отърве от 20 годишното робство
                              Не мисля че ще има движение на цените в посока нагоре , но в посока надолу очаквам доста сътресения и големи спадове.
                              Дори в момента има градове в които никои няма да купи на никаква цена
                              Дори в момента има квартали в по-големите градове които никои няма да купи на никаква цена
                              Така че които е решил да купува и има пари в брои , нищо не му пречи да поизчака ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско

Коментар

Working...
                                X