IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какви са реалните цени на имотите в София?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• marketleverage

Тъй че колко могат да са кухи ипотеките на банките има инфо и се знае кой е крив и кой е прав , кой е кум и кой е сват и кой на булката брат.Да се проваля строителтия сектор и банковото ипотечно кредитиране което е мотор и най полезното кредитиране за икономиката и обществото защото е дългосрочно и градивно си е с една дума точно - ЛУДОСТ ! Голдмъните са невменяеми дебили.Буш имаше фин. министър за чудо и приказ ,за да печели банката му с дебилна спекулативна игра катастрофираха финасовата система на САЩ и повлякоха Света.
    D.Y.F-091066

Коментар

• marketleverage

В момента проверяват какво е минало пакетирано през Голдмън Сакс , ти само гледай как ще си глътнат езиците и няма да посмеят да кажат какво е ставало. Както и да са пакетирали и каквито и невъзможни ипотеки да са направили банките голдмъните няма откъде да са го взели това което са го продали..не повече от една десета са реални книжа..по останалите GS са си стояли като насрещна страна - с къса позиция покриваща печалбите на купилите и са ги плащали те. Това го има в книжата им черно на бяло , Голдмън Сакс са си от банките на федералния и то от тези от първа линия. Лемън Брадърс макар и с толкова години история зад гърба си не бяха...по тези книги може да се види къде са парите на втората банка и те като загубиха кой ги спечели. Над 10 пъти ливъридж , но последните слухове никак не са обнадеждаващи и са че ще ги покрият.Никакво значения няма качеството на ипотеките , ама кухи ли са и какви са..дори да бяха свръх качествени при толкова мащабна спекулативна не игра а буквално война жертвите са неизбежни. Поулсън си е за затвора , финансов министър да завърти такава афера си е за 150 годишна присъда и направо с Мадоф да делят една килия. Дори на Мадоф трябва да му дадат да ползва повече квадратни метри от килията щото тоя е направил поразия за много..много повече от 50 милиарда. 2006 тия хубавци се опитаха да селват канадски ипотечни книги по схемата си , но в Канада има фонд който не е 100% частен а управлява от социалните пари които събират чрез фиска повечето провинции с изключение на Манитоба т.е. парите в него не са частни а само управляващата компаншия.Това е толкова мощна машина че като пресираха на бърза ръка големите играчи и те загубиха няколко милиарда и се изнесоха на бегом.В Канада банките да имат проблеми с кухи ипотеки ? Няма и да имат а цените на имотите са стабилни , бурята с ипотеките в САЩ се усети там като лек ветрец.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Радев му беше ника на пича с имотите на панчарево
        mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско
          Първоначално изпратено от derk
          Веско, какво става с Панчарево, построи ли нещо. Нали на бъркам, щеше да строиш нещо там.
          Бъркаш Там беше един инвеститор дето правеше проучване във форума. Аз край комарни микробиотопи нямам работа.
          Извинявай

Коментар

• Re: ...

Първоначално изпратено от supertrader
            Това е историята на ипотечната и банкова криза - кратка и не чак толкова богата. Бернанке просто няма начин да не е знаел как стоят нещата , защото книжата на банките от резерва..нетните им позиции той си ги чете всеки ден заедно с вестника сутрин предполагам тези отчети.Весел свят.

бате гледаи хаус оф кардс по цнбц и как пул от съпраим мортридж се пакетира така че да стане ААА книжа банките гледат да дадът повече ипотеки брокерските къщи купуват и пакетират без много да се интерсуват какви са....
            http://www.cnbc.com/id/28892719/

освен това в сащ го бяха докарали до ипотечен кредит с частични вноски които даже лихвите не покриват демек плащаш вноски всеки месец но дългът се увеличава а не намалява... идеята е била докато имотите поскъпват взимаш нещо много голямо което ти е непосилно след време да продадеш с голяма надценнка да си вънеш дългът а с разликата да си купиш нормално жилище....

и в бг си имахме подобна схема трябва ти един купуваш два на зелено докато станат внасяш вноски накрая продаваш единия а другия ти е без пари .... то стана ама с тези дето го направиха рано
            mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от derk
              Веско, какво става с Панчарево, построи ли нещо. Нали на бъркам, щеше да строиш нещо там.
              Бъркаш Там беше един инвеститор дето правеше проучване във форума. Аз край комарни микробиотопи нямам работа.

Коментар

• yerdna

Моите наблюдения показват друго , според мен бяха много хората с доходи над 1500 и 2000 лв. неофициално , в смисъл осигуряваха ги работодателите на по малко.От там са и много не чак толкова евтини автомобили по улиците и харченето и добрия оборот на моловете. Бил съм свидетел как се напуска работодател понеже заплатата е само 1200 при положение че работата не е кой знае каква , нито пък да изисква някаква специална квалификация , но човека каза - " Аз да не съм 20-годишен хлапак да работя за 1200 лв , трябва да вземам 2200 и съм се интересувал и това е заплатата за която трябва да работя..Напускам защото тук съм с 1000 лева всеки месец назад ! "
                И напусна и на другия ден го знаехме почна работа в друга фирма и там работодателя му е давал тези пари със сигурност. На ей такива вече с кризата заплатите им обаче паднаха 5 пъти и са толкова големи в момента на колкото и реално ги осигуряват работодателите им.
                Като вървеше икономиката на мен манго дето има нула потребности и живее в контейнерите за боклук ми е казвал 1 000 лева са много малко.Славни времена бяха , ама бяха..Смятай човек с 25 хиляди годишен доход за колко време изкарва 100к. лева за жилище и защо да не си го купи ако не беше излязла цялата тази работа номер за прекарване на наивници. Тя стана такава работата защото тон дадоха САЩ и за да не изгорят Голдмън Сакс и още няколко банки от ФЕД.Изгоряха банки които не са от резервните.Така пламна целия свят.
                D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna
                  Ами всъщност истината е точно такава - масово ипотеки се теглят (или по-скоро - се теглеха) от хора с доход около 1000 лева на човек или 2000 на семейство. Естествено, без да се спазва дори една от добрите практики при кредитирането. Казвам всичко това, защото вече години наблюдавам една и съща картинка в службата - всеки новоназначен чака с трепет да му изтече изпитателният срок и се хвърля на кредит - ипотечен, за кола, за плазма, за почивка на Карибите и какво ли още не - все неща, които реално не са им по джоба, ама нали трябва да се изфукаш, да покажеш ниво...
                  Мда, много си прав, ама пуста суета, кво да праиш, пък и нали знаеш лафовете: Живей сега, пък после ще му милсим, имотките само рипат, купи днес, че утре ще е по-скъпо, един път се живее на този свят и т.н. Пък и като тръгне масата, трудно можеш да удържиш и трезвомислещите, нали, затова и те се подлъгват от общата еуфория, а и трудно можеш да обвиниш някого, че иска да живее по-добре, нали? Друг е въпросът може ли да си го позволи и т.н. - аз не съжалявам нито един набълбукан с имотки - не мога да съжалявам идиоти, но пък погледни го и от другата гледна точка - идва Пешо от Горно Уйно в Софето и с жената си взема общо 2К, Пешо има два варианта - наем за 400 кинта в панеляк или заем от 60К еврарки (кредитираше се на 100%, че и за ремонтни рабоха даваха по някой левец), който му излиза по 900 кинта на месец, срещу което получава заветната двустайка в "нов блок, престижна локация, тихо и комуникативно място". Ами разликата на Пешо реално му е 500 кинта, щото той тези 400 така или иначе ги плаща, ама срещу тях получава - нов имотец, негов си (фетишът на Бгстанецът да е собственик), не могат да го изгонят, щот на хазяина синът се върналот чужбина, жената доволна - ще се похвали на село, че има имотецът в Софето и е стнала гражданя (а да ти е доволна жената е най-голямото блаженство за женения мъж - мисля, че ме разбираш) и т.н. и т.н. Е, сега има го и моментът кат те резнат от работа кво става, ама Пешо вече е решил, че ще живее в Софето и няма да се върне на село, и ако требе че мре, но не се връща и имотеца не дава, пък и нали сме у ЕС - ехей, у нас заплатките само ще растат
                  Те това е кризата у нас - малко да се отпуши банковото кредитиране (т.е. да се гинансира пак на 100%, без да се гледат доходи) и глей как изведнъж всичко пак ще рипа с часове, щото по битивито тъй рекоха и никакви анализи и коефициенти или каквото там се сетиш не може да спре българина, щото имота за него е висше благо, основна ценност и цел в живота му - тъжничко, но факт.
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Първоначално изпратено от polopot
                    Първоначално изпратено от yerdna
                    Ами общо взето ако си сравнително млад, образован, с чужд език и компютърна грамотност, не е никакъв проблем да си намериш работа за 1000 лева в София. Оня ден бакалинът под нас ми се оплакваше, че не можел да си намери продавачка. Дава 25 лева на ден и няма желаещи. А 25 лева на ден си е 500 - 550 лева на месец откъдето и да го погледнеш...
                    yerdna аз ако имам доход от 1000 лв последното нещо, което ще си помисля е да си купя апартамент.Я сметни сега колко ще ти е вноската при доход от 2000 лв. средно на семейство.Ами тази продавачка с 550 лв и тя ли ще тегли ипотечен кредит. Стига пропаганда. Аз ти посочих, какви ще се реалните цени в скоро време. Иначе в сайтовете може да има обяви и по 5000 евро на кв.м. А в скоро време в "провинцията" ще се появи един термин - "непродаваеми имоти". Той и сега присъства на някои места, но скоро ще стане масово явление. Не бива да забравяш, че много хора продавах имоти в страната за да финансират покупка на жилище в столицата.
                    Последното нещо, което yerdnа прави е да агитира някого, ама не четеш. Неговия семеен доход е доста по-голям и въпреки това живее под наем, а мойта реплика беше по повод, че 1000 лева били немъчени пари и затова се хвърляли смело хората в ипотеките, което не е ъочно така.
                    Ти пък си последния, дето ще посочи какви ще са "реалните" цени
                    Ами всъщност истината е точно такава - масово ипотеки се теглят (или по-скоро - се теглеха) от хора с доход около 1000 лева на човек или 2000 на семейство. Естествено, без да се спазва дори една от добрите практики при кредитирането. Казвам всичко това, защото вече години наблюдавам една и съща картинка в службата - всеки новоназначен чака с трепет да му изтече изпитателният срок и се хвърля на кредит - ипотечен, за кола, за плазма, за почивка на Карибите и какво ли още не - все неща, които реално не са им по джоба, ама нали трябва да се изфукаш, да покажеш ниво...

Коментар

• ...

Това е историята на ипотечната и банкова криза - кратка и не чак толкова богата. Бернанке просто няма начин да не е знаел как стоят нещата , защото книжата на банките от резерва..нетните им позиции той си ги чете всеки ден заедно с вестника сутрин предполагам тези отчети.Весел свят.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• 000

За нормална страна " неударена " от кризата приемам Канада , когото Голдмън Сакс се пробваха да правят номера с канадски ипотеки така бързо ги ужилиха няколко милиарда канадските фондове че онези си плюха на петите и повече не пипнаха да продават такива кнКанада жилищата са си сравнително скъпи но банките са спокойни и кредитират нормално и изплащанията на ипотеките си вървят.
                        Имотен балон няма , има спекулативни игри вабанк на Голдмън Сакс и компания , а Бернанке просто услужливо им приглася откакто са го сложили за шеф на резерва.В първата си реч пред конгреса , първото нещо което каза бе че има имотен балон в САЩ и го повтори след това толкова пъти докато банките се уплашиха и спряха да кредитират , в момента в който спряха те се оБрекоха на проблеми....Голдмън и компания са продавали ипотечни книги и нетната им къса позиция по този начин е била на върха десетки пъти по голяма от възможната реална.Пукна се балончето и те спечелиха много...ако не беше този натиск от страна на Бернанке и горлдмъните и морганите щяха да изчезнат от геограэфстата карта. истината е толкова стряскаща че ще видиш как сега както тръгнаха да ги разследват и ще се потули случая.Книгите си бяха добри и работещи към него момент на стартиране на вербалната атака и ипотеките щяха да си се плащат , по реалните пакети плащанията щяха да вървят докато се изплатят ипотеките ..по онези "ментета " селнати от Голдмън в огромни количества нямаше как да вървят плащания понеже те трябваше да ги плащат за своя сметка.Работата е толкова проста и прозрачна - става въпрос занай големите банки от същия този федерален резерв.Дали Бернанке е знаел каква е тяхната нетна позиция ?
                        D.Y.F-091066

Коментар

Първоначално изпратено от polopot
                          Ами общо взето ако си сравнително млад, образован, с чужд език и компютърна грамотност, не е никакъв проблем да си намериш работа за 1000 лева в София. Оня ден бакалинът под нас ми се оплакваше, че не можел да си намери продавачка. Дава 25 лева на ден и няма желаещи. А 25 лева на ден си е 500 - 550 лева на месец откъдето и да го погледнеш...
                          yerdna аз ако имам доход от 1000 лв последното нещо, което ще си помисля е да си купя апартамент.Я сметни сега колко ще ти е вноската при доход от 2000 лв. средно на семейство.Ами тази продавачка с 550 лв и тя ли ще тегли ипотечен кредит. Стига пропаганда. Аз ти посочих, какви ще се реалните цени в скоро време. Иначе в сайтовете може да има обяви и по 5000 евро на кв.м. А в скоро време в "провинцията" ще се появи един термин - "непродаваеми имоти". Той и сега присъства на някои места, но скоро ще стане масово явление. Не бива да забравяш, че много хора продавах имоти в страната за да финансират покупка на жилище в столицата.
                          Последното нещо, което yerdnа прави е да агитира някого, ама не четеш. Неговия семеен доход е доста по-голям и въпреки това живее под наем, а мойта реплика беше по повод, че 1000 лева били немъчени пари и затова се хвърляли смело хората в ипотеките, което не е ъочно така.

Коментар

• Първоначално изпратено от 000
                            Цената за жилище в нормалните страни е от 2 до 4 годишни дохода на СЕМЕЙСТВОТО или от 8 до 12 годишни наема.
                            А ти защо реши,че тука е нормална държава.
                            За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от polopot

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna

Коментар

Working...
                                X