Първоначално изпратено от baba_meca
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Прогноза за цените на жилищата
Collapse
X
-
-
Основния фактор който влияе на цените на имотите е дали в банковата система на дадената страна отвън постъпват пари или се изнасят пари събрани от местните банки навън ! Няма други фактори силни, другите са слаби.
Демографията ! Просто хората следват парите, парите навън и хората също навън.И дали се дават кредити няма значение, защото парите които влизат може и да са на хората които ги внасят за да ги похарчат самите те.Last edited by supertrader; 29.04.2014, 04:11.D.Y.F-091066
Коментар
-
Here's What $1 Million Buys In Housing Markets Around The Globe
http://www.businessinsider.com/what-...markets-2014-4
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениесамо да ти спомена че в панелаката в Дружба пием редовно Гленфидих 12 годишен и от време на време Сливенска перла с салатка а не чилийско “вино“ от 3 лева.
QUOTE=LANDLORD 31;1059620803]Не считам, че съм елитен, но и твоите граматически грешки ме навяват на мисълта, че си кьоркютук столичанин от Бангладеш/Дружба/ Нали там купи панелка след развода?
Споко, аз също съм се преевавал жестоко, не е нужно да ме предизвикваш да разказвам за твоето падение. Ако си добър във финансите , добър си завинаги, не на книга юрист , а еван финансист
А, ти пък мислиш, че тези купешки питиета са по-различни от чилийското
Наздраве тогава, аз пия само домашарка от много месеци, червено вино не съм близвал от две години сигурно.....
Коментар
-
Очаквам, че ще има някакъв % върнати предсрочно кредити. Дали ще са 10 или 20 или 40 .. все ще има… колкото повече, толкова повече дефлация ни чака. Относно раздаването на кредитите - не случайно от доста време вече, няма ръст на кредитите, а уж лихвите били паднали в сравнение с 2006-2008. Разбира се винаги има изключения, но все пак говорим за тенденция и тя се вижда още сега по данните от БНБ за кредитите. И новите условия дето ги промениха сега, ще я усилят.
Фактори много:
-Хората се опариха и не искат да чуват за банки и съдя изпълнители.
-Демографията и емиграцията също за това работи: колкото по-малко хора, толкова по малко кредити и пари в обръщение
-Наскоро излезе и статия, че тези които кандидатстват за кредит, все по-често са с лоша кредитна история. В бум-а всички бяхме с чиста история, защото това беше ново за българина, но с годините тези хора тепърва ще се увеличават. Така и тия хора намаляват броя на потенциалните кредитополучатели.
-Другото е безработицата: тя се увеличава и от тук пак има намаление на потенциалните кредитополучатели.
Така че "от едното излиза, а от другото излиза" няма да е точно така…
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениезначи панелка в Дружба без кредит е падение а панелка с кредит в Слатина е елитно.
Коментар
-
само да ти спомена че в панелаката в Дружба пием редовно Гленфидих 12 годишен и от време на време Сливенска перла с салатка а не чилийско “вино“ от 3 лева.
QUOTE=LANDLORD 31;1059620803]Не считам, че съм елитен, но и твоите граматически грешки ме навяват на мисълта, че си кьоркютук столичанин от Бангладеш/Дружба/ Нали там купи панелка след развода?
Споко, аз също съм се преевавал жестоко, не е нужно да ме предизвикваш да разказвам за твоето падение. Ако си добър във финансите , добър си завинаги, не на книга юрист , а еван финансист[/QUOTE]
Коментар
-
значи панелка в Дружба без кредит е падение а панелка с кредит в Слатина е елитно.
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеНе считам, че съм елитен, но и твоите граматически грешки ме навяват на мисълта, че си кьоркютук столичанин от Бангладеш/Дружба/ Нали там купи панелка след развода?
Споко, аз също съм се преевавал жестоко, не е нужно да ме предизвикваш да разказвам за твоето падение. Ако си добър във финансите , добър си завинаги, не на книга юрист , а еван финансист
Коментар
-
Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнениеМисля, че ще продължат да падат. Причини:
- приетото предсрочно погасяване на кредити с таван на наказателната лихва, което го приеха и за стари кредити: все ще има някакъв % от кредитите, които ще се върнат пресрочно. М3(широките пари) ще падне. А това значи, че парите в икономиката ще намалеят и ни чака дефлация. Та колкото повече предсрочно погасени кредити имаме толкова по-малко пари в икономиката и по-ниски цени на стоките(с изключение може би на стоки от първа необходимост)
- кризата Украйна и отражението и в ЕС и БГ ...
И те така.Last edited by Pyramid; 28.04.2014, 10:46.
Коментар
-
Мисля, че ще продължат да падат. Причини:
- приетото предсрочно погасяване на кредити с таван на наказателната лихва, което го приеха и за стари кредити: все ще има някакъв % от кредитите, които ще се върнат пресрочно. М3(широките пари) ще падне. А това значи, че парите в икономиката ще намалеят и ни чака дефлация. Та колкото повече предсрочно погасени кредити имаме толкова по-малко пари в икономиката и по-ниски цени на стоките(с изключение може би на стоки от първа необходимост)
- кризата Украйна и отражението и в ЕС и БГ ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениедруго си е да си елитен столичанин които вечер си порка пещерската мастичка за 9 лева литъра. направих сметка че 7 лева е акциза ддсто и опаковката .остават 2 лева за себстоиност на масичката и печалбата на търговците
Коментар
-
MarginCall
Има два варианта - цените да паднат за да съответстват на доходите или доходите да се качат да съответстват на цените.
То не е само за имотите - цялата икономика е в еврейски капан. Прибираш парите с обещана ментарска доходност - нереална и почваш да купуваш за жълти стотинки всичко. Това завършва с война обаче.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от mick Разгледай мнениеНа запад, ако човек няма пари да поддържа дадено жилище, го продава и си купува такова което може да поддържа. При нас всеки се оплаква, че няма пари. Реално обаче пари има - защото имотът му да речем се оценява на 100 хил. лева. Ако си смени жилището с по-евтино даже ще му останат доста пари.
Всъщност малко са хората в България наистина бедни - такива които имат да речем под 10-20 хил. лева богатство/пари, имоти, имущество/.
В България цените на имотите са ужасно завишени спрямо доходите. Една от причините да са ужасно завишени, е защото няма достатъчно предлагане. Няма достатъчно предлагане, защото няма адекватни данъци. Няма данъци, защото основните "играчи" в имоти са намесени в политиката и няма да си прережат клона сами.
Липсата на адекватни данъци води до "..ни ляб яде, ни вода пие", иначе казано хиляди празни апартаменти, които просто си седят. Не се продават, не се отдават под наем. Ако някой такъв имот бъде обявен за продажба му се плясва нереално висока цена, та "белким се подлъже някой". Висят с години по сайтовете...
В окото на вихъра на цялата тази простотия, алчност и безхаберие се вихрят брокониерите. Те са най-големите тъпанари в цялата схема. Надуват пазара, заради кирливия си комисион, до нива на пречупване, при които нормален човек няма как да си купи каквото и да е с редова заплата.
Разбира се, след като всичко се срина, глупаците се усетиха - постфактум - и сега се опитват да убеждават продавачите да редуцират цените, ама чувай Гергино...
Като цяло, няма никаква мистика при пазара на имоти (освен за Ландлорда, разбира се), но това е положението. Ние си знаем къде живеем и щом все още не сме имигрирали от тая клоака, ще си натискаме парцалките, ще си пием бирата пред монитора и тихо ще псуваме в посока парламента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mick Разгледай мнениеНа запад, ако човек няма пари да поддържа дадено жилище, го продава и си купува такова което може да поддържа. При нас всеки се оплаква, че няма пари. Реално обаче пари има - защото имотът му да речем се оценява на 100 хил. лева. Ако си смени жилището с по-евтино даже ще му останат доста пари.
Всъщност малко са хората в България наистина бедни - такива които имат да речем под 10-20 хил. лева богатство/пари, имоти, имущество/.
Има, обаче и доста засукани бабички, които май си поръчват и жиголи, дето по цял ден седят около скъпите кафенета край Граф Игнатиев и сърбат кафета , пасти и прочее. Познават се по скъпите модни колекции върху сбръчканите си тела и многото кид и червило. Те обаче не са представителната извадка на средностатистическия притежател на имоти.
Два примера при мен от последния месец. Жената продава четиристаен апартамент от 1мес. До момента са направени 3 огледа от кандидат купувачи.
От друга страна мое малко магазинче в краен, макар и южен квартал стоя цели 2 мес. празен преди да бъде нает отново сега. За един двустаен , непрекъснато ми правят оферти за наем или купуване, въпреки, че не съм пускал обяви за него. Той ми е черешката на тортата и си представям ако пусна обява колко ще е завишена
Коментар
Коментар