IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Купувам парцел около София – но къде точно?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mr_crash
    Първоначално изпратено от fora
    А някой да търси парцел в регулация в с.Рударци
    Аз.
    Цената която плащам е 300 лева декара.
    Продаваш ли?
    Давам 320.

Коментар

• Първоначално изпратено от fora
      Аз.
      Цената която плащам е 300 лева декара.
      Продаваш ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от fora
        Айде по - бързо казвай цените, че да се прекрати безумната тема.

Коментар

• А някой да търси парцел в регулация в с.Рударци

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram
            diletant,
            напълно съм съгласен за южен и северен склон, но в случая просто неслучайно кварталите или селата за кремиковци и след него държат ниски цени. Дето казва Сстоилов то Долня Диканя е по комуникативно като направиха магистралата.
            10-15 години трябва да минат докато въпросните терени станат хубави за живеене, защото инфраструктурата там е 0, а се е заформила стагнация в строителството и разрастването на София.

лека
            Е, аз говоря за зоната, която се намира петнадесетина километра западно от Кремиковци. А 10-15 години ще минат бързо.
            Е, приятна вечер и лека нощ с хубави сънища!

Коментар

• diletant,
              напълно съм съгласен за южен и северен склон, но в случая просто неслучайно кварталите или селата зад кремиковци и след него държат ниски цени. Дето казва Сстоилов то Долня Диканя е по комуникативно като направиха магистралата.
              10-15 години трябва да минат докато въпросните терени станат хубави за живеене, защото инфраструктурата там е 0, а се е заформила стагнация в строителството и разрастването на София.

Сотиров, когато става дума за пазар - комплексите нямат стойност...цената е резултат от търсенето и предлагането. Като гледам си нов ник и си мисля, че и ти си от имотния бизнес ...нещо се сбъркали форума. Тука сичкото тарикат е в акции и няма кеш за имоти точно в този момент.
              А ако за тебе цената е най-важното в монтата може да си вземеш готова къща за 1/10 от това което ще платиш около софия.

лека
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Купувам парцел около София – но къде точно?

BERTRAM,

При тази люта защита на твоето решение за географското ти разположение, без никой да ти напада съображенията, не си мисля, че браниш комплекси. А ако не се сещаш, какво си мисля - да ти кажа честно:

- Мисля си, че ако успея да направя на южния склон на половин цена, това, което ти си направил на северния – ще съм спечелил от киселото ти грозде. Чат ли си? Моето грозде ще е по-рано узряло от твоето, поради по-директните лъчи на слънцето.

А ти ще си спечелил, като си обявил предварително, че моя статут е под твоя, понеже ти си в на северния, а аз на южния склон.

И двамата печелим, не си ли доволен сега?
                Ще си построя малка къща на супер място около София

Коментар

• Re: Купувам парцел около София – но къде точно?

Първоначално изпратено от bertram
                  Първоначално изпратено от Димитър Сотиров
                  Нямам такъв опит, bertram. Нито с яденето на земя, нито с видинските цени, които коментираш. Извини за невежеството ми.
                  Само ако може – да попитам, ти ли си пуснал обява, че искаш 100 евро на квадратен метър за мочурището на Световрачане? Ако си ти, и ти дам тези пари - да се готвя да насипвам и трамбовам ли? Само питам ... нищо лично.
                  Нещо бъркаш
                  Нищо не продавам само коментирам, че подобни теми се пускат от брокери и спекуланти с имоти. Това, което се опитам да кажа е,че локацията е много важно нещо и ако някой се опитва да ме убеди колко хубаво се живее по склоновете на стара планина и колко лошо е Бояна - не е познал. Гроздето е кисело.
                  bertram, не се обиждай, но наистина северните склонове на всяка планина не са добри в сравнение с южните. Визирам както Бояна, Драгалевци, Симеоново, така и Боровец като курорт. Няма достатъчно слънце, температурите са по-ниски. Що се отнася до северната яка на Витоша, там въздухът е силно замърсен. Специално в района на Бояна се промъкваше дори мръсотията от металургичния завод в Перник. Такова изследване беше направено специално за резиденцията на Тодор Живков и затова той се премести в Банкя.

Що се отнася до южния склон на Стара планина - там климатът е много по-добър, въздухът много по-чист. Проблемът е, че в момента там няма никаква инфраструктура. Но в бъдеще хората, търсещи спокойствие и чистота ще започнат да се заселват там. За съжаление планът на София не предвижда капиталовложения за инфраструктура там. Но с течение на времето и това ще стане.

Апропо, имам приятел, който се изнесе от София преди десетина години и си купи къща в Негован. Засели се с жена си и семейството на дъщеря си в двуетажна къща с двор от един декар. Има две коли за десетина минути са на Сточна гара. А вечер се наслаждават на спокойствие и чист въздух. Внучето му си играе в двора. Та този приятел, много умен, от няколко години изкупува парцели наоколо и май вече е на печалба, която веднага реинвестира в нови парцели. No comment!

Коментар

• Re: Купувам парцел около София - но къде точно?

Първоначално изпратено от panelov
                    Компромисът със здравето е най-скъпия. Струва години от живота ни, който е толкова кратък. Затова изборът на място за живеене е важен. Някои по тая причина избраха друга държава. За тези, които сме тук обаче, освен избора на място около София предстои и избор на строител. Стана така, че „строителят е цар” и кредитната и редица други тежести се носят от клиента. Клиентът авансира безлихвено строителя, пълни гушите на банкера, на юриста, проектанта, администратора, а сега и ББ се сети, че може да събира пари от тези отношения. Ако нещо обаче се обърка, отговорността е на клиента, който или е избрал неправилния строител или не се е изучил в достатъчна степен в областта на правото, банкирането, застраховането, архитектура и проектиране, не е напълно наясно със ЗУТ, цени в строителството и т.н. За добро или за лошо, кредитирането „на зелено” спря, стърчат недовършени сгради, клиенти не живеят в капарирани мечтани апартаменти, а „строителя си е цар”. Както се казва – дори да има фалити на псевдо-строители, това няма да даде мечтания дом, за съжаление.
                    Хайде, изплюй най - накрая камъчето и ще ти олекне. Какво продаваш? :lol:

Коментар

Нямам такъв опит, bertram. Нито с яденето на земя, нито с видинските цени, които коментираш. Извини за невежеството ми.
                      Само ако може – да попитам, ти ли си пуснал обява, че искаш 100 евро на квадратен метър за мочурището на Световрачане? Ако си ти, и ти дам тези пари - да се готвя да насипвам и трамбовам ли? Само питам ... нищо лично.
                      Нещо бъркаш
                      Нищо не продавам само коментирам, че подобни теми се пускат от брокери и спекуланти с имоти. Това, което се опитам да кажа е,че локацията е много важно нещо и ако някой се опитва да ме убеди колко хубаво се живее по склоновете на стара планина и колко лошо е Бояна - не е познал. Гроздето е кисело.

Коментар

Коментар

Не се сещам, какво питаш, emos. Какво е търговия? Или какво е земя? Търговията е размяна. При всяка размяна единия е прецакан. Познай кой?
                          А ако питаш, какво е земя - уйкипедия или дядо гугъл.
                          Нека да не подменяме темата, а?
                          Има ли друго място в света, където близка по състав стока да има 100 пъти разлика в цените?
                          От тук насетне можеш да питаш за спекула или за пране на ... бельо - справка - пак гугъл.
                          ами ако ще я ядеш земята верно състава е близък, но има разлика между долни Богров и Бояна...верно и двете са с Б и са в София.

а ако ти е скъпо - по видинските села може да намериш и по 0,1 евро метъра.

Коментар

Не се сещам, какво питаш, emos. Какво е търговия? Или какво е земя? Търговията е размяна. При всяка размяна единия е прецакан. Познай кой?
                            А ако питаш, какво е земя - уйкипедия или дядо гугъл.
                            Нека да не подменяме темата, а?
                            Има ли друго място в света, където близка по състав стока да има 100 пъти разлика в цените?
                            От тук насетне можеш да питаш за спекула или за пране на ... бельо - справка - пак гугъл.

Коментар

Сринала се тя, печалбата – дрън – дрън. Който скоро е разпитвал да строи, ще се натъкне на необяснимия факт, че сухото /лекото/ строителство в България е по-скъпо от монолитното.

340 евро на квадрат за къща без бетоновия фундамент не са ли ви оферирали? И убеждават клиента, да не си прави маза, щото там била скъпотията. А истината е, че не им се работи, гледат да сглобят дървените панелки над бетоновата основа, да спретнат бунгалцето и да му викат къща. Един пък предлага да прави къща като я излива от пенобетон. Не бил построил такава къща още, но иска 300 евро на квадрат без основата.

А по въпроса с мястото около София – което е темата: Аз също мисля за местенце извън София. Ама чета и не вярвам – цени от 2 до 200 евро за метър земя се коментират тук. Ако е вярно това, излиза, че търговията със земя е по-зле, отколкото търговията със строителната услуга. Хм?!
                              Би ли пояснил какво имаш предвид относно търговията на земя.
                              За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

Сринала се тя, печалбата – дрън – дрън. Който скоро е разпитвал да строи, ще се натъкне на необяснимия факт, че сухото /лекото/ строителство в България е по-скъпо от монолитното.

340 евро на квадрат за къща без бетоновия фундамент не са ли ви оферирали? И убеждават клиента, да не си прави маза, щото там била скъпотията. А истината е, че не им се работи, гледат да сглобят дървените панелки над бетоновата основа, да спретнат бунгалцето и да му викат къща. Един пък предлага да прави къща като я излива от пенобетон. Не бил построил такава къща още, но иска 300 евро на квадрат без основата.

А по въпроса с мястото около София – което е темата: Аз също мисля за местенце извън София. Ама чета и не вярвам – цени от 2 до 200 евро за метър земя се коментират тук. Ако е вярно това, излиза, че търговията със земя е по-зле, отколкото търговията със строителната услуга. Хм?!

Коментар

Working...
                                X