Първоначално изпратено от Mr_crash
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Купувам парцел около София – но къде точно?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertramdiletant,
напълно съм съгласен за южен и северен склон, но в случая просто неслучайно кварталите или селата за кремиковци и след него държат ниски цени. Дето казва Сстоилов то Долня Диканя е по комуникативно като направиха магистралата.
10-15 години трябва да минат докато въпросните терени станат хубави за живеене, защото инфраструктурата там е 0, а се е заформила стагнация в строителството и разрастването на София.
лека
Е, приятна вечер и лека нощ с хубави сънища!
Коментар
-
diletant,
напълно съм съгласен за южен и северен склон, но в случая просто неслучайно кварталите или селата зад кремиковци и след него държат ниски цени. Дето казва Сстоилов то Долня Диканя е по комуникативно като направиха магистралата.
10-15 години трябва да минат докато въпросните терени станат хубави за живеене, защото инфраструктурата там е 0, а се е заформила стагнация в строителството и разрастването на София.
Сотиров, когато става дума за пазар - комплексите нямат стойност...цената е резултат от търсенето и предлагането. Като гледам си нов ник и си мисля, че и ти си от имотния бизнес ...нещо се сбъркали форума. Тука сичкото тарикат е в акции и няма кеш за имоти точно в този момент.
А ако за тебе цената е най-важното в монтата може да си вземеш готова къща за 1/10 от това което ще платиш около софия.
лекатова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
BERTRAM,
При тази люта защита на твоето решение за географското ти разположение, без никой да ти напада съображенията, не си мисля, че браниш комплекси. А ако не се сещаш, какво си мисля - да ти кажа честно:
- Мисля си, че ако успея да направя на южния склон на половин цена, това, което ти си направил на северния – ще съм спечелил от киселото ти грозде. Чат ли си? Моето грозде ще е по-рано узряло от твоето, поради по-директните лъчи на слънцето.
А ти ще си спечелил, като си обявил предварително, че моя статут е под твоя, понеже ти си в на северния, а аз на южния склон.
И двамата печелим, не си ли доволен сега?Ще си построя малка къща на супер място около София
Коментар
-
Re: Купувам парцел около София – но къде точно?
Първоначално изпратено от bertramПървоначално изпратено от Димитър СотировНямам такъв опит, bertram. Нито с яденето на земя, нито с видинските цени, които коментираш. Извини за невежеството ми.
Само ако може – да попитам, ти ли си пуснал обява, че искаш 100 евро на квадратен метър за мочурището на Световрачане? Ако си ти, и ти дам тези пари - да се готвя да насипвам и трамбовам ли? Само питам ... нищо лично.
Нищо не продавам само коментирам, че подобни теми се пускат от брокери и спекуланти с имоти. Това, което се опитам да кажа е,че локацията е много важно нещо и ако някой се опитва да ме убеди колко хубаво се живее по склоновете на стара планина и колко лошо е Бояна - не е познал. Гроздето е кисело.
Що се отнася до южния склон на Стара планина - там климатът е много по-добър, въздухът много по-чист. Проблемът е, че в момента там няма никаква инфраструктура. Но в бъдеще хората, търсещи спокойствие и чистота ще започнат да се заселват там. За съжаление планът на София не предвижда капиталовложения за инфраструктура там. Но с течение на времето и това ще стане.
Апропо, имам приятел, който се изнесе от София преди десетина години и си купи къща в Негован. Засели се с жена си и семейството на дъщеря си в двуетажна къща с двор от един декар. Има две коли за десетина минути са на Сточна гара. А вечер се наслаждават на спокойствие и чист въздух. Внучето му си играе в двора. Та този приятел, много умен, от няколко години изкупува парцели наоколо и май вече е на печалба, която веднага реинвестира в нови парцели. No comment!
Коментар
-
Re: Купувам парцел около София - но къде точно?
Първоначално изпратено от panelovКомпромисът със здравето е най-скъпия. Струва години от живота ни, който е толкова кратък. Затова изборът на място за живеене е важен. Някои по тая причина избраха друга държава. За тези, които сме тук обаче, освен избора на място около София предстои и избор на строител. Стана така, че „строителят е цар” и кредитната и редица други тежести се носят от клиента. Клиентът авансира безлихвено строителя, пълни гушите на банкера, на юриста, проектанта, администратора, а сега и ББ се сети, че може да събира пари от тези отношения. Ако нещо обаче се обърка, отговорността е на клиента, който или е избрал неправилния строител или не се е изучил в достатъчна степен в областта на правото, банкирането, застраховането, архитектура и проектиране, не е напълно наясно със ЗУТ, цени в строителството и т.н. За добро или за лошо, кредитирането „на зелено” спря, стърчат недовършени сгради, клиенти не живеят в капарирани мечтани апартаменти, а „строителя си е цар”. Както се казва – дори да има фалити на псевдо-строители, това няма да даде мечтания дом, за съжаление.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Димитър СотировНямам такъв опит, bertram. Нито с яденето на земя, нито с видинските цени, които коментираш. Извини за невежеството ми.
Само ако може – да попитам, ти ли си пуснал обява, че искаш 100 евро на квадратен метър за мочурището на Световрачане? Ако си ти, и ти дам тези пари - да се готвя да насипвам и трамбовам ли? Само питам ... нищо лично.
Нищо не продавам само коментирам, че подобни теми се пускат от брокери и спекуланти с имоти. Това, което се опитам да кажа е,че локацията е много важно нещо и ако някой се опитва да ме убеди колко хубаво се живее по склоновете на стара планина и колко лошо е Бояна - не е познал. Гроздето е кисело.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Нямам такъв опит, bertram. Нито с яденето на земя, нито с видинските цени, които коментираш. Извини за невежеството ми.
Само ако може – да попитам, ти ли си пуснал обява, че искаш 100 евро на квадратен метър за мочурището на Световрачане? Ако си ти, и ти дам тези пари - да се готвя да насипвам и трамбовам ли? Само питам ... нищо лично.Ще си построя малка къща на супер място около София
Коментар
-
Първоначално изпратено от Димитър СотировНе се сещам, какво питаш, emos. Какво е търговия? Или какво е земя? Търговията е размяна. При всяка размяна единия е прецакан. Познай кой?
А ако питаш, какво е земя - уйкипедия или дядо гугъл.
Нека да не подменяме темата, а?
Има ли друго място в света, където близка по състав стока да има 100 пъти разлика в цените?
От тук насетне можеш да питаш за спекула или за пране на ... бельо - справка - пак гугъл.
а ако ти е скъпо - по видинските села може да намериш и по 0,1 евро метъра.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Не се сещам, какво питаш, emos. Какво е търговия? Или какво е земя? Търговията е размяна. При всяка размяна единия е прецакан. Познай кой?
А ако питаш, какво е земя - уйкипедия или дядо гугъл.
Нека да не подменяме темата, а?
Има ли друго място в света, където близка по състав стока да има 100 пъти разлика в цените?
От тук насетне можеш да питаш за спекула или за пране на ... бельо - справка - пак гугъл.Ще си построя малка къща на супер място около София
Коментар
-
Първоначално изпратено от Димитър СотировСринала се тя, печалбата – дрън – дрън. Който скоро е разпитвал да строи, ще се натъкне на необяснимия факт, че сухото /лекото/ строителство в България е по-скъпо от монолитното.
340 евро на квадрат за къща без бетоновия фундамент не са ли ви оферирали? И убеждават клиента, да не си прави маза, щото там била скъпотията. А истината е, че не им се работи, гледат да сглобят дървените панелки над бетоновата основа, да спретнат бунгалцето и да му викат къща. Един пък предлага да прави къща като я излива от пенобетон. Не бил построил такава къща още, но иска 300 евро на квадрат без основата.
А по въпроса с мястото около София – което е темата: Аз също мисля за местенце извън София. Ама чета и не вярвам – цени от 2 до 200 евро за метър земя се коментират тук. Ако е вярно това, излиза, че търговията със земя е по-зле, отколкото търговията със строителната услуга. Хм?!За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
Сринала се тя, печалбата – дрън – дрън. Който скоро е разпитвал да строи, ще се натъкне на необяснимия факт, че сухото /лекото/ строителство в България е по-скъпо от монолитното.
340 евро на квадрат за къща без бетоновия фундамент не са ли ви оферирали? И убеждават клиента, да не си прави маза, щото там била скъпотията. А истината е, че не им се работи, гледат да сглобят дървените панелки над бетоновата основа, да спретнат бунгалцето и да му викат къща. Един пък предлага да прави къща като я излива от пенобетон. Не бил построил такава къща още, но иска 300 евро на квадрат без основата.
А по въпроса с мястото около София – което е темата: Аз също мисля за местенце извън София. Ама чета и не вярвам – цени от 2 до 200 евро за метър земя се коментират тук. Ако е вярно това, излиза, че търговията със земя е по-зле, отколкото търговията със строителната услуга. Хм?!Ще си построя малка къща на супер място около София
Коментар
Коментар